Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορθμείο Ρίου: Στάση εργασίας 12:00 - 16:00
  • [02] Εκδήλωση για τα 90 χρόνια ενσωμάτωσης της Κρήτης
  • [03] Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Συρίας Ασαντ
  • [04] Ηράκλειο: Ποινική δίωξη για τον τραυματισμό του 22χρονου
  • [05] Ηράκλειο: Επεισόδια για τον τραυματισμό του 22χρονου
  • [06] Πετσάλνικος: Αψογη η διαδικασία της δίκης για 17Ν
  • [07] Χωρίς ΤΑΧΙ η Αττική αύριο
  • [08] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων 11 και 12 Δεκεμβρίου

  • [01] Πορθμείο Ρίου: Στάση εργασίας 12:00 - 16:00

    07/12/2003 18:34:40

    Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα οι ναυτεργάτες των φέρυ μπότ Ρίου-Αντιρρίου.

    Η στάση εργασίας θα γίνει λόγω της έκτακτης γενικής συνέλευσης του σωματείου των ναυτεργατών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετηθούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά από πλοία με προσωπικό ασφαλείας.

    [02] Εκδήλωση για τα 90 χρόνια ενσωμάτωσης της Κρήτης

    07/12/2003 18:04:16

    Εκδήλωση για τα 90 χρόνια ενσωμάτωσης της Κρήτης με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, Σήφης Βαλυράκης και Γ. Ανωμερίτης, της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Η πάλη του κρητικού λαού ολοκληρώθηκε την 1η Δεκέμβρη του 1913, οπότε και υψώθηκε στο φρούριο Φιρκά στα Χανιά η ελληνική σημαία, είναι το μήνυμα της εθνικής ολοκλήρωσης μέσα άπό τις θυσίες εκατοντάδων χρόνων του ελληνικού λαού, ένα μήνυμα όπως εκφράστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το οποίο θα είναι πάντα επίκαιρο και καθοδηγητικό, ανέφερε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κρητικών σωματείων Μανώλης Πατεράκης. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης τόνισε πως η Κρήτη αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της εθνικής μας πορείας, ενώ στάθηκε πάντοτε φάρος της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ποτέ οι Κρήτες δεν έπαψαν να προσφέρουν στο πάνθεον των ηρώων μέσα από τους αγώνες τους και η 1η Δεκεμβρίου του 1913 είναι η απαρχή της κοινής ελληνικής πορείας για τους μετέπειτα αγώνες της νεοελληνικής ιστορίας. Αν δεν ήμουν λευκαδίτης τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, θα ήθελα να ήμουν κρητικός... Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ενσωμάτωση της Κρήτης με την Ελλάδα, για τα 90 χρόνια από εκείνη την ημέρα, η Βουλή πραγματοποιεί έκθεση ιστορικού, αρχειακού υλικού, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται εκδόσεις σχετικές με την ιστορία και το συγκεκριμένο γεγονός, οι οποίες όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προωθηθούν προς όλα τα σχολεία της χώρας.

    [03] Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Συρίας Ασαντ

    07/12/2003 17:41:23

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ και η σύζυγός του Ασμα αναμένονται στις 15 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, έγινε γνωστό από την ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό.

    [04] Ηράκλειο: Ποινική δίωξη για τον τραυματισμό του 22χρονου

    07/12/2003 16:16:05

    Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και άσκοπη χρήση όπλου άσκησε η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου κ. Σωτηροπούλου εναντίον των δυο ειδικών Φρουρών και του επικεφαλής αστυνομικού, οι οποίοι κατηγορούνται για τον σοβαρότατο τραυματισμό του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Πάντως η απάντηση για το πιο από τα όπλα των τριών ήταν αυτό με το οποίο χτυπήθηκε ο 22χρόνος αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης. Στο μεταξύ στον οδηγό του αυτοκινήτου Νίκο Γιαλυτάκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του ΚΟΚ επειδή δεν συμμορφώθηκε σε σήμα ελέγχου, καθώς και δίωξη για προμήθεια και χρήση ναρκωτικών ουσιών και στο συνεπιβάτη του Ευάγγελο Παπουτσάκη ασκήθηκε δίωξη για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    [05] Ηράκλειο: Επεισόδια για τον τραυματισμό του 22χρονου

    07/12/2003 15:36:22

    Δύο ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί, δύο περιπολικά αναποδογυρισμένα και κατεστραμένα, τα τζάμια της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου σπασμένα, σοβαρότατες ζημιές σε έξι υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ και σε ένα αυτοκίνητο του τηλεοπτικού συνεργείου της ''Κρήτης TV'' είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες βράδυ έξω από τα γραφεία της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου από νεαρούς αναρχικούς - κατά την αστυνομία - που παρεισέφρησαν στους συγκεντρωθέντες φίλους και συγγενείς του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη, που πυροβολήθηκε από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων.Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, έχουν συλληθεί έξι άτομα. Αναζητούνται επτά άτομα γνωστών στοιχείων και άλλα 25 αγνώστων στοιχείων.Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι μετά τη λήξη των επεισοδίων και λίγο μετά τα μεσάνυχτα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου όπου σβήστηκαν με επέμβαση της πυροσβεστικής.

    [06] Πετσάλνικος: Αψογη η διαδικασία της δίκης για 17Ν

    07/12/2003 15:21:42

    Ικανοποιημένος από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη διάρκεια της πολύμηνης δίκης για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, εμφανίστηκε ο υπουργός δικαιοσύνης, ο οποιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου. Κατά τις εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων και ύστερα από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, ενόψει της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου, ο κ. Πετσάλνικος, δήλωσε τα εξής:«Μετά από ακροαματική διαδικασία που, ως γνωστόν, διήρκεσε οκτώ μήνες, μετά από 162 συνεδριάσεις, αναμένεται αύριο η έκδοση της απόφασης.Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι ως Πολιτεία, ως Κυβέρνηση, ως υπουργείο Δικαιοσύνης, είχαμε την ευθύνη και την αρμοδιότητα να διασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις μια δίκης που θα διεξήγετο και εκτιμώ ότι διεξήχθη, με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων μια άψογης διαδικασίας που θα έπρεπε να διασφαλίζει και διασφάλισε τη δυνατότητα της προστασίας των δικαιωμάτων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και βέβαια της λειτουργίας όλων των παραγόντων της δίκης.

    [07] Χωρίς ΤΑΧΙ η Αττική αύριο

    07/12/2003 15:09:14

    Κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ Αττικής, για το θέμα των ταμειακών μηχανών που είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν στα οχήματά τους, στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος στο τρόπο φορολόγησής τους. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικης, ΣΑΤΑ, αποφάσισε σήμερα το πρωί την πραγματοποίηση νέας 24ωρης απεργίας αύριο, Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, καθώς όπως υποστηρίζει το Συνδικάτο άνδρες του ΣΔΟΕ άρχισαν να κάνουν ελέγχους σε ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ αν