Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παυλόπουλος:Κάνει κακό η εκλογολογία
  • [02] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [03] ΠΓΔΜ-Επτά υποψήφιοι για την προεδρία
  • [04] Ιαπωνία-Η οικονομία βυθίζεται σε ύφεση
  • [05] Ομάδα κρούσης δημιουργεί ο Ομπάμα
  • [06] Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο

  • [01] Παυλόπουλος:Κάνει κακό η εκλογολογία

    Η πορεία του τόπου προς την ανάπτυξη, εξαρτάται από την ανάπτυξη της περιφέρειας, γιαυτό και η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και πάνω από το 80% του τετάρτου πλαισίου αναφοράς, πάει στην περιφέρεια, δήλωσε ο κ.Πρ.Παυλόπουλος από την Τρίπολη.

    Χειριστήκαμε είπε, το Γ'ΚΠΣ, τέσσερα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τέσσερα χρόνια εμείς. Η απορροφητικότητα που παραλάβαμε το 2004 ήταν στο σύνολο 15,6%. Τώρα παντού έχει περάσει πάνω από το εκατό τοις εκατό.

    Στην Πελοπόννησο είπε, το Μάρτιο του 2004 η απορροφητικότητα ήταν η χειρότερη σε όλη την Ελλάδα. Ήταν στο 7% και αυτή τη στιγμή έχει υπερβεί το 100%. Και οι ΟΤΑ, σημείωσε, υπερδιπλασίασαν τα έσοδά τους τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο βαθμό.

    Για την Αρκαδία ειδικότερα, είπε ότι έπαιρνε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα το 2009 η Αρκαδία παίρνει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης για την περιφέρεια.

    Σημείωσε ότι με πολιτική ΠΑΣΟΚ το Γ'ΚΠΣ θα είχε χαθεί, τώρα όμως είπε, δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ. Και με το ΕΣΠΑ έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία που θα αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού, προς όφελος της ελληνικής περιφέρειας.

    Ο κ.Παυλόπουλος για τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι είχαμε ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα είχαμε τους πόρους και μετά θα προχωρούσαμε στη μεταρρύθμιση. Η οικονομική κρίση, σημείωσε, δεν επέτρεψε να προχωρήσουμε. Όταν μας το επιτρέψει η κρίση θα προχωρήσουμε. Επισήμανε ότι στο τέλος Μαρτίου με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και αν μπορούμε θα κάνουμε τη μεταρρύθμιση και θα πάμε το 2010 με τις νέες δομές. Όμως το βλέπω δύσκολο.

    Ερωτηθείς για τη διαφθορά και την ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης είπε ότι σε σχέση με ότι συνέβαινε προ του 2004 που όλα συγκαλύπτονταν η κυβέρνηση αυτή ερευνά τα πάντα, αποκαλύπτει τα πάντα και επιβάλλονται κυρώσεις. Σημείωσε ότι οι ρίζες πολλών φαινομένων διαφθοράς ανήκουν στο προηγούμενο καθεστώς. Ανήκουν προ του 2004. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιαυτό είπε, βλέπετε σήμερα και η Ελλάδα, μέσα από μετρήσεις που κάνουν οργανισμοί διεθνούς κύρους, συνεχώς αναβαθμίζεται, από πλευράς διαφάνειας και τόνισε ότι αντίθετα λοιπόν με το ΠΑΣΟΚ που συγκάλυπτε, τώρα τίποτα δε μένει στο σκοτάδι. Όλα αποκαλύπτονται.

    Για την ενίσχυση του Τύπου, ενόψει της οικονομικής κρίσης σημείωσε ότι σε ότι αφορά την πολιτική μας για τον περιφερειακό Τύπο, το 30% που κάποτε αποτελούσε αίτημα, σήμερα γίνεται πράξη και πρόσθεσε ότι με την τροπολογία που πέρασε και αφορά τον περιφερειακό Τύπο, δείχνει ότι νοιαζόμαστε για τον περιφερειακό Τύπο και θα κάνουμε τα πάντα για την επιβίωσή του και για τον γραπτό και τον ηλεκτρονικό τύπο. Σημείωσε ότι προχωράμε με γοργά βήματα για την αδειοδότηση των ΜΜΕ.

    Για τις εκλογές σημείωσε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιδίδεται σε εκλογολογία, η οποία δεν κάνει καλό στον τόπο. Η Ελλάδα, είπε, αντιμετωπίζει μια τεράστια οικονομική κρίση και τόνισε ότι η Ελλάδα και πρόγραμμα έχει και το απέδειξε και έχει υποστεί τις λιγότερες συνέπειες από πολλές άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την Ελλάδα. Έχουμε κι εμείς προβλήματα είπε και δίνουμε μάχες αλλά τα αντιμετωπίζουμε ευκολότερα, γιατί ακολουθήσαμε μια σώφρονα πολιτική τα χρόνια που πέρασαν.

    Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε ότι δείχνουν μια διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι δυναμική στο ΠΑΣΟΚ. Και δείχνουν πολλούς αναποφάσιστους που δεν πάνε στο ΠΑΣΟΚ αλλά περιμένουν από εμάς να πράξουμε το χρέος μας.

    Τέλος ο κ.Παυλόπουλος κατά την ομιλία του σε στελέχη της ΝΔ τόνισε με έμφαση ότι ο Καραμανλής και η παράταξη πρέπει να μείνουν όρθιοι για να σηκώσουν το βάρος των εξελίξεων. Γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος αυτή τη στιγμή κατάλληλος για να το πράξει.

    [02] Νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα από 3,1% εως 4,6% στην πρόθεση ψήφου διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

    Σε δημοσκόπηση της MARC, για την εφημερίδα «Έθνος», το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 34,6%, η ΝΔ 36,3%, το ΚΚΕ 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 4,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%.

    Σε ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ανοίγει στο 8,6%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής κατά 43,3%, έναντι του 39,2% του Γ. Παπανδρέου.

    Σε δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33%. Ακολουθεί η ΝΔ με 28,4%, το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,3%, ο ΛΑΟΣ με 4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%.

    Με 38,5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 34%, σε δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή».Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 10%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 4,5% και οι Οικολόγοι 3,5%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κ.Καραμανλής με ποσοστό 39,09%, έναντι 35% του Γ.Παπανδρέου.

    Με 29,4% προηγείται το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί η ΝΔ με 26,3% σε δημοσκόπηση της Focus για την εφημερίδα «RealNews». Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, ο ΛΑΟΣ 4,3% και οι Οικολόγοι 3,3%. Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ 16,9%.

    Ο Κώστας Καραμανλής προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 38%, έναντι 29,7% που συγκεντρώνει ο Γ.Παπανδρέου.

    Στην ερώτηση "εάν χάσει η ΝΔ τις εκλογές θέλετε να μείνει αρχηγός ο Καραμανλής ή να εκλεγεί άλλος" οι ψηφοφόροι της ΝΔ με 88,4% τάσσονται υπέρ της παραμονής του στην εξουσία, ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων το 47,3% λέει να παραμείνει και το 38,9% να υπάρξει αλλαγή.

    Στην ερώτηση "αν το ΠΑΣΟΚ χάσει τις εκλογές να μείνει ο Παπανδρέου ή να εκλεγεί άλλος", οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 56,3% θέλουν να παραμείνει σε αντίθεση με το 39,3% που επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας. Σε ότι αφορά το σύνολο των ψηφοφόρων το 63% απαντά να παραμείνει ο Γ.Παπανδρέου, έναντι 27,8% που απαντά να εκλεγεί άλλος.

    Σε δημοσκόπηση της GPO για τη Β' Αθηνών για το Βήμα της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 30,8%, ακολουθεί η ΝΔ με 24%, το ΚΚΕ με 11,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,4%.

    Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές (πάντα στη Β' Αθηνών) το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,1%, ακολουθεί η ΝΔ με 24,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, το ΚΚΕ με 12,2%, ο ΛΑΟΣ με 7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,8%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κ.Καραμανλής με 37%,έναντι του Γ.Παπανδρέου με 32,1%. Το 30,1% των ερωτηθέντων απαντά κανείς από τους δύο.

    [03] ΠΓΔΜ-Επτά υποψήφιοι για την προεδρία

    Επτά συνολικά υποψήφιοι (τέσσερις Σλαβομακεδόνες και τρεις Αλβανοί) θα διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου της ΠΓΔΜ στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιβεβαίωσης των υποψηφιοτήτων, σήμερα, από την Κρατική Εκλογική Επιτροπή.

    Υποψήφιος του συγκυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολας Γκρούεφσκι, θα είναι ο Γκιόργκι Ιβάνοβ, ο οποίος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται ως επικρατέστερος νικητής των εκλογών αυτών.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) κατέρχεται στις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι.

    Κοινό χαρακτηριστικό των κ.κ. Ιβάνοβ και Φρίτσκοφσκι είναι ότι οι δύο αυτοί υποψήφιοι είναι καθηγητές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Σκοπίων.

    Το προεδρικό αξίωμα θα διεκδικήσει και ο Λιούμπε Μπόσκοσκι, ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE, με το οποίο όμως ήρθε σε διάσταση επειδή το κόμμα του αρνήθηκε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του και προτίμησε τον κ. Ιβάνοβ.

