Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η εξέλιξη της οικονομίας και της ανάπτυξης είναι ικανοποιητική
  • [02] Σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή

  • [01] Η εξέλιξη της οικονομίας και της ανάπτυξης είναι ικανοποιητική

    Ικανοποιητική χαρακτήρισε την πορεία της οικονομίας το α' εξάμηνο του 2006, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνεδριάσεις του ECOFIN και της Ευρωομάδας την εβδομάδα που πέρασε, καθώς και για την πορεία της οικονομίας το α' εξάμηνο του χρόνου.

    Η εξέλιξη της οικονομίας, της ανάπτυξης και όλων των τιμών είναι ικανοποιητική, όπως επίσης και η εξέλιξη της απασχόλησης και του προϋπολογισμού, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση.

    Η εξέλιξη του προϋπολογισμού στον τομέα των δαπανών αλλά και των εσόδων το α' εξάμηνο ήταν πολύ καλή, καλύτερη από τους στόχους που είχαμε βάλει, είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Ανέφερε ακόμη ότι'' το θέμα του προϋπολογισμού δεν έχει τελειώσει, χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας για τη συγκράτηση των δαπανών και βελτίωση των εσόδων για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα''.

    Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι όλα τα θέματα των ΔΕΚΟ θα συζητηθούν στην Διϋπουργική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα. Σημείωσε,ακόμη, ότι δεν τίθεται θέμα τιμολογίων αλλά θέμα εφαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων των ΔΕΚΟ για να σταματήσει η αιμορραγία, την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός.

    Σε ερώτηση για το εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας εμποδίζει την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά μία διαδικασία σε εξέλιξη.

    Συνάντηση Καραμανλή-Κεφαλογιάννη

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των επιβατών που κινούνται από και προς τη νησιωτική Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Τους τελευταίους μήνες από το Πάσχα και μετά έχουν μετακινηθεί με πλοία δυο εκατομμύρια συμπολίτες μας, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να μετακινηθούν ακόμη έξι εκατομμύρια επιβάτες.

    Το υπουργείο έχει πάρει όλα τα μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων Ελλήνων και τουριστών που θα επισκεφθούν τα νησιά.

    Η κατάσταση είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, έχει βελτιωθεί και αρκεί να επισκεφθεί κάποιος το λιμάνι του Πειραιά για να το διαπιστώσει.

    Το τελευταίο δίμηνο ανέφερε, έχουν γίνει 7.000 δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής. Υπάρχουν κάποιες βλάβες πρόσθεσε, και υπάρχει μέριμνα για να αντικαθίστανται τα πλοία από άλλα της ίδιας εταιρίας.

    Τέλος, ανέφερε ότι οι τελευταίες βλάβες αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία ελήφθη μέριμνα.

    Προβάδισμα 4% της ΝΔ

    Στο βαρόμετρο της VPRC, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 42% , το ΠΑΣΟΚ 38%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΝ 4,5% και ο ΛΑΟΣ 4,5%.

    Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, τον πρόεδρο της ΝΔ ψηφίζει το 45% των ερωτηθέντων έναντι 22% που προτιμούν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

    Στο ερώτημα "ποιος φταίει για την κακή κατάσταση της οικονομίας" το 16% αποδίδει την ευθύνη στη ΝΔ και το 37% στο ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ένα 40% των ερωτηθέντων επιμερίζει την ευθύνη για την οικονομία και στα δύο μεγάλα κόμματα και εκφράζει την απογοήτευσή του.

    [02] Σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή

    Κλιμακώνεται η βία στη Μέση Ανατολή. Έχοντας καταστήσει τη λιβανική κυβέρνηση υπεύθυνη για την απαγωγή δύο Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ επιβάλλει στον Λίβανο αεροπορικό, θαλάσσιο και χερσαίο αποκλεισμό, ενώ ήδη τα πολεμικά του πλοία βρίσκονται στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου και εμποδίζουν την πρόσβαση στα λιμάνια.

    Νωρίτερα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού. Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν με τουλάχιστον έξι ρουκέτες δύο διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού και ένα παρακείμενο δρόμο αναγκάζοντας τις αρχές του αεροδρομίου να εκτρέψουν τις πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής αλλά και στην Λάρνακα. Εκπρόσωπος του ισρραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή στους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου της Βηρυτού.

    Τουλάχιστον 39 Λιβανέζοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε παιδιά, σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των σημερικών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με απολογισμό της αστυνομίας και νοσοκομείων.

    Σε αντίποινα, αντάρτες της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν δέκα ρουκέτες Κατιούσα εναντίον του οικισμού Ναχαράγια στο βόρειο Ισραήλ,ανέφεραν πηγές της Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 40χρονη Ισραηλινή.

    Χθες ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τουλάχιστον 12 γέφυρες και ύποπτες θέσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

    Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Αμίρ Πέρετζ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να παραμείνει η Χεζμπολάχ στις θέσεις που κατείχε στα σύνορα πριν από την απαγωγή των δυο ισραηλινών στρατιωτών.

    "Δεν θα επιτρέψουμε στη Χεζμπολάχ να επιστρέψει στις θέσεις που κατείχε κατά μήκος των συνόρων" πριν από την απαγωγή των δυο ισραηλινών στρατιωτών, τόνισε ο Πέρετζ στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Κνεσέτ.

    Χθες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση του Λιβάνου ότι "θα πληρώσει το τίμημα" και δήλωσε πως αρνείται να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών. "Δεν θα διαπραγματευτούμε και δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία. Αυτό ίσχυε χθες, αυτό ισχύει και σήμερα", τόνισε.

    Ο Λίβανος είχε ζητήσει χθες την έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για να εξετασθεί η «ισραηλινή επίθεση» κατά του νοτίου Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφόρησης (Τύπου) Γάζι Αρίντι.

    Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα, η χώρα του δεν συνέβαλε στη διαμεθοριακή επίθεση της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, ενώ καταδίκασε τα αντίποινα του Ισραήλ και πρόσθεσε πως η χώρα του θα ζητήσει μία έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ. «Η κυβέρνηση δεν γνώριζε και δεν αναλαμβάνει ευθύνες, ούτε ασπάζεται ότι συνέβη στα διεθνή σύνορα», τόνισε ο Σινιόρα.

    Τους βομβαρδισμούς στο Λίβανο καταδίκασαν η Ρωσία και η Γαλλία, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ συντάχθηκε με το Ισραήλ και κατηγόρησε τη Συρία και το Ιράν ότι υποστηρίζουν τη λιβανική σιιτική οργάνωση.

    Παράλληλα, χθες, ισραηλινά F16 έπληξαν με ρουκέτες το, ελεγχόμενο από τη Χαμάς, υπουργείο Εξωτερικών στην Πόλη της Γάζας, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά στο κτήριο και τον τραυματισμό δέκα ανθρώπων.

    Πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν ότι επλήγη ένα κτήριο έξι ορόφων, όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Από τον βομβαρδισμό υπέστησαν μεγάλες καταστροφές οι δύο τελευταίοι όροφοι του κτηρίου.

    Ο Τζόμα αλ-Σάκα, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στο νοσοκομείο Σίφα, στην πόλη της Γάζας, δήλωσε ότι δέκα πολίτες τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 July 2006 - 10:30:18 UTC