Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είμαστε σε διαρκή μάχη"
  • [02] "Νέα πορεία προς όφελος όλων"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Να τιμωρηθούν..."

  • [01] "Είμαστε σε διαρκή μάχη"

    «Είμαστε οι πρωτοπόροι και πραγματικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μαζί με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη παρουσίασαν τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Επικεφαλής είναι η κα Μαριέττα Γιαννάκου της οποίας, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, ζήτησε ο ίδιος να ηγηθεί τους ευρωψηφοδελτίου. Εκφράζει η κα Γιαννάκου, είπε ο κ. Καραμανλής, τη μαχητικότητα, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς. "Είναι η Μαριέττα του θάρρους, του ξεχωριστού χαρακτήρα, είναι η Μαριέττα μας. Ηταν και παραμένει αγωνίστρια," υπογράμμισε.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκφράζει ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα και ότι πρόκειται για μια ισχυρή, ανανεωμένη ομάδα υπεράσπισης των θέσεων της πατρίδας μας, διεκδίκησης στο πλαίσιο της Ευρώπης αλλά και για την ίδια την Ευρώπη.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το νέο ψηφοδέλτιο συγκροτούν άνθρωποι με εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, καταξιωμένοι στις επιστήμες και στους επαγγελματικούς χώρους, και που μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις αυξημένες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν απέναντι στην πατρίδα.

    Είναι μια ισχυρή ομάδα, συμπλήρωσε, που ξέρει και μπορεί να κατανοεί τα κρίσιμα θέματα, τα οποία πρόκειται να απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια ανανεωμένη ομάδα, με αντιπροσώπευση της κοινωνίας των εργαζομένων, εκπροσώπηση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, με ειδήμονες στα διεθνή ζητήματα, με συμμετοχή της νέας γενιάς, εκπροσώπηση του Ελληνισμού της διασποράς, και με ισχυρή γυναικεία παρουσία.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια δυναμική ομάδα, που κατανοεί τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έχει βαθιά συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης, που έχει αντίληψη των κινδύνων και των ευκαιριών που προβάλλουν, και η οποία παλεύει με πίστη και επιμονή για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στην περίοδο που ακολουθεί θα πρέπει να επικρατήσουν καθαρά πολιτικοί όροι, σημειώνοντας ότι θα είναι προς το συμφέρον του δημοσίου βίου, για το καλό της πατρίδας.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η ΝΔ είναι ο πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, η οποία "τολμά να παίρνει αποφάσεις, να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και να παίρνει δύσκολους δρόμους για το συλλογικό καλό. Αποφάσεις που δικαιώνονται στο πέρασμα του χρόνου και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο που χαρακτηρίζει την πολιτική. Και σε αυτό το κρίσιμο στοιχείο, όπως και σε κάθε άλλο τολμούμε τη σύγκριση".

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τον καιρό που άρχισε να συγκροτείται, μια κρίση που αλλάζει τον κόσμο και η οποία θα επηρεάσει καθοριστικά ακόμα και την ίδια την εξέλιξή της.

    Για τους μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές της ΝΔ, τόνισε ότι προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στον κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της προηγούμενης ομάδας: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά στελέχη της παράταξης, η 50χρονη παρουσία του οποίου στο δημόσιο βίο σημαίνει γνώση, αξία, εμπειρία, προσφορά και ταυτόχρονα "είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την παράταξή μας".

    Ανέφερε ακόμη ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η μεταρρυθμιστική συνθήκη, γίνεται πιο ισχυρό, καθώς αποτελεί τον θεματοφύλακα των δικαιωμάτων του Ευρωπαίου πολίτη, και, μέσα από το οποίο, μεταφέρεται η φωνή των πολιτών της Ευρώπης και των Ελλήνων πολιτών.

