Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα έχει κάνει σπουδαίο έργο"
  • [02] "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο"
  • [03] Πραγματικότητα το "ψηφιακό σχολείο"
  • [04] Περιοδεία Σαμαρά στην Αρκαδία
  • [05] Η ατζέντα του Σαββάτου 8/10/2010
  • [06] Φόβοι για νέα διαρροή
  • [07] Μαθήματα σκηνοθεσίας

  • [01] "Η Ελλάδα έχει κάνει σπουδαίο έργο"

    Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την προσπάθεια που κάνει στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης απέδωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΒΒC στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της Συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σπουδαίο έργο είπε ο Ντομινίκ Στρος Καν τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία θα είναι εντελώς διαφορετική όταν εξέλθει από την κρίση ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος εξυγίανσης.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου συμμετέχοντας στο ίδιο πάνελ έδωσε έμφαση στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας τονίζοντας την πάγια θέση του ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσω της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος που υλοποιείται.

    Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία και διέψευσε την καταστροφολογία που είχε αναπτυχθεί. Ερωτηθείς σχετικά έδωσε έμφαση στην απόφαση της Κίνας να αγοράσει ελληνικά ομόλογα όταν η χώρα μας βγει ξανά στις διεθνείς αγορές καθώς και στις σχετικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και αφορούν την απόφαση της Κίνας να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά κέντρο εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά.

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν επίσης με αναφορές τους τόσο ο νομπελίστας οικονομολόγος Ζόζεφ Στίγκλιτς που μίλησε στο πάνελ καθώς και η Κριστίνα Ρόμερ καθηγήτρια οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.

    "Η κρίση ήταν αναμενόμενη"

    Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ.

    "Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετωπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να , πρόσθεσε ο

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σημείωσε ότι η κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχε αντιμετωπιστεί πριν από δυο ή τρεις δεκαετίες" και παραδέχθηκε πως ήξερε ότι "η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα", σημειώνοντας "εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο"

    Στη δυσκολία του να είσαι σήμερα Ελληνας υπουργός Υγείας, που φθάνει μάλιστα στο αίσθημα "ντροπής", ανάμεσα στους υπουργούς των 33 ανεπτυγμένων χωρών, αναφέρθηκε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντεξή του στο ΑΠΕ.

    Δεσμεύθηκε, όμως, ότι εφόσον επιτευχθούν οι πρώτοι στόχοι έως τον Μάρτιο, θα είναι "ελεύθερος" να προχωρήσει σε δραστικές πολιτικές για την εξυγίανση του όλου συστήματος.

    Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σε έξι μήνες η Ελλάδα πρέπει να έχει πλήρη μηχανοργάνωση δημόσιας Υγείας, να έχει ολοκληρώσει την απογραφή σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό στα νοσοκομεία και να αποκτήσει διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

    Ο κ.Λοβέρδος επισήμανε ότι στο χώρο της Υγείας υπήρξαν καθυστερήσεις τουλάχιστον 20 ετών με συνυπευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

    Σχετικά με την εξασφάλιση της παράτασης έως τον Μάρτιο, αντί για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το ανανεωμένο κατά το καλοκαίρι, Μορατόριουμ, ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι έχει επεξεργασθεί τα επιχειρήματα που θα μπορέσουν να πείσουν, τα οποία και θα συζητήσει στη Βουλή πριν από τις 15 Νοεμβρίου, οπότε έχει την επίσημη συνάντηση με την τρόικα.

    Σε ερώτημα για το πώς θα μπορέσουν να πεισθούν κι οι ελληνες πολίτες ότι θα δούν άσπρη μέρα στον τομέα της υγείας, τη στιγμή που πηγαίνουν ακόμα με το φακελάκι στα νοσοκομεία, ο κ. Λοβέρδος απάντησε:

    "Εάν περάσω έως και τον Μάρτιο, στο πεδίο της πραγματικής ζωής, τις αλλαγές που είπα, μετά υπόσχομαι. Υπόσχομαι ότι κι εγώ και οι συνάδελφοί μου που θα έλθουν στο μέλλον θα μπορούν να κάνουν πάρα πολλά".

    Ο υπουργός Υγείας έδωσε τη συνέντευξη στο Παρίσι, όπου βρέθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη υπουργική σύσκεψη που διοργάνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με θέμα "οι προτεραιότητες των συστημάτων υγείας την επομένη της κρίσης".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πραγματικότητα το "ψηφιακό σχολείο"

    «Πριν 12 μήνες όταν ξεκινήσαμε είχαμε θέσει στόχο το "ψηφιακό σχολείο" και σήμερα γίνεται, είναι πραγματικότητα, δεν είναι μια θεωρητική εξαγγελία για το αύριο, σήμερα μπορεί και λειτουργεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στους μαθητές του νεόδμητου 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο.

    Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, χαρακτήρισε «ιστορική» και «σημαντική» τη δουλειά που έχει γίνει.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το σχολείο με την εφαρμογή της ψηφιακής του διάστασης δεν θα είναι πλέον παθητική κατανάλωση γνώσης, αλλά οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παράξουν γνώση και να τη μοιραστούν ηλεκτρονικά με μαθητές άλλων σχολείων ακόμα και με τη μορφή οπτικοακουστικού υλικού.

    Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η ψηφιακή διάσταση αλλάζει τα δεδομένα στην εκπαίδευση και έδωσε στον κ. Παπανδρέου το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book), από αυτά που θα διαθέτει κάθε μαθητής στο εγγύς μέλλον.

    Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Μύρινα της Λήμνου, όπου γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Περιοδεία Σαμαρά στην Αρκαδία

    Στην ορεινή Αρκαδία περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο,το γραμματέα του κόμματος Α. Λυκουρέντζο και κομματικά στελέχη.

    Ο Α. Σαμαράς αρχικά μετέβη στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, όπου η Αδελφότητα Δημητσανιτών πραγματοποιεί σήμερα δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες της Γορτυνίας, με κλιμάκιο γιατρών που έχει φέρει. Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με τους πολίτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αγορά της Κωμόπολης κι ακολούθως στη Στεμνίτσα, όπου έλκει την καταγωγή του και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής.

    Ο αρχηγός της ΝΔ μιλώντας με πολίτες στη Δημητσάνα είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα γι αυτόν που βρίσκεται σε μιά πολη με σημαντικότατη ιστορία. Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι "θα πρέπει αυτός ο προεκλογικός αγώνας να αποτελέσει την αρχή μιας γενικότερης αλλαγής, αλλαγής σελίδας και πορείας, για τη δημιουργία μιας Ελλάδας της ελπίδας κι αυτή η αλλαγή θα γίνει με την ψήφο στις εκλογές του Νοεμβρίου".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Η ατζέντα του Σαββάτου 8/10/2010

  • Ημερίδα με θέμα επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα. Διοργάνωση εφημερίδα "Εξπρές". Ομιλία υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη. Πάτρα

  • Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο

    10:00:00 - Επίσκεψη στη Δημητσάνα - Συνάντηση με Δημάρχους Γορτυνίας, μετάβαση στη Στεμνίτσα.

    11:00:00 - Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Ι. Φουσέκη

  • Επίσκεψη της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Ικαρία

    18:00:00 - Ομιλία σε σύσκεψη γυναικών στον Εύδηλο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.

    20:30:00 - Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου.

  • Ανοίγει τις πύλες της η 25η Διεθνής έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, "Kosmima 2010". Την έκθεση διοργάνωσε η Helexpo. Θεσσαλονίκη/Εγκαταστάσεις ΔΕΘ

  • Τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης Θεσσαλονίκη/Πάρκο Πεδίου του Άρεως

  • 24η Διεθνής έκθεση Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας "Infosystem". Την έκθεση διοργάνωσε η Helexpo. Θεσσαλονίκη/Εγκαταστάσεις ΔΕΘ

    09:30:00 Εναρξη των εργασιών του 16ου Συνεδρίου Εφαρμογών Πληροφορικής. Θεσσαλονίκη/Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης"

    11:00:00 Πργματοποιείται η έκτη κατά σειρά συνεδρίαση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ- ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Κ.Ο.Ε.Ε). Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE HOTEL - αίθουσα ΚΛΕΙΩ (Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου)

    18:30:00 Εκδήλωση στη μνήνη του Ι. Ε. Διακογιάννη. Θα μιλήσουν οι Δ. Κρεμαστινός και Γ. Φαρμακίδης. Σύμη

    20:00:00 "Γιορτή του Τσίπουρου". Ο δήμος Μηχανιώνας με την υποστήριξη του ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά τη "Γιορτή του Τσίπουρου" στην Κερασιά, με σκοπό να τιμήσει τους παραγωγούς τσίπουρου αλλά και να αναβιώσει τα παλιά αυθεντικά λαϊκά γλέντια. Θεσσαλονίκη/Δημοτικό σχολείο Κερασιάς Μηχανιώνας ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    08:00:00 Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Επίσημα δοκιμαστικά γκραν πρι Ιαπωνίας (16ος αγώνας της χρονιάς)

    20:00:00 Χάντμπολ-Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανδρών (Β΄ γύρος, β΄ αγώνας): Μπρέγκεντς-ΠΑΟΚ

    15:00:00 Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (5η ημέρα): ΟΦΗ-Διαγόρας

