Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις"
  • [02] ΠΑΣΟΚ: "Ακρίβεια και μείωση του εισοδήματος"
  • [03] ΚΚΕ: "Οχι στην ταξική πολιτική"
  • [04] Νέος γύρος καταθέσεων
  • [05] Προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις"

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει ο πρωθυπουργός στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την υπουργό Απασχόλησης κ.Φ.Πάλλη-Πετραλιά.

    Μήνυμα αποφασιστικότητας για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για το νέο έτος.

    Προσερχόμενος στη δεξίωση του ΕΒΕΑ για το νέο έτος,δήλωσε: «Σε μια δύσκολη και αβέβαιη διεθνή συγκυρία, η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Αποδεικνύει στην πράξη ότι διαθέτει ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό, που της επιτρέπει να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις. Το 2008 συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Τις μεταρρυθμίσεις που, αποδεδειγμένα, παράγουν όφελος για την οικονομία και για την κοινωνία. Την πολιτική που εγγυάται, εξασφαλίζει δημοσιονομική σταθερότητα, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόνωση της απασχόλησης, μείωση της ανεργίας. Το 2008, με αυτοπεποίθηση με σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά».

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε από την πλευρά του ότι η ελληνική οικονομία έχει γερές βάσεις χάρη στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο όμως θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να ευνοηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το 2008 θα είναι μεγάλη η ανάπτυξη για την οικονομία της χώρας μας, η οποία θα είναι ωφέλιμη για την αγορά και την κοινωνία χάρη και στη δεύτερη φάση των μεταρρυθμίσεων που ξεκινάει.

    Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πετραλιά δήλωσε ότι το 2008 θα είναι η χρονιά που θα εξασφαλίσουμε το ασφαλιστικό για τις σημερινές και τις αυριανές γενιές.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος στην ετήσια δεξίωση του επιμελητηρίου προς τιμήν του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου για το 2008, «οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στο κράτος πρόνοιας, στην απεμπλοκή του Δημοσίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να προχωρήσουν με συναινετικές και ταχείες διαδικασίες".

    Ιδιαίτερη μέριμνα, εκτιμά το ΕΒΕΑ, θα πρέπει να υπάρξει για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ αναγκαίες κρίνονται και οι γενικευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας.

    Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι ευχή όλων είναι το 2008 να αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία. Να είναι η χρονιά μέσα στην οποία θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

    Το ΕΒΕΑ, κατέληξε ο κ. Μίχαλος, είναι αποφασισμένο να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση ενός μίγματος πολιτικής που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και την κατανομή των ωφελειών της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία.

    Συνεργασία Καραμανλή-Αλογοσκούφη

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη είχε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης κατά το νέο έτος. Το 2008 υπογράμμισε ο υπουργός, είναι μία κρίσιμη χρονιά και για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, αλλά και λόγω των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν στην παγκόσμια οικονομία.

    Ο κ. Αλογοσκούφης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και για την εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και για την ανάπτυξη και για την απασχόληση. Η ελληνική οικονομία, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι θωρακισμένη και από τα μέτρα πολιτικής τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και από τον προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίστηκε στη Βουλή.

    [02] ΠΑΣΟΚ: "Ακρίβεια και μείωση του εισοδήματος"

    Υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου θα συνεδριάσει το μεσημέρι το Πολιτικό Συντονιστικό 'Οργανο του ΠΑΣΟΚ.

    "Τα πρόσφατα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2007 καταρρίπτουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για δήθεν δημοσιονομική εξυγίανση και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που διατυπώσαμε κατά την πρόσφατη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2008", αναφέρει σε δηλώσεις της η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του ενδεκαμήνου του 2007 και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

    "Η προβληματική εκτέλεση του Προϋπολογισμού κατά το 2007 προμηνύει διορθωτικά μέτρα το 2008. Πίσω από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για «θωρακισμένη» οικονομία, για μέτρα πολιτικής που προωθούνται και για αποτελεσματική πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, υποκρύπτονται περισσότεροι φόροι κυρίως για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, μεγαλύτερη ακρίβεια και ασυδοσία στην αγορά, χαμηλότερες αυξήσεις στους μισθούς και περαιτέρω μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων", αναφέρει η κ.Κατσέλη.

    [03] ΚΚΕ: "Οχι στην ταξική πολιτική"

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με θέμα τη συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιανουαρίου με θέμα:

    «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή - τα σχέδια για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και τα καθήκοντα του κομμουνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

    "Εάν το 2008 «είναι μια κρίσιμη χρονιά για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος», όπως δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης, για το λαό το κρίσιμο ζήτημα είναι να εμποδίσει την εφαρμογή του. Οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι αντιλαϊκές, γιατί έχουν στόχο «να θωρακίσουν» την υψηλή κερδοφορία της πλουτοκρατίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι "οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν συνολικά την ταξική πολιτική, μπορούν και πρέπει να υψώσουν ισχυρά εμπόδια κλιμακώνοντας και πολιτικοποιώντας την πάλη τους στην γραμμή της διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".

    [04] Νέος γύρος καταθέσεων

    Νέο γύρο καταθέσεων αναμένεται να ξεκινήσει ο ειδικός ανακριτής για την υπόθεση του πρώην γγ του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Ο ανακριτής έχει ζητήσει την άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου τού παρ΄ ολίγον αυτόχειρα Χρήστου Ζαχόπουλου αλλά και της 34χρονης κατηγορούμενης.

