Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [02] Συνάντηση για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004
  • [03] Ηράκλειο: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Ηρακλή Μαραγκάκη
  • [04] Σκανδαλίδης: Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
  • [05] Δήμος Αθηναίων:Διαγωνισμός καλύτερα στολισμένης βιτρίνας.
  • [06] Ηράκλειο-Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για επεισόδια
  • [07] ΝΔ:Ρουσόπουλος για Δίκη ''17''.
  • [08] Αμερικανός πρέσβης για απόφαση "17Ν"
  • [09] Πρωτόπαπας για δίκη ''17Ν''.

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    08/12/2003 19:32:29

    Ακολουθεί πίνακας με το κλείσιμο των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    Λονδίνο Fin.Times100 4.359,80 -7,20 -0,16%

    Φρανκφούρτη DAX-Index 3.806,54 -35,19 -0,92%

    Φρανκφούρτη EuroStoxx50 2.651,41 -20,61 -0,77%

    Παρίσι CAC-40 3.434,91 -22,23 -0,65%

    Ζυρίχη SMI 5.360,00 -5,10 -0,10%

    [02] Συνάντηση για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004

    08/12/2003 19:15:05

    Με την παρουσία του υπαρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ Ντέιβιντ Βενές συναντήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκπρόσωποι της Συμβουλευτικής Ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων με αρμόδιους για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας του 2004 από ελληνικής πλευράς. Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ισραήλ και της Αυστραλίας συζήτησαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια της Ολυμπιάδας με την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας, με εκπροσώπους από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, από τη Διεύθυνση της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και από τον ''Αθήνα 2004''. Για τη συνάντηση δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται τακτικά για τον ίδιο λόγο.

    [03] Ηράκλειο: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Ηρακλή Μαραγκάκη

    08/12/2003 18:58:18

    Ως μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του Ηρακλή Μαραγκάκη, ο ιατροδικαστής κ. Γιάννης Στειακάκης, που κλήθηκε να εξετάσει τον 22χρονο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου όπου και νοσηλεύεται. Ο κ. Στειακάκης ανέφερε ότι ο 22χρονος φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι το οποίο προκάλεσε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ακόμη ο ιατροδικαστής έθιξε το γεγονός της μη εξέτασης του αυτοκινήτου που επέβαινε ο άτυχος 22χρονος προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες συγκριτικές μελέτες.

    [04] Σκανδαλίδης: Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

    08/12/2003 17:43:45

    Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΣΕΕΔΔΑ), στην οδό Συγγρού 60, μίλησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε το ΣΕΕΔΔΑ ως «ένα από τα βασικά αγκωνάρια του σύγχρονου ελληνικού κράτους.Ο υπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση το οποίο οπως είπε- είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, προσθεσε, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα το Σώμα εξοπλίστηκε με ανακριτική δυνατότητα, με τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης έτσι ώστε να αποδίδονται με ταχύ ρυθμό οι ευθύνες, ενώ θεσμοθετήθηκε η θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Ο υπουργός πρόσθεσε πως η ελληνική κοινωνία θεωρεί τη δουλειά του Σώματος παραδειγματική και γι΄αυτό οι πολίτες ζητούν να αναλάβει το Σώμα και άλλες αρμοδιότητες.

    [05] Δήμος Αθηναίων:Διαγωνισμός καλύτερα στολισμένης βιτρίνας.

    08/12/2003 16:49:03

    Ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώνει διαγωνισμό καλύτερα στολισμένου μπαλκονιού και καλύτερα στολισμένης βιτρίνας στα επτά δημοτικά Διαμερίσματα της πόλης.

    Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος κάτοικοι του δήμου Αθηναίων και επαγγελματίες με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.christmasinathens.gr. ή με αίτηση που θα καταθέσουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στο αντίστοιχο δημοτικό Διαμέρισμα. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν τις επόμενες ημέρες να προμηθευτούν αιτήσεις και από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Από τις 21 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η κριτική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων θα επισκεφτεί τα στολισμένα σπίτια και καταστήματα προκειμένου να γίνει η επιλογή του καλύτερα στολισμένου μπαλκονιού και βιτρίνας.

    Στις 7 Ιανουαρίου θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, από τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη τα επτά καλύτερα στολισμένα μπαλκόνια (ένα από κάθε δημοτικό Διαμέρισμα) όπως και οι επτά καλύτερα στολισμένες βιτρίνες (μια σε κάθε δημοτικό Διαμέρισμα).

    Πληροφορίες για τη χορήγηση των αιτήσεων από τα δημοτικά Διαμερίσματα που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες δίνονται από την τηλεφωνική «Γραμμή του Δημότη στο 195.

    [06] Ηράκλειο-Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για επεισόδια

    08/12/2003 16:32:28

    Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η δίκη των έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια που προκάλεσαν το Σάββατο το βράδυ έξω από το κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου,με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό ενός 22χρονου απο σφαίρα αστυνομικών.

    Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας του ότι ο ένας τραυματισμένος αστυνομικός δεν μπορούσε αφού νοσηλευόταν να παραστεί στη δίκη.

    Επίσης απουσίαζε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των αστυνομικών.

    Οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

    [07] ΝΔ:Ρουσόπουλος για Δίκη ''17''.

    08/12/2003 16:10:42

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Θ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση για τη δίκη της ''17 Νοέμβρη'', δήλωσε:

    «Η Δικαιοσύνη επετέλεσε το καθήκον της. Διεξήχθη μια δίκη, η οποία ανταποκρίθηκε στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

    Πρόκειται για σημαντικό σταθμό στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας, γι αυτό και ο αγώνας εναντίον της είναι διαρκής.

    [08] Αμερικανός πρέσβης για απόφαση "17Ν"

    08/12/2003 15:18:55

    Επιφυλασσόμεθα να λάβουμε θέση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επιμέτρηση των ποινών απο το δικαστήριο,δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ,όταν κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου για τη "17Ν".

    [09] Πρωτόπαπας για δίκη ''17Ν''.

    08/12/2003 14:46:47

    Η διαδικασία της δίκης για τη ''17Ν'' ολοκληρώθηκε με άψογο τρόπο και σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα των κρατουμένων δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας αναφερόμενος στη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε οτι η ελληνική κοινωνία μπορεί να είναι υπερήφανη καθώς και ότι η δημοκρατία νίκησε την τρομοκρατία και ιδεολογικά και επιχειρησιακά.

    Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κοινωνία απαλλάσσεται από το άγος της τρομοκρατίας που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες την Ελλάδα, καθώς και ότι η χώρα μας αναδεικνύεται από τις ασφαλέστερες χώρες του πλανήτη.

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως επιβεβαιώθηκε η αρτιότητα της δουλειάς που έκαναν η κυβέρνηση και οι ελληνικές αρχές.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης σχετικά με το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων, ο κ. Πρωτόπαπας απάντησε ότι η ''17Ν'' έχει εξαρθρωθεί επιχειρησιακά, αλλά πρόσθεσε ότι ο κ. Φλωρίδης είναι λογικό να διακηρύσσει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά μας και να προσπαθεί να προλάβει κάθε κίνηση που μπορεί να προέλθει από δευτερεύοντα στελέχη της ''17Ν'' ή τη διεθνή τρομοκρατία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 December 2003 - 21:30:16 UTC