    Στις ευρωεκλογές, είπε ο κ. Καραμανλής, καλούμαστε να απαντήσουμε τί θέλουμε από τους ευρωβουλευτές μας, ποιοί θέλουμε να είναι, τί να εκφράζουν, ποιά Ευρώπη θέλουμε, ποιές θέσεις προωθούμε και ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα της 7ης Ιουνίου.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλουμε μια Ευρώπη που να οικοδομείται στην Κοινωνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, με ισχυρή παρουσία στη διεθνή σκηνή, ανοιχτή και δημοκρατική, ασφαλή για όλους τους λαούς και τους πολίτες της, με αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, της φύλαξης των συνόρων της, αλλά και μια Ευρώπη που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος και τη φτώχεια.

    "Θέλουμε μια Ευρώπη που να στηρίζει τα μέλη της στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες, τις πρόσθετες αντιξοότητες, τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε κράτος-μέλος. Θέλουμε να αναδεικνύει έμπρακτα η αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας και να ενώνει δυνάμεις στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της".

    Την λίστα των υποψηφίων παρουσίασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Στη δεύτερη θέση η κα Ρόδη Κράτσα, κοινωνιολόγος-αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής από το 1999, ενώ ακολουθούν:

    -Γιώργος Παπαστάμκος, ευρωβουλευτής από Μακεδονία.

    -Κώστας Πουπάκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γγ της ΓΣΕΕ.

    -Θεόδωρος Σκυλακάκης, οικονομολόγος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών.

    -Γιώργος Κουμουτσάκος, διπλωμάτης, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

    -Γιώργος Παπανικολάου, δικηγόρος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.

    -Γιάννης Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, πρώην γγ Έρευνας & Τεχνολογίας.

    -Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & ΕΕ της ΝΔ.

    -Αλίκη Μοσχή, εκλεγμένη Γυναίκα της Ευρώπης, διεθνολόγος, πρώτη επιλαχούσα στα Δωδεκάνησα.

    -Λευτέρης Δημητρίου, πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών.

    -Βάσω Κόλλια, πρώην γγ Νέας Γενιάς.

    -Ελένη Φωτέα, δικηγόρος.

    -Βασίλης Κανάκας, αγρότης από τη Θεσσαλονίκη, μηχανολόγος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

    -Άννα Μπρεδήμα, δικηγόρος.

    -Δημήτρης Κούρτης, εκπαιδευτικός, πολύτεκνος, συντονιστής βββάθμιας εκπαίδευσης της Στουτγάρδης.

    -Αλεξάνδρα Πάλλη, γγ Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    -Γιάννης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

    -Αφροδίτη Μπλέτα, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω.

    -Αχμεντσίν Ριτβάν, δάσκαλος.

    -Πηνελόπη Παππά, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών.

    -Γιώργος Κασιμάτης, επιχειρηματίας, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

    Δήλωση Μ.Γιαννάκου

    Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μαριέττα Γιαννάκου, σε σύντομο χαιρετισμό της σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη των ανησυχιών και των αμφιβολιών, επικαλούμενη μια φράση του Ζακ Ντελόρ. Σημείωσε, δε, ότι με την επικύρωση της συνθήκης από την Ιρλανδία και τον Τσέχο Πρόεδρο, το Ευρωκοινοβούλιο θα αποκτήσει σημαντικές αρμοδιότητες καθώς θα συναποφασίζει για το 80% των ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητά μας.

    Ανέφερε ακόμα ότι τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει στην ΕΕ ο διακυβερνητισμός, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη έχει αποκτήσει ισχύ ως υπερεθνικό όργανο και έχει αναλάβει αρμοδιότητες από τα κράτη-μέλη. Ευχήθηκε να είναι επιτυχημένο το έργο των ευρωβουλευτών και χαρακτήρισε ως απόλυτα επιτυχές το έργο της προηγούμενης ομάδας της ΝΔ κάνοντας ειδική μνεία στον πρώην επικεφαλής Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

    Κριτική στο ΠΑΣΟΚ

    Την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές, άνοιξε χθες το βράδυ με ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού προηγουμένως περιόδευσε στην Πρέβεζα και επισκέφθηκε τα έργα στην παράκαμψη της Άρτας που αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού.

