Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Κυπριακό
  • [02] Δίκη ΕΛΑ-Ενταση στο δικαστήριο
  • [03] Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου σε Κύπρο
  • [04] Στηρίζει τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς
  • [05] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους.
  • [06] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στην Κύπρο.
  • [07] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.
  • [08] Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Κυπριακό

    12/02/2004 13:56:39

    Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καθοριστεί η στάση που θα τηρηθεί σε ότι αφορά στις διαβουλεύσεις της Νέας Υόρκης για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος,δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση έκτακτης σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

    "Η απόφαση που θα ληφθεί,όποια και αν είναι αυτή,θα ληφθεί σε συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση.Εχουμε μόνοι μας ζητήσει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού,μια διαδικασία η οποία θα πρέπει να καταλήξει σε λύση βιώσιμη,σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του κοινοτικού κεκτημένου'',δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και σχολιάζοντας τις προτάσεις που υπέβαλε ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους κ. Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για ''σημαντικές προτάσεις,τις οποίες εξετάζουμε ώστε να αποκτήσουμε σαφή εικόνα''.

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης με τον κ.Παπανδρέου θα επισκεφθούν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπυολο.

    [02] Δίκη ΕΛΑ-Ενταση στο δικαστήριο

    12/02/2004 13:48:33

    Ενταση δημιουργήθηκε σήμερα στη δίκη του ΕΛΑ, με αφορμή το θέμα του ελέγχου που υπόκεινται οι συνήγοροι, για να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα, ζήτημα που τέθηκε απο το συνήγορο υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά κ. Αλέξη Κούγια.

    Ο συνήγορος μάλιστα ζήτησε να λάβει διαβεβαίωση απο το Δικηγορικό Σύλλογο οτι είναι υποχρεωμένος να περνά απο τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου, ενω απείλησε επίσης με αποχώρηση απο τη δίκη. Οι τόνοι ανέβηκαν μάλιστα στη δικαστική αίθουσα με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για περίπου μία ώρα.

    Με την επανάληψη της διαδικασίας ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΔΣΑ κ. Αλέξανδρος Παπασταύρου μετέβη στο δικαστήριο και γνωστοποίησε οτι προτροπή του κ. Παξινού είναι να υπόκεινται όλοι οι συνήγοροι σε έλεγχο μέχρι το θέμα να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου την προσεχή Τρίτη.

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μπρίλλη είπε οτι για τα μηχανήματα υπάρχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών που τα έλεγξαν μετά απο αίτημα του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, σύμφωνα με τις οποίες δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στην υγεία.Συμπλήρωσε επίσης οτι το δικαστήριο προτίθεται, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να ζητήσει τη διενέργεια νέου ελέγχου.

    Επίσης το δικαστήριο επιφυλάχθηκε το δικαστήριο να αποφανθεί επι του αιτήματος για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης στην υπόθεση του ΕΛΑ που υπέβαλε χθες η πλευρά του κατηγορούμενου Χρήστου Τσιγαρίδα.

    Υπενθυμίζεται οτι για την υπόθεση αυτή η πρόταση του εισαγγελέα έδρας κ. Ελευθέριου Πατσή ήταν να απορριφθεί το αίτημα.

    Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Γιάννης Σερίφης

    Αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου ο Γιάννης Σερίφης που κλήθηκε για την εμπλοκή του σε υπόθεση βομβιστικής επίθεσης σε λεωφορείο της ΕΛΑΣ το 1994 απο την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός Απόστολος Βέλιος.

    Ο Γιάννης Σερίφης μετέβη στο γραφείο του κ. Ζερβομπεάκου στον οποίο παρέδωσε δήλωσή του με την οποία γνωστοποιεί την άρνησή του να απολογηθεί για την υπόθεση, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ο ΕΛΑ.

    Στη δήλωσή του ο Γιάννης Σερίφης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ''δεν πρόκειται να μπώ στην ουσία αυτού του κατηγορητηρίου που με προσβάλει σαν πολίτη και εκθέτει τη δικαιοσύνη που θέλει να λέγεται και ανεξάρτητη''.

    Ο Σερίφης τονίζει επίσης οτι ο λόγος που διώκεται αφορά τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες.

    Ο συνήγορός του κ. Σπύρος Φυτράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, οτι ο εντολέας του και αυτή τη φορά θα δικαιωθεί, όπως όλες τις προηγούμενες.

    Ενώπιον του κ. Ζερβομπεάκου είχε κληθεί για να απολογηθεί σήμερα και ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του δημοσιογράφου Κυριάκου Διακογιάννη το 1989.

    Ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο και μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του αλλά και τα μέτρα που ενδεχομένως λάβει ο κ. Ζερβομπεάκος εάν δεν εμφανιστεί ενώπιον του.

    [Φώτο-709828]

    [03] Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου σε Κύπρο

    12/02/2004 10:11:57

    Αναβλήθηκε η επίσκεψη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Στο μεταξύ, σήμερα το βράδυ αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Κόφι Αναν, με τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Ραούφ Ντενκτάς, στην έδρα του ΟΗΕ, όπου η Τουρκία πρότεινε τετραμερή διάσκεψη διαπραγματεύσεων. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως με την αποψινή συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο «γύρος της Νέας Υόρκης και το πιθανότερο σενάριο είναι η συνέχιση των συνομιλιών στη Λευκωσία, από την ερχόμενη Δευτέρα, με τη δημιουργία τεχνικών επιτροπών.

