Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το συμφέρον της χώρας στόχος αδιαπραγμάτευτος"
  • [02] "Ολομέτωπη αντεπίθεση"
  • [03] Πρώτη η Ρωσία, τρίτη η Καλομοίρα

  • [01] "Το συμφέρον της χώρας στόχος αδιαπραγμάτευτος"

    Με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο θα συναντηθεί αύριο στις 10.30 ο πρωθυπουργός.

    Στη συνέχεια, θα δεχθεί τους ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, οι οποίοι συμβραβεύτηκαν με το Nobel ειρήνης για το 2007, που απονεμήθηκε στον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore και τον Πρόεδρο της IPCC Rajendra Pachauri για τη συμβολή τους στο έργο της διακυβερνητικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

    Στις 12:30 θα έχει συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και αμέσως μετά τον υπουργό Εσωτερικών κ.Προκόπη Παυλόπουλο.

    Ομιλία Κ.Καραμανλή στις Σέρρες

    Δέκα χρόνια μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι αξίες και τα ιδανικά, που αποτέλεσαν τον γνώμονα της πολιτικής του δράσης συνεχίζουν και πρέπει να συνεχίσουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, από όλους τους πολιτικούς χώρους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στις Σέρρες σε διημερίδα για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διαχειρίστηκε την τύχη του τόπου σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους, και σήμερα, τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων Καραμανλή μπορεί συχνά -επιτρέψτε μου να πω εσφαλμένα- να τα θεωρούμε ως δεδομένα, αν όμως τα δούμε υπό το πρίσμα της εποχής τους τίποτε από όσα επιτεύχθησαν δεν ήταν εύκολο και δεδομένο. Το δυσκολότερο και το πιο σημαντικό επίτευγμά του ήταν ότι έδωσε συγκεκριμένο, απτό, χειροπιαστό περιεχόμενο στο καθολικό αίτημα να πάει η χώρα μπροστά. Κατάφερε να εμπνέει αυτοπεποίθηση στους συμπατριώτες του» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    «Καλούμαστε να επιλέξουμε υπεύθυνα το δρόμο που θα ακολουθήσουμε για τις επόμενες δεκαετίες. Η επιλογή είναι σαφής, είναι ξεκάθαρη. Είτε θα συμβιβαστούμε με τις νοοτροπίες, τις ιδεοληψίες, τις συμπεριφορές και τις πρακτικές της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, είτε θα προχωρήσουμε μπροστά με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με αποφασιστικότητα και με τόλμη στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος», είπε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε: «Αυτές τις δύο επιλογές είχε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διεκδικούσε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Μπροστά σε αυτές τις δύο επιλογές ο Καραμανλής ποτέ δεν αντιμετώπισε δίλημμα και αυτή είναι η πιο σημαντική πολιτική παρακαταθήκη του. Η ιστορική απόδειξη ότι να μην υποκύπτει ένας ηγέτης στο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, το να θέτει το συμφέρον του τόπου και των πολιτών πάνω από κάθε άλλο υπολογισμό είναι όχι μόνον εφικτή πολιτική επιλογή, αλλά εν τέλει η μόνη βιώσιμη και υπεύθυνη στρατηγική».

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «απέναντι στις κραυγές της συντήρησης, απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα που το μόνο που τα απασχολεί είναι η διατήρηση άδικων προνομίων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών. Το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι. Και αυτή είναι η δική μας έμπρακτη απόδοση τιμής στον πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτή η αντίληψη για την πολιτική εμπνέει σταθερά την παράταξη που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής, τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή της» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε επίσης «προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η μεταρρύθμιση στην Παιδεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί. Για μας προοδευτική πολιτική είναι αυτή που απαντά στα υπαρκτά αδιέξοδα της Παιδείας. Δεν είναι προοδευτική, αλλά αντίθετα είναι βαθιά συντηρητική η θέση ότι τίποτε δεν πρέπει να πρέπει να αλλάξει, κανένα βολεμένο συμφέρον να μη θιγεί, όλα να μείνουν ως έχουν. Η αξιολόγηση, ο αναπτυξιακός προγραμματισμός, η διεύρυνση της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εκλογή των οργάνων, η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της γνώσης είναι οι αυτονόητοι άξονες μιας πολιτικής που τολμά να αντικρίζει το μέλλον, το παρόν και να απαντά στις προκλήσεις του μέλλοντος».