  • Μπάσκετ-Τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός» (2η ημέρα)

    15:00 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

    17:30 Κολοσσός Ρόδου-Λέφσκι Σόφιας

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Β΄ προκρ. φάση, 2η ημέρα)

    Α΄ Ομιλος (Βαρκελόνη)

    19:00 Μπαρτσελόνα-Βουλιαγμένη

    Δ΄ Ομιλος (Ριέκα)

    21:30 Κόζιτσε-Πανιώνιος

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Α΄ προκρ. φάση)

    Γ΄ Ομιλος (3η & 4η αγωνιστική):

    13:00 Φερεντσβάρος-ΝΟ Πατρών

    20:00 Εσλινγκεν-ΝΟ Πατρών

    Δ΄ Ομιλος (4η αγωνιστική)

    19:30 ΠΑΟΚ-Βαλ Πρτσάνι

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (4η ημέρα)

    15:00 Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ

    16:30 ΧΑΝΘ-ΑΣΕ Δούκα

    17:00 Πανελλήνιος-Ιωνικός Ν.Φ.

    17:30 Κύδων Χανίων-Αερωπός Έδεσσας

    18:00 Ζαφειράκης Νάουσας-Βριλήσσια

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (3η ημέρα):

    16:00 Παναιτωλικός-Αρης Νικ.

    16:00 Αρίων Πτολ.-ΑΣΕ Ορμή

    18:00 Νέα Ιωνία-Αναγέννηση Αρτας

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Φόβοι για νέα διαρροή

    Οι ουγγρικές αρχές, λόγω της πιθανότητας μια δεύτερης διαρροής κόκκινης τοξικής λάσπης, διέταξαν την πλήρη εκκένωση του χωριού Κολοντάρ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αντιμετώπισης των Καταστροφών Τιμπόρ Ντόμπσον.

    Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε την Δευτέρα όταν διερράγη δεξαμενή εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας στο Αζκα, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Βουδαπέστης, έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το θάνατο επτά ανθρώπων και απειλεί το οικοσύστημα του Δούναβη.

    Οι αρχές φοβούνται ότι η δεξαμενή θα καταρρεύσει τελείως αφού παρουσίασε και άλλο ρήγμα. Περίπου 500.000 κυβικά μέτρα τοξικής λάσπης θα διαρρεύσουν από την δεξαμενή, αλλά αυτή η ουσία έχει πυκνότερη υφή από τα περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα που έχουν ήδη διαρρεύσει.

    Ο Ντόμπσον είπε ακόμα πως αν κριθεί αναγκαίο θα απομακρυνθούν και οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Ντεβετσέρ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Μαθήματα σκηνοθεσίας

    Mε αφoρμή την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών, Public Digital Festival, o Κώστας Γαβράς "παρέδωσε" ένα μάθημα υψηλού επιπέδου σκηνοθεσίας και παρουσίασε στους συμμετέχοντες, τη δική του οπτική σε ό,τι αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κινηματογράφο.

    "Μία ταινία είναι η σχέση του σκηνοθέτη με τους ηθοποιούς και με την κάμερα", ανέφερε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ανοίγοντας την χθεσινή εκδήλωση.

    Σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσταση των ταινιών του, ο σκηνοθέτης του "Ζ" δήλωσε ότι "όλες οι ταινίες έχουν πολιτικό περιεχόμενο, καθώς αντανακλόυν την πολιτική και τη φιλοσοφία των δημιουργών τους" και σημείωσε ότι "όλες οι ταινίες δεν χρειάζεται απαραίτητα να πηγαίνουν καλά. Είναι σαν τα βιβλία. Ορισμένα μπορεί ν' απευθύνονται σε λίγους".

    Παραδέχτηκε ότι " το Hollywood τον φοβίζει αρκετά, καθώς είναι η κόλαση και ο παράδεισος μαζί" και τόνισε ότι τα βραβεία Όσκαρ "δεν είναι τόσο σοβαρή υπόθεση. Μεγάλοι σκηνοθέτες όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν δεν βραβεύτηκαν ποτέ".

    Για την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο κ. Γαβράς τόνισε ότι "το πρώτο πράγμα που κάνουν τα κράτη, είναι να "κόβουν" λεφτά από τον πολιτισμό. Τα μόνα ουσιώδη στοιχεία σε μία κοινωνία είναι η παιδεία και ο πολιτισμός. Στις μέρες μας επικρατεί ένας οικονομικός φασισμός. Αν δεν αλλάξει αυτό, η επόμενη κρίση θα είναι χειρότερη από την τωρινή".

    Σημείωσε δε ότι η κρίση μπορεί ν' αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αφορμή για την δημιουργία αξιόλογων ταινιών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 October 2010 - 10:30:42 UTC