Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Ευ.Βενιζέλος: Ψηφοδέλτιο νίκης
  • [03] Συνέντευξη Διοικητή του ΙΚΑ
  • [04] Μιανμάρ: Δικάζεται η Αούνγκ Σαν Σούου Κι
  • [05] Η αντι-ύλη πρωταγωνίστρια στο Χόλιγουντ και στις έρευνες
  • [06] "Δύναμη ανατροπής"
  • [07] "Δεν δίνουν λύσεις"
  • [08] Επιπτώσεις από τη γρίπη
  • [09] Συνομιλίες

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις

    Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ -με ποσοστό από 2,8 έως 5,5%- δίνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Αυξημένα ποσοστά εμφανίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι σε μία μέτρηση έρχονται τρίτο κόμμα με 6,5%.

    Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 26,5% στην πρόθεση ψήφου ένταντι 21% της ΝΔ, ενώ την τρίτη θέση φαίρεται να καταλαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 6,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,0%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5% και ο ΛΑΟΣ με 3,0%.

    Στη δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 29,9%, η ΝΔ 25,7%, το ΚΚΕ 6,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, οι Οικολόγοι 4,5% και ο ΛΑΟΣ 4,3%.

    Στη δημοσκόπηση της VPRC για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" στην εκτίμηση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 37% και η ΝΔ 32,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,0% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,0%, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 5,0%.

    Τέλος η Rass για το "Παρόν" δίνει ΠΑΣΟΚ 30,5%, ΝΔ 27,7%, ΚΚΕ 8,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,7%, ΛΑΟΣ 5,3% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%.

    Επίσης, στο 2,8% δίνει τη διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που δημοσιεύει η Μακεδονία της Κυριακής. Στην εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών η δημοσκόπηση δίνει 39,4% στο ΠΑΣΟΚ και 36,6% στη Νέα Δημοκρατία.

    [02] Ευ.Βενιζέλος: Ψηφοδέλτιο νίκης

    "Πολύ καλό" χαρακτηρίζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι αποδέχεται τις επιλογές στα πρόσωπα που έκανε ο Γ. Παπανδρέου χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους.

    Οταν ερωτάται όμως αν του ζητήθηκε η γνώμη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, απαντά μονολεκτικά "όχι". Ο κ. Ευ. Βενιζέλος σε κάθε πρίπτωση προεξοφλεί τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι οι παρεμβάσεις του έχουν στόχο αυτή η νίκη να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά και να διευρυνθεί.

    [03] Συνέντευξη Διοικητή του ΙΚΑ

    Αυστηρές ποινές και πρόστιμα περιμένουν μετά τις 30 Ιουνίου όσους ασυνεπείς εργοδότες δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους στο ΙΚΑ καθώς θα εφαρμοστεί η Ασφαλιστική Νομοθεσία η οποία είναι αυστηρότατη.

    Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Απογευματινή" ο διοικητής του ΙΚΑ Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος υπογραμμίζει ότι η ρύθμιση χρεών γίνεται για τελευταία φορά και θα πρέπει όλοι να σπεύσουν να την αξιοποιήσουν.

    Παράλληλα ο διοικητής του ΙΚΑ κηρύσει μάχη στην εισφοροδιαφυγή με την εφαρμογή 7 μέτρων που θα ενεργοποιήσουν το σύστημα ελέγχου ενώ αποκαλύπτει ότι το ΙΚΑ θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού με ευρύτατες μετατάξεις από την Ολυμπιακή πολλούς δήμους αλλά και δημοτικές επιχειρήσεις.

    Για μία ακόμη φορά διαβεβαιώνει ότι το ίδρυμα δεν έχει κανένα πρόβλημα χρηματοπιστωτική ικανότητας.

    [04] Μιανμάρ: Δικάζεται η Αούνγκ Σαν Σούου Κι

    Η δίκη της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης στη Μιάνμαρ Αούνγκ Σαν Σούου Κι ξεκίνησε σήμερα σε φυλακές στα βόρεια του Ραγκούν, με την κατηγορία ότι επέτρεψε σε έναν Αμερικανό να διανυκτερεύσει στην κατοικία της, παραβιάζοντας τις συνθήκες της κατβ οίκον κράτησής της, τονίζουν επίσημες πηγές.