    Ο κ. Καραμανλής σε πολλά σημεία τα ομιλίας του έκανε οξύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας:

    «Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται ακόμη και τα αυτονόητα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να δώσει δήθεν ιδεολογικά χρώματα σε μια παγκόσμια κρίση που μέχρι πρόσφατα ούτε την έβλεπε , ούτε αποδέχονταν την ύπαρξή της. Ακόμη και τώρα προσποιείται τάχα πως δεν έμαθε ούτε τα πασιφανή, ούτε τα δραματικά που εντοπίζονται σε χώρες με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Και έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίζει βαρβαρότητα κάθε άποψη που διαφωνεί με την δική του. Προσπαθεί να εκτρέψει τον δημόσιο διάλογο και επενδύει στην άρνηση, την ισοπέδωση και τον μηδενισμό. Ο επιλογές του χαρακτηρίζονται από ανευθυνότητα και αυτό, δεν αντιστοιχεί στην κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται ο τόπος?.».

    Και συνέχισε: «Δεν αντέχει ο τόπος την πολιτική ανευθυνότητα. Όταν η χώρα είναι αντιμέτωπη με τέτοια διεθνή οικονομική κρίση, είναι μεγάλη ανευθυνότητα να μοιράζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παντού, απραγματοποίητες υποσχέσεις που αν υλοποιούνταν θα οδηγούσαν την οικονομία στην κατάρρευση. Είναι ανευθυνότητα να αποφεύγει συστηματικά τα δυσάρεστα και να μη προτείνει ούτε ένα αναγκαίο μέτρο. Όταν ο τόπος βρίσκεται σε μια πρόκληση εθνικού χαρακτήρα, είναι ανευθυνότητα να αρνείται ακόμη και την στοιχειώδη συνεννόηση και να προτιμά την ασυνεννοησία, την πόλωση και την οξύτητα. Είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε, έστω στα αυτονόητα, ακόμη και στα απόλυτα αναγκαία, αυτά που επιβάλλεται να γίνουν για να θωρακιστεί η οικονομία. Είναι ανευθυνότητα, όταν σε κάθε πρόταση, το μόνο που ακούμε, είναι ένα συνεχές, ένα μονότονο «όχι» σε όλα. Όταν η απουσία ενός συγκεκριμένου, χειροπιαστού οικονομικού προγράμματος επιχειρείται να συγκαλυφθεί από ακραία αβάσιμη κινδυνολογία, σκανδαλολογία, είναι έσχατη ανευθυνότητα. Δεν καλύπτεται το έλλειμμα θέσεων με απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας. Ούτε με επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. Ούτε με διαστρέβλωση και παραποίηση της πραγματικότητας.».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι, «?Σβ όλο αυτό το διάστημα, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αναγκαίες για το καλό του τόπου. Αναλάβαμε πολιτικό κόστος για το συλλογικό, το κοινωνικό όφελος. Μπορέσαμε έτσι να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης στον τόπο μας. Είχαμε μικρότερες επιπτώσεις ακόμη και σε σχέση με πολύ ισχυρές οικονομίες. Είχαμε σε Οικονομικούς δείκτες, κρίσιμους για το κοινωνικό σύνολο καλύτερη επίδοση από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Απέναντι σβ όλα αυτά, ανεύθυνες πολιτικές ηγεσίες αρνήθηκαν κάθε υπεύθυνη πρόταση. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται ο τόπος. Δυσφημεί ανεύθυνα την πατρίδα μας στα μάτια των ξένων και δημαγωγεί στο εσωτερικό. Έκανε οδηγό της το πάθος της εξουσίας. Βάζει πάνω απβ όλα το κόμμα. Προτάσσει ένα και μόνο σκοπό: Την αναβίωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Με κάθε μέσο. Με κάθε τίμημα».

    Ο κ. Καραμανλής, επεσήμανε επίσης: «Είμαστε σε διαρκή μάχη με τις επιπτώσεις της πιο μεγάλης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είμαστε στρατευμένοι στα ζητήματα που κρίνουν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Στις εθνικές μας υποθέσεις. Στην Οικονομία. Στην Παιδεία. Στην ασφάλεια και την καθημερινότητα του πολίτη. Όλες οι προσπάθειές μας σβ αυτά επικεντρώνονται. Αυτά είναι η ατζέντα μας. Αυτά καλούμαστε να κερδίσουμε. Και θα τα κερδίσουμε».

