Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων
  • [02] Επαφές για το κυπριακό
  • [03] 20,1 δισ ευρώ στην Ελλάδα από το Δ'ΚΠΣ
  • [04] Ημερίδα ΣΥΝ για τα ελληνοτουρκικά
  • [05] Ιταλία και Αυστραλία παίζουν για την πρόκριση

  • [01] Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων

    Αναρτώνται σήμερα στα λύκεια όλης της χώρας, οι βαθμολογικοί πίνακες με τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, αναμένεται να έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα λύκεια. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου αρχίζουν οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων απουσίασαν δικαιολογημένα, λόγω ασθενείας από την εξέταση ορισμένων μαθημάτων τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις 13 Ιουλίου.

    Διασφάλιση του ασύλου, με μεταφορά της αρμοδιότητας για την άρση του στο πρυτανικό συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, καθώς και δωρεάν παροχή των συγγραμμάτων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο για τα ΑΕΙ που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου.

    Επίσης, για όσους εγγραφούν στα πανεπιστήμια μετά την ψήφιση του νόμου, προτείνεται ως ανώτατο όριο διάρκειας σπουδών ο ελάχιστος αριθμός εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, αυξημένος κατά 50%. Το κάθε πανεπιστήμιο μπορεί να δώσει ένα χρόνο επιπλέον παράταση, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου.

    Παράλληλα, για όσους ήδη φοιτούν, προτείνεται να δοθούν πέντε επιπλέον ακαδημαϊκά έτη για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, πέραν από την ελάχιστη προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης. Δημιουργείται επίσης υπηρεσία υποστήριξης των φοιτητών, σύμβουλοι σπουδών, ανταποδοτικές υποτροφίες και άτοκα εκπαιδευτικά δάνεια.

    Η υπουργός, ευθύς εξ αρχής ξεκαθάρισε οτι η πρόταση αφορά αποκλειστικά στην αναβάθμιση του δημοσίου Πανεπιστημίου και δέν έχει καμία σχέση με ενδεχόμενες αλλαγές στο άρθρο 16 του Συντάγματος, που μπορούν να αποφασιστούν μόνο απο την επόμενη Βουλή. Συνεπώς, πρόσθεσε, κάθε συσχετισμός με απόψεις που έχουν διατυπωθεί για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια είναι τελείως αβάσιμος.

    Το καλό Δημόσιο πανεπιστήμιο, πρόσθεσε στηρίζει κατά πρώτο λόγο τις νέες και τους νέους των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και αποτελεί σοβαρό μηχανισμό αναδιανομής εισοδήματος, δεδομένου οτι οι έχοντες οικονομική δύναμη μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε όποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού επιθυμούν. Κάλεσε επίσης, όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους μέσα από έναν ανοικτό διάλογο

    Ο διάλογος αυτός, είπε, μπορεί να γίνει μέσα από την Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπως άλλωστε ζήτησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα απο το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, στη σύνοδο πρυτάνεων. Κατέστησε ωστόσο σαφές, οτι ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να είναι ατελείωτος.

    Αρνητικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των πανεπιστημιακών και των κομμάτων στο προσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, που το Σάββατο θα αποφασίσουν για την τύχη της απεργίας τους, δεν θεωρούν τις προτάσεις που υποβλήθηκαν ως βάση διαλόγου.

    Σήμερα, η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει προγραμματίσει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η ΓΣΕΕ στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3. Στάσεις εργασίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι. Θα ματαιωθούν 18 πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και 11 θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης.

    "Ήσσονος σημασίας, με διοικητικού και διαχειριστικού χαρακτήρα αποσπασματικές ρυθμίσεις", χαρακτήρισε τις προτάσεις της Κυβέρνησης η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, χαρακτηρίζοντας το προσχέδιο ως ένα εντυπωσιακό "τίποτα".