    «Η δίκη ξεκίνησε», τόνισε η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να κατονομασθεί. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν σήμερα το πρωΐ γύρω από τις φυλακές του Ινσέιν και δεν επετράπη στους ευρωπαίους πρεσβευτές να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις τους, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

    Την περασμένη Πέμπτη, η Σούου Κι μεταφέρθηκε από την κατοικία της στην Ινσέιν, λόγω της παράξενης εισόδου του Αμερικανού Μορμόνου Τζον Γέτοου στην κατοικία στην οποία εκείνη βρίσκεται περιορισμένη από το 2003. Η Σούου Κι έχει κατβ επανάληψη τονίσει την αθωότητά της μέσω του δικηγόρου της Κι Ουΐν.

    [05] Η αντι-ύλη πρωταγωνίστρια στο Χόλιγουντ και στις έρευνες

    Οι "Illuminati" (Πεφωτισμένοι), το δεύτερο μπεστ-σέλερ βιβλίο του συγγραφέα Νταν Μπράουν, το οποίο έγινε ταινία, που άρχισε να προβάλλεται αυτή την εβδομάδα και στην Ελλάδα, με τον ίδιο πρωταγωνιστή Τομ Χανκς στο ρόλο του πολυπράγμονος καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάγκντον, έρχεται να φέρει ξανά στο προσκήνιο ένα δυσνόητο αλλά επιστημονικά κρίσιμο ζήτημα: την αντι-ύλη.

    Στο βιβλίο και στην ταινία ("Angels and Demons" είναι ο πρωτότυπος αγγλικός τίτλος), μια αποκρυφιστική ομάδα, με τη συμμετοχή ενός μυστικού πυρήνα μέσα στο CERN, σχεδιάζει ένα όπλο αντι-ύλης για να καταστρέψει το Βατικανό. Ενώ η Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας έφριξε με το σενάριο, το CERN - με πιο ανοιχτό πνεύμα- αντιμετώπισε εξαρχής θετικά την όλη ιστορία, άνοιξε στο σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ τις υπόγειες εγκαταστάσεις του και, σε τελευταία ανάλυση, προσδοκά ότι η όλη δημοσιότητα θα κάνει καλό στην επιστημονική έρευνα, γιατί θα φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα των φυσικών.

    Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα Independent, "μπορεί άραγε η ταινία να κάνει σέξι τη σωματιδιακή φυσική;". Αυτό ασφαλώς ελπίζει το CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων), που βρίσκεται στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, κοντά στη Γενεύη, και πιθανότατα ξέρει για την αντι-ύλη περισσότερα από κάθε άλλο φορέα στον κόσμο. Το CERN έκανε ειδικά σεμινάρια περί αντι-ύλης στο σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ και αυτός, σε ανταπόδοση, ετοίμασε ένα πιο ακριβές επιστημονικά υλικό που θα διανέμεται μαζί με το DVD της ταινίας.

    Φυσικά, όπως και πολλά άλλα πράγματα στο βιβλίο και την ταινία, που δεν είναι παρά φαντασία, το CERN δεν έχει ούτε αρκετή ποσότητα ούτε τη διάθεση να κατασκευάσει μια φορητή βόμβα αντι-ύλης. Σύμφωνα με το CERN, αν συγκεντρωθεί όλη η αντι-ύλη που έχει ποτέ δημιουργηθεί από τους επιστήμονες πάνω στη Γη όλα αυτά τα χρόνια, και συνδυαστεί με κοινή ύλη, το συνολικό ποσό ενέργειας που θα απελευθερωθεί, θα είναι αρκετό απλώς για να φωτίσει μια κοινή λάμπα για λίγα λεπτά.

