Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγικός ο πρώτος απολογισμός στο Ιράν απο το σεισμό
  • [02] Ικανοποίηση ΗΠΑ για συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας
  • [03] Πιθανόν σήμερα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κατεχόμενα
  • [04] Δεκάδες νεκροί απο σεισμό στο Ιράν
  • [05] Εντοπίστηκαν οι 5 ορειβάτες στην Κρήτη
  • [06] Κακοκαιρία στη ΒΑ Ελλάδα
  • [07] Λαθραία τσιγάρα στο Φ/Γ πλοίο ''ELISABETH''
  • [08] Μερική βελτίωση του καιρού-Απαγόρευση απόπλου απο Ραφήνα
  • [09] Μητέρα μαχαίρωσε την κόρη της.
  • [10] Εντατικοποίηση των αλκοτέστ
  • [11] Ερευνες στην Κρήτη για τον εντοπισμό ορειβατών

  • [01] Τραγικός ο πρώτος απολογισμός στο Ιράν απο το σεισμό

    26/12/2003 12:28:18

    Ξεπερνούν τους 2000 οι νεκροί απο τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το ν/α Ιράν.Σύμφωνα με αξιωματούχο υπάρχουν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια ενω σχεδον το 60% των κτιρίων έχει καταστραφεί

    [02] Ικανοποίηση ΗΠΑ για συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας

    26/12/2003 11:58:05

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «συνεχάρη τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας για τη συμφωνία που υπέγραψαν στις 23 Δεκεμβρίου, στην Αγκυρα, για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δυο χώρες.

    Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Ρίτσαρντ Μπάουτσερ τονίζεται ότι «αρχικά, ο αγωγός θα μεταφέρει 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αρχής γενομένης από το 2006.

    Επισημαίνεται ότι το έργο «θα λειτουργήσει όχι μόνον ως άλλος ένας σημαντικός οικονομικός δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά θα αποτελέσει και μια νέα πηγή ενέργειας για την Ελλάδα, με την προοπτική να συνδεθεί με τις αγορές που βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης.

    Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι «ο στόχος του δεύτερου σταδίου του προγράμματος είναι η ετήσια μεταφορά 11 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου προς την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον αγωγό Τουρκίας-Ελλάδας ο οποίος χαρακτηρίζεται «σημαντικός θεμέλιος λίθος του διαδρόμου μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς την Δύση ο οποίος στοχεύει στην ανάπτυξη εναλλακτικών διόδων εξαγωγής στην Ευρώπη και τις παγκόσμιες αγορές των τεραστίων πηγών ενέργειας που υπάρχουν στην περιοχή της Κασπίας.

    [03] Πιθανόν σήμερα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κατεχόμενα

    26/12/2003 11:57:45

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ενδεχομένως να αναθέσει σήμερα την εντολή σχηματισμού λεγόμενης κυβέρνησης σε έναν από τους ηγέτες των κομμάτων που εξασφάλισαν θέση στη νέα βουλή.

    Η ανάθεση της εντολής θα γίνει ύστερα από νέες διαβουλεύσεις, τις τρίτες στη σειρά, σε χωριστές συναντήσεις που θα έχει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης με τους αρχηγούς των τεσσάρων «κοινοβουλευτικών κομμάτων, μετά την τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών.

    Χθες ο Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαληθευθούν οι φήμες για μετακινήσεις βουλευτών, θέση την οποία είχε εκφράσει και η Αγκυρα.

    Η Τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης ταχθεί υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης με τη συνεργασία κομμάτων, ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια νέας ψηφοφορίας και αντιτάχθηκε στη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας.

    [04] Δεκάδες νεκροί απο σεισμό στο Ιράν

    26/12/2003 11:57:38

    Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στο νοτιοανατολικό Ιράν είναι "πολύ μεγάλος", δήλωσε ανώτατος ιρανός αξιωματούχος.

    Ο Μοχάμεντ Αλι Καριμί, κυβερνήτης της επαρχίας Κερμάν, τόνισε πως "υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες στην πόλη Μπαμ, καθώς και μεγάλες ζημιές", αφού σχεδον το 60% των κτιρίων της πόλης είτε έχουν καταστραφεί εντελώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

    Το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως εκατοντάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτιρίων.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες.