    Το μικρό αντιπολιτευόμενο κόμμα «Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα» (LDP) θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Νάνο Ρούζιν, ενώ τα τρία αλβανικά κοινοβουλευτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ κατέρχονται στις εκλογές αυτές με δικούς τους υποψήφιους.

    Υποψήφιος του συγκυβερνώντος κόμματος «Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι, θα είναι ο Άγκρον Μπουτζάκου.

    Το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Μιρούσε Χότζα, ενώ υποψηήφιος του νεοϊδρυθέντος κόμματος «Νέα Δημοκρατία» θα είναι ο αρχηγός του Ίμερ Σελμάνι.

    Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος της χώρας από τον πρώτο γύρο των εκλογών, πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, κανείς από τους υποψηφίους για το αξίωμα του προέδρου της χώρας δεν πρόκειται να λάβει τέτοιο ποσοστό στον α΄γύρο και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει β΄γύρος, στον οποίο θα συμμμετάσχουν οι δύο πρώτοι που θα συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στον α΄ γύρο.

    Ως πιθανότεροι αντίπαλοι στον β΄γύρο προβάλουν οι κκ Ιβάνοβ και Φρίτσκοφσκι, ενώ υψηλά ποσοστά φέρεται να συγκεντρώνει και ο Λιούμπε Μπόσκοσκι, η δημοτικότητα του οποίου μεταξύ των Σλαβομακεδόων ψηφοφόρων εκτινάχθηκε με την αθωωτική απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

    Ο κ. Μπόσκοσκι διετέλεσε υπόδικος στις φυλακές του Δικαστηρίου της Χάγης για περισσότερα από τρία χρόνια με την κατηγορία της ανάμειξης σε εγκλήματα κατά Αλβανών πολιτών της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια των διεθνοτικών συγκρούσεων στη χώρα το 2001.

    Τελικά το ICTY, τον περασμένο Ιούλιο, απάλλαξε τον κ. Μπόσκοσκι από τις κατηγορίες αυτές.

    Σε περίπτωση που στον β΄γύρο συμμετάσχουν οι κκ. Ιβάνοβ και Φρίτσκοφσκι, ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να επικρατήσει με αρκετή διαφορά έναντι του υποψηφίου του SDSM.

    Η θητεία του προέδρου της ΠΓΔΜ είναι πενταετής. Ο σημερινός πρόεδρος της χώρας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου το προεδρικό αξίωμα και μετά τη λήξη της θητείας του αναμένεται να αναλάβει την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος SDSM από το οποίο και προέρχεται.

    Στις 22 Μαρτίου, παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν και οι δημοτικές εκλογές στη χώρα.

    [04] Ιαπωνία-Η οικονομία βυθίζεται σε ύφεση

    Παραδεχόμενη την απρόσμενη μείωση των εξαγωγών της η ιαπωνική οικονομία συρρικνώνεται δραστικά το τελευταίο τετράμηνο σε ποσοστό που ανέρχεται στα 12,7% , τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων 35 χρόνων.

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πληροφορία στο πλαίσιο των πρώτων εκτιμήσεων για την ανάπτυξη του Μικτού Ακαθάριστού Προϊόντος μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2008.

    Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 13,9% εξ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η ζήτηση των ιαπωνικών αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών συσκευών σημείωσε κάθετη πτώση.

    Εταιρίες όπως η ΤToyota, η Sony και η Hitachi εκτιμάται ότι θα σημειώσουν σημαντικές απώλειες μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, που κλείνει το Μάρτιο και θα μειώσουν κατά χιλιάδες τις θέσεις εργασίας.

    Καθώς η ζήτηση μειώνεται και στην εγχώρια αγορά, η χώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη χειρότερη οικονομική ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου.

    Για το 2008 η ανάπτυξη μειώθηκε κατά 0,7%, η πρώτη αρνητική ένδειξη των τελευταίων εννέα χρόνων.

    Η Τράπεζα της Ιαπωνίας προβλέπει τη σοβαρότερη οικονομική ύφεση από την 1η Απριλίου, που ξεκινά το νέο οικονομικό, από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τη μείωση της ανάπτυξης κατά 2% καθ' όλο το έτος.

    [05] Ομάδα κρούσης δημιουργεί ο Ομπάμα

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής ομάδας κρούσης που θα επιβλέπει την αναμόρφωση της δοκιμαζόμενης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αντί να ορίσει κάποιον "τσάρο της αυτοκινητοβιομηχανίας" με εκτεταμένες αρμοδιότητες, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Ο Ομπάμα όρισε τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ως "υπεύθυνο" για την επιτήρηση των δανείων προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες και ως συμπρόεδρο του νεοσύστατου πάνελ, που απαρτίζεται από υψηλόβαθμούς αξιωματούχος και από τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λόρενς Σάμερς.