    Αναφερόμενος στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής, είπε: «Αντιμετωπίσαμε στα πέντε προηγούμενα χρόνια σοβαρά ζητήματα, δύσκολες καταστάσεις. Συγκρουστήκαμε με κατεστημένες νοοτροπίες. Δεχθήκαμε επιθέσεις από ανίερες συμμαχίες. Ξεπεράσαμε σοβαρές αντιξοότητες. Πετύχαμε σημαντικό έργο για τον Τόπο μας. Τολμούμε τη σύγκριση! Ας τολμήσουν τη σύγκριση! Για όλα.».

    Ο κ. Καραμανλής, έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ήπειρο, με τα οποία αλλάζει η μορφή της, εστιάζοντας στους αυτοκινητοδρόμους, της Εγνατίας και Ιόνιας Οδού, στον Κ-65, αλλά και στα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων με σύγχρονα ραδιοβοηθήματα, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, στον δρόμο Άρτας -Τρικάλων, στην ενίσχυση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των νοσοκομείων της Ηπείρου, έργα προστασίας περιβάλλοντος, αρδευτικά κ.λ.π.

    Καταλήγοντας ο κ. Καραμανλής τόνισε: « Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η επιλογή μας είναι δεδομένη. Έχουμε διαλέξει το δρόμο της ευθύνης. Το δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Το δρόμο του εθνικού συμφέροντος. Και το δρόμο αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Στο δρόμο αυτό συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, αταλάντευτα. Όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος! Πάνω από όλα βάζουμε το κοινωνικό σύνολο. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Πάνω από όλα η πατρίδα μας. Αυτή είναι η ιστορική θέση της παράταξής μας. Αυτή είναι η σταθερή πορεία της Κυβέρνησης. Αυτή είναι η επιλογή που ακολουθώ σε όλη την πολιτική διαδρομή μου. Και την επιλογή αυτή δεν την παζαρεύω με κανέναν. Δεν την εγκαταλείπω. Δεν την αλλάζω. Μβ αυτές τις επιλογές συνεχίζουμε, το έργο που απαιτούν οι περιστάσεις. Μβ αυτές τις επιλογές παλεύω, και θα συνεχίσω να παλεύω για την πατρίδα μου».

    [02] "Νέα πορεία προς όφελος όλων"

    «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα μιας νέας πορείας που βάζει πρώτα τον πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Επικεφαλής τέθηκε o κ.Γ.Παπακωνσταντίνου με την επιλογή του οποίου σηματοδοτείται ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας των ευρωεκλογών, όπως ανάφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. "Ή συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τα ελλείμματα να μεγαλώνουν σε βάρος των πολλών ή θα χαράξουμε μια νέα πορεία προς όφελος όλων", σημείωσε χαρακτηρηστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οπως ανάφερε, οι συντηρητικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την Ευρώπη και την Ελλάδα, οδήγησαν στην οικονομική κρίση, τη συσσώρευση πλούτου στους λίγους, στην απόγνωση.

    "Η κρίση βρήκε την Eλλάδα θαλασσαδαρμένη από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης", επισήμανε ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για κρίση θεσμών και πολιτικής. "Η διαφθορά και σκάνδαλα αφορούν την καθημερινότητα όλων μας. Η συγκάλυψη ακουμπά την ποιότητα της δημοκρατίας. Οι πολιτες αισθάνονται ότι δεν έχουν που να ακουμπήσουν", ανέφερε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Εμείς έχουμε τη δύναμη να δώσουμε ξανά ελπίδα. Εκπροσωπούμε τις αρχές και τις αξες που χρειάζονται σήμερα. Δημοκρατία, δικαιοσύνη, ισότητα, διαφάνεια. Εκπροσωπουμε τις αξίες και τις πολιτικές που μπορούν να μας βγάλουν από την κριση. Μαζί με το λαό μπορούμε να κάνουμε αλλαγές, ακόμη και θαύματα".

