Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προαστιακός: Αλλαγές στα Δρομολόγια
  • [02] Ανακάλυψε αρχαιολογικό θησαυρό με ανιχνευτή μετάλλων
  • [03] Συλλήψεις για τρομοκρατία
  • [04] Αφιέρωμα στον Στ.Καζαντζίδη

  • [01] Προαστιακός: Αλλαγές στα Δρομολόγια

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις του, καθώς λόγω έργων στο δίκτυο ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ - ΣΚΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια για τρεις ημέρες και συγκεκριμένα, από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

    Ειδικότερα την Κυριακή το τελευταίο δρομολόγια από Νερατζιώτισσα προς Άνω Λιόσια θα αναχωρήσει στις 20:53 και από Άνω Λιόσια προς Νερατζιώτισσα στις 21:06. Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των τρένων.

    Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με λεωφορεία.

    [02] Ανακάλυψε αρχαιολογικό θησαυρό με ανιχνευτή μετάλλων

    Ένας άνεργος Βρετανός έφερε στο φως, χάρη στον ανιχνευτή μετάλλων του, το σημαντικότερο αγγλοσαξονικό αρχαιολογικό θησαυρό που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, με περισσότερα από 1.500 αντικείμενα που περιέχουν πολλά κιλά χρυσού και αργύρου και ήταν θαμμένα σ' έναν αγρό στην Αγγλία, ανακοίνωσαν σήμερα εμπειρογνώμονες.

    Ο 55χρονος Τέρι Χέρμπερτ ανακάλυψε τον Ιούλιο σ' έναν αγρό του Στάφορντσαϊρ το θησαυρό, που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα, ενώ εξερευνούσε τον αγρό ενός φίλου με τον ανιχνευτή του -- ένα πάθος που έχει εδώ και 18 χρόνια.

    "Οι φίλοι μου της λέσχης (των ανιχνευτών) λένε ότι περίμεναν ότι θα συνέβαινε", δήλωσε.

    Η ανακάλυψή του, η σημασία της οποίας συγκρίνεται με την ανακάλυψη του τάφου του φαραώ Τουταγχαμόν, περιέχει διάφορα πολεμικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 84 λαβές σπαθιών και 71 ασπίδες, οι περισσότερες με περίτεχνες διακοσμήσεις.

    Ο θησαυρός περιέχει περίπου 5 κιλά χρυσού, 2,5 κιλά αργύρου και μεγάλη ποσότητα πολύτιμων λίθων. Η εκτίμηση της αξίας του μπορεί να απαιτήσει ένα χρόνο. Τα εύρετρα θα μοιραστούν ο Χέρμπερτ, ο οποίος σκοπεύει να αγοράσει ένα σπίτι, και ο ιδιοκτήτης του αγρού.

    Μια επιλογή από τα αντικείμενα αυτά θα εκτεθεί από την Παρασκευή και ως τις 13 Οκτωβρίου στο μουσείο του Μπέρμιγχαμ.

    "Η ποσότητα του χρυσού είναι εντυπωσιακή, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι η δουλειά των τεχνιτών είναι τέλεια. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν οι αγγλοσάξονες σιδηρουργοί, και ήταν καλοί", εξήγησε ο Κέβιν Λίχι, ειδικός στον τομέα.

    "Είναι σαφές ότι (ο θησαυρός) ανήκε στην πολύ υψηλή αριστοκρατία ή στην αγγλοσαξονική βασιλεία. Ανήκε στην ελίτ", προσέθεσε.

    [03] Συλλήψεις για τρομοκρατία

    Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί το αργότερο, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μετά την έφοδο που έγινε σε διαμέρισμα - γιάφκα, στην οδό 25ης Μαρτίου 8, στο Χαλάνδρι χθες το απόγευμα.