    Τη διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών διοργάνωσε το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" με την επιστημονική συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Σερρών. Στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας για το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Στη συζήτηση, που βρισκόταν σε εξέλιξη όταν εισήλθε στο αμφιθέατρο ο πρωθυπουργός, ο εκ των προσκεκλημένων ομιλητών, πρώην βουλευτής του ΣΥΝ στις Σέρρες, Φιντίας Βελίκης άσκησε και κριτική στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προκαλώντας αντιδράσεις από το ακροατήριο. Ωστόσο, τόσο ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής" Αχιλλέας Καραμανλής όσο και ο προεδρεύων στο πάνελ, πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης ζήτησαν να σταματήσουν οι αντιδράσεις και να υπάρξει σεβασμός στην άλλη άποψη.

    Μετά το τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με καρκινοπαθείς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την παρέμβασή του.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο πρόδερος του ιδρύματος "Κ. Καραμανλής και τέως υπουργός Π. Μολυβιάτης, ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, ο δήμαρχος Γιάννης Βλάχος και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

    Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Κωνσταντίνου Καραμανλή

    Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή έγιναν στην γενέτειρά του, την Πρώτη Σερρών, παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Ο ανδριάντας βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πρώτης και στην τελετή των αποκαλυπτηρίων χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αχιλλέας Καραμανλής, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και ο δήμαρχος της Πρώτης Κώστας Αστρίνης.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε συγκινημένος για αυτή την επιστροφή στην γενέθλια γη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σημείωσε πως τα επίτευγματά του αναγνωρίζονται με σεβασμό από Έλληνες και ξένους, φίλους και αντιπάλους.

    Ο δήμαρχος θυμήθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όποτε εύρισκε ευκαιρία επισκεπτόταν την Πρώτη για να πιει ένα τσίπουρο με τους φίλους του και να αγναντέψει το Παγγαίο.

    Ο πρωθυπουργός έφτασε στο χώρο της τελετής μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δυο παιδιά τους και οι συγκεντρωμένοι τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

    [02] "Ολομέτωπη αντεπίθεση"

    "Απεχθανόμαστε τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια της ΝΔ, αλλά και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ", ανέφερε μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Ηράκλειο, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της νέας πορείας του ΚΚΕ προς το λαό.

    Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «σήμερα χρειάζεται ολομέτωπη αντεπίθεση, κίνημα πολιτικοποιημένο που εδράζεται στη συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, που αμφισβητεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του. Κίνημα με άμεσους στόχους πάλης που κατευθύνεται όμως μεθοδικά και επιτελικά στην ρήξη και την ανατροπή. Μόνο έτσι μπορεί σήμερα να υπάρξει κάποιας μορφής αποτελεσματικότητα».

    Πρώτη προϋπόθεση, ανέφερε, είναι «να απαλλαγούν όσο γίνεται ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι από τις αυταπάτες ότι η ΝΔ είναι καλύτερη από το ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ καλύτερο από τη ΝΔ» και δεύτερη προϋπόθεση, σύμφωνα με την ίδια είναι «να απαλλαγούν όσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι από τις ελπίδες ή το δέος που τρέφουν απέναντι στην ΕΕ».

    Σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρόσθεσε, καταργούνται κατακτήσεις, η μόνη κοινωνική πολιτική είναι η διαχείριση της φτώχειας που και αυτή βέβαια δεν ξεπερνά τα όρια της προσβλητικής φιλανθρωπίας και της χορηγίας.

    Η κ. Παπαρήγα ανέφερε μεταξύ άλλων «Ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ που υπέγραψαν μαζί με την ΝΔ την απελευθέρωση αγοράς και τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που προϋποθέτουν την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, ανακάλυψαν ότι ο ΟΤΕ βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή, και μάλιστα με εικόνες και επιχειρήματα που μας φέρνουν πίσω την περίοδο που ετοιμάζονταν ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.

    Αλήθεια, γιατί δεν κάνουν καμία αυτοκριτική για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε γερμανική εταιρία, ενώ το αεροδρόμιο στα Σπάτα ανήκει στη Χοχτιφ και το πολυεθνικό κεφάλαιο έχει σημαντικά μερίδια σε επιχειρήσεις». Είμαστε, είπε, σε απόσταση αναπνοής από την πώληση των κερδοφόρων αεροδρομίων, των λιμανιών, άλλων βασικών υποδομών της χώρας. Ακόμη μίλησε για πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο με τον ΟΤΕ, το οποίο όπως είπε, είναι ένα μέσα σε πολλά άλλα.