    [04] Στηρίζει τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

    12/02/2004 09:48:14

    Την υποστήριξή τους προς τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του, το πρωί, τονίζοντας ότι ''εγώ και οι φίλοι μου σε ολόκληρη την Ελλάδα σε αυτές τις εκλογές θα υποστηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, όπως κάναμε και στις προηγούμενες. Αλλωστε το διακήρυξα σε ανύποπτο χρόνο και θα κρατήσω το λόγο μου όπως κάνω πάντα. Θα υποστηρίξω τη ΝΔ, όχι μόνο γιατί έδωσα το λόγο μου, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδησή μου, αυτό υπαγορεύουν οι αρχές μου και αυτό θεωρώ χρήσιμο για τον τόπο''.

    Ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές για τη στάση των κκ Μάνου και Ανδριανόπουλου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος πάντοτε μιλούσε για υπέρβαση και αξιοπιστία και προσθέτοντας ''υπέρβαση σημαίνει μεταξύ άλλων ξεπέρασμα των παλιών ιδεολογικών διαφορών, όχι όμως και κατάργηση κάθε ιδεολογικής διαφοράς και αξιοπιστία σημαίνει ότι ο πολιτικός πρέπει να τηρεί το λόγο του. Σήμερα ορισμένοι ανακάλυψαν καθυστερημένα την υπέρβαση, αλλά ξέχασαν τελείως την αξιοπιστία''.

    Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης κατέληξε λέγοντας οτι θα υποστηρίξει τη Νέα Δημοκρατία, γιατί το μεγάλο ζητούμενο σήμερα δεν είναι να διαχειριστούμε την κρίση, αλλά να την ξεπεράσουμε οριστικά και πρόσθεσε ''τώρα είναι η ώρα της ευθύνης στις 8 Μαρτίου ξεκινάμε τη μάχη για το αύριο''.

    Απο την άλλη πλευρά ο Κ, Μητσοτάκης αντέδρασε στη δήλωση υποστήριξης του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης προς τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή με μία λακωνική δήλωση, που υπενθύμιζε, όμως, τις αντιρρήσεις του για την επιστροφή Σαμαρά στη ΝΔ.Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: ''Δεν έχω σχόλιο, αλλά ισχύουν όλα όσα έχω πει''.

    [05] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους.

    12/02/2004 08:33:11

    Αεροσκάφος των Τσέχικων Αερογραμμών που μετέφερε 115 επιβάτες πραγματοποίησε νωρίς το πρωί αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λόγω τεχνικής βλάβης. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 05.15 το πρωί εκτελώντας προγραμματισμένη πτήση από το αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' προς την Πράγα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου , ανέφερε βλάβη στον έναν κινητήρα και ζήτησε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Στο αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα για τέτοιες περιπτώσεις μέτρα και στις 05.45 το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο, όπου τεχνικοί επιδιορθώνουν τη βλάβη.

    [06] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στην Κύπρο.

    12/02/2004 08:15:57

    Αναχωρεί σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Χθές ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος. Επικεφαλής είναι η κοινοτική επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ τις επόμενες εκλόγιμες θέσεις ακολουθούν κατά σειρά η Μαρία Δαμανάκη, ο Στέφανος Μάνος, ο Μίμης Ανδρουλάκης,ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Σωκράτης Κοσμίδης. Την τελευταία θέση λαμβάνει ο Κώστας Λαλιώτης.

    [07] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.

    12/02/2004 08:15:47

    Το νοσοκομείο ''Αγιος Σάββας '' θα επισκεφθεί το πρωί η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων από το χώρο της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Χθες, η κυρία Παπαρήγα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των δύο κομμάτων, κυρίως όμως κατά του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις συνεργασίες των κυρίων Ανδριανόπουλου - Μάνου. Τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος θα παρουσιάσει και τις προτεραιότητες του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για το περιβάλλον. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα επισκεφθεί το μεσημέρι τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

    [08] Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    12/02/2004 01:18:12

    Οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη, στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, διήρκησε πέρα της μίας ώρας. Πρώτος αναχώρησε ο κ. Ντενκτάς, ο οποίος ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε αύριο, ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι θα συναντηθούμε αύριο στις 3 το απόγευμα (σήμερα στις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας). Από πλευράς των αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών δεν έγινε καμία δήλωση. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, συνεχίζεται το αδιέξοδο και ο κ. Ανάν θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για να ζητήσει εντατικοποίηση των αμερικανικών πιέσεων προς τις δυο πλευρές για να αποδεκτούν τους όρους και τα χρονοδιαγράμματα του Γ.Γ. Οπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, αναζητείται «χρυσή τομή μεταξύ των προϋποθέσεων που θέτει ο κ. Ανάν και της απόρριψής των από τις δυο πλευρές, με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνέχιση των συνομιλιών στη Λευκωσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 February 2004 - 12:30:18 UTC