Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ
  • [02] Αίσιο τέλος για τα αγνοούμενα παιδιά στην Αρκαδία

  • [01] Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ

    Την ατζέντα των επόμενων κινητοποιήσεων προσδιόρισε το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ με την έκδοση διακήρυξης με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τετραήμερης συνέλευσής του στην Αθήνα.

    Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επτιτυχία των εργασιών και την πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη μεγαλύτερης ενότητας και καλύτερου συντονισμού των προσπαθειών τους.

    Στην διακήρυξη τονίζεται ότι «απορρίπτουμε τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη και κάθε προσπάθεια επαναφοράς της απορριφθείσας Συνταγματικής Συνθήκης. Αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ευρώπη φεμινιστική, οικολογική, μια Ευρώπη ανοιχτή, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της επάρκειας σε τρόφιμα, της αλληλεγγύης, με σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων και της αυτοδιάθεσης των Λαών».

    Βασική εκτίμηση για τις εργασίες της Συνέλευσης είναι ότι «βγαίνουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας έχοντας κάνει ένα βήμα μπροστά στον καλύτερο συντονισμό Ανατολικών και Δυτικών κινημάτων, με κοινή αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε για ειρήνη, εργασία και για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Θα προωθήσουμε το πρόγραμμά μας Ευρωπαϊκών εκστρατειών και κινητοποιήσεων για τα βασικά ζητήματα της κοινής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στα δίκτυα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ».

    Παράλληλα επισημαίνεται η ανάγκη «να συντονίσουμε τη δουλειά μας, να καθορίσουμε μια αποτελεσματική στρατηγική για την επόμενη περίοδο και να δυναμώσουμε και να επεκτείνουμε το κίνημά μας».

    Με την διακήρυξη καλούνται όλα τα Ευρωπαϊκά κινήματα να ανοίξουν ένα μεγάλο διάλογο για να αποφασίσουν όλοι μαζί νέα κοινά βήματα κατά τους επόμενους μήνες στα πλαίσια της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

    Σύμφωνα με το ντοκουμέντο της Συνέλευσης οι δράσεις του Φόρουμ για την επόμενη περίοδο είναι :

    Β· Η κινητοποίηση για την καθολική απόσυρση των στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν, ενάντια στην απειλή ενός νέου πολέμου στο Ιράν, ενάντια στην κατοχή στην Παλαιστίνη, για τον πυρηνικό αφοπλισμό, για το κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων στην Ευρώπη και καλούμε για μια βδομάδα δράσεων από την 23η ως την 30η Σεπτεμβρίου 2006.

    Β· Η προσπάθεια για μια διεθνή μέρα δράσης και κινητοποίησης την 7η Οκτωβρίου 2006 σε Ευρώπη και Αφρική, για μια άνευ όρων νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες στην Ευρώπη. Για το κλείσιμο όλων των κέντρων κράτησης στην Ευρώπη, για τον τερματισμό των απελάσεων, ενάντια στην ανασφάλεια, για μια κοινή άδεια παραμονής και εργασίας, για την Ευρωπαϊκή υπηκοότητα με βάση τη μόνιμη κατοικία

    Β· Η κινητοποίηση ενάντια στην αποδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, για κοινωνικά δικαιώματα, συντονίζοντας τους αγώνες σε όλη την Ευρώπη στους επόμενους μήνες.

    Τον Ιανουάριο του 2007 το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ θα συναντηθεί στο Ναϊρόμπι. Η ανάπτυξη των Αφρικανικών κοινωνικών κινημάτων είναι καθοριστική για όλον τον κόσμο. Η οικοδόμηση του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ θα είναι μια ευκαιρία για αγώνα ενάντια στην Ευρωπαϊκή εκμετάλλευση και νεο-αποικιοκρατία.

    Τέλος, τον Ιούλιο του 2006 θα γίνει συνάντηση των G8 στην Αγία Πετρούπολη. Τον Ιούνιο του 2007 Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και G8 θα συναντηθούν στο Ροστόκ της Γερμανίας.Το Φόρουμ υπογραμμίζει ότι θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία τέτοιων συναντήσεων για γενικότερη σύγκλιση των αγώνων του.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αίσιο τέλος για τα αγνοούμενα παιδιά στην Αρκαδία

    Αίσιο τέλος είχαν και οι δυο επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ανεύρεση δυο παιδιών στην Αρκαδία και την μεταφορά τραυματισμένου ορειβάτη απο τον Χελμό.

    Λίγο πριν τις 7 μμ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εντόπισαν τα δυο αγοράκια 8 και 10 ετών που είχαν φύγει από τα σπίτια τους το μεσημέρι στο χωριό Κώμη Λεβιδίου Αρκαδίας.

    Τα δυο αγόρια είχαν καταφύγει σε ένα εξωκκλήσι περίπου τρία χιλιόμετρα από το χωριό που βρέθηκαν μια χαρά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους.

    Λίγο αργότερα, ελικόπτερο "Σούπερ πούμα" παρέλαβε τους δύο ορειβάτες που είχαν παγιδευτεί στη θέση Νεραϊδοράχη του Χελμού και τους μετέφερε σε νοσοκομείο. Ο ένας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική έχει τραυματιστεί στο χέρι, στο πόδι και τα πλευρά, πιθανότατα καθώς γλίστρισε στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει σε ένα βράχο αλλά κανείς από τους δύο δεν διατρέχει κίνδυνο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 May 2006 - 18:30:15 UTC