Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρουσόπουλος:Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της
  • [02] Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ-Εκλογή γ.γραμματέα.
  • [03] Συνάντηση Βουλγαράκη με Γ. Αγγελοπούλου
  • [04] Αρχίζουν αύριο στην Ελβετία οι συνομιλίες για το Κυπριακό.
  • [05] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου με Λυσσαρίδη και Κόξ.
  • [06] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
  • [07] Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση
  • [08] Νέο προεδρείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Ρουσόπουλος:Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της

    23/03/2004 14:14:56

    Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, υπογράμμισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως πρόκειται ''για μία σύμβαση τιμής'' και ''απτό δείγμα συνέπειας''.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε πως το θέμα των συμβασιούχων θα επιλυθεί ''το συντομότερο'', μετά από την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα αναφέρεται στη μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες ανάγκες και ανταποκρίνονται στο σύστημα της μοριοδότησης.

    Αναφερόμενος στην τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό που αρχίζει αύριο στην Ελβετία με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας,ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης και διευκρίνισε ότι η συμμετοχή της χώρας μας στις διευρυμένες συνομιλίες έγινε μετά από πρόσκληση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Υπενθύμισε πως ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης ζήτησε ήδη να περιληφθεί το Κυπριακό στην ατζέντα της εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην οικονομική απογραφή που ζήτησε ο πρωθυπουργός απο τους υπουργούς του, τόνισε οτι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ''το συντομότερο δυνατό και κατά εκτίμηση θα είναι ένα δίμηνο''.

    Τέλος ανακοίνωσε οτι αύριο ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, δεδομένου οτι(οπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος)η κυβέρνηση πιστεύει σε μια γόνιμη σχέση διαλόγου κυβέρνησης και κοινωνικών φορέων που θα κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος.

    [Φώτο-724531]

    [02] Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ-Εκλογή γ.γραμματέα.

    23/03/2004 13:04:10

    Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις κάλπες που είχαν στηθεί στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση, εξέλεξαν διά βοής, σύμφωνα με την πρόταση της Ρηγίλλης, γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Απόστολο Σταύρου και αναπληρωτές τους τους κυρίους Παναγιώτη Μελά, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μιχάλη Χαλκίδη, Αντώνη Μπέζα και την κ. Σοφία Καλατζάκου.

    Ο κ. Καραμανλής, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικλής Ομάδας, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για αναβάθμιση του ρόλου των βουλευτών στη νέα διακυβέρνηση και αναδιοργάνωση των δομών και των λειτουργιών των τομέων Κοινοβουλευτικού έργου, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά προανήγγειλε νέο κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος, όπως είπε, θα αναπροσαρμοστεί, ώστε να υπάρχει ουσιαστικότερη συμμετοχή των βουλευτών στο κυβερνητικό έργο.

    Τέλος τόνισε, ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι δομικό στοιχείο της νέας διακυβέρνησης και πυρήνας παραγωγής πολιτικής και κάλεσε τους βουλευτές να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    [03] Συνάντηση Βουλγαράκη με Γ. Αγγελοπούλου

    23/03/2004 12:26:06

    Τη θετική πορεία του προγράμματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων επαναβεβαίωσαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής στη Νέα Ιωνία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Ο κ. Βουλγαράκης με την κ. Αγγελοπούλου εξέτασαν όλα τα θέματα γύρω απο την ασφάλεια, ενώ μετά τη συνάντηση ο υπουργός χαρακτήρισε καλή τη συζήτηση και άψογη τη συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή.

    Τόνισε, δε, ότι μπήκαν κάποια πράγματα σε τάξη στο κομμάτι της ασφάλειας και ''πως βάλαμε τα χρονοδιαγράμματα για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν. Ολα πάνε καλά και γρήγορα'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

    Σύμφωνα με πηγές της Οργανωτικής Επιτροπής θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον πιο στενή συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της «Αθήνας 2004 για την επικοινωνιακή προβολή της ασφάλειας των αγώνων στο εξωτερικό, καθώς αναμένεται να ενταθεί το ενδιαφέρον μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το χτύπημα στη Μαδρίτη και το Παλαιστινιακό, που συνθέτουν ένα διεθνές ταραγμένο περιβάλλον.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σπανουδάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρίας Μάρτον Σίμιτσεκ.

