Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα δημοσκόπηση - OPINION
  • [02] Προθέσεις Αντώνη Σαμαρά.
  • [03] Ομιλία Κ.Καραμανλή στο Μενίδι.
  • [04] ΣΥΝ και ΑΚΕΛ για "Κυπριακό".
  • [05] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [06] Γ.Καρατζαφέρης στον Αρχιεπίσκοπο.
  • [07] Αλέκα Παπαρήγα στους επαγγελματοβιοτέχνες.
  • [08] Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
  • [09] Σημίτης - Παπανδρέου για "Κυπριακό".
  • [10] Γ.Παπαντωνίου για το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ.
  • [11] ΝΔ - "Χάρτα" για τα προβλήματα καθημερινότητας.
  • [12] Παπαρήγα για διεύρυνση ΠΑΣΟΚ
  • [13] Συνέντευξη Τσοβόλα για πολιτικές εξελίξεις
  • [14] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Γκαργκάνα
  • [15] ΥΠΕΘΟ:Απλούστευση διαδικασιών για ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων

  • [01] Νέα δημοσκόπηση - OPINION

    11/02/2004 21:42:51

    Προβάδισμα νίκης στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της OPINION, η οποία διενεργήθηκε πανελλαδικά με τη μέθοδο της κάλπης, την περασμένη εβδομάδα (2 έως 10 Φεβρουαρίου), διάστημα εντός του οποίου εξελέγη ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τα ευρήματα της δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ (39,1%) προηγείται κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ (35,9%). Δηλαδή μειώθηκε κατά 0,8% η διαφορά από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, η οποία είχε παρουσιαστεί στις 2 Φεβρουαρίου.

    Στο ίδιο ερώτημα τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν: ΚΚΕ 5,8%, ΣΥΝ 2,9%, ΔΗΚΚΙ 1,2%, ΛΑΟΣ 2%, ενώ ως αναποφάσιστοι καταγράφεται το 13,1% των ερωτηθέντων.

    Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, σημειώνεται άνοιγμα της ψαλίδας σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις της OPINION, αφού η σημερινή φτάνει στο 21,1% (ΠΑΣΟΚ 33,2% - ΝΔ 54,3%) έναντι των 13,2 ποσοστιαίων μονάδων της 9ης Φεβρουαρίου και των 19,4 της 2ης Φεβρουαρίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ερώτημα του «καταλληλότερου πρωθυπουργού, με 45,2% έναντι 43,1%, αντίστοιχα.

    Ως ικανότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας κόμμα, κρίνεται η ΝΔ με 39,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 36%.

    [02] Προθέσεις Αντώνη Σαμαρά.

    11/02/2004 21:06:58

    Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς, πρόκειται να ξεκαθαρίσει τις πολιτικές του προθέσεις με δημόσια δήλωση, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει βολιδοσκοπηθεί από το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στο πρότυπο αυτής των κκ. Μάνου και Ανδριανόπουλου.

    Παρά το γεγονός ότι ο κ.Σαμαράς έχει δηλώσει την υποστήριξή του στη ΝΔ, συνεργάτες του αναφέρουν πως "όλα είναι ανοιχτά".

    [03] Ομιλία Κ.Καραμανλή στο Μενίδι.

    11/02/2004 20:52:51

    "Στόχος της πολιτικής της ΝΔ είναι να αλλάξει τα πράγματα, τη ζωή των πολιτών, γιατί εκεί μετριούνται οι ρυθμοί ανάπτυξης, η ύπαρξη και η ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους και δοκιμάζεται η πολιτική. Εδώ αποδεικνύεται ότι η πολιτική του χθες απέτυχε και δεν έφτασε ως τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα των πολιτών", δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Μενίδι.

    Ο κ.Καραμανλής, μεταξύ άλλων, επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου, συγκεκριμένα, για την πρότασή του που αφορά ανασφάλιστη εργασία των νέων "δημιουργώντας κινδύνους απολύσεων για τους εργαζόμενους".

    Ο ίδιος, αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής, τόνισε ότι στο Μενίδι η εγκληματικότητα είναι αυξημένη και υπογράμμισε ότι "κανείς δεν πρέπει να μένει αδρανής μπροστά στη συνέχιση του προβλήματος των ναρκωτικών".

    [04] ΣΥΝ και ΑΚΕΛ για "Κυπριακό".

    11/02/2004 20:32:20

    Οι εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα τέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν.Κωνσταντόπουλος και το μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ, Ν.Κατσουρίδη.

    Ο κ.Κατσουρίδης εξέθεσε τις απόψεις του ΑΚΕΛ και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση και το κόμμα του "για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, βάση του σχεδίου Ανάν, ενόψει της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε".