    "Το «προσχέδιο διαλόγου» που έδωσε η Υπουργός Παιδείας στη δημοσιότητα είναι ήδη καταδικασμένο μέσα από τις μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών και των σπουδαστών", τονίζεται σε ανακοίνωσή τού, το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι δεν επιφέρει καμία αλλαγή, καθώς η βάση του και η φιλοσοφία του βρίσκονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων για μια δημόσια, λαϊκή, σύγχρονη και δωρεάν παιδεία.

    Να αποσύρει την πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέκος Αλαβάνος και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να τη στηρίζει στο θέμα αυτό.

    [02] Επαφές για το κυπριακό

    Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργο Γιώργο Λιλλήκα, συναντάται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Το απόγευμα, ο κ. Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα Σααβέντρα στο Ζάππειο Μέγαρο, και θα επισκεφθούν την Έκθεση με θέμα τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

    Επίσης, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, Ευάγγελο Βενιζέλο, και την υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, Μαρία Δαμανάκη, θα επισκεφθούν στις 10:30 π.μ., το Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ, (Λεωφ. Δημοκρατίας 51, Ίλιον), προκειμένου να συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ιδρύματος και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων του Κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ καθώς και του συστήματος υιοθεσίας παιδιών στη χώρα μας.

    [03] 20,1 δισ ευρώ στην Ελλάδα από το Δ'ΚΠΣ

    Τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, τα 20,1 δισ ευρώ που εξασφάλισε η χώρα μας από το Δ'ΚΠΣ, για την περίοδο 2007-2013. Ο υπουργός, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά χθες τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, διαβεβαίωσε οτι έμφαση θα δοθεί στην περιφέρεια, τους ανθρώπινους πόρους και τις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο καλοκαίρι.

    Ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι συζητήθηκε η προετοιμασία για το Δ' ΚΠΣ και το πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την περίοδο 2007-2013 με βάση τα ποσά που εξασφάλισε η κυβέρνηση από την ΕΕ.. Το πρωί

    Από την πρώτη ημέρα θα είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το Δ' ΚΠΣ, σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι θα διορθωθούν τα λάθη και οι καθυστερήσεις που υπήρξαν στο Γ' ΚΠΣ, σε συνεργασία με την ΕΕ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των πόρων.

    Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας, στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, σημείωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να καθοριστούν οι προτεραιότητες, με διαυγή τρόπο, του ΕΣΠΑ 2007, να καταρτιστεί ένας μικρός αριθμός επιχειρησιακών προγραμμάτων όπως επίσης ένας αριθμός πιστοποιημένων φορέων υλοποίησης και η λειτουργία πέντε ευρύτερων περιφερειακών προγραμμάτων από αντίστοιχες περιφέρειες.

    Ο κ.Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην κυβερνητική επιτροπή και ότι με την καλή εφαρμογή του ΕΣΠΑ και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση "μπορούμε να μετασχηματίσουμε τη χώρα".

    Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην εφαρμογή του δεύτερου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του τρίτου ΚΠΣ, η κατάσταση που παραλάβαμε είπε, ήταν απαράδεκτη και πρόσθεσε ότι προκαλεί θυμηδία αν όχι θυμό η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αντί να ζητεί συγνώμη για την κακή εφαρμογή των προγραμμάτων συκοφαντεί τις προσπάθειες που κάνουμε.

    Ο κ.Αλογοσκούφης αναφερόμενος στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΠΑ, είπε ότι η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία, και ότι σε δύο χρόνια εφαρμόστηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως εκείνες για τη φορολογία τις επενδύσεις την ανάπτυξη, τη νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΠ), τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, τον περιορισμό της γραφειοκρατείας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την προώθηση της ψηφιακής Ελλάδας και τη μεταρρύθμιση στο Γ'ΚΠΣ.

    Κάθε μια από τις μεταρρυθμίσεις αυτές και όλες μαζί εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύνολο με μετρήσιμα αποτελέσματα. Στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η εξωστρέφεια της οικονομίας και η ανάπτυξη.

    Ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας και της πραγματικής οικονομίας.

    Το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ), από το 75,4% το 2004 αυξήθηκε στο 77,1% το 2005 και θα φτάσει το 80% το 2007.

    Ο υπουργός Οικονομίας, διευκρίνισε ότι οι συγκρίσεις των δεικτών της Ελλάδας θα πρέπει να γίνονται σε σχέση με τους "15" της ΕΕ και όχι με τους "25" δηλαδή και με τα νέα κράτη μέλη.

    Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην αύξηση των επενδύσεων, όπως επίσης και στο γεγονός ότι παραμένει το πρόβλημα του πληθωρισμού, το οποίο όμως είναι κατά κύριο λόγο εισαγόμενο πρόβλημα.

    [04] Ημερίδα ΣΥΝ για τα ελληνοτουρκικά

    Με ευρύτατη συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων και διακεκριμένων πανεπιστημιακών πραγματοποιείται σήμερα η ημερίδα του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ με θέμα «Προβληματισμοί γύρω από τη Χάγη». Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με ομιλία του κ.Αλέκου Αλαβάνου.

    Εισηγήσεις θα κάνουν οι πανεπιστημιακοί Αντ. Μπρεδήμας, Στέλιος Περράκης και Στ. Αλειφαντής, ο πολιτικός επιστήμων- ειδικός σε θέματα Τουρκίας Ηρ. Μήλλας, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και του ΕΣΕΠ Ν. Κωνσταντόπουλος και η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ.

    Θετική, παρά τα προβλήματα, είναι η αποτίμηση του Αλέκου Αλαβάνου για την πορεία του Συνασπισμού, αρνητικό είναι το συμπέρασμά του για την πορεία της κυβέρνησης, για το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτική συνεργασία αλλά μόνο για κοινή δράση σε ορισμένους τομείς, ενώ παραδέχθηκε ότι η προσωπική του στάση έναντι του ΚΚΕ έχει αλλάξει και για τον λόγο αυτό έχει γίνει έντονα επικριτικός κατά του Περισσού.

    Σε εφ`όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αλαβάνος επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στις φοιτητικές κινητοποιήσεις καθώς κατά την εκτίμησή του, οι κινητοποιήσεις αυτές δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την κοινωνία μας, ενώ παράλληλα διαψεύστηκαν όλες οι δημοσκοπήσεις που, όπως είπε, κατέγραφαν μια νεολαία αδιάφορη και απολίτικη.

    Ο κ. Αλαβάνος, που συμπλήρωσε ενάμιση χρόνο στην ηγεσία του ΣΥΝ, είπε ότι αυτό το διάστημα ο ίδιος και το κόμμα του προσπάθησαν να συσπειρώσουν ευρύτερες ριζοσπαστικές δυνάμεις, ενώ για τις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι δεν πρέπει να εξελιχθούν σε δημοσκόπηση μεταξύ των κομμάτων, αλλά να δοθούν ορισμένες απαντήσεις όπως π.χ. για τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Μάλιστα επικαλέστηκε απόφαση του ΣτΕ για να σταματήσουν εργασίες στο Μαρκόπουλο Αττικής, η οποία όμως δεν έχει γίνει σεβαστή και αναρωτήθηκε «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;»

    Οσον αφορά τον ΣΥΝ ο κ. Αλαβάνος είπε ότι λαμβάνει υπόψη του τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν καθορίζουν τις πολιτικές και τις αξίες του κόμματος και πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσειος γίνονται εργαλεία παρέμβασης στα κόμματα και οδηγούν τη συζήτηση στον συσχετισμό των δυνάμεων και όχι στα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι αρνητικά , τότε θα κάνει την αυτοκριτική του.

    Σε ερώτηση για το τι θα πράξει ο ΣΥΝ στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το κόμμα του έχει γενικές πολιτικές κατευθύνσεις αλλά οι τοπικές κινήσεις είναι αυτές που θα αποφασίσουν.

