Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Σημίτης: "Η κυβέρνηση δίνει μόνο εικόνες".
  • [02] Διαδήλωση Παλαιστινίων για τη δολοφονία του Αχμέτ Γιασίν.
  • [03] ΝΔ: "Δυσμενής η πραγματική εικόνα της Οικονομίας".
  • [04] ΠΓ ΔΗΚΚΙ: "Δεν ανεστάλη η λειτουργία του κόμματος".
  • [05] Αύριο η εκλογή γγ της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.
  • [06] Κλοπή 100 ασυμπλήρωτων διαβατηρίων στη Θεσσαλονίκη.
  • [07] Έναρξη Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
  • [08] Κατηγορηματική δήλωση Χ.Βερελή για τους ελέγχους στις ΟΑ.
  • [09] Μηνύματα προσδοκίας από τον επιχειρηματικό κόσμο.
  • [10] Κινητοποίηση ΚΚΕ εν όψει Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
  • [11] Σύσκεψη υπο τον Μ.Λιάπη για το τραμ.

  • [01] Κ.Σημίτης: "Η κυβέρνηση δίνει μόνο εικόνες".

    22/03/2004 22:11:18

    Για "προβολή με υπεροψία" της ΝΔ έκανε λόγο ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, χαρακτηρίζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

    Ο κ.Σημίτης επισήμανε ότι "η κοινωνία απαιτεί έργο και όχι εικόνες και η κυβέρνηση δίνει μόνο εικόνες", προσθέτωντας ότι "το ΠΑΣΟΚ θα προασπίσει τις κατακτήσεις των προηγούμενων ετών και θα αγωνισθεί για περισσότερη δημοκρατία και δικαιότερη κοινωνία".

    [02] Διαδήλωση Παλαιστινίων για τη δολοφονία του Αχμέτ Γιασίν.

    22/03/2004 21:39:05

    Πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, σεΐχη Αχμέτ Γιασίν, πραγματοποίησαν απόψε περίπου 300 Παλαιστίνιοι μαζί με μέλη ελληνικών αντιπολεμικών και εργατικών οργανώσεων.

    [03] ΝΔ: "Δυσμενής η πραγματική εικόνα της Οικονομίας".

    22/03/2004 20:30:52

    Από "δυσμενέστερη βάση" ξεκινά ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2004, όπως προκύπτει από τις σημερινές προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την Οικονομία, δια στόματος του υπουργού, Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Ο κ.Αλογοσκούφης τόνισε ότι " οι πρώτες ενδείξεις από τη δημοσιονομική απογραφή έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την εικόνα που είχε φιλοτεχνηθεί", καθώς, "το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2003 είναι περίπου διπλάσιο από την εκτίμηση του προϋπολογισμού του περασμένου Δεκεμβρίου. Αγγίζει το 2,7% του ΑΕΠ, αντί για 1,7% που ήταν η τελευταία εκτίμηση πριν τις εκλογές".

    Ο ίδιος, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "τα παιχνίδια με τους αριθμούς θα πρέπει να σταματήσουν", ενώ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι "το δημοσιονομικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συνεπάγεται η κατάσταση που κληρονομήσαμε".

    [04] ΠΓ ΔΗΚΚΙ: "Δεν ανεστάλη η λειτουργία του κόμματος".

    22/03/2004 19:49:24

    Πέντε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ διαψεύδουν με δήλωσή τους ότι υπάρχει απόφαση αναστολής της λειτουργίας του κόμματος.

    Οι κκ. Π.Γαλετσέλης, Π. Μαντάς, Γ. Μαρκάκης, Η.Νικολόπουλος και Ν. Σαραντόπουλος υπενθυμίζουν ότι η ΠΓ με ψήφους 5 υπέρ, έναντι 4 κατά και 1 λευκής, κατέληξε σε πρόταση προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για την αναστολή της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ και η σχετική απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο 27 του μηνός.

    Πάντως οι "5" αναφέρουν ότι ''όπως διαφαίνεται από δηλώσεις μελών της ΚΠΕ και τη δραστηριοποίηση του συνόλου των μελών και στελεχών, αλλά και των υποψηφίων του ΔΗΚΚΙ σ'όλη την Ελλάδα το κόμμα θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία''.

    [05] Αύριο η εκλογή γγ της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

    22/03/2004 19:34:54

    Ο βουλευτής Απόστολος Σταύρου θεωρείται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η εκλογή του οποίου θα πραγματοποιηθεί αύριο.

    [06] Κλοπή 100 ασυμπλήρωτων διαβατηρίων στη Θεσσαλονίκη.

