Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιονισμένα Χριστούγεννα
  • [02] Ολυμπος: Βρέθηκαν οι ορειβάτες
  • [03] Κύπρος: Εκτακτα μέτρα ασφαλείας
  • [04] Επισκέψεις υπουργού υγείας σε νοσοκομεία
  • [05] Επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο

  • [01] Χιονισμένα Χριστούγεννα

    25/12/2003 19:40:15

    Λευκά Χριστούγεννα γιορτάζουν πολλές περιοχές στα ορεινά της χώρας, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ το βράδυ είναι πιθανό να χιονίσει και στην Πάρνηθα, στην Αττική. Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στα ηπειρωτικά, με χιόνια στα ορεινά και βροχές στα πεδινά. Ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση στα δυτικά και νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε πολλές περιοχές του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στη Μακεδονία, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Κεραμωτής και Πρίνου-Καβάλας.

    [02] Ολυμπος: Βρέθηκαν οι ορειβάτες

    25/12/2003 18:43:55

    Βρέθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι ορειβάτες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους, χθες το απόγευμα,

    κατά την κατάβασή τους προς το Λιτόχωρο. Οι τρεις 25χρονοι, Βασίλειος Μπάμπης, Στέργιος Μπράιλας και Μόσχος Νικολαϊδης, είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται μαζί με τους διασώστες τους να φτάσουν στο Λιτόχωρο γύρω στις 9 το βράδυ.Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις φίλοι επιχείρησαν χθες το απόγευμα να κατέβουν τον Όλυμπο αλλά στη διαδρομή, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, έχασαν τον προσανατολισμό τους και εγκλωβίστηκαν στις απόκρημνες χαράδρες του Ολύμπου στην περιοχή Λιβαδάκι, στην τοποθεσία «Κόκκα Ράχη.Για τον εντοπισμό τους οι άνδρες της ΕΜΑΚ και του ειδικού σώματος για τις ανευρέσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρείχαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ύστερα από ειδική άδεια που δόθηκε από τον εισαγγελέα, καθώς οι τρεις ορειβάτες είχαν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, τα οποία και χρησιμοποίησαν για να πάρουν οδηγίες από τους διασώστες τους.Στις προσπάθειες ανεύρεσής τους που κράτησε πολλές ώρες, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και στο δύσβατο της περιοχής, πήραν μέρος η ειδική ομάδα διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και την ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης με τρία οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο, καθώς επίσης ομάδα εθελοντών ορειβατών.-

    [03] Κύπρος: Εκτακτα μέτρα ασφαλείας

    25/12/2003 17:40:16

    Οι κυπριακές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφάλειας στο έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα, μετά τη λήψη μηνύματος για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος αεροσκαφών βρετανικών και αμερικανικών συμφερόντων, που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Λάρνακας.Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, το μήνυμα και οι πληροφορίες λήφθηκαν χθες από διεθνή κέντρα και υπηρεσίες.Ο κ. Χρίστου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.«Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα συνεχίσουν για όσες μέρες χρειαστεί την έκτακτη παρακολούθηση των στόχων για τους οποίους υπάρχει κίνδυνος, δήλωσε ο Υπουργός.Σε ερώτηση κατά πόσον οι πληροφορίες αφορούσαν επιθέσεις και εναντίον κτιρίων αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων, υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι η χθεσινή επιφυλακή αφορούσε αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Λάρνακας ή τον εναέριο χώρο της Κύπρου.Εξάλλου ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν πληροφορίες για τρομοκρατικά κτυπήματα στην Κύπρο και ειδικά στους αερολιμένες.Είπε, ωστόσο, ότι οι αρχές δεν ανησυχούν.

    [04] Επισκέψεις υπουργού υγείας σε νοσοκομεία

    25/12/2003 17:13:43

    Κοντά στους ανθρώπους που αυτές τις γιορτινές μέρες υποφέρουν καθηλωμένοι στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής. Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ο υπουργός επισκεπτόμενος τους θαλάμους των ασθενών μοίρασε ευχές και δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται και στους γονείς τους.Επόμενος σταθμός του κ. Στεφανή ήταν το ΚΑΤ στην Κηφισιά όπου αιφνιδίασε τους υπευθύνους του νοσοκομείου επιλέγοντας μία άλλη πτέρυγα από αυτή που του είχαν ετοιμάσει. «Είναι περισσότερο μία επίσκεψη που θα ήθελε κανείς να έρθει σε επαφή με μερικούς ανθρώπους αυτή την ημέρα, μία ημέρα που μερικοί άνθρωποι νοιώθουν μόνοι ή είναι άρρωστοι, είπε ο υπουργός ευχόμενος Χρόνια Πολλά και καλή ανάρρωση στους ασθενείς που βρίσκονται σήμερα, ημέρα των Χριστουγέννων, μακριά από το σπίτι τους.«Έχουμε ένα νοσηλευτικό σύστημα πάρα πολύ ικανοποιητικό, το οποίο διαρκώς και προοδεύει και βελτιώνεται δήλωσε ο κ. Στεφανής. Ο υπουργός Υγείας δεν ξέχασε και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Δαφνί καθώς και όσους πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Μεταξά.

    [05] Επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο

    25/12/2003 15:20:02

    Συνεχίζονται οι έρευνες στον Όλυμπο για την ανεύρεση των τριών ορειβατών, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους κατά την κατάβασή τους προς το Λιτόχωρο. Οι τρεις 25χρονοι, Βασίλειος Μπάμπης, Στέργιος Μπράιλας και Μόσχος Νικολαϊδης, έχουν εντοπιστεί με τη βοήθεια εταιριών κινητής τηλεφωνίας, με βάση την τελευταία επικοινωνία που είχαν με την πυροσβεστική το μεσημέρι, στην περιοχή «Κόκκα Ράχη σε υψόμετρο 2.000-2.100 μέτρων. Και οι τρεις φίλοι είναι καλά στην υγεία τους και κατά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνούν με τους διασώστες μέσω κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της πυροσβεστικής και εφόσον το στίγμα που έχουν δώσει είναι ακριβές, τις επόμενες ώρες οι ομάδες διάσωσης θα τους έχουν βρει, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάβασης προς το Λιτόχωρο. Στις προσπάθειες ανεύρεσής τους λαμβάνουν μέρος ειδική ομάδα διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και την ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης με τρία οχήματα και ένα ερπιστριοφόρο, καθώς επίσης ομάδα εθελοντών ορειβατών, η οποία μάλιστα υπολογίζεται ότι βρίσκεται εγγύτερα στο σημείο που έχουν εντοπιστεί οι τρεις νεαροί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 December 2003 - 21:30:11 UTC