Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός στο Ιράν: Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα Σημίτη, Καραμανλή.
  • [02] Ντενκτάς: Αναβολή ανάθεσης εντολής
  • [03] Aνοδος της στάθμης του Εβρου
  • [04] Ιράν: 4000 οι νεκροί από τον σεισμό
  • [05] Εβρος: Σε ετοιμότητα για το ύψος της στάθμης του ποταμού
  • [06] ΥΠΕΞ: Αποστολή βοήθειας για τους σεισμοπαθείς του Ιράν

  • [01] Σεισμός στο Ιράν: Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα Σημίτη, Καραμανλή.

    26/12/2003 19:08:57

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε τηλεγράφημά του προς τον πρόεδρο του Ιράν Μοχαμάντ Χαταμί εξέφρασε τη λύπη του για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς το δοκιμαζόμενο ιρανικό λαό. Στο τηλεγράφημά του ο κ. Σημίτης αναφέρει επίσης ότι η συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι άμεση και για το σκοπό αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη σε συνεννοήσεις με τις αρμόδιες ιρανικές αρχές για την αποστολή βοήθειας.Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο του Ιράν απέστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο ιρανικό λαό.

    [02] Ντενκτάς: Αναβολή ανάθεσης εντολής

    26/12/2003 17:09:44

    Ο Ραούφ Ντενκτάς ανέβαλε την ανάθεση εντολής σχηματισμού ''κυβέρνησης'' τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ο κ. Ντενκτάς δήλωσε μετά τη σημερινή τελετή της ορκωμοσίας των νέων μελών της ''βουλής'' στα κατεχόμενα ότι δεν πιστεύει πως θα μπορέσει να δώσει εντολή σχηματισμού ''κυβέρνησης'' πριν από τη Δευτέρα.

    Σε σύντομη συνάντηση με τους ''βουλευτές'' ανέφερε ότι ''δεν θα τους συναντήσει σύντομα''.Ο ηγέτης του Τουρκικού Ρεπουπλικανικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μιλώντας ύστερα από κοινή συνάντησή του με το Ραούφ Ντενκτάς και τον αρχηγό του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ''πρωθυπουργό'' Ντερβίς Ερογλου, επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρέπει να χαθεί ο χρόνος στην εξουσιοδότηση του κόμματός του να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση.''Δεν είναι ακόμη οριστική, αλλά η εντολή θα δοθεί κατά πάσαν πιθανότητα τη Δευτέρα'', είπε ο κ. Ταλάτ.

    Ομως, στη συνάντηση, συμφωνήθηκε ότι θα ήταν καλύτερα ο κ. Ντενκτάς να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, προτού αναθέσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου, όπως είπε ο Ντερβίς Ερογλου να γνωσθούν τα αποτελέσματα των συνομιλιών που διεξάγονται στην Αγκυρα μεταξύ κυβερνητικών και διπλωματικών αξιωματούχων. Ανέφερε επίσης ότι οι διαβουλεύσεις των κομμάτων θα πρέπει να συνεχιστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    [03] Aνοδος της στάθμης του Εβρου

    26/12/2003 16:33:32

    Σε κατάσταση «συναγερμού βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου, καθώς η στάθμη της κοίτης του ποταμού Εβρου στο σταθμό μέτρησης Πυθίου ανήλθε στα 5,70 μέτρα, με όριο αντοχής των αναχωμάτων τα 6,10 μέτρα.Σε περίπτωση που η άνοδος της στάθμης συνεχιστεί και ξεπεράσει τα 6,10 μέτρα, αρκετές παρέβριες περιοχές, απειλούνται με εκτεταμένες πλημμύρες.Το πρωί με επείγουσα ανακοίνωση της Νομαρχίας Έβρου, κλήθηκαν όλοι οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς της περιοχής, να απομακρύνουν τα ζώα τους, τα μηχανήματα, τα εργαλεία και τις βάρκες τους από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου. Επίσης, ειδοποιήθηκαν οι στρατιωτικοί περίπολοι και οι κάτοικοι να μην πλησιάζουν στις επικίνδυνες περιοχές.

    [04] Ιράν: 4000 οι νεκροί από τον σεισμό

    26/12/2003 16:05:43

    Τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30.000 τραυματίστηκαν από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή Μπαμ του νοτιοανατολικού Ιράν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.Στην Τεχεράνη, ιρανός βουλευτής από την πληγείσα επαρχία του Κερμάν είπε ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν τους 10.000.Ο Μανσούρ Σολαϊμανί δήλωσε στο πρακτορείο ISNA ότι από τους 90.000 που κατοικούν στην περιοχή της Μπαμ, οι νεκροί θα υπερβούν τις 10.000.Λίγο πριν, αναφέρθηκε ο αριθμός των 2.000 θυμάτων από αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, στη Γενεύη.

    [05] Εβρος: Σε ετοιμότητα για το ύψος της στάθμης του ποταμού

    26/12/2003 15:12:39

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της νομαρχίας Έβρου, καθώς το ύψος της στάθμης του ποταμού Έβρου βρίσκεται ελάχιστα εκατοστά πριν από το όριο συναγερμού.

    Νωρίς το απόγευμα η στάθμη της κοίτης του ποταμού Εβρου στο σταθμό μέτρησης Πυθίου ήταν στα 5,40 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα και όριο αντοχής των αναχωμάτων τα 6,10 μέτρα.

    Τα αναχώματα του ποταμού Εβρου επιθεωρούν υπηρεσιακοί παράγοντες της νομαρχίας για το ενδεχόμενο να σημειωθεί κάποιο ρήγμα.

    Αιτία της νέας απότομης αύξησης της στάθμης του ποταμού ήταν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο Νομό Εβρου και στην περιοχή Χασκόβου Βουλγαρίας. Σημειώνεται ότι με επείγουσα ανακοίνωση της Νομαρχίας Εβρου, κλήθηκαν όλοι οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς της περιοχής, να απομακρύνουν τα ζώα τους, τα μηχανήματα, τα εργαλεία και τις βάρκες τους από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Εβρου. Επίσης, ειδοποιήθηκαν οι στρατιωτικοί περίπολοι και οι κάτοικοι να μην πλησιάζουν στις επικίνδυνες περιοχές.

    [06] ΥΠΕΞ: Αποστολή βοήθειας για τους σεισμοπαθείς του Ιράν

    26/12/2003 15:04:19

    Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδου αποστέλλεται άμεσα βοήθεια ύψους 250.000 ευρώ προς τους σεισμοπάθείς του Ιράν. Παράλληλα ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Λοβέρδος βρίσκεται σε συννενόηση με τον υπουργό Δημοσιας Τάξης κ. Φλωρίδη και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας για την αποστολή ειδικής ομάδας διάσωσης της ΕΜΑΚ εφόσον ζητηθεί απο τις ιρανικές αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 December 2003 - 21:30:14 UTC