    [04] Αρχίζουν αύριο στην Ελβετία οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

    23/03/2004 08:53:32

    Στην απόφασή του να μη συμμετάσχει στις διευρυμένες συνομιλίες για το Κυπριακό που αρχίζουν αύριο στη Λουκέρνη της Ελβετίας, εμμένει ο Ραούφ Ντενκτάς. Οπως δήλωσε ο Αλβαρο ντε Σότο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έχει δώσει γραπτώς τα ονόματα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του Σερντάρ Ντενκτάς για εκπροσώπηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις διευρυμένες συνομιλίες για το Κυπριακό στη Λουκέρνη. Πρόσθεσε επίσης, πως σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, οι κύριοι Ταλάτ και Σερντάρ θα είναι πλήρως εξουσιοδοτημένοι για να καταλήξουν σε συμφωνία.

    [05] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου με Λυσσαρίδη και Κόξ.

    23/03/2004 08:53:25

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Βάσο Λυσσαρίδη και το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάτ Κόξ. Χθές είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη και βουλευτές του Κινήματος. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν να ακούσει τα αιτήματά τους, καθώς και τις απόψεις τους για τον τρόπο με τον οποίο πιστεύουν ότι πρέπει να ασκηθεί η αντιπολίτευση και πως πρέπει να προωθηθούν οι αλλαγές στο Κίνημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και με τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος Παρασκευά Αυγερινό.

    [06] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

    23/03/2004 08:44:19

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Πέραν της ομιλίας του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προβλέπεται η εκλογή νέου γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πέντε αναπληρωτών. Αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο.

    [07] Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση

    23/03/2004 01:02:14

  • Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση από τη βουλή. Υπέρ ψήφισαν οι 165 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και κατά οι 135 της αντιπολίτευσης. Κλείνοντας, νωρίτερα, την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής σημείωσε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησής του είναι υλοποιήσιμες και η θέλησή της να πραγματώσει τις δεσμεύσεις της, δεδομένη και αταλάντευτη. Παράλληλα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αντιπολιτεύτηκε χάριν της αντιπολίτευσης, ενώ απαντώντας στις βολές περί «αοριστίας σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες είναι απολύτως καθορισμένες και οι προτεραιότητες σαφείς. Δίνοντας δε, έναν μετρήσιμο στόχο, ο πρόεδρος της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «συνολική εξοικονόμηση πόρων που φθάνει στο 1,3% του ΑΕΠ του 2005 που θα συνεχιστεί βεβαίως και τα επόμενα χρόνια, όπως είπε. «Οι αλλαγές που φέρνουμε, θα έχουν διάρκεια στο χρόνο. Θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα σε κάθε πολίτη, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [08] Νέο προεδρείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    23/03/2004 00:14:43

    Συναντήσεις με κομματικά στελέχη και βουλευτές του Κινήματος είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε το πρωί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο είχε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με την εκλογική τακτική ενόψει των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση και με όλους τους νέους βουλευτές, που εξελέγησαν για πρώτη φορά. Το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος Παρασκευά Αυγερινό με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με τη συνεδρίαση του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (συμμετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων μελών) στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθούν θέματα των ευρωεκλογών και της γενικότερης πορείας των σοσιαλιστών στην Ευρώπη. Στο μεταξύ εξελέγη και το προεδρείο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Γραμματέας εξελέγη ο πρώην υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας με 65 ψήφους και για το προεδρείο οι Θ. Κολιοπάνος με 43 ψήφους, Π. Κατσιλιέρης με 35, Μ. Καρχιμάκης με 34, Ν. Κατσέλη με 31, Δ. Λιντζέρης με 28 και Κ. Σπηλιόπουλος με 24.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 March 2004 - 12:30:15 UTC