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος επιβεβαίωσε τον συνομιλούντα του για τη στήριξη του ΣΥΝ στις συνομιλίες που διεξάγει η κυπριακή κυβέρνηση στον ΟΗΕ. Παράλληλα, επισήμανε τη διαθεσιμότητα του ΣΥΝ να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε όλες τις προσπάθειες της Κυπριακής κυβέρνησης σε θέματα που άπτονται της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα όργανα της Ε.Ε, όσο και στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο κομμάτων για την ενίσχυση της παρουσίας και των δραστηριοτήτων της Αριστεράς σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

    [05] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    11/02/2004 20:00:05

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.396,90 -8,90 -0,20%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.122,16 +11,36 +0,27%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.890,80 +9,86 +0,34

    ΠαρίσιCAC-40 3.677,85 +9,40 +0,25%

    ΖυρίχηSMI 5.882,10 +2,10 +0,03%

    [06] Γ.Καρατζαφέρης στον Αρχιεπίσκοπο.

    11/02/2004 19:41:35

    "Πάντα βγαίνει κανείς ωφελημένος όταν ακούει τις ιδέες και τις σκέψεις του Αρχιεπισκόπου, που έχουν μέσα τους το σπόρο της σοφίας", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ύστερα από την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο, Χριστόδουλο.

    Ο ίδιος τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ασχολείται με τα πολιτικά, αλλά έχει ενδιαφέρον γι΄αυτά εκπροσωπώντας την Εκκλησία, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες συνεργασίες πολιτικών προσώπων με τα δύο μεγάλα κόμματα απάντησε ότι "αυτά μου θυμίζουν ένα τραγουδάκι που έλεγε : Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάτο...".

    Απαντώντας στην ερώτηση αν ο ίδιος προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο, είπε οτι ο ίδιος είναι με το μέρος της λογικής, ενώ, αφού του ζητήθηκε, έκανε την πρόβλεψη ότι "Ο Σαμαράς θα είναι, πιστεύω, ο επόμενος και είναι θέμα χρόνου".

    [07] Αλέκα Παπαρήγα στους επαγγελματοβιοτέχνες.

    11/02/2004 19:18:01

    Την πλήρη συμπαράσταση του ΚΚΕ, στα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, εξέφρασε σήμερα η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, προτείνοντας παράλληλα και σειρά μέτρων για την ενίσχυσή τους.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει κάθε λόγο να είναι στο πλευρό των επαγγελματοβιοτεχνών γιατί πρόκειται για σκληρά εργαζόμενο κοινωνικό στρώμα που έχει εχθρό τα μονοπώλια.

    "Με ένα ισχυρό ΚΚΕ", είπε η κ. Παπαρήγα, "οι επαγγελματοβιοτέχνες θα παλέψουν από καλύτερες θέσεις" για τα εξής:

    -Συνταξιοδότητηση στα 30 χρόνια ασφάλισης.

    -Πλήρη σύνταξη με αναπηρία 67 τοις εκατό.

    -Πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση ατυχήματος για όσο χρόνο είναι εκτός εργασίας.

    -Πλήρη σύνταξη στα 60 χρόνια για τον άνδρα και στα 55 για τη γυναίκα.

    -Η ασφαλιστική εισφορά να φθάσει στη σχέση 2 το κράτος και ένα ο ασφαλισμένος.

    -Τα αποθεματικά του ΟΑΕΕ δεν εισάγονται στο χρηματιστήριο.

    -Κατώτερη σύνταξη στο 80 τοις εκατό του μισθού.

    -Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κράτος.

    -Αφορολόγητο όριο στα 1.500 ευρώ.

    -Τα κέρδη των συνεταιρισμών δεν φορολογούνται.

    [08] Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

    11/02/2004 18:51:09

    Το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ?ννα Διαμαντοπούλου ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

    Στις επόμενες 5 και, μάλλον, εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου βρίσκονται οι Μαρία Δαμανάκη, Στέφανος Μάνος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Σωκράτης Κοσμίδης.

    Τις υπόλοιπες θέσεις πλαισιώνουν η Ρόζα Βρεττού (γιατρός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ),ο Γκίκας Χαρδούβελης (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού), η Φωτεινή Σιάνου (τραπεζικός υπάλληλος και στέλεχος της ΑΕΚΑ), ο Κώστας Κωνσταντινίδης (αγρότης),η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη, ενώ στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο τέως γραμματέας του Κινήματος, Κώστας Λαλιώτης.

    [09] Σημίτης - Παπανδρέου για "Κυπριακό".

    11/02/2004 18:21:33

    Δίωρη συνεργασία, αναφορικά με τις εξελίξεις στο "Κυπριακό", είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και τον αναπληρωτή υπουργό, Τάσο Γιαννίτση.