    Σύμφωνα με υπολογισμούς του φυσικού Φρανκ Κλόουζ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την υφιστάμενη τεχνολογία, θα χρειαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και τουλάχιστον 1 τρισ. δολ. για να παραχθεί έστω κι ένα γραμμάριο αντι-ύλης. Εκτός αυτού, υπάρχει το όχι ασήμαντο πρόβλημα τι θα κάνει κανείς την αντι-ύλη αν αυτή δημιουργηθεί, με δεδομένο ότι είναι υπερβολικά δύσκολο να αποθηκευτεί, καθώς αντιδρά εκρηκτικά με την κοινή ύλη. Τεράστιες ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις θα πρέπει να επιστρατευθούν, προκειμένου να παγιδευτούν και οι παραμικρές ποσότητες αντι-ύλης σε κάποιο μέρος.

    Πώς όμως ξεκίνησε όλη γοητεία με την αντι-ύλη; Σύμφωνα με την κυρίαρχη επιστημονική θεωρία, εν αρχή υπήρχαν στο σύμπαν τόσο η ύλη όσο και η αντι-ύλη. Από την ύλη είναι φυσικά κατασκευασμένα τα πάντα γύρω μας - και εμείς οι ίδιοι. Η αντι-ύλη, από την άλλη, είναι ένα παράξενο υλικό, ταυτόσημο με την κοινή ύλη από κάθε άλλη άποψη, πέρα από το ότι κάθε τι στο εσωτερικό της είναι "ανάποδο": το αρνητικό είναι θετικό, το αριστερό είναι δεξί, το πάνω είναι κάτω κοκ. Κάτι σαν το γιν και το γιανγκ της υλικής πραγματικότητας!

    Εκρηκτική αδυναμία συνύπαρξης

    Καλώς ή κακώς, η ύλη και η αντι-ύλη δεν τα πάνε καθόλου καλά μαζί, με άλλα λόγια δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αν βρεθούν μαζί, εκλύεται αυτομάτως τρομακτική ποσότητα ενέργειας και ακολουθεί ο πλήρης εκμηδενισμός. Δεν μπορεί συνεπώς να πιάσει κανείς την αντι-ύλη χωρίς αυτή να εκραγεί. Μόνο ένα γραμμάριο αντι-ύλης, αν εκμηδενιστεί μέσα από την επαφή του με ένα γραμμάριο ύλης, θα δημιουργήσει εκρηκτική ισχύ ισοδύναμη με 20.000 τόνους ΤΝΤ, σύμφωνα με την ερευνήτρια του CERN Τάρα Σιρς. Καθόλου παράξενο συνεπώς που ο Νταν Μπράουν σκαρφίστηκε μια βόμβα αντι-ύλης, πολύ ισχυρότερη από μια πυρηνική βόμβα, η οποία μπορεί να επιφέρει ένα νέο Αρμαγεδώνα.

    Από την άλλη, όπως συνήθως συμβαίνει, υπάρχουν και αυτοί που οραματίζονται μια ειρηνική χρήση της αντι-ύλης ως απεριόριστης πηγής ενέργειας, μάλιστα την περιγράφουν ως την μελλοντική πανάκεια για την επίλυση των ενεργειακών προβλημάτων της ανθρωπότητας - πράγμα πολύ αμφίβολο όμως. Καθόλου παράξενο που στη διάσημη σειρά επιστημονικής φαντασίας "Star Trek", το διαστημόπλοιο "Enterprise" είχε κινητήρα αντι-ύλης!

    Οι φυσικοί πιστεύουν ότι μέσα στα πρώτα κλάσματα του δευτερολέπτου μετά το αρχικό Μπινγκ Μπανγκ, που άρχισε να δημιουργεί το σύμπαν, η αντι-ύλη δημιουργήθηκε σε σχεδόν ίση ποσότητα με την ύλη. Περιέργως όμως, σήμερα, όσο και αν ψάξουν οι επιστήμονες (και ψάχνουν πολύ!), δεν υπάρχει ίχνος από αυτή την αντι-ύλη στο ορατό σύμπαν. Μερικοί φυσικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή όλη η αντι-ύλη, μαζί με σχεδόν όλη (αλλά όχι όλη) την ύλη, αλληλοκαταστράφηκαν σε αυτά τα πρώτα κλάσματα δευτερολέπτου μετά το Μπινγκ Μπανγκ.

