Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις στην Εξεταστική

  • [01] Οι εξελίξεις στην Εξεταστική

    Την κλήση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να παράσχει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις για τον «αποχαρακτηρισμό» της έκτασης που παραχωρήθηκε στην Ουρανούπολη στη Μονή Βατοπεδίου, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης.

    Στην επιστολή του, ο κ.Κιλτίδης αναφέρει ότι σχετικά με την έκταση στην Ουρανούπολη, «διαχέονται ανακρίβειες στον Τύπο και κατ΄ επέκταση στην κοινή γνώμη», καθώς «αυτή καθαυτή η πράξη της Γνωμοδότησης θεωρείται από μη γνώστες της δασικής νομοθεσίας, είτε από άγνοια, είτε από εσκεμμένη διαστρέβλωση των γεγονότων, ως πράξη αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων».

    Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπενθυμίζει πως έχει απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και έχει «προκαλέσει» τους συναδέλφους του βουλευτές, να υποβάλουν σχετική επερώτηση - χωρίς αυτό να έχει συμβεί.

    «Επειδή ουδέποτε υπήρξα δικομανής και ως δημόσιο πρόσωπο δεν επιθυμώ να κάνω κατάχρηση του δικαιώματος προσφυγής στη Δικαιοσύνη, επιπλέον δε, θα ήταν χρήσιμο, εάν εσείς κρίνετε σκόπιμο, να υπάρξει κατβ αντιπαράσταση εξέταση με συγκεκριμένους μάρτυρες και επειδή ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, προέβαλλε αβασάνιστα, αβάσιμα και ατεκμηρίωτα τον ισχυρισμό του αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης με δήθεν απόφασή μου στην κατάθεσή του στις 10.11.2008 στην αξιοσέβαστη Εξεταστική Επιτροπή, επιθυμώ να με προσκαλέσετε για να ενημερώσω και να δώσω τις απαιτούμενες διευκρινίσεις στην Εξεταστική Επιτροπή», τονίζει στην επιστολή του.

    Στο μεταξύ, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η Εισαγγελία Εφετών διευκρινίζει πως «στα πλαίσια της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση του Βατοπαιδίου,δεν έχει διαταχθεί το άνοιγμα οιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού».

    Απάντηση των ορκωτών εκτιμητών στην Αικατερίνη Πελέκη

    «Στα συμβόλαια ανταλλαγής που συνέταξε η Συμβολαιογράφος κα Α. Πελέκη-Βουλγαράκη, μεταβιβάστηκαν άλλα ακίνητα από αυτά που εκτιμήθηκαν, τόσο ως προς το ουσιαστικό, όσο και ως προς το τυπικό σκέλος», απαντούν στην χθεσινή ανακοίνωση της συμβολαιογράφου, οι ορκωτοί εκτιμητές που εκτίμησαν τις ανταλλαγείσες εκτάσεις.

    Σε επιστολή τους που έστειλαν οι οκτώ ορκωτοί εκτιμητές, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βιστωνίδας, επιμένουν πως συνέταξαν εκθέσεις εκτίμησης,βασιζόμενοι στα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, απβ όπου προέκυπτε ο χαρακτηρισμός της κάθε έκτασης (δασική, γεωργική χρήση, χορτολιβαδική κλπ).

    Όλες, όμως, οι παραπάνω εκτάσεις, τελικά μεταβιβάστηκαν ως άρτιες και οικοδομήσιμες, εκτός σχεδίου εκτάσεις,στη βάση νεώτερων τοπογραφικών ιδιώτη τοπογράφου μηχανικού, μεταγενέστερων των εκθέσεων εκτίμησης του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε).

    «Είναι προφανές επομένως,ότι στα συμβόλαια ανταλλαγής δεν επισυνάπτονται οι απαιτούμενες από το Νόμο και την Κοινή Υπουργική Απόφαση νεώτερες εκθέσεις εκτίμησης του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Τούτο διότι τα ακίνητα τα οποία εκτιμήθηκαν αρχικά από τους Ορκωτούς Εκτιμητές, όταν μεταγενέστερα ανταλλάσσονται, έχουν τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα ανταλλασσόμενα, ώστε αποτελούν διαφορετικά ακίνητα» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εκτιμητές.

    Και συμπληρώνουν:

    «Με βάση τα πιο πάνω, ερωτάται η κα Α. Πελέκη-Βουλγαράκη: Όταν σε ένα οποιοδήποτε συμβόλαιο ανταλλαγής, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και ενός Νομικού Προσώπου ή ιδιώτη, λείπει η έκθεση εκτίμησης του Σ.Ο.Ε. που αφορά ένα από τα δύο ανταλλασσόμενα ακίνητα, το συμβόλαιο είναι κανονικό και σύννομο;».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 2008 - 17:30:23 UTC