    Μετά το πέρας της συνάντησης,ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι "παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη. Συνεχίζονται οι συζητήσεις και επί της ουσίας, αλλά και επί της διαδικασίας και μόλις έχουμε κάτι καινούργιο θα σας ενημερώσουμε. Είναι μια σημαντική στιγμή, είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο,στον οποίο παρέχουμε την αμέριστη υποστήριξή μας".

    Ερωτηθείς αν είχε κάποια επαφή με την αμερικανική πλευρά για το θέμα, ο ίδιος απάντησε αρνητικά, προσθέτωντας ότι πιθανώς να έχει από εδώ και στο εξής επαφή με πολλές πλευρές.

    [10] Γ.Παπαντωνίου για το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ.

    11/02/2004 18:16:36

    "Η συνεργασία τους με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη αντανακλά τη μετακίνηση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ?μυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, από την 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκομωσίας της πρώτης σειράς σμηνιτών οι οποίοι θα υπηρετήσουν 12 μήνες.

    Ο ίδιος τόνισε ότι "η μεγάλη δημοκρατική παράταξη καλύπτει και το χώρο του φιλελεύθερου κέντρου", παραπέμποντας στη "Δημοκρατική Συμπαράταξη επί Ανδρέα Παπανδρέου, όταν επίλεκτα στελέχη του τότε κόμματος της ΝΔ είχαν μετάσχει σε αυτή την προσπάθεια".

    Ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε ως πολύ χρήσιμες τις απόψεις των κ.κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου αναφορικά με τη διεύρυνση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί, όπως είπε, βασικό σημείο της πολιτικής πλατφόρμας της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

    [11] ΝΔ - "Χάρτα" για τα προβλήματα καθημερινότητας.

    11/02/2004 17:29:54

    Τα βασικά προτεινόμενα μέτρα του κόμματός του, αναφορικά με την καταπολέμηση των λεγόμενων προβλημάτων καθημερινότητας, έκανε σήμερα γνωστά με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

    Μεταξύ των εξαγγελόμενων μέτρων εντάσσονται τα εξής σημεία:

    -δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα συγκοινωνιών και κυκλοφορίας για την πρωτεύουσα και αναβαθμισμένο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας.

    -επέκταση του προαστιακού του μετρό και του τράμ με στόχο την αύξηση των μετακινήσεων με μέσα μαζικής μεταφοράς από 33%, που είναι σήμερα, σε 50%.

    -δημιουργία 16 σταθμών αυτοκινήτων για μετεπιβίβαση στις παρυφές της πόλης και 10.000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων σε συνδυασμό με τη διευκόλυνση των δήμων για την κατασκευή αυτοχρηματοδοτούμενων πάρκινγκ.

    -δυνατότητα επιλογής ενιαίου εισιτηρίου 24ωρης διάρκειας με χαμηλή τιμή για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    -κίνητρα για την απόσυρση των παλαιών δικύκλων και μείωση του ΦΠΑ για αγορά εξοπλισμού ασφαλείας, όπως τα κράνη.

    -ελεύθερα πεζοδρόμια και διασφάλιση χαμηλών ορίων ταχύτητας σε ευαίσθητες περιοχές με παιδικούς σταθμούς, σχολεία και νοσοκομεία.

    -δημιουργία ανεξάρτητου φορέα για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

    -απόδοση των μεγάλων χώρων πρασίνου στους δήμους με ανάλογους πόρους.

    -μέσα μαζικής μεταφοράς με προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρίες.

    -ενίσχυση της ασφάλειας με προτεραιότητα στην πρόληψη.

    [12] Παπαρήγα για διεύρυνση ΠΑΣΟΚ

    11/02/2004 16:15:16

    «Το ΠΑΣΟΚ, που προ πολλού έχει μετατραπεί σε ένα δεξιόαντιδραστικόκοσμοπολίτικο κόμμα, απορρόφησε ανθρώπους που ήταν πάντα αντιδραστικοί και κοσμοπολίτες και άλλους που έγιναν στην πορεία, δήλωσε κατά την περιοδεία της στην Κλωστοϋφαντουργία «Μαλλέρος, η γγ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα σε σχόλιό της για τη σύμπλευση Στ.Μάνου και Ανδ.Ανδριανόπουλου καθώς και της Μαρίας Δαμανάκη και του Μίμη Ανδρουλάκη με το ΠΑΣΟΚ, ενώ παρατήρησε: «Δεν έγινε καμιά διεύρυνση ούτε μεταγραφές στο ΠΑΣΟΚ. «Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που έχει μεγαλύτερη δυνατότητα απ'ό,τι η ΝΔ, που έχει το ίδιο πρόγραμμα με το ΠΑΣΟΚ, να ξεγελά και να κοροϊδεύει το λαό. Γι αυτό άλλωστε στηρίζεται σήμερα και από τον ξένο παράγοντα και από τον επιχειρηματικό κόσμο περισσότερο σε σύγκριση με τη ΝΔ. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε «ότι ήρθε η ώρα να βγάλουν συμπεράσματα όλοι εκείνοι οι αριστεροί αγωνιστές που γνώρισαν τη μεγάλη διαπάλη που έγινε στις γραμμές του ΚΚΕ το 1991 και η οποία συνεχίστηκε και λίγα χρόνια μετά. Και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι σύγχρονες δήθεν ανανεωτικο-εκσυγχρονιστικέςαριστερές αντιλήψεις δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά θερμοκήπιο ανάδειξης ανθρώπων προς την σοσιαλδημοκρατία. Με μόνη τη διαφορά ότι άλλοι πάνε απευθείας και άλλοι πάνε δια της τεθλασμένης.

