Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία
  • [02] «Αποτελεσματική πολιτική είναι αυτή που πείθει»

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

    Θέματα που σχετίζονται με την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο αυτό σχετικά με τον ανταγωνισμό, τα επιτόκια, τις προμήθειες αλλά και την εξέλιξη του δανεισμού των νοικοκυριών, συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκου Γκαργκάνα, παρουσία και της υπευθύνου του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσως Παπανδρέου.

    Απο το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος και του ρόλου της που αφορά και την αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ενίσχυσης του εποπτικού ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική στην εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, καθώς υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τον ανταγωνισμό των τραπεζών, τον υπερδανεισμό των νοικοκυριών, τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, καθώς και τις προμήθειες που επιβάλλονται στις συναλλαγές.

    Στη συνέχεια, ο κ.Παπανδρέου έχει διαδοχικές συναντήσεις με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το προεδρείο της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοίας και με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

    Στις 5.00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα συναντηθεί με το Διεθνές Συμβούλιο Γυναικών για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη, το οποίο δραστηριοποιείται υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, και στο οποίο συμμετέχουν έξι γυναίκες απο την Παλαιστίνη, έξι από το Ισραήλ και έξι γυναίκες από άλλες εθνικότητες.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Σοσιαλιστική Διεθνής και ο Προεδρός της, για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, και ύστερα από σειρά συναντήσεων του Διεθνούς Συμβουλίου Γυναικών, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλίο και τον Πρόεδρό του, Χοσέ Μπορέλ, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράϊς.

    [02] «Αποτελεσματική πολιτική είναι αυτή που πείθει»

    Ερωτηθείς σχετικά με το δικαίωμα άσκησης βέτο από την Κύπρο στη συνέχιση των τουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος παρέπεμψε στις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, προσθέτοντας ότι "αποτελεσματική πολιτική" είναι αυτή "που μπορεί να πείθει" και σημασία στην ΕΕ έχει η δυνατότητα των κρατών-μελών να διαμορφώνουν συναίνεση.

    Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα εφημερίδων, ότι υπάρχει πλήρης σύγκλιση απόψεων στον επιδιωκόμενο στρατηγικό στόχο, η συνεργασία και η επικοινωνία Αθήνας και Λευκωσίας είναι συνεχής και σε βάθος, όπως κατέδειξε η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα.

    Ο κ. Κουμουτσάκος ρωτήθηκε επίσης για το μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού, το οποίο σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο τάσσεται εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Οι απόψεις της κοινής γνώμης είναι πάντα ένα στοιχείο του όλου πολιτικού περιβάλλοντος, απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι η πολιτική που χάραξε η ελληνική κυβέρνηση έχει τη στήριξη τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ακόμη ότι η πορεία ένταξης της Τουρκίας θα είναι μακρά, θα επισυμβούν αλλαγές, όπως σε όλα τα κράτη που προσχώρησαν στην 'Ενωση και ότι δεν μπορούμε να προδικάσουμε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στο τέλος της διαδικασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 July 2006 - 12:30:18 UTC