    Στο σπίτι συνελήφθησαν ο ενοικιαστής, 21 ετών, ο γιος της ιδιοκτήτριας. 20 ετών και μια φίλη του, επίσης 20 ετών, ενώ από το Γαλάτσι προσήχθησαν άλλα δύο άτομα, το ένα από τα οποία επίσης συνελήφθη, ενώ το άλλο αφέθηκε ελεύθερο.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, πλήρης και έτοιμος να λειτουργήσει, ο οποίος ήταν τοποθετημένος μέσα σε μαγειρική χύτρα.

    Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτόν που τοποθετήθηκε στην είσοδο του διαμερίσματος της κ. Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι, χθες το μεσημέρι.

    Επίσης, βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε συσκευασίες χωρίς εκρηκτική ύλη, ποσότητες εκρηκτικής ύλης διάσπαρτες, εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών (ρολόγια, καλώδια, συνδετική ύλη κ.α), ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έντυπο υλικό, τα οποία μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε άλλο σπίτι στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ με μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, ποσό 3.800 ευρώ, η κατοχή του οποίου δεν δικαιολογήθηκε, κρυμμένο επιμελώς στη βάση από ένα γκαζάκι, διάφορα εργαλεία και εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

    Όπως είπε αξιωματικός της Αστυνομίας, πρόκειται για την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" η οποία θεωρείται συνέχεια της Οργάνωσης "Ενέδρα - Ένοπλη Επαναστατική Δράση".

    Το μεσημέρι, επισκέφθηκε τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος συνεχάρη τους αστυνομικούς και δήλωσε ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας.

    [04] Αφιέρωμα στον Στ.Καζαντζίδη

    Παρά τα 73 του χρόνια, ο ομογενής Γιώργος Παύλου ήρθε από την Αγγλία μόνο για τη συναυλία, που έγινε στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη, στη Θεσσαλονίκη.

    «Χωρίς τον Καζαντζίδη δεν υπάρχει τραγούδι», λέει κατηγορηματικά. Είναι η ζωή τους όλοι. Άνθρωποι που γεύτηκαν για λιγότερο, ή περισσότερο καιρό, το ψωμί της ξενιτιάς. Νιόπαντρα ζευγάρια, που έφευγαν με χάρτινες βαλίτσες για τη Γερμανία, το Βέλγιο, για όποια «γη της Επαγγελίας». Άνθρωποι που μεγάλωσαν και επέστρεψαν, ήταν εκεί. Άνθρωποι που έζησαν τη φτώχια, ήταν εκεί. Όλοι ήταν εκεί.

    Το Καυτατζόγλειο στάδιο είχε κατακλυστεί, χθες βράδυ, από κόσμο. Ακόμη και πίσω από την εξέδρα. Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν με τις φωνές των κορυφαίων ερμηνευτών: Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σταμάτη Φασουλή, πρόσφεραν ένα θέαμα αντάξιο των προσδοκιών τους.

    Με το τραγούδι «Αυτή η νύχτα μένει» οι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν όλοι μαζί επί σκηνής και ξεσήκωσαν το πλήθος. Μεταξύ των τραγουδιών μεσολάβησαν σκηνές από τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη. Η άλλοτε σύντροφός του στη ζωή και στο τραγούδι Μαρινέλα υποδέχτηκε το κοινό με τη ζεστή φωνή της.

    Άλλωστε, η συναυλία έγινε με πρωτοβουλία της, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του τραγουδιστή, που «μίλησε» στις καρδιές των ανθρώπων.

    Η εκπληκτική ερμηνεία έξι εκ των κορυφαίων τραγουδιστών της χώρας παρέσυραν το κοινό σε ένα μελωδικό ταξίδι, στη μνήμη, το χρόνο, τη μουσική.

    Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Τα έσοδα να διατεθούν στο Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή», για την ενίσχυση ανέγερσης ξενώνα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Είχε προηγηθεί ανάλογη συναυλία, στις 18 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου η προσέλευση «άγγιξε» τα 60.000 άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι τέλους, παρά τη δυνατή βροχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 September 2009 - 12:30:28 UTC