    Ο κ. Αλαβάνος ήταν έντονα επικριτικός κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε για σκληρή ταξική πολιτική σε όλους τους τομείς επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων και ενίσχυση του ΣΥΝ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Αλαβάνος είπε ότι επιδιώκει την κοινή δράση αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο κεντρικής πολιτικής συνεργασίας λόγω ουσιαστικών διαφωνιών και έφερε ως παράδειγμα τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

    Σε παρατήρηση ότι το τελευταίο διάστημα είναι επικριτικός έναντι του ΚΚΕ, ο κ. Αλαβάνος παραδέχθηκε ότι έχει μεταβάλλει τη στάση του. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι αρχικά άξιζε τον κόπο η προσπάθεια προσέγγισης με το ΚΚΕ, αλλά, όπως είπε, εισέπραξε κριτικές και τοποθετήσεις «έξω από τα όρια της ευπρέπειας». Το ΚΚΕ πρόσθεσε, έχει την αντίληψη ότι όποιος δεν δέχεται τις επεξεργασίες που έχουν γίνει στον Περισσό, είναι συμβιβασμένος ή πράκτορας.

    [05] Ιταλία και Αυστραλία παίζουν για την πρόκριση

    Τον σημαντικότερο αγώνα της ιστορίας της δίνει σήμερα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, καθώς αντιμετωπίζει στη Στουτγκάρδη (22.00) την Κροατία με «έπαθλο» την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και -εκτός απροόπτου- καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα αναμένεται να παρατάξει τη Βραζιλία με τους «γνωστούς 11» και στη σημερινή αναμέτρηση με την Ιαπωνία (22:00) στο Ντόρτμουντ.

    Μετά την απογοητευτική εμφάνισή τους στον αγώνα με την ομάδα των ΗΠΑ, οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας καλούνται να αποδείξουν ότι δικαιούνται τον τίτλο ενός εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ετσι, σήμερα, στην αναμέτρηση με την Τσεχία (17.00), που θα διεξαχθεί στο Αμβούργο για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, η «σκουάντρα ατζούρα» θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία, προκειμένου να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ.

    Τη συνέχεια της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή την επιστροφή στο ...σπίτι παίζουν (17:00) στη Νυρεμβέργη οι εθνικές ομάδες των ΗΠΑ και της Γκάνας.

    Αποτελέσματα χθεσινών αγώνων

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αργεντινή που διεξήχθη στη Φρανκφούρτη, παρουσία περίπου 48.000 φιλάθλων, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του 3ου ομίλου της διοργάνωσης. Η Αργεντινή είχε την υπεροχή του αγώνα και πίεσε τους Ολλανδούς χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σημειώσει ένα τέρμα.

    Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 3-2 της Σερβίας/Μαυροβουνίου στην «Αλιαντς Αρένα» του Μονάχου και ολοκλήρωσε με νίκη την παρθενική παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του 3ου ομίλου και ήταν αδιάφορος, αφού οι δύο ομάδες είχαν ήδη αποκλειστεί.

    Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του 4ου ομίλου, που διεξήχθη στο «ΑουφΣάλκε Αρένα» του Γκελζενκίρχεν, η Πορτογαλία νίκησε 2-1 το Μεξικό, ωστόσο και οι δύο ομάδες πήραν το «εισιτήριο» για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους νικητές στην 1η θέση του ομίλου και τους ηττημένους στη 2η.

    Με θετικό αποτέλεσμα αποχαιρετούν το 18ο παγκόσμιο κύπελλο το Ιράν και η Ανγκόλα. Ο μεταξύ τους αγώνας στη Λειψία, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου έληξε ισόπαλος 1-1 με τους Αφρικανούς να παίρνουν το προβάδισμα στο 60΄ (Φλάβιο) και το Ιράν να ισοφαρίζει στο 75΄ (Μπαχτιαριζαντέ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 June 2006 - 6:30:29 UTC