Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ζητούν εκδίκηση μετά τη δολοφονία Γιασίν
  • [02] Συνάντηση του Κ.Καραμανλή με τον Πάτ Κόξ.
  • [03] Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ
  • [04] Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή.

  • [01] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ζητούν εκδίκηση μετά τη δολοφονία Γιασίν

    22/03/2004 12:30:10

    Με αντίποινα που θα προκαλέσουν ''σεισμό στο Ισραήλ'', απειλούν παλαιστινιακές οργανώσεις, μετά τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς σείχη Αχμεντ Γιασίν, από πυραύλους που εκτόξευσαν ισραηλινά ελικόπτερα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην είσοδο τεμένους στην πόλη της Γάζας, όπου έχασαν τη ζωή τους άλλα επτά άτομα.

    Οπως μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία του Ισραήλ,την εξόντωση του Γιασίν επέβλεψε προσωπικά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν.Επίσης πολιτικός σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, δήλωσε οτι ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ είναι ακόμη πιό επικίνδυνος από ότι ήταν ο πνευματικός ηγέτης της Χαμάς.

    Ο πνευματικός ηγέτης της Χαμάς σείχης Αχμεντ Γιασίν ήταν 67 ετών, ήταν παράλυτος από τα παιδικά του χρόνια και μετακινείτο με αναπηρικό καροτσάκι.Περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο μικρό τέμενος που οι κάτοικοι είχαν ονομάσει ''τέμενος Γιασίν''.Ηταν πατέρας τριών αγοριών και έξι κοριτσιών.

    Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους της Γάζας ζητώντας εκδίκηση. Η Χαμάς υποσχέθηκε να σκοτώσει ''εκατοντάδες Ισραηλινούς'' για να εκδικηθεί τον θάνατο του Γιασίν,ενω η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα τόνισε οτι ''η παλαιστινιακή αντίδραση στην άνανδρη αυτή πράξη θα είναι ένας σεισμός τις αμέσως επόμενες ώρες''.

    Ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ραμαντάν Σάλαχ προειδοποίησε σήμερα ότι οι Αραβες ηγέτες θα ανατραπούν αν δεν υπερασπιστούν τους Παλαιστινίους μετά τη δολοφονία του σείχη Γιασίν. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ καταδίκασε τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς και κήρυξε τριήμερο πένθος στα παλαιστινιακά εδάφη. Επίσης ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέι έκανε λόγο για ''τρελλή και πολύ επικίνδυνη ενέργεια που άνοιξε την πόρτα στο χάος''.

    Ηδη ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε προληπτικά τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη, προκειμένου να αποτρέψει πράξεις εκδίκησης.

    Στη Γάζα, 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Γιασίν.Επίσης όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο,τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση με τσεκούρι που εξαπέλυσε νεαρός παλαιστίνιος σε στρατιωτική βάση ,κοντά στο Τελ Αβίβ.

    Στο Λίβανο, χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες βγήκαν στους δρόμους των προσφυγικών καταυλισμών και διαδηλώνουν. Διαδηλώσεις χιλιάδων φοιτητών έγιναν και στην Αίγυπτο. Το Ιράν με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μία ''εγκληματική ενέργεια που δείχνει σαφώς τη βαρβαρότητα και την κρατική τρομοκρατία των σιωνιστικών καθεστώτων''. ''Απαράδεκτη'' χαρακτήρισε τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρό.

    [Φώτο-731555]

    [02] Συνάντηση του Κ.Καραμανλή με τον Πάτ Κόξ.

    22/03/2004 10:56:23

    Συνάντηση με τον προεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάτ Κοξ είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη μεγαλώνει και αλλάζει γι αυτό μπορεί να ανοίξει το βηματισμό της,επιμένοντας στην πάγια θέση του για ''ισχυρή συμμετοχή της Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη'' και εξεφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της ιρλανδικής προεδρίας της ΕΕ να εξευρεθεί λύση για τη νέα συνταγματική συνθήκη η οποία,όπως υπογράμμισε,πρέπει να είναι οριστική μέχρι τις ευρωεκλογές.Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης η οποία ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου με τη συμμετοχή 10 νέων κρατών-μελών,ανάμεσα στα οποία και η Κύπρος.

    Ο κ.Κοξ συμφώνησε με τον κ.Καραμανλή να προωθηθεί το ευρωπαϊκό Σύνταγμα πριν από τις ευρωεκλογές και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας στις συνομιλίες υπό τον Κοφι Αναν για το Κυπριακό, υπενθύμισε ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει το ραντεβού της Τουρκίας με την ΕΕ και αναφέρθηκε στη στενή σχέση που έχουν,όπως είπε,ο Ελληνας με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

    Ο Πάτ Κοξ αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στο Κόσοβο τόνισε ότι πρέπει με αποφασιστικότητα να οδηγηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή,ενώ χαρακτήρισε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη ως προσβολή της Δημοκρατίας,σημειώνοντας ότι πρεπει να στείλουμε σαφές μήνυμα πως δεν μπορούν να υπάρχουν ζώνες και καταφύγια για τρομοκρατες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.-

    [03] Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

    22/03/2004 10:47:16

    Την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της νέας κυβέρνησης δίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββας Τσιτουρίδης. Οι διαπραγματεύσεις στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα είναι καθοριστικές για την τύχη του καπνού, του βαμβακιού και του ελαιόλαδου. Αν και τα περιθώρια έχουν καθοριστεί στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, στόχος της Ελλάδας είναι να τηρηθούν και για τα προϊόντα αυτά όσα ισχύουν και για τα προϊόντα των βορείων χωρών, όσον αφορά το θέμα των επιδοτήσεων.

    [04] Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή.

    22/03/2004 08:39:11

    Συνεχίζεται και σήμερα από το πρωί η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε γενικόλογες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ θα τις καταψηφίσει. Απαντώντας στις επικρίσεις Παπανδρέου για γενικολογίες, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν για το «πόσο σπουδαίο έργο έκανε η απελθούσα κυβέρνηση, αλλά «πριν από 15 μέρες αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές της. Με τη δήλωση ότι καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα άσκησε οξεία κριτική στη νέα κυβέρνηση Καραμανλή, επικρίνοντάς την ότι συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Ούτε πολιτική αλλαγή ούτε αλλαγή πολιτικής δεν σημαίνει η δεκαπενταετία από το 1990 μέχρι σήμερα τόνισε στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 March 2004 - 12:30:48 UTC