    "Οι εκλογές δεν είναι καταγραφή της κοινής γνώμης, δεν είναι δημοσκόπηση, είναι απόφαση για την Ελλάδα που θέλουμε. Είναι ώρα να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας οδηγησαν εδώ σήμερα. Θα πούμε ένα μεγάλο ναι στις αλλαγές που θα μας φέρουνε μπροστά", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος "ψηφοδέλτιο νίκης γνώσης και κύρους, ψηφοδέλτιο για όλους τους έλληνες, την Ελλάδα της προόδου, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της πράσινης ανάπτυξης".

    Ο κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε, επίσης, "ομάδα δυναμική και μάχιμη", τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "θα συνεχίσει το μεγάλο έργο που επιτέλεσαν ο ευρωβουλευτές μας τα τελευταία πέντε χρόνια". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους αποχωρήσαντες ευρωβουλευτές, κκ. Χριστόφορο Βερναδάκη, Μαίρη Ματσούκα, Κατερίνα Μπαζλή, Κώστας Μποτόπουλο και Βαγγελιώ Τζαμπάζη, οι οποίοι, όπως είπε, θα δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, τέλος, μιας νέα πρωτοβουλία. Οπως ανέφερε, οι ευρωβουλευτές θα στεγαστούν σε ένα κοινο κτίριο στην Ελλάδα με στόχο τη διαρκή συμμετοχή όλων των υποψήφιων, ενώ σε μηνιαία βάση και τα 22 πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συνδέουν την περιφέρειά τους ή τον κοινωνικό τους χώρο με τις εξελίξεις στην ΕΕ.

    "Το ψηφοδέλτιο εκπροσωπεί την Ελλάδα για μια Ευρώπη δυνατή με φωνή στον κόσμο που βάζει πρώτα τον πολίτη, μια Ευρώπη που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, που προωθεί την πράσινη ανάπτυξη, που θέλει ζωντανή την περιφέρεια, που πιστεύει σε μια νέα αγροτική πολιτική, που ξέρει ότι η προσωπική μας ασφάλεια βασίζεται στην προάσπιση των ελευθεριών", σημείωσε ο κ.Παπανδρέου και κατέληξε: "Το ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές. Το δεύτερο βήμα είναι η μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία και στις εθνικές εκλογές".

    Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

    -Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    -Συλβάνα Ράπτη, βουλευτής, δημοσιογράφος

    -Σταύρος Λαμπρινίδης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    -Χρυσούλα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, αρχαιολόγος,

    -Γιώργος Σταυρακάκης σεισμολόγος,

    -Μαριλένα Κοππά ευρωβουλευτής,

    -Άννυ Ποδηματά ευρωβουλευτής,

    -Κρίτωνας Αρσένης χωροτάκτης-οικονομολόγος,

    -Σπύρος Δανέλλης δήμαρχος Χερσονήσου

    -Δημήτρης Δρούτσας, διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

    -Πετρούλα Ντελεδήμου πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    -Λίνα Παπαδοπούλου λέκτωρ συνταγματικού δικαίου,

    -Συμεών Παλτσανιτίδης πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία,

    -Σταυρούλα Σαλουφάκου πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας,

    -Χρήστος Χατζηαντωνίου αντιπρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ,

    -Σιμπέλ Μουσταφάογλου αντινομάρχης Ροδόπης,

    -Χρυσή Βιτσιλάκη αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου,

    -Μαρία Καλτσά αρχιτέκτονας,

    -Κωνσταντίνος Τάτσης μέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,

    -Ρόνυ Φίλεβσκα διδάκτωρ ιστορικός,

    -Γιώργος Σωτηρέλλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, και στην τελευταία τιμητική θέση,

    -Δημήτρης Ασημακόπουλος πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

  • * Στις 7:30 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

    "Αλλαγή πορείας μέσω ευρωεκλογών"

    "Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα. Αποφασίζουμε αλλαγή πορείας που θα οδηγήσει τη χώρα στη λύτρωση στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Πάτρα, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συγκέντρωση "λαϊκό σεισμό που θα ρίξει τους ετοιμόρροπους", τονίζοντας ότι το μήνυμα είναι "πως μπορούμε να χαράξουμε νέα πορεία και να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η συγκέντρωση της Πάτρας "δίνει απάντηση στο ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής που σχεδιάστηκε στα κρυφά τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής" και επέκρινε την ΝΔ ότι "έβαλε οριστικά ταφόπλακα στη διαφάνεια λογαριάζοντας ότι το κόστος της συγκάλυψης θα είναι μικρότερο από το κόστος των φοβερών αποκαλύψεων."