    Σε κάθε περίπτωση, επειδή πάντα υπήρχε λίγο παραπάνω ύλη σε σχέση με την αντι-ύλη, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και σήμερα υπάρχει το σύμπαν - κι εμείς. Στο μεταξύ, η μοναδική αντι-ύλη που οι επιστήμονες έχουν μπορέσει να παρατηρήσουν, είναι αυτή που δημιουργείται πρόσκαιρα σε εργαστήρια όπως το CERN, είτε στις τυχαίες συγκρούσεις κοσμικών ακτινών στο διάστημα. Πού και πού κάποιο σωματίδιο αντι-ύλης μπορεί να ξεπηδά αυτομάτως, όταν μια κοσμική ακτίνα προσπίπτει στο άνω τμήμα της γήινης ατμόσφαιρας.

    Ο βρετανός ιδιοφυής φυσικός Πολ Ντιράκ ήταν ο πρώτος που υπέθεσε την ύπαρξη της αντι-ύλης το 1928 (αν και δεν την ονόμασε έτσι), υπολογίζοντας ότι υπάρχει ένα σωματίδιο με αντίθετο φορτίο από το ηλεκτρόνιο, όπως αποδείχτηκε το 1932, όταν ανακαλύφθηκε το ποζιτρόνιο, το πρώτο σωματίδιο αντι-ύλης. Από τότε ανακαλύφθηκαν και άλλα αντι-σωματίδια, ώσπου το 1995 οι φυσικοί του CERN δημιούργησαν το πρώτο αντι-υδρογόνο, συνδυάζοντας αντι-πρωτόνια με ποζιτρόνια. Ήταν η πρώτη φορά στον κόσμο που ένα επιστημονικό εργαστήριο είχε παράγει τεχνητά αντι-άτομα, πυροδοτώντας πλέον αυξημένο ενδιαφέρον για την αντι-ύλη τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στο κοινό.

    Τη στιγμή αυτή, σύμφωνα με το Live Science, οι φυσικοί πασχίζουν, στο πλαίσιο του προγράμματος ATRAP, να παγιδεύσουν άτομα αντι-υδρογόνου. Όμως η μεγάλη ελπίδα είναι τα πειράματα αντι-ύλης που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν με τον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων του CERN, όταν αυτός επαναλειτουργήσει το φθινόπωρο μετά τη σοβαρή βλάβη που τον καθήλωσε πέρυσι σε αδράνεια.

    [06] "Δύναμη ανατροπής"

    Περιοδεία στην Σπάρτη πραγματοποιεί ο κ.Αλέξης Τσίπρας. Θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο της πόλης και τη Νοσηλευτική Σχολή, ενώ θα συναντηθεί με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λακωνίας. Το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Σπάρτη.

    Υπάρχει μια προσπάθεια διοχέτευσης δυσαρέσκειας σε αβλαβείς επιλογές. Προπαγανδίζουν την αποχή. Προσπαθούν να κάνουν ελκυστικό το τριήμερο για εκδρομές. Ερμηνεύουν ως πολιτικά ορθή αυτή τη στάση καθώς το μόνο που τους έχει μείνει είναι όχι βέβαια να υπερασπιστούν τα δυο κόμματα εξουσίας και το πολιτικό σύστημα που αυτά οικοδόμησαν, γιατί αυτό μπάζει από παντού, αλλά να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι « δε βαριέσαι όλοι το ίδιο είναι». Ε λοιπόν δεν είμαστε όλοι το ίδιο και αυτό το γνωρίζει καλά ο κόσμος, τόνισε ο κ.Αλέξης Τσίπρας από τη Λευκάδα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ανατροπής για το δικομματισμό, είναι δύναμη αλλαγής στα πολιτικά πράγματα του τόπου, είναι δύναμη επικίνδυνη γι αυτούς που κυβερνάνε, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ .

    Αναφερόμενος στις απεργίες στην Ευρώπη, είπε ότι "η Ευρώπη, δείχνει τον δρόμο των κοινωνικών αντιστάσεων. Οι εργαζομενοι αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο. Να μην φορτωθούν την κρίση".

    "Ξέρουμε ότι κάποιοι που ψαρεύουν στα πιο θολά νερά του κοινωνικού συντηρητισμού, θα βρουν αφορμή να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές μας αυτές. Τέτοιες επιθέσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο. Ότι ενοχλούμε αυτούς που θέλουν να χαϊδεύουν συντηρητικά αυτιά. Ότι δείχνουμε τον δρόμο της αλληλεγγύης, της ενότητας και των κοινωνικών αγώνων, όπως πρέπει να κάνει η ριζοσπαστική αριστερά", υπογράμμισε ο κ.Αλ.Τσίπρας.

    [07] "Δεν δίνουν λύσεις"

    Επικριτικός απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και στο φαινόμενο της «οικογενειοκρατίας» εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης από την Καβάλα. Κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν είναι σε θέση να δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου είπε ο κ. Καρατζαφέρης, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι άμεσα οικονομικό αλλά καθαρά πολιτικό ενώ καταφέρθηκε κατά της οικογενειοκρατίας, λέγοντας ότι τα τελευταία 65 χρόνια, τρία μεγάλα τζάκια κυβερνούν την Ελλάδα, γεγονός πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Σε συνέντευξη Τύπου στη μακεδονική πόλη, και σε ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «ψυχικά με τον Καραμανλή είμαι κοντύτερα απβ ότι με την κ. Μπακογιάννη».

    Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε άκομψη την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει τη Βουλή νωρίτερα, σημειώνοντας ότι «αν συνέχιζε τις εργασίες της, τότε η κυβέρνηση θα βρίσκονταν μπροστά σε μια κολοβή δεδηλωμένη και θα έπρεπε να αντιμετωπίσει σκάνδαλα όπως η πώληση της εταιρεία «Γερμανός», το Βατοπαίδι και τη SIEMENS».

    Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη και των δυο κομμάτων «έχουν βάλει γέρα το χέρι στις μίζες της SIEMENS», ενώ όλοι οι Έλληνες «είναι πεπεισμένοι πως υπάρχει μεγάλη λοβιτούρα στην πολιτική ζωή του τόπου». Μίλησε ακόμα για επανάληψη «της ανίερης συμμαχίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ όπως το 1989» καθώς και για συνεργασίες του ΚΚΕ με κρατικούς φορείς και για επιδοτήσεις που έλαβε από τον ΟΠΑΠ.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι δεν βάζουν στην ευρωπαϊκή ατζέντα τα εθνικά μας θέματα, ενώ έθεσε το ερώτημα «ποιος κυριαρχεί στη Θράκη, η επίσημη ελληνική πολιτεία ή το τουρκικό προξενείο;». Σημείωσε ακόμα πως η ΝΔ παραχώρησε στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία, «με παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη, και μένει τώρα να δούμε αν ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θα δεχθεί το πρόθεμα, άνω, κάτω ή βόρεια Μακεδονία».

    Ιδιαίτερη και εκτεταμένη αναφορά έκανε στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, και, επικαλούμενος έκθεση του ΟΗΕ, είπε ότι το 2045 οι Έλληνες θα είναι μειονότητα στη χώρα. Τόνισε ότι κανείς δεν δίνει τη βαρύνουσα σημασία που πρέπει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και επανέλαβε την θέση του κόμματος να δέχεται η Ελλάδα όσους μετανάστες μπορεί. Να ζητήσει όμως, πρόσθεσε, να λάβει περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται σε θέμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέγασης, κοινωνικής πρόνοιας και εργασίας των λαθρομεταναστών.