    Το πράσινο φως θα δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να ελεγχθούν τα σταθερά και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα των δύο εμπλεκομένων προσώπων, καθώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, από όπου αναμένεται να φωτιστεί κατά το δυνατόν η υπόθεση.

    Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθούν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού όπως και τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

    Στον ανακριτή της υπόθεσης Ζαχόπουλου παραδόθηκε το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας για το επίμαχο DVD που αφορά προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και φέρεται να είχε στην κατοχή της η 34χρονη κατηγορούμενη.

    Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, για υποθέσεις που χειρίστηκε ως γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ ο κ. Ζαχόπουλος, κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι κ. Γιάννης Σαραντάκος (ΕΘΝΟΣ), κ. Παύλος Αγιαννίδης (ΝΕΑ) και η κ. Τίνα Μανδηλαρά (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την εξέταση προέκυψε ότι το DVD είναι γνήσιο και περιλαμβάνει προσωπικές ερωτικές σκηνές του τέως γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού με την πρώην 35χρονη συνεργάτιδά του που φέρεται ότι άσκησε εκβιασμό σε βάρος του κ. Ζαχόπουλου.

    Κατά τις ίδιες πηγές από το οπτικοακουστικό υλικό έχουν αφαιρεθεί σκηνές, ενώ δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο γιατί η κάμερα με την οποία ελήφθη ήταν στημένη σε ένα σημείο και κατέγραφε σε μία και μόνη κατεύθυνση.

    Το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται από μία συνάντηση του κ. Ζαχόπουλου με τη γυναίκα, σε συγκεκριμένο χρόνο και υπάρχει αντιστοιχία εικόνας και ήχου.

    Ο ανακριτής αφού μελετήσει το πόρισμα θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό στην υπόθεση.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Σ.Χατζηγάκης διέψευσε τους ισχυρισμούς περί "κουκουλώματος" της υπόθεσης και ζήτησε "σεβασμό στη Δικαιοσύνη ώστε να κάνει απερίσπαστη το έργο της".

    Τo ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι επιχειρούν να βάψουν «ροζ» την υπόθεση Ζαχόπουλου για να αποφύγουν την αποκάλυψη σκανδάλων με αποχαρακτηρισμούς.

    "Η κυβέρνηση είναι απολύτως εκτεθειμένη. Δεν θα σταθώ στη διαδικασία αλλά στην πολιτική που αποτελεί θερμοκήπιο για νόμιμα και παράνομα σκάνδαλα",δήλωσε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ τονίζεται ότι " το χρώμα του σκανδάλου Ζαχόπουλου δεν είναι ροζ. Είναι γαλάζιο, έχει δηλαδή το χρώμα της Ν.Δ. που κυβερνά τον τόπο, και έχει να κάνει με τις ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού και για τη διαχείριση των κονδυλίων του Υπουργείου Πολιτισμού και για τους μαζικούς αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων προς όφελος μεγάλων οικονομικών κατασκευαστικών συμφερόντων".

    Όσον αφορά την πορεία της υγείας του κ. Ζαχόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

    [05] Προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ

    Οι υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην τελική κούρσα για τον Λευκό Οίκο δίνουν την πρώτη μάχη στην πολιτεία της Αϊόβα, με την Χίλαρι Κλίντον και τους δύο βασικούς αντιπάλους της στο στρατόπεδο των δημοκρατικών να προσπαθούν να αποφύγουν την τρίτη θέση, καθώς οι διαφορές που τους χωρίζουν είναι οριακές.

    Στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών, ο Μιτ Ρούμνι και ο Μάικ Χάκαμπι έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους.

    "Εάν σταθείτε στο πλευρό μου για ένα βράδυ, εγώ θα βρίσκομαι στο πλευρό σας κάθε μέρα ως πρόεδρός σας", ανέφερε η Χίλαρι Κλίντον σε μήνυμά της που μεταδόθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αϊόβα. Ανάλογα τηλεοπτικά μηνύματα μεταδίδονται και για τους άλλους δύο υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Οι προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα είναι η πρώτη από τις μάχες που θα γίνουν σε όλες τις πολιτείες για την ανάδειξη των υποψηφίων για τη διεκδίκηση της προεδρίας, τον Νοέμβριο.

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση (Reuters/C-SPAN/Zogby), η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπάρακ Ομπάμα συγκεντρώνουν ίδια ποσοστά προτιμήσεων - 28% - , ενώ ο Έντουαρντς, έχει ποσοστό πρόθεσης ψήφου αρκετά υψηλό- 26%.

    Η διαφορά που χωρίζει τον Χάκαμπι από τον Ρόμνι, στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών είναι μόλις δύο μονάδες, δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους, ενώ η μάχη για την τρίτη θέση θα δοθεί ανάμεσα στον Τζον Μακέιν και τον Φρεντ Τόμσον.

    Η κούρσα για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου είναι από τις πιο ανοιχτές των τελευταίων πενήντα χρόνων και είναι η πρώτη φορά από το 1952 που ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν συμμετέχουν στην προεκλογική εκστρατεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 January 2008 - 5:30:18 UTC