    "Η παράταξη που είχε προεκλογική σημασία τη διαφάνεια, κλείνει την αυλαία της με το στίγμα της διαφθοράς" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επικρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι "με μια πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας οδήγησε στην παραγραφή όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του και κουκούλωσε τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, τον Γερμανό, τη Siemens και τις αθλιότητες στις άγονες γραμμές."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "αυτονόητο επόμενο βήμα (μετά το κλείσιμο της Βουλής)" το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διπλές κάλπες στις 7 Ιουνίου και επέκρινε την κυβέρνηση ότι "φυγομαχεί, πολώνει και κρύβεται πίσω από ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις".

    "Μας λένε ότι θέλουν να μιλήσουμε για την πραγματική πολιτική και όχι για τα σκάνδαλα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας "και εγώ ρωτάω είναι ή δεν είναι τα σκάνδαλα της κυβέρνησης της ΝΔ η πραγματική όψη της πολιτικής της;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, μιλώντας για τεράστια ποσά ευρώ που χάνονται λόγω διαφθοράς, προμηθειών, κακοδιαχείρισης των ταμείων, πώλησης της "Γερμανός" σε "φουσκωμένη τιμή" στον ΟΤΕ, λεηλασία της δημόσιας γης με το "Βατοπέδι", χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις σε stage, και τριπλασιασμό των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών την τελευταία πενταετία.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση και για το εξωτερικό χρέος, ρωτώντας "που πήγαν τα χρήματα;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα "θα βρει τα χρήματα για το πρόγραμμά του σεβόμενο τον δημόσιο πλούτο".

    "Η χώρα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα καθαρό δίλημμα. Με τη Ν.Δ. ή με τη δημοκρατία;" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "στις 7 Ιουνίου οι Έλληνες θα απαντήσουν καθαρά: Με τη δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, επιπλέον, ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι "θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο της αδικίας και της ανισότητας, που χαράζουν οι νεοσυντηρητικοί ή θα αλλάξουμε ρότα με οδηγό το σχέδιο των σοσιαλιστών, το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ".

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της περιφέρειας τονίζοντας πως η περιφερειακή ανάπτυξη θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του 2007 ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση "είναι απολύτως ανεπαρκής να διαχειριστεί την κρίση", ενώ τόνισε ότι "δεν ξεχνώ την υπόσχεσή μου για το μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Πελοποννήσου."

    Σε ότι αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να αποδώσει τέσσερα χιλιόμετρα του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και τους δημότες καθώς και να χρηματοδοτήσει "τα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ εκκρεμή έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αποκαθιστώντας την αδικία που έχει συντελεστεί στην πόλη από την σημερινή κυβέρνηση."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών έκανε λόγο για "οξύ κοινωνικό πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπισθεί θα διογκωθεί λόγω της διεθνούς κρίσης και των συρράξεων στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε ότι "έχει γίνει πρόβλημα ασφάλειας και δημόσιας υγείας" και είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει την πρωτοβουλία, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προωθήσει τους λαθρομετανάστες στο σύνολό τους, σε κέντρα φύλαξης, όπως προβλέπεται."

    "Ζητάμε την υλοποίηση της συμφωνίας που είχα υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας την ΝΔ ότι έχει ξεχάσει αυτή την συμφωνία.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "διεκδικούμε στην ΕΕ τη δεσμευτική αλληλεγγύη των υπόλοιπων χωρών μελών που μπορούμε να πετύχουμε με σοβαρές διαπραγματεύσεις στην Ένωση."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ένταξης των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

    Επανερχόμενος στο θέμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "από τις κάλπες δεν πρέπει να λείψει κανείς", προσθέτοντας ότι "οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη για να ηττηθούν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές που γέννησαν την κρίση."