    Τέλος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπεραμύνθηκε της υποψηφιότητας της κ. Νίκης Τζαβέλα για τη θέση της επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, λέγοντας ότι πρόκειται για μια καταξιωμένη επιστήμονα και γυναίκα με μεγάλη αναγνώριση σε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς χώρους και με τεράστια αποδοχή στην Ευρώπη. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο μέχρι σήμερα ευρωβουλευτής, πρέσβυς Γιώργος Γεωργίου, θα είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ στις επόμενες εθνικές εκλογές.-

    [08] Επιπτώσεις από τη γρίπη

    Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (H1N1), κοινώς γνωστής ως γρίπης των χοίρων, αυξήθηκε σε 8.480, αλλά ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων παραμένει στάσιμος στους 72, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    Η επιβεβαίωση κρουσμάτων στην Ινδία, τη Μαλαισία και την Τουρκία αύξησε τον αριθμό των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 39, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2.895 (66 θανάτους) και 4.714 (4 θανάτους) αντίστοιχα.

    Αναπληρωτής καθηγητής, που δίδασκε σε σχολείο στο προάστιο Κουΐνς της Νέας Υόρκης, έφυγε από τη ζωή προσβεβλημένος από τον ιό Α -Η1Ν1 της γρίππης, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

    Ο Μίτσελ Γουΐνερ, που έφυγε από τη ζωή χθες βράδυ, έπασχε από «προηγούμενα προβλήματα υγείας», όπως είχε τονίσει η δημαρχία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή, η οποία παρακαλούσε συνάμα «να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς του».

    Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στη Νέα Υόρκη, όπου η γρίππη έχει μεταδοθεί επί εβδομάδες στα σχολεία της πόλης. Έπειτα από ένα μικρό διάστημα που παρέμειναν κλειστά, τα σχολεία επαναλειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ακόμη πολλά σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού ασθενούντων μαθητών.

    Τα 121 έφθασε ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίππης Α-Η1Ν1 στην Ιαπωνία, έως σήμερα, σύμφωνα με το νεώτερο ανακοινωθέν των επισήμων αρχών.

    Επιπτώσεις στην Παιδεία

    Η επιδημία της γρίππης Α-Η1Ν1 ενδέχεται να έχει «αξιοσημείωτες επιπτώσεις» στην παγκόσμια οικονομία, τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο.

    Όπως δήλωσε εν τούτοις, ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στοΤόκιο, οι κίνδυνοι που μπορεί να εγκυμονεί ο ιός Α-Η1Ν1 για την παγκόσμια ανάπτυξη «είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

    Στελέχη κυβερνήσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας ήδη έχουν εκδηλώσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο παγκόσμιο εμπόριο η επιδημία της γρίππης Α.

    [09] Συνομιλίες

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί σήμερα τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένγιαμιν Νετανιάχου στην πρώτη τους συνάντηση μετά την αντίστοιχη ανάληψη των καθηκόντων τους, με τη διαφωνία τους για τη Μέση Ανατολή και το Ιράν να επισκιάζει τις επαφές.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου άρχισε την πρώτη επίσκεψή του στις ΗΠΑ αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχοντας όμως πολιτικές επιλογές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τριγμούς στις σχέσεις του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    Στην κορυφή της ατζέντας της επίσκεψης Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον είναι το πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, το οποίο το Ισραήλ θεωρεί ως απειλή για την ύπαρξή του και μία νέα προσέγγιση του θέματος των Παλαιστινίων, που εκτρέπει τις συνομιλίες από το στόχο της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους.

    Αυτά τα δύο θέματα θα μπορούσαν να φέρουν τον πρόεδρο Ομπάμα και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, σε τροχιά σύγκρουσης, παρόλο που αξιωματούχοι από τις δύο πλευρές προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο αυτό.

    "Η στέρεη και φυσική συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ διασφαλίζει ένα καλό διάλογο. Αυτά που έχουμε κοινά υπερτερούν των όποιων διαφορών μπορεί να υπάρχουν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλον.

    Ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους και έχει δηλώσει ότι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή είναι υψίστης προτεραιότητας για την κυβέρνησή του .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2009 - 6:30:29 UTC