Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλυση Βουλής-Άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος
  • [02] O Μ.Ανδρουλάκης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα Παπανδρέου.
  • [03] Στο 5% ο ρυθμός ανάπτυξης.
  • [04] Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ
  • [05] Δήλωση Κ. Μητσοτάκη για Στ. Μάνο και Αν. Ανδριανόπουλο
  • [06] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών
  • [07] Διαδοχικές συναντήσεις Σημίτη.
  • [08] Σημαντική χρηματοδότηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
  • [09] Διακόπηκαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

  • [01] Διάλυση Βουλής-Άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος

    11/02/2004 14:11:41

    Άρχισε και επισήμως η προεκλογική περίοδος με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη «διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής.

    Με το Διάταγμα του κ. Κωστή Στεφανόπουλου, διαλύεται η Βουλή της Ι Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούνται οι εκλογείς για την εκλογή βουλευτών την Κυριακή 7 Μαρτίου 2004 και συγκαλείται η Βουλή, που θα προκύψει από τις εκλογές, την Πέμπτη 18 Μαρτίου.

    Το Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμ. 48 θυροκολλήθηκε στην είσοδο της Βουλής την 1η μεσημβρινή από τον Φρούραρχο του κοινοβουλίου Ταξίαρχο Ν. Τσούκαλη.

    Στο μεταξύ συνεργασία με τον πρωθυπουργό είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης, μια τελευταία συνάντηση με την ιδιότητα του υπουργού αφού αύριο θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του και την Παρασκευή ορκίζεται υπηρεσιακός υπουργός ο κ. Ν. Αλιβιζάτος.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κυβερνητική προετοιμασία εν όψει των εκλογών και την ολοκλήρωση του έργου του κατά τη διετία της δικής του θητείας στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις εκλογές είπε: «η κρατική μηχανή, το υπουργείο Εσωτερικών, οι Νομαρχίες και οι Δήμοι της χώρας είναι έτοιμοι να κάνουν με τον πιο άψογο τρόπο την εκλογική διαδικασία. Ολες οι προθεσμίες έχουν τηρηθεί , και είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου θα είναι δημοκρατικά άψογες τόσο από τεχνική όσο και από πολιτική άποψη.

    Ενα μεγάλο "ευχαριστώ'' στις υπηρεσίες ενημέρωσης του υπουργείου Τύπου και στους δημοσιογράφους, που συνεργάστηκαν μαζί του, αυτά τα 2,5 περίπου χρόνια, απηύθυνε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Η παραίτηση του υπουργού Τύπου θα γίνει αύριο και την Παρασκευή στις 10 θα γίνει η ορκωμοσία του υπηρεσιακού υπουργού Τύπου Γιώργου Ρωμαίου.

    [02] O Μ.Ανδρουλάκης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα Παπανδρέου.

    11/02/2004 12:42:10

    Το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη συναντήθηκε ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος δήλωσε ότι ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του κ.Παπανδρέου και εντάσσεται στον καταμερισμό εργασίας μάχης για τις εκλογές.

    Ο κ.Ανδρουλάκης τόνισε ότι μπορεί να είναι έκπληξη η σημερινή συνάντηση, όμως στον κόσμο έχουν γίνει τόσο μεγάλες ανακατατάξεις που απαιτούν νέες λύσεις πέρα από τα παλαιά σύνορα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του κ.Ανδρουλάκη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

    [Φώτο-709188]

    [03] Στο 5% ο ρυθμός ανάπτυξης.

    11/02/2004 12:35:01

    Ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε το 5% το τελευταίο τρίμηνο του 2003 έναντι του 3,8% που είχε υπολογιστεί αρχικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι θετική επίσης είναι η εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, ο οποίος έπεσε κάτω του 3% για πρώτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια.

    Ο κ.Χριστοδουλάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και την υποδοχή του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης απο την ΕΕ.

    [04] Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ

    11/02/2004 11:41:03

    Με ενστάσεις επί της διαδικασίας από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Οι συνήγοροι του Χρήστου Τσιγαρίδα και Μιχάλη Κασσίμη υπέβαλαν ένσταση "περί μη νόμιμης συγκρότησης του δικαστηρίου", καθώς, όπως τόνισαν, "η σύνθεση προέκυψε από προεπιλογή και κλήρωση, σύμφωνα με το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο".

    Η ένσταση υποστηρίχθηκε και από την πλευρά των Κώστα Αγαπίου και Ειρήνης Αθανασάκη, ενώ η υπεράσπιση του Αγγελέτου Κανά δήλωσε οτι δεν αμφισβητεί την εντιμότητα των δικαστών.

    Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, που συντάχθηκαν με την ένσταση, έκαναν, μεταξύ άλλων, λόγο και "για προσπάθεια εναρμόνισης του εσωτερικού δικαίου με τις επιταγές των ΗΠΑ", αναφερόμενοι στο νόμο "περί οργανωμένου εγκλήματος".

    [05] Δήλωση Κ. Μητσοτάκη για Στ. Μάνο και Αν. Ανδριανόπουλο

    11/02/2004 10:32:30

    Δυσαρεστημένος είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τη συνεργασία των κ.κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου με το ΠΑΣΟΚ.Ο πρώην πρωθυπουργός με μια λακωνική δήλωσή του δεν έκρυψε τη ενόχλησή του για την εξέλιξη αυτή λέγοντας ότι ''το μόνο που μπορώ να πω σήμερα είναι ότι λυπάμαι διπλά για την εξέλιξη αυτή''.-

    [06] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών

    11/02/2004 09:27:24

    Τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα. Σε δύο συγκεντρώσεις στην Αττική θα μιλήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Στη 1.30 το μεσημέρι θα παρουσιάσει το χάρτη της καθημερινότητας της δυτικής Αττικής σε εκδήλωση στο Περιστέρι και στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Μενίδι. Την κλωστοϋφαντουργία ''Μαλλέρος'' στον Περισσό θα επισκεφθεί το μεσημέρι η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα μιλήσει στους εργαζομένους. Το απόγευμα η κυρία Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής.

    Τις θέσεις του ΣΥΝ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για το περιβάλλον θα παρουσιάσει το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ θα παραχωρήσει στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του συνέντευξη με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

    [07] Διαδοχικές συναντήσεις Σημίτη.

    11/02/2004 09:27:18

    Διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, στη συνέχεια με

    τον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και το μεσημέρι με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    [08] Σημαντική χρηματοδότηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

    11/02/2004 08:58:28

    Το σημαντικότατο από πάσης απόψεως ποσό των 26,8 δισ ευρώ προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής της την επταετία 2007-2013. Η Κομισιόν αποφάσισε χθες στο Στρασβούργο ύστερα από μια μακρά και έντονη αντιπαράθεση των μελών της να προτείνει στις χώρες-μέλη της Κοινότητας μια σοβαρή αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού στα πλαίσια των χρηματοδοτικών προοπτικών της Κοινότητας κατά την περίοδο 2007-2013 προκειμένου να βοηθήσει τις δέκα νέες χώρες-μέλη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης να καλύψουν την τεράστια απόσταση που τις χωρίζει στον οικονομικό τομέα από τις σημερινές 15 κοινοτικές χώρες. Αυτές όμως οι προτεινόμενες αυξήσεις ευνοούν και πολλές από τις σημερινές χώρες-μέλη ιδιαίτερα δε την Ελλάδα την οποία μπορεί να εισπράξει από τα διαρθρωτικά ταμεία της Κοινότητας (περιφερειακό, κοινωνικό, συνοχής κλπ) 24 και πλέον δισ ευρώ κι ακόμη 2,5 δισ ευρώ από το νέο ταμείο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της υπαίθρου που προτείνεται να αντικαταστήσει το τμήμα προσανατολισμού του γεωργικού ταμείου, για να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομών , την αναδιάρθρωση της γεωργίας, προγράμματα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης δια βίου μάθησης καθώς και άμεσες παραγωγικές επενδύσεις. Οι πόροι αυτοί θα είναι η προικοδότηση από την Ευρώπη της νέας κυβέρνησης που θα βγει από τις κάλπες στις 7 Μαρτίου και η οποία θα κληθεί αενός μεν να διαπραγματευθεί και να υπερασπισθεί αυτές τις προτάσεις της Κομισιόν που εξασφάλισαν ο πρόεδρος Πρόντι με την επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου καθώς και τους άλλους επιτρόπους των νότιων, μεσογειακών χωρών της Ενωσης στα συμβούλια των υπουργών και αφετέρου να σχεδιάσει το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης στο οποίο θα ενσωματωθούν αυτοί οι πόροι.

    [09] Διακόπηκαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

    11/02/2004 08:07:48

    Αδιέξοδο παρατηρήθηκε στη συνάντηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην οποία συμμετείχαν και όλα τα μέλη των διαπραγματευτικών τους ομάδων. Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και σαράντα λεπτά. Πρώτος αναχώρησε ο κ. Ντενκτάς χωρίς να προβεί σε καμία δήλωση, ενώ ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ''θα συνεχίσουμε την Τετάρτη, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να εξάγουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα''. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Ανάν επέμενε να υπάρξει συμφωνία πάνω σε ένα κείμενο ''γενικών αρχών'' της λύσης του Κυπριακού και φαίνεται ότι υπήρξαν έντονες διαφωνίες όσον αφορά το περιεχόμενό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2004 - 12:30:17 UTC