    "Την κρίση, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τη δημιούργησαν πολιτικές και πολιτικοί που μέτρο δεν είχαν τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον αλλά την απληστία και την ασύδοτη κερδοσκοπία, ενώ στη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη ταυτίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "γι' αυτό ζητάμε μια σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε σοσιαλιστή Πρόεδρο της Επιτροπής."

    "Οι σοσιαλιστές, διεκδικούμε ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, με κοινές προδιαγραφές στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση, εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, μια ευρωπαϊκή στρατηγική για έξυπνη, "πράσινη ανάπτυξη" και απασχόληση, τη δημιουργία δέκα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020, μια πολιτική της ΕΕ, που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παράδεισους" είπε ο κ. Παπανδρέου.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ημερίδα με θέμα "Προβλήματα της Εφηβικής Ηλικίας" διοργανώνει η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., στην Κτηνιατρική Σχολή (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ)

  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί το Λιμεναρχείο Πάτρας (10:00:00, Πάτρα)

  • 17ου Οικονομικό και Περιβαλλοντικό Φόρουμ του ΟΑΣΕ - Εναρξη εργασιών από την Ντ. Μπακογιάννη (11:00:00, Λαγονήσι/Λαγονήσι)

  • Συνέντευξη Τύπου του Μίμη Πλέσσα στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή τη συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (11:30:00, Θεσσαλονίκη/Μέγαρο Μουσικής)

  • Συνέντευξη Τύπου Αλ. Παπαρήγα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση (12:00:00, Αθήνα/Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους Εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ)

  • Εκδήλωση της Microsoft Ελλάς με θέμα: "Η καινοτομία στην εκπαίδευση" - Χαιρετισμοί Αρη Σπηλιωτόπουλου και Αννας Διαμαντοπούλου (13:45:00, Αθήνα/Βασ.Σοφίας 103 - χώρος: Κέντρο Καινοτομίας)

  • Σεμινάριο, με τίτλο, "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης", στην Αίθουσα Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. (17:00:00, Θεσσαλονίκη/Α.Π.Θ). Σημείωση: Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ σε συνεργασία με το Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και την ομάδα Εντύπου 450ο Φαρενάιτ και θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο της Σχολής ΝΟΠΕ του Α.Π.Θ.,

  • Παρουσία Α. Παπαρήγα σε εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων αγωνιστών «Το σπίτι του Αγωνιστή» στον Αγιο Δημήτριο (18:00:00, Ομήρου 35)

  • Ημερίδα με θέμα "Νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων" (18:30:00, Αθήνα/Ακαδημίας 60Αίθουσα τελετών ΔΣΑ). Χαιρετισμοί: Αλαβάνος Γιάννης, πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Παξινός Δημήτρης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου ΑΘηνών

  • Τελετή μνήμης και τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ("Διεκδικητική Αγρυπνία" και "Λαμπαδηδρομία"), στην πλατεία Αγίας Σοφίας (19:00:00, Θεσσαλονίκη/πλατεία Αγίας Σοφίας)

  • Εγκαίνια του ξενώνα SOS ΕΛΙΖΑ για την αποκατάσταση κακοποιημένων και παραμελημένων βρεφών και νηπίων (19:00:00, Μαρούσι/Δασκάλου Κιτσίου 16)

  • Ομιλία του Α. Σαμαρά σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κ. Καραμανλής" με θέμα "Προκλήσεις και προοπτικές για την ΕΕ" (19:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Κάραβελ")

  • Ομιλία Α. Παπαρήγα σε συγκέντρωση στο Περιστέρι (20:00:00, Περιστέρι/πλατεία Αγίου Αντωνίου)

  • Επίσκεψη Παπούλια στη Δανία

  • Ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Φλώρινα.

    Αθλητική ατζέντα

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (Πλέι οφ, τελικός, 4ος αγώνας): Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη - 19:00:00, Πειραιάς (GRC)

    [04] "Να τιμωρηθούν..."

    Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, θα παραχωρήσει η κ.Αλ.Παπαρήγα, στις 12.00. Το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

    Η αποχή ευνοεί και τα δύο μεγάλα κόμματα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη συμμετοχής στις ευρωεκλογές και ταυτόχρονης καταδίκης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και αγανάκτηση απέναντι στα δύο κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα συσσωρεύονται όλα τα προβλήματα από το β91 - β92 μέχρι σήμερα. Επομένως υπάρχει φανερή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για τα δύο κόμματα. Πρέπει να τιμωρηθούν για την αντιλαϊκή πολιτική και για τα ψέματά τους. Δεν είπαν ότι μπαίνοντας στην ΕΕ θα αρχίσουν τα τετράωρα, η μερική απασχόληση, τα stage, οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είπαν την αλήθεια στο λαό, τον κορόιδεψαν.

    Για το θέμα της αποχής η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπάρχουν ψηφοφόροι απογοητευμένοι και θέλουν να τιμωρήσουν τα δύο κόμματα. Δεν θέλουν να ξαναψηφίσουν ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ. Και σκέφτονται ότι η αποχή μπορεί να εκληφθεί ως τιμωρία για να βάλουν μυαλό. Δεν πρόκειται. Η αποχή ευνοεί τους δύο. Πώς θα εκληφθεί ότι η αποχή είναι καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; και στο κάτω κάτω εσύ ο ανώνυμος στην κάλπη, αφού έχεις τη δυνατότητα να κάνεις την καταδίκη με υπογραφή, κάνε την καταδίκη με υπογραφή ΚΚΕ. Να σας πω τι θα γίνει μετά την αποχή. Την επόμενη μέρα θα φωνάξουν δημοσιολόγους, ψυχολόγους και ψυχιάτρους για να κάνουν ψυχανάλυση στον ελληνικό λαό γιατί δεν ψήφισε. Και θα «κλαίνε»?

    Στην κάλπη , είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ κρίνεται το εξής: Αν μέσω της κάλπης θα βάλουμε ένα εμπόδιο στις αντιλαϊκές επιλογές που έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αν αυτή η ψήφος θα μετατραπεί, όχι σε απόλυτη συμφωνία με το ΚΚΕ για όποιον δεν θέλει, αλλά θα μετατραπεί σε κουράγιο, σε αισιοδοξία και πάλη τα επόμενα χρόνια. Και μάλιστα και στις εθνικές εκλογές όταν θα έρθουν ακόμα περισσότερο να κάνουν το βήμα και αυτοί που ενδεχομένως δεν το αποφασίσουν στις ευρωεκλογές.

    Συνέντευξη της στην εφημερίδα "ΕΤ-Κ"

    «Η αποχή ζημιώνει το λαό. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη θέλουν, αναδεν πρόκειται να ψηφίσοουν αυτούς. Η αποχή είναι τουφεκιά στον αέρα» τονίζει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "ΕΤ-Κ" και καλεί όλους και όλες στην κάλπη "με ψήφο χρήσιμη"

    «Οσο το δυνατό πιο ισχυρό το ΚΚΕ, με αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ [...] ψήφο καταδίκης της ΕΕ [...] θα είναι δύναμη για το λαό, επένδυση για να οργανωθεί καλύτερ ακαι πιο αποτελσματικά το εργατικό λαϊκό κίνημα», τονίζει η κα Παπαρήγα, ενώ χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές το ίδιο με τις εθνικές από πολιτικής σημασίας. «Το ότι δεν βγαίνει κυβέρνηση είναι δευτερεύον» σημειώνει.

    Εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή επειδή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα και να αποφύγει το πολιτικό κόστος που θα είχε "έστω και αυτά κουκουλώνονταν τελικά" και σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι τα "νόμιμα", όπως «η καταλήστευση των εργαζόμενων με νόμους που ψηφίζει η ΝΔ, προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ».

    Χαρακτηρίζει το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων "ανάχωμα του συστήματος" και κάνει λόγο για "ασφαιρη αγανάκτηση", ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει βάση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, "που ψήφισε το Μάάστριχτ" γιατί είναι "αφερέγγυο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2009 - 4:30:22 UTC