Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίκη 17Ν-Αθώοι Σωτηροπούλου,Ψαραδέλλης,Γ.Σερίφης,Α.Παπαναστασίου.
  • [02] Δίκη 17Ν:Αθώοι Σωτηροπούλου και Ψαραδέλλης
  • [03] Ενδεκα ένοχοι για το αδίκημα συγκρότησης-ένταξης εγκληματικής ομάδας.
  • [04] Στις 17 του μηνός η τοποθέτηση Παπαθεμελή
  • [05] Χωρίς ταξί η Αττική.
  • [06] Δίκη 17Ν-Η ώρα της κρίσης.
  • [07] Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

  • [01] Δίκη 17Ν-Αθώοι Σωτηροπούλου,Ψαραδέλλης,Γ.Σερίφης,Α.Παπαναστασίου.

    08/12/2003 10:33:52

    Μειωμένες ποινές θα επιβληθούν στους Πάτροκλο Τσελέντη, Κώστα Τέλιο, Θωμά Σερίφη και Σωτήρη Κονδύλη, καθώς με την απόφασή του το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις υποθέσεις ανθρωποκτονίας και άλλες ενέργειες, τις οποίες έχει διαπράξει η ''17 Νοέμβρη''. Από το δικαστήριο φεύγουν αθώοι η Αγγελική Σωτηροπούλου, ο Γιάννης Σερίφης, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης και ο Ανέστης Παπαναστασίου. Νωρίτερα την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής ή όχι των 19 κατηγορουμένων,που φέρονται ως μέλη της ''17Ν'', όσον αφορά τη βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν όλοι τους για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, εκφώνησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για το αδίκημα αυτό τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο, Διοσύνη Γεωργιάδη, Βασίλη Ξηρό, Κώστα Καρατσώλη, Θωμά Σερίφη, Παύλο Σερίφη, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Νίκο Παπαναστασίου. Το δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, πως πρέπει να πάψει η ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό για τον Κώστα Τέλιο και το Γιάννη Σερίφη. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορία ο Θεολόγος Ψαραδέλλης και ο Πάτροκλος Τσελέντης. Ειδικότερα, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης κρίθηκε αθώος και για τις κατηρορίες για δυο ληστείες, στις οποίες φερόταν να είχε λάβει μέρος. Η Αγγελική Σωτηροπούλου κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα αυτό κατά πλειοψηφία. Επιπλέον, η Αγγελική Σωτηροπούλου κριθηκε αθώα, κατά πλειοψηφία, για τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε όσον αφορά την ανθρωποκτονία του Στίβεν Σόντερς, ενω αθώος κρίθηκε και ο Ανέστης Παπαναστασίου. Απο την αιθουσα του δικαστηρίου απουσίαζε λόγω ασθενείας ο Σάββας Ξηρός.

    [02] Δίκη 17Ν:Αθώοι Σωτηροπούλου και Ψαραδέλλης

    08/12/2003 10:03:50

    Ελεύθερη θα είναι σε πολύ λίγο χρόνο, ακόμη και εντός της ημέρας, η Αγγελική Σωτηροπούλου, αφού το δικαστήριο την κήρυξε αθώα και από την τελευταία κατηγορία που αντιμετώπιζε όσον αφορά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού στον Πειραιά. Αθώος επίσης θα φύγει από το δικαστήριο και ο Θεολόγος Ψαραδέλλης. Μέχρι στιγμής ο πρόεδρος δεν έχει ανακοινώσει αθώωση για καμία από τις πράξεις που αντιμετωπίζει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Νωρίτερα την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής ή όχι των 19 κατηγορουμένων,που φέρονται ως μέλη της ''17Ν'', όσον αφορά τη βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν όλοι τους για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, εκφώνησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για το αδίκημα αυτό τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο, Διοσύνη Γεωργιάδη, Βασίλη Ξηρό, Κώστα Καρατσώλη, Θωμά Σερίφη, Παύλο Σερίφη, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Νίκο Παπαναστασίου. Το δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, πως πρέπει να πάψει η ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό για τον Κώστα Τέλιο και το Γιάννη Σερίφη. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορία ο Θεολόγος Ψαραδέλλης και ο Πάτροκλος Τσελέντης. Ειδικότερα, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης κρίθηκε αθώος και για τις κατηρορίες για δυο ληστείες, στις οποίες φερόταν να είχε λάβει μέρος. Η Αγγελική Σωτηροπούλου κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα αυτό κατά πλειοψηφία. Επιπλέον, η Αγγελική Σωτηροπούλου κριθηκε αθώα, κατά πλειοψηφία, για τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε όσον αφορά την ανθρωποκτονία του Στίβεν Σόντερς, ενω αθώος κρίθηκε και ο Ανέστης Παπαναστασίου. Απο την αιθουσα του δικαστηρίου απουσίαζε λόγω ασθενείας ο Σάββας Ξηρός.