    Αξιωματούχοι διευκρίνισαν πως συνεργεία διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου βρίσκονται ήδη στην επαρχία μαζί με πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα.

    [Φώτο-463074]

    [05] Εντοπίστηκαν οι 5 ορειβάτες στην Κρήτη

    26/12/2003 11:46:29

    Εντοπίστηκαν στην Κρήτη οι πέντε ορειβάτες από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι χάθηκαν χθες βράδυ στο φαράγγι του Δικτάμου στην περιοχή Στήλος Αποκορωνίου του νομού Χανίων.

    Οι ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα διάσωσης που μετέχει στις έρευνες.

    Από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισης προκειμένου οι ορειβάτες να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος. Σημειώνεται οτι οι ορειβάτες είναι μέλη 15μελούς ομάδας από την οποία οι υπλόλοιποι δέκα κατόρθωσαν να βγούν από το φαράγγι και να ειδοποιήσουν τις αρχές.

    [06] Κακοκαιρία στη ΒΑ Ελλάδα

    26/12/2003 09:44:57

    Βαρύ χειμωνιάτικο ήταν το χριστουγεννιάτικο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας.

    Χιόνια έπεσαν στα ορεινά των Σερρών, της Δράμας, της Ξάνθης και της Καβάλας, ενώ η θερμοκρασία κυμάνθηκε από -3 εως 5 βαθμούς Κελσίου.

    Στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου Δράμας χιόνιζε από το πρωί, ενώ το χιόνι που έπεσε παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων σε ορισμένες περιοχές έφθασε και τους 20-25 πόντους.

    Προβλήματα δημιούργησε η χιονόπτωση και στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας και άνοιξε με καθυστέρηση ωρών. Χιόνι κάλυψε και χωριά-οικισμούς της περιφέρειας Εχινου Ξάνθης.

    Στο λιμάνι της Καβάλας παραμένει αγκυροβολημένο το επιβατηγό-οχηματαγωγό σκάφος ''Νταλιάνα'' και δεν απέπλευσε για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου έπνεαν το πρωί άνεμοι βορειοανατολικής έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

    Μέσα στις πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, έπεφτε συνεχώς χιονόνερο και το κρύο ήταν αισθητό.

    Τα δρομολόγια προς και από Θάσο ξανάρχισαν ύστερα από διακοπή μιας ημέρας.

    Στην περιοχή του δήμου Παγγαίου Καβάλας εκατοντάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τουλάχιστον για 20 ώρες, λόγω βλάβης στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού (έσπασαν μέχρι και κολώνες) και τελικά το πρωί της πρώτης μέρας των Χριστουγέννων, έγινε επανατροφοδότηση. Να σημειωθεί πως καθόλη τη διάρκεια της βλάβης διακόπηκε και η υδροδότηση, επειδή δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια.

    Τέλος, συνεργεία των νομαρχιών ρίχνουν αλάτι στα εθνικά και τα επαρχιακά οδικά δίκτυα για να αποτρέψουν την ολισθηρότητα.

    [07] Λαθραία τσιγάρα στο Φ/Γ πλοίο ''ELISABETH''

    26/12/2003 09:44:50

    Τριανταπέντε τόνους τσιγάρα και όχι τσιμέντο μετέφερε

    το πλοίο ''ELISABETH'' σημαίας Βόρειας Κορέας,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπρικής Ναυτιλίας.Άνδρες της Λιμενικής Αρχής Θήρας μόλις οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, μετέβησαν με περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. στη νησίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Θήρας, όπου βρίσκεται ημιβυθισμένο το Φ/Γ πλοίο ''ELISABETH'' Κορέας και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι αντί για φορτίο τσιμέντου, μεταφέρει ποσότητα τσιγάρων μάρκας DORCHESTER και SOVEREIGN (χώρα παραγωγής Ηνωμένο Βασίλειο), τα οποία λόγω της εισροής υδάτων στα αμπάρια του πλοίου, δεν κατέστη δυνατή η καταμέτρησή τους.

    Η ποσότητα των τσιγάρων σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του πλοίου, ανέρχεται σε 2.200 χαρτοκιβώτια (34,64 τόνους) ήτοι 1.100.000 πακέτα, των οποίων οι αναλογούντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.500.000 ? και φορτώθηκε από το λιμάνι του Πορτ Σαϊντ Αιγύπτου με προορισμό το ΜΠΑΡ Μαυροβουνίου.

    Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και τα εφτά μέλη πληρώματος ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου.

    [08] Μερική βελτίωση του καιρού-Απαγόρευση απόπλου απο Ραφήνα

    26/12/2003 09:09:57

    Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα ηπειρωτικά, ενώ στα δυτικά της χώρας θα επικρατήσει λίγη συνεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.

    Ομως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας συνεχίζονται και σήμερα οι χιονοπτώσεις, ενώ χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες.

    Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

    λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ από το λιμάνι της Ραφήνας.

    [Φώτο-675774]

    [09] Μητέρα μαχαίρωσε την κόρη της.

    26/12/2003 09:09:45

    Μητέρα μαχαίρωσε την 17χρονη κόρη της ύστερα από φιλονικία επειδή άργησε να επιστρέψει στο σπίτι.

    Το περιστατικό σημειώθηκε σε διαμέρισμα στα Σπάτα στις 4:20 χθές τα ξημερώματα, οπότε επέστρεψε στο σπίτι της η 17χρονη.

    Ακολούθησε φιλονικία μεταξύ της 37χρονης μητέρας και της κόρης και σε κάποια στιγμή η μητέρα πήγε στην κουζίνα πήρε ένα κουζινομάχαιρο και μαχαίρωσε πέντε φορές την κόρη της. Στη συνέχεια συνειδητοποίησε την πράξη της και επειδή δεν είχε τηλέφωνο, πήγε σε γειτονικό διαμέρισμα και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της επέστρεψε στο σπίτι μαχαιρωμένη. Η γειτόνισε ειδοποίησε το "100" και τις πρώτες βοήθειες και αργότερα η μητέρα ανακρινόμενη ομολόγησε την πράξη της και τώρα κρατείται στην Ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής.

    Στο μεταξύ, η κόρη της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται. Η μητέρα της ήταν παντρεμένη με αλλοδαπό και είχε χωρίσει από διετίας και ο πατέρας ενημερώθηκε για το περιστατικό σήμερα το απόγευμα και έσπευσε να δει την κόρη του.

    [10] Εντατικοποίηση των αλκοτέστ

    26/12/2003 09:09:31

    Σε εντατικούς ελέγχους αλκοτέστ προβαίνουν οι άνδρες της Τροχαίας Αττικής καθώς απο στατιστικά προκύπτει οτι αυτές τις ημέρες χαλαρώνουν τα αντανακλαστικά των οδηγών, οι οποίοι πολλές φορές βρίσκονται σε κατάσταση μέθης. Ηδη στους δρόμους της Αθήνας έχουν βγει επτά συνεργεία, τα οποία εκτός απο τους οδηγούς των ΙΧ, κάνουν έλεγχο αλκοτεστ και σε οδηγούς ταξί, λεωφορείων και τρόλεϊ. Απο την περασμένη Παρασκευή έχουν διαπιστωθεί 25 παραβάσεις, ενώ 10 από αυτές τις περιπτώσεις οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    [Φώτο-310177]

    [11] Ερευνες στην Κρήτη για τον εντοπισμό ορειβατών

    26/12/2003 09:08:16

    Αρχισαν και πάλι από το πρωί στην Κρήτη οι έρευνες για τον εντοπισμό πέντε ορειβατών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι χάθηκαν χθες το βράδυ στο φαράγγι του Δικτάμου στην περιοχή Στήλος Αποκορωνίου του νομού Χανίων. Οι ορειβάτες είναι μέλη 15μελούς ομάδας από την οποία οι υπόλοιποι 10 κατόρθωσαν να βγουν από το φαράγγι και να ειδοποιήσουν τις αρχές.

    Στο μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης των τριών ορειβατών οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους στον Ολυμπο κατά την κατάβασή τους προς το Λιτόχωρο. Οι τρεις 25χρονοι έφθασαν μαζί με τους διασώστες τους χθες το βράδυ στο Λιτόχωρο. Εξάλλου, αίσιο τέλος είναι και η περιπέτεια δύο νεαρών οι οποίοι χάθηκαν χθες το απόγευμα οταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από χείμαρρο κοντά στη Μονή Κλειστών στην περιοχή της Πάρνηθας. Οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 December 2003 - 12:30:18 UTC