Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το συμφέρον της χώρας στόχος αδιαπραγμάτευτος"
  • [02] «Απαξίωση του δημόσιου τομέα»

  • [01] "Το συμφέρον της χώρας στόχος αδιαπραγμάτευτος"

    Απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών, δήλωσε από τις Σέρρες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Σερρών, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και την επιστημονική συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ της μακεδονικής πόλης.

    "Για μας, το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι. Και αυτή είναι η δική μας έμπρακτη απόδοση τιμής στον πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Απέναντι στις κραυγές της συντήρησης, απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα που το μόνο που τα απασχολεί είναι η διατήρηση άδικων προνομίων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών".

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι «η μεταρρύθμιση στην Παιδεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η αξιολόγηση, ο αναπτυξιακός προγραμματισμός, η διεύρυνση της δημοκρατίας με τη συμμετοχή ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εκλογή των οργάνων, η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της γνώσης είναι οι αυτονόητοι άξονες μιας πολιτικής που τολμά να αντικρίζει το μέλλον, το παρόν και να απαντά στις προκλήσεις του μέλλοντος».

  • ** Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών.

    Τη Δευτέρα στις 11.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι συμβραβεύτηκαν με το Nobel Ειρήνης για το 2007, που απονεμήθηκε στον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore και τον Πρόεδρο της IPCC Rajendra Pachauri.

    Ο πρωθυπουργός στις 12.30 θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής κ.Δ.Σιούφα και στις 13.00 με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Π. Παυλόπουλο.

    [02] «Απαξίωση του δημόσιου τομέα»

    Κριτική στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας άσκησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του κόμματος ενόψει τον εκλογών που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων των γιατρών.

    Όπως είπε ο κ. Τσίπρας η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα στις τελευταίες θέσεις των δαπανών για τη δημόσια Υγεία, τονίζοντας ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της Υγείας εάν δεν κάνεις γενναία χρηματοδότηση.

    Είπε ακόμη ότι από βασική υποχρέωση που είναι η δημόσια δωρεάν Υγεία, έγινε υποχρεωτική αγγαρεία την οποία, όπως τόνισε, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει.

    Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ότι ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αντίθετα απαξιώθηκε, τονίζοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική.

    Επισήμανε ακόμη ότι κυρίαρχη λογική της κυβέρνησης είναι η λογική της απαξίωσης του δημόσιου τομέα, ώστε να έρθει ο ιδιωτικός και να κάνει, όπως είπε, πάρτι.

    Όσον αφορά στις συνθήκες εργασίες στα δημόσια νοσοκομεία είπε ότι είναι τριτοκοσμικές καθώς, όπως πρόσθεσε, ο χώρος της Υγείας είναι ο χώρος στον οποίο δοκιμάστηκαν και εδραιώθηκαν οι νέες δομές απασχόλησης, απαξιώνοντας τους γιατρούς ηθικά και επαγγελματικά, οδηγώντας τους στο «φακελάκι» και στην ανεργία.

    Τέλος είπε πως ο Συνασπισμός θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί το δημόσια χαρακτήρα του τομέα της Υγείας, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι δωρεάν.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 May 2008 - 12:30:31 UTC