    [13] Συνέντευξη Τσοβόλα για πολιτικές εξελίξεις

    11/02/2004 16:13:59

    Για μπλέ και πράσινη δεξιά έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματός του για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Τσοβόλας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, χαρακτηρίζοντας ποδοσφαιρικές μεταγραφές τις μετακινήσεις του κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου και κ. Στέφανου Μάνου στο ΠΑΣΟΚ, 25 ημέρες όπως είπε πριν από τις εκλογές. Το νέο ΠΑΣΟΚ είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ είναι μια δεξιά μετάλλαξη με πράσινο περιτύλιγμα. Κατέπληξαν και τους πιο φανατικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αυτές οι ποδοσφαιρικές μεταγραφές. Προκαλούν θλίψη και ντροπή και εκφυλίζουν θεσμούς, πολιτική και πολιτικούς. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υποστήριξε ότι ο ξένος παράγοντας και οι διαπλεκόμενες πολιτικές θέλουν να αποϊδεολογοποιήσουν την πολιτική ζωή της χώρας και να βάλουν χειροπέδες στους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη. Το ΔΗΚΚΙ λέει ένα μεγάλο όχι στην μπλέ και πράσινη δεξιά και καλεί τους ανθρώπους του μόχθου να αντισταθούν. Τις ημέρες αυτές βιώνουμε πρωτοφανείς επιδόσεις πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αμοραλισμού που προκαλούν όχι μόνο έκπληξη αλλά και αηδία σε κάθε πολίτη. Σε ερώτηση πώς βλέπει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ σχολίασε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει πειστεί ότι οι εκλογές είναι χαμένες και προετοιμάζει αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές από την επόμενη μέρα. Είναι βέβαιο ότι μετά τις ευρωεκλογές τα ιστορικά μακροχρόνια στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα ανήκουν στο νέο ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο κ. Τσοβόλας δήλωσε ότι το ΔΗΚΚΙ καλεί τους μη προνομιούχους Ελληνες να τον στηρίξουν γιατί με την πολιτική συνέπεια σε θέσεις και αρχές αντιστέκεται σε αυτή την πολύπλευρη παρακμή και διδάσκει καθημερινά στην πράξη πολιτικό ήθος και ανιδιοτέλεια.

    [14] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Γκαργκάνα

    11/02/2004 15:32:06

    Θέμα πανωτοκίων και τομών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας έθεσε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα.

    Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον κ. Γκαργκάνα για την ενημέρωση του τόσο στις διεθνείς όσο και στις εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι συζήτησαν το θέμα των πανωτοκίων, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Το θέμα αυτό, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, είχε κλείσει για την κυβέρνηση μετά την ψήφιση σχετικού Νόμου.

    Ο κ. Παπανδρέου προσέθεσε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία πορεία ανάπτυξης, υπάρχουν όμως επεσήμανε σημαντικά περιθώρια για να κινηθούμε με τομές, οι οποίες θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της.

    Ο διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε επίσης το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που βρίσκεται το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    [15] ΥΠΕΘΟ:Απλούστευση διαδικασιών για ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων

    11/02/2004 15:31:42

    Απλουστεύεται η διαδικασία για την προσωρινή ηλεκτροδότηση αυθαίρετων κτισμάτων με βάση τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε το 2003.

    Με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για την προσωρινή ηλεκτροδότηση αυθαίρετων κτισμάτων. Οπως ορίζεται στην εγκύκλιο τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτείται να υποβάλει ο ιδιοκτήτης της οικοδομής στην αρμόδια ΔΟΥ θα είναι τα εξής:

    Η έγκριση απο το δήμο της περιοχής του, το έντυπο Ε283 των βασικών εργασιών της οικοδομής καθώς και η υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου της οικοδομής.

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται οτι σε κάθε περίπτωση δεν θα υποβάλονται φορολογικά στοιχεία καθώς και άλλα δικαιολογητικά ανέγερσης της οικοδομής και οτι αυτά θα πρέπει να φυλάσσονται απο τον ιδιοκτήτη για να προσκομίζονται εφόσον η υπόθεση επιλεγεί για έλεγχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2004 - 21:30:25 UTC