    22/03/2004 19:31:59

    Περίπου 100 ασυμπλήρωτα διαβατήρια αφαίρεσαν, χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι από τα γραφεία εκδόσεως διαβατηρίων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην οδό 25ης Μαρτίου 21.

    [07] Έναρξη Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

    22/03/2004 19:03:26

    Τις εργασίες της πρώτης Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, σε ανώτατο επίπεδο, κήρυξε σήμερα το μεσημέρι, στο Καβούρι, η πρόεδρος της Βουλής, ?ννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία χαρακτήρισε το γεγονός ως σταθμό στην ιστορία της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής συνεργασίας.

    Η συνέλευση ξεκίνησε με τη συμμετοχή προέδρων, αντιπροέδρων και μελών Κοινοβουλίων από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των χωρών της Μεσογείου, που μετέχουν στη διαδικασία της Βαρκελώνης.

    Η διαδικασία της Βαρκελώνης αποφασίστηκε το 1995 σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 15 τότε χωρών-μελών της ΕΕ, του Ευρωκοινοβουλίου και 12 χωρών της νότιας και ανατολικής Μεσογείου, με στόχο τη συνεργασία στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, καθώς και στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, για την "καλύτερη κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών και θρησκειών".

    [08] Κατηγορηματική δήλωση Χ.Βερελή για τους ελέγχους στις ΟΑ.

    22/03/2004 18:33:56

    Σε "καταγγελίες οι οποίες έχουν πρόθεση, ενδεχομένως, να αναγκάσουν τις Ολυμπιακές Αερογραμμές σε πτώχευση, ώστε να μεταφερθεί στις ανταγωνίστριες εταιρίες το αεροπορικό έργο της εταιρείας", απέδωσε σήμερα τον δρομολογούμενο νέο κύκλο ελέγχων της ΕΕ στον εθνικό αερομεταφορέα, ο τέως υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, με γραπτή δήλωσή του.

    Ο ίδιος μίλησε, συγχρόνως, για "ασαφείς" θέσεις της κυβέρνησης επί του θέματος.

    [09] Μηνύματα προσδοκίας από τον επιχειρηματικό κόσμο.

    22/03/2004 18:05:05

    Την έγκρισή του, αναφορικά με τις κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, όπως αυτή διατυπώθηκε μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, εξέφρασε σήμερα το Eμπορικό και Bιομηχανικό Eπιμελητήριο Aθηνών (ΕΒΕΑ), καθώς και η Eθνική Συνομοσπονδία Eλληνικού Eμπορίου (ΕΣΕΕ).

    [10] Κινητοποίηση ΚΚΕ εν όψει Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    22/03/2004 17:51:26

    Σε "ισχυρή αντίδραση και ανυπακοή", στα μέτρα τα οποία θα παρθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, καθώς και το σύστημα συνταξιοδότησης, προτρέπει με δηλώσεις της η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την έντονη δραστηριοποίηση του κόμματος την επόμενη περίοδο.

    [11] Σύσκεψη υπο τον Μ.Λιάπη για το τραμ.

    22/03/2004 15:15:25

    Τα ολυμπιακά έργα απασχολούν ιδιαίτερα την κυβέρνηση και κυρίως εκείνα για τα οποία τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, εξαιτίας καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στην εξέλιξη των έργων. Ένα τέτοιο έργο είναι και το τραμ της Αθήνας, για το οποίο ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι θα παραδοθεί σε λειτουργία στα μέσα Απριλίου, τώρα τα περιθώρια είναι πάρα πολύ πιεστικά.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης στο πλαίσιο των συχνών επαφών που έχει με τους υπευθύνους των ολυμπιακών έργων που εποπτεύονται από το υπουργείο του, είχε σήμερα συνάντηση με όλους του εμπλεκόμενους φορείς στο έργο του τραμ. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λιάπης ζήτησε εντατικοποίηση των εργασιών σε όλα τα στάδια της κατασκευής και την απόλυτη τήρηση των νέων «σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων.

    Ο υπουργός κατέστησε σαφές στους υπευθύνους του έργου ότι πρέπει να υπερκεραστούν όλες οι καθυστερήσεις ώστε το καθοριστικής σημασίας έργο να παραδοθεί και να λειτουργήσει στο σύνολό του έγκαιρα και με απόλυτη ασφάλεια.

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Τραμ ΑΕ και των εργοληπτών, διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι οι εργασίες ήδη έχουν επιταχυνθεί σε όλα τα επίπεδα, ώστε το έργο του τραμ, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, να παραδοθεί και να λειτουργήσει στο σύνολό του έγκαιρα και με απόλυτη ασφάλεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 March 2004 - 21:30:23 UTC