Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ολομέτωπη αντεπίθεση»

  • [01] «Ολομέτωπη αντεπίθεση»

    Κριτική στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από το Ηράκλειο της Κρήτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα, που επισκέπτεται το Ηράκλειο στο πλαίσιο της πορείας του ΚΚΕ προς το λαό, θα μιλήσει το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου.

    «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ανέφερε στη συνέντευξη της στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου - αναλώνονται σε αντιπολίτευση παραπολιτικής, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας επί πτωμάτων, προβαίνει σε δήθεν μεταρρυθμίσεις και επιταχύνει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων».

    Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικές συνιστώσες ενός πολιτικού συστήματος, που σαπίζει καθημερινά. Μπροστά σε όλα αυτά, μόνος δρόμος αντιπολίτευσης - πρόσθεσε - είναι η αντίσταση στο κεφάλαιο και στις επιταγές της ΕΕ. Η μαζική αντιπολίτευση - τόνισε - είναι μονόδρομος αρκεί ο λαός να καταλάβει τη δύναμή του.

    Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο φοιτητικό κίνημα, υποστηρίζοντας ότι παραπαίει με αποκλειστική ευθύνη των φοιτητικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πελαγοδρομούν. Σήμερα, τόνισε, χρειάζεται ολομέτωπη αντεπίθεση, κίνημα πολιτικοποιημένο, που εδράζεται στη συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, που αμφισβητεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του. Κίνημα με άμεσους στόχους πάλης που κατευθύνεται όμως μεθοδικά και επιτελικά στην ρήξη και την ανατροπή. Μόνο έτσι μπορεί σήμερα να υπάρξει κάποιας μορφής αποτελεσματικότητα.

    Πρώτη προϋπόθεση επισήμανε η κ. Παπαρήγα, είναι να απαλλαγούν όσο γίνεται ακόμα περισσότεροι οι εργαζόμενοι από τις αυταπάτες ότι η ΝΔ είναι καλύτερη από το ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ καλύτερο από τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ανούσια και κενή, και συνάμα επικίνδυνη την αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα. «Τώρα, προστέθηκε μια άλλη ανούσια αντιπαράθεση», ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΝ, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ σημείωσε η κ. Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας «πολύφερνη νύφη» τον Συνασπισμό για την αναπαλαίωση του δικομματισμού, για την εναλλαγή του με τον διπολισμό.

    Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, άλλοτε ερωτοτροπεί με το ΣΥΝ, άλλοτε τον οικτίρει. Ο ΣΥΝ άλλοτε κάνει γλυκά μάτια στο ΠΑΣΟΚ , άλλοτε του τρίζει τα δόντια και συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα πει τα πιο προσβλητικά λόγια για τη ΝΔ και προσωπικά για τον πρωθυπουργό και βασικούς υπουργούς.

    Δεύτερη προϋπόθεση, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι να απαλλαγούν όσο γίνεται περισσότεροι οι εργαζόμενοι από τις ελπίδες ή το δέος που τρέφουν απέναντι στην ΕΕ, ενώ επανέλαβε ότι «απεχθανόμαστε τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια της ΝΔ, αλλά και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ».

    Αναφερόμενη σε τοπικά θέματα, χαρακτήρισε την Κρήτη θύμα της ανισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης και φτωχό συγγενή των κερδών τα οποία συγκεντρώνονται από μεγάλους και πολυεθνικούς τουριστικούς ομίλους, που ελέγχουν με τα τερτίπια τους την αγορά.

    Παράλληλα μίλησε και για το θέμα της Κρητικής διατροφής, υποστηρίζοντας ότι όλοι αυτοί που μιλούν για την Κρητική διατροφή, το κάνουν εκ του πονηρού εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ξένων ομίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να πλασάρουν την ευεργετική κρητική διατροφή, χρησιμοποιώντας προϊόντα που όχι μόνο κρητικά δεν είναι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, μεταλλαγμένα!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 May 2008 - 16:30:23 UTC