    Ωστόσο ο πρόεδρος Ομπάμα που ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 20 Ιανουαρίου και την περασμένη εβδομάδα κατόρθωσε να αποσπάσει την έγκριση του Κογκρέσου για το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας, απέρριψε την ιδέα να ορίσει έναν και μόνο άνθρωπο , ένα " τσάρο της αυτοκινητοβιομηχανίας," που θα έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του προγράμματος για την αναζωογόνηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Στο μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 787 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύριο στο Ντένβερ , μετέδωσε το CNN επικαλούμενο δύο ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης.

    Ο κ. Ομπάμα το Σάββατο χαιρέτισε την έγκριση από το κογκρέσο του τεράστιου αυτού ποσού που το χαρακτήρισε "ορόσημο για το δρόμο μας προς την ανάκαμψη" και υποσχέθηκε να τεθεί αμέσως σε λειτουργία.

    "Θα υπογράψω αμέσως ώστε να γίνει νόμος και θα αρχίσω πάραυρα να προχωρώ στις αναγκαίες επενδύσεις ώστε να επιστρέψουν οι πολίτες στις εργασίες τους" τόνισε ο κ. Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική ομιλία του που έγινε από το Σικάγο.

    [06] Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο

    Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη 2-1 επί του Αρη στο "Γ.Καραϊσκάκης", για την 22η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 23΄ και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στο 75΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών, ενώ ένας άλλος "ερυθρόλευκος", ο Βασίλης Τοροσίδης σκόραρε με αυτογκόλ για τον Αρη στο 90΄. Οι φιλοξενούμενοι που έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία, ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βιτόλο στο 69΄.

    Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη 3-0 από την έδρα του Λεβαδειακού και επέστρεψε -προσωρινά- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς διεξήχθη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και τα γκολ πέτυχαν οι Κονσεϊσάο (9΄), Σορλέν (51΄) και Ιβιτς (58΄ με πέναλτι).

    Νέο εκτός έδρας «στραβοπάτημα» για τον Παναθηναϊκό στη Σούπερ Λίγκα. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) με τον Ηρακλή και απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την υπόθεση τίτλος αφού η διαφορά που τούς χωρίζει από τον Ολυμπιακό ανέβηκε στους 14 βαθμούς (57 έναντι 43).

    Με "ηρωα" τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Θρασύβουλο στο ΟΑΚΑ. Ο νεαρός άσος σκόραρε στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης και σίγουρα θα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο την... ενηλικίωσή του, καθώς αύριο γίνεται 18 ετών.

    Σε θέση ισχύος όσον αφορά την είσοδό της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, βρίσκεται η Λάρισα, μετά τη νίκη της 1-0 επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πέτυχε στο 36΄ το γκολ των "βυσσινί", που παραμένουν στην 5η θέση, με διαφορά τριών βαθμών από τον Αρη που ακολουθεί.

    Από έναν βαθμό πήραν Πανιώνιος και Εργοτέλης, καθώς ο μεταξύ τους αγώνας στη Νέα Σμύρνη ολοκληρώθηκε ισόπαλος 0-0. Οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα δοκάρι (27΄ Μαϊστόροβιτς - 49΄ Μπούντιμιρ).

    Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης και η προσπάθειά του να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Παγκρήτιο", με τον Πόποβιτς να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους στο 39΄ και τον Μαρσελάο να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 48΄ για την ομάδα της Τρίπολης.

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή το νεαρό Παπάζογλου, ο Πανσερραϊκός επικράτησε 1-0 της Ξάνθης και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή. Ο 20χρονος αμυντικός σκόραρε στο 89ο λεπτό και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

    Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-3

    Πανιώνιος-Εργοτέλης 0-0

    ΑΕΚ-Θρασύβουλος 1-0

    Ολυμπιακός-Αρης 2-1

    ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

    Πανσερραϊκός-Ξάνθη 1-0

    Πανθρακικός-Λάρισα 0-1

    Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

    1. Ολυμπιακός 57

    2. ΠΑΟΚ 43

    . Παναθηναϊκός 43

    4. ΑΕΚ 38

    5. Λάρισα 34

    6. Άρης 31

    7. Πανιώνιος 29

    8. Ξάνθη 28

    9. Ηρακλής 26

    10. Πανθρακικός 25

    . Αστέρας Τρίπολης 25

    12. Εργοτέλης 24

    13. Λεβαδειακός 22

    14. ΟΦΗ 18

    15. Πανσερραϊκός 18

    16. Θρασύβουλος 13


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 February 2009 - 7:30:28 UTC