Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη διασωστικές επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής
  • [02] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδος και Αιγύπτου

  • [01] Σε εξέλιξη διασωστικές επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

    Δύο διασωστικές επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται σε εξέλιξη από τις πρώτες απογευματινές ώρες για την ανεύρεση δύο μικρών παιδιών στην Αρκαδία και τη διάσωση ενός τραυματισμένου ορειβάτη στο Χελμό Αχαΐας.

    Τα δύο παιδιά αγόρια 8 και 10 ετών έχουν εξαφανιστεί από τα σπίτια τους στο χωριό Κώμη Λεβιδίου Αρκαδίας από τη 1 το μεσημέρι.

    Οι γονείς τους τα αναζήτησαν αλλά αφού δεν τα βρήκαν στις 15.40 ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από εκείνη την ώρα έχει ξεκινήσει επιχείρηση για την ανεύρεσή τους.

    Στην επιχείρηση παίρνει η 1η ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο, ένα πεζοπόρο τμήμα από την Τρίπολη και έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα από τη Βυτίνα.

    Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στη θέση Νεραϊδοράχη του Χελμού σε υψόμετρο 2.100 μέτρα. Δύο ορειβάτες που βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή εγκλωβίστηκαν όταν ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Ο δεύτερος ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο και ήδη βρίσκεται καθ' οδόν συνεργείο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

    Οι πυροσβέστες θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τον τραυματισμένο ορειβάτη αλλά σε περίπτωση που δεν μπορούν να πλησιάσουν η διάσωση θα συνεχιστεί πιθανότατα με το ελικόπτερο "σούπερ πούμα".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδος και Αιγύπτου

    Ιστορική χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας την συμφωνία που υπέγραψε σήμερα στο Κάιρο με τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου κ. Σάμεχ Φάχμι, με το μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, όπου τίθενται οι βάσεις για την αφετηρία ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς αυτούς, ειδικά σε θέματα έρευνας και εκμετάλευσης.

    «Οι δύο χώρες προσδοκούν πολλά από αυτήν την συνεργασία», τόνισε ο κ. Σιούφας, προσθέτοντας ότι «θεμελιώνουν μία νέα εποχή και ανοίγουν νέους δρόμους και στις ενεργειακές σχέσεις τους».

    Ο κ. Σιούφας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια αλλά και του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Αίγυπτο (τέλη Νοεμβρίου του 2004).

    Έτσι, με δεδομένο το γεγονός ότι η Αίγυπτος εξελίσσεται σε μία ισχυρή παγκόσμια παραγωγική και εξαγωγική δύναμη στον τομέα του φυσικού αερίου, κ. Σιούφας εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ελλάδα αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο της στον τομέα αυτό, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε η χώρα μας μετατρέπεται σε δίαυλο μεταφοράς φυσικού αερίου στις χώρες παραγωγής της ευρύτερης περιοχής προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα κατανάλωσης.

    Ο ΄Ελληνας Υπουργός επεσήμανε ότι η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας των δύο χωρών ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

    Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου εξέφρασε και ο Αιγύπτιος Υπουργός, τονίζοντας ότι τώρα οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς αυτούς της χώρας του με την Ελλάδα γίνονται απεριόριστες.

    Το μνημόνιο αυτό, που έχει διετή ισχύ, προβλέπει την σύσταση μίας μεικτής Επιτροπής που να εκτιμήσει και να αξιολογήσει την δυνατότητα πώλησης και μεταφοράς, μέσω αγωγών Αιγυπτιακού φυσικού αερίου στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αξιολογώντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αίγυπτο σε ανταγωνιστική βάση.

    Τον Έλληνα Υπουργό συνοδεύουν στο Κάιρο στην επίσημη αυτή επίσκεψή του στην Αίγυπτο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νίκος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Πετρελαίων κ. Τ. Χριστοδούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κ. Α. Παπαγεωργίου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 May 2006 - 16:30:13 UTC