    Το θέμα για το ΚΚΕ, σημείωσε, είναι η ιδιωτικοποίηση και όχι η χώρα καταγωγής του αγοραστή, του αφεντικού. Τέτοια κοροϊδία, πρόσθεσε, από το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να περάσει με το επιχείρημα του λεγόμενου εθνικού ελέγχου, όπως δεν πρέπει να περάσει η κοροϊδία του ΣΥΝ για ΟΤΕ ελληνικό τάχα του 51%.

    Σκληρή ήταν η επίθεση της και σε θέματα Παιδείας καθώς μίλησε για «Νεοδημοκρατικο εκσυγχρονισμό» των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που ένα και μόνο στόχο έχει σύμφωνα με την ίδια: "αποσκοπεί τα πανεπιστήμια να προσφέρουν αφειδώς, επιστημονική κάλυψη σε καθετί που ωφελεί την κερδοφορία των επιχειρήσεων, το αστικό πολιτικό σύστημα, σε κάθε τι που χειραγωγεί τη συνείδηση των νέων ανθρώπων".

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, φέρνει βαριές ευθύνες, γιατί ως κυβέρνηση άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση ΑΕΙ και ΤΕΙ, στη νομιμοποίηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Είναι αφερέγγυα δύναμη μιας αφερέγγυας και αποπροσανατολιστικής αντιπολίτευσης.

    Επίσης επέρριψε ξεχωριστές ευθύνες στο ΣΥΝ, γιατί όπως είπε, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη και το άγχος του κυβερνητισμού καλλιεργεί και σιγοντάρει τυχοδιωκτικές ενέργειες που διαλύουν το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, την ίδια ώρα που η επίσημη γραμμή του βρίσκεται στη λογική των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και στα θέματα της παιδείας.

    Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, όπως τις χαρακτήρισε, που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία «να ξεκινήσουμε μια μεγάλη υπεύθυνη προσπάθεια για να φύγουν από τη μέση φιλοεργοδοτικές, φιλοκυβερνητικές, φιλοενωσιακές πλειοψηφίες, που επικρατούν στα κεντρικά και βασικά όργανα του εργατικού και του αγροτικού κινήματος, του κινήματος των αυτοαπασχολουμένων. Γαλάζιοι, πράσινοι εργατοπατέρες, στελέχη της ροζ ανανέωσης που έχουν γίνει πασπαρτού» ανέφερε.

    Μπροστά στον ελληνικό λαό, συνέχισε, υπάρχουν δύο δρόμοι εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Ο ένας είπε, είναι ο δρόμος που γνωρίζουμε χρόνια τώρα, που έχει γίνει ακόμα πιο δύσβατος την τελευταία 20ετία, ειδικά μετά την συνθήκη του Μάαστριχ. Είναι ο δρόμος που συμφέρει το κεφάλαιο, είναι τα μονοπώλια, ο δρόμος της προσαρμογής στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο άλλος δρόμος, πρόσθεσε, είναι της συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, η συμμαχία δηλαδή της εργατικής τάξης με τα λαϊκά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων στην πόλη και την ύπαιθρο, ο καθημερινός αγώνας που κατευθύνεται στη λαϊκή εξουσία, στην οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας.

    Αφού ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε βασικές διεκδικήσεις όπως:

    - Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.100 κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Υπαλληλική αποζημίωση για όλους.

    - Έλεγχο των τιμών και της ποιότητας των τροφίμων πρώτα απβ όλα στις παραγωγικές - εμπορικές αλυσίδες που συγκεντρώνουν το βασικό όγκο τους.

    - Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση.

    - Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια γιβ απόκτηση κύριας κατοικίας.

    - Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία.

    Συνέντευξη Τύπου Αλέκας Παπαρήγα

    Η κα Παπαρήγα νωρίτερα είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ.

    «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ανέφερε στη συνέντευξή της στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου - αναλώνονται σε αντιπολίτευση παραπολιτικής, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας επί πτωμάτων, προβαίνει σε δήθεν μεταρρυθμίσεις και επιταχύνει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων».

    Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικές συνιστώσες ενός πολιτικού συστήματος, που σαπίζει καθημερινά. Μπροστά σε όλα αυτά, μόνος δρόμος αντιπολίτευσης - πρόσθεσε - είναι η αντίσταση στο κεφάλαιο και στις επιταγές της ΕΕ. Η μαζική αντιπολίτευση - τόνισε - είναι μονόδρομος αρκεί ο λαός να καταλάβει τη δύναμή του.

    Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο φοιτητικό κίνημα, υποστηρίζοντας ότι παραπαίει με αποκλειστική ευθύνη των φοιτητικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πελαγοδρομούν. Σήμερα, τόνισε, χρειάζεται ολομέτωπη αντεπίθεση, κίνημα πολιτικοποιημένο, που εδράζεται στη συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, που αμφισβητεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του. Κίνημα με άμεσους στόχους πάλης που κατευθύνεται όμως μεθοδικά και επιτελικά στην ρήξη και την ανατροπή. Μόνο έτσι μπορεί σήμερα να υπάρξει κάποιας μορφής αποτελεσματικότητα.

    Πρώτη προϋπόθεση επισήμανε η κ. Παπαρήγα, είναι να απαλλαγούν όσο γίνεται ακόμα περισσότεροι οι εργαζόμενοι από τις αυταπάτες ότι η ΝΔ είναι καλύτερη από το ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ καλύτερο από τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ανούσια και κενή, και συνάμα επικίνδυνη την αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα. «Τώρα, προστέθηκε μια άλλη ανούσια αντιπαράθεση», ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΝ, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ σημείωσε η κ. Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας «πολύφερνη νύφη» τον Συνασπισμό για την αναπαλαίωση του δικομματισμού, για την εναλλαγή του με τον διπολισμό.

    Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, άλλοτε ερωτοτροπεί με το ΣΥΝ, άλλοτε τον οικτίρει. Ο ΣΥΝ άλλοτε κάνει γλυκά μάτια στο ΠΑΣΟΚ , άλλοτε του τρίζει τα δόντια και συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα πει τα πιο προσβλητικά λόγια για τη ΝΔ και προσωπικά για τον πρωθυπουργό και βασικούς υπουργούς.

    Δεύτερη προϋπόθεση, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι να απαλλαγούν όσο γίνεται περισσότεροι οι εργαζόμενοι από τις ελπίδες ή το δέος που τρέφουν απέναντι στην ΕΕ, ενώ επανέλαβε ότι «απεχθανόμαστε τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια της ΝΔ, αλλά και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ».

    Αναφερόμενη σε τοπικά θέματα, χαρακτήρισε την Κρήτη θύμα της ανισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης και φτωχό συγγενή των κερδών τα οποία συγκεντρώνονται από μεγάλους και πολυεθνικούς τουριστικούς ομίλους, που ελέγχουν με τα τερτίπια τους την αγορά.

    Παράλληλα μίλησε και για το θέμα της Κρητικής διατροφής, υποστηρίζοντας ότι όλοι αυτοί που μιλούν για την Κρητική διατροφή, το κάνουν εκ του πονηρού εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ξένων ομίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να πλασάρουν την ευεργετική κρητική διατροφή, χρησιμοποιώντας προϊόντα που όχι μόνο κρητικά δεν είναι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, μεταλλαγμένα!

    [03] Πρώτη η Ρωσία, τρίτη η Καλομοίρα

    Η Ρωσία είναι η νικήτρια της φετινής Eurovision με συνολικά 272 βαθμούς. Δεύτερη ήρθε η Ουκρανία. H Καλομοίρα κατέκτησε την τρίτη θέση.

    H ελληνική συμμετοχή με την Καλομοίρα, που για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έδινε μάχη για την πρωτιά, κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ουκρανία (στη δεύτερη θέση), η Αρμενία, τέταρτη κατά σειρά και η Νορβηγία στην πέμπτη θέση. Ο τελικός μεταδόθηκε απευθείας από τη ΝΕΤ.

    H φαντασμαγορική βραδιά στο Belgrade Arena άνοιξε με τη Marija Serifovic, νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, που προκάλεσε αίσθηση με τη σκηνική της παρουσία, καθώς τόσο η ίδια όσο και η ομάδα που την πλαισίωνε έδωσαν έμφαση στο ... ανδρόγυνο look.

    Οι χώρες που ψήφισαν με τη διαδικασία του tele-voting ήταν συνολικά 43. Τα "δωδεκάρια" της Καλομοίρας προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αλβανία, το Σαν Μαρίνο, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Σημειώνεται επίσης ότι το "Secret Combination" δεν απέσπασε ψήφους μόνο από έξι χώρες. Η Ελλάδα από την πλευρά της πρόσφερε τους δώδεκα πολύτιμους βαθμούς στην Αρμένισσα Sirusho με το "Qele Qele".

    Η βραδιά έκλεισε με το μεγάλο νικητή, Dima Bilan, να ερμηνεύει ξανά το τραγούδι του, "Believe", που φέρνει το διαγωνισμό της Eurovision 2009 στη Ρωσία!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 May 2008 - 4:30:24 UTC