    [03] Ενδεκα ένοχοι για το αδίκημα συγκρότησης-ένταξης εγκληματικής ομάδας.

    08/12/2003 09:54:23

    Την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής ή όχι των 19 κατηγορουμένων,που φέρονται ως μέλη της ''17Ν'', όσον αφορά τη βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν όλοι τους για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, εκφώνησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για το αδίκημα αυτό τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο, Διοσύνη Γεωργιάδη, Βασίλη Ξηρό, Κώστα Καρατσώλη, Θωμά Σερίφη, Παύλο Σερίφη, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Νίκο Παπαναστασίου. Το δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, πως πρέπει να πάψει η ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό για τον Κώστα Τέλιο και το Γιάννη Σερίφη. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορία ο Θεολόγος Ψαραδέλλης και ο Πάτροκλος Τσελέντης. Ειδικότερα, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης κρίθηκε αθώος και για τις κατηρορίες για δυο ληστείες, στις οποίες φερόταν να είχε λάβει μέρος. Η Αγγελική Σωτηροπούλου κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα αυτό κατά πλειοψηφία. Επιπλέον, η Αγγελική Σωτηροπούλου κριθηκε αθώα, κατά πλειοψηφία, για τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε όσον αφορά την ανθρωποκτονία του Στίβεν Σόντερς, ενω αθώος κρίθηκε και ο Ανέστης Παπαναστασίου. Απο την αιθουσα του δικαστηρίου απουσίαζε λόγω ασθενείας ο Σάββας Ξηρός.

    [04] Στις 17 του μηνός η τοποθέτηση Παπαθεμελή

    08/12/2003 08:54:51

    Στις 17 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα ανακοινώσει τις μελλοντικές προθέσεις και κινήσεις του ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής. Ο κ. Παπαθεμελής που παραβρέθηκε χθες στην Πάτρα και μίλησε σε εκδήλωση του συλλόγου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού τόνισε ότι δεν θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

    [05] Χωρίς ταξί η Αττική.

    08/12/2003 08:54:45

    Χωρίς ταξί είναι από τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες η Αττική, εξαιτίας της νέας απεργίας που αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες τους Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στην τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στα οχήματά τους. Η απεργία αποφασίστηκε επειδή άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν ελέγχους σε ιδιοκτήτες ταξί για να διαπιστώσουν αν έχουν παραγγείλει τις ταμειακής μηχανές, όπως ήταν υποχρεωμένοι να το πράξουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

    [06] Δίκη 17Ν-Η ώρα της κρίσης.

    08/12/2003 08:54:38

    Εφτασε η ώρα της κρίσης για τους 19 κατηγορούμενους για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση ''17 Νοεμβρη''. Μετά απο 162 συνεδριάσεις, ο πρόεδρος του Εφετείου Κακουργημάτων Μιχάλης Μαργαρίτης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφαση για ενοχή ή μή των κατηγορουμένων. Στην αίθουσα του δικαστηρίου θα είναι παρούσα και η χήρα του βρετανού διπλωμάτη Στίβεν Σόντερς, τελευταίο θύμα της τρομοκρατικής Οργάνωσης.

    Ικανοποιημένος από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη διάρκεια της πολύμηνης δίκης για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'', εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου. Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε άψογη τη διαδικασία της δίκης, καθώς όπως είπε διασφαλίστηκε η προστασία των δικαιωμάτων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και η λειτουργία όλων των παραγόντων της δίκης.

    [07] Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

    08/12/2003 08:54:31

    Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα, τα οποία πιθανόν να δημιουργηθούν από την κακοκαιρία που ξέσπασε από χθες. Ηδη χιόνια έπεσαν στη κεντρική Ελλάδα, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θράκη. Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε γνωστό οτι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα που κινούνται στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο των νομών Εβρου, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων και Φθοιώτιδας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιόνια αναμένεται να πέσουν και στα ορεινά της Αττικής. Εξάλλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη ισχύει από τις 6.00 το πρωί απαγορευτικό απόπλου όλων των επιβατικών και οχηματαγωγών σκαφών από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κλειστά παραμένουν τα πορθμεία Πρίνου-Καβάλας και Θάσου-Κεραμωτής. Κλειστό θα είναι από τις 12 το μεσημέρι το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου και για τέσσερις ώρες λόγω γενικής συνέλευσης των ναυτεργατών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 December 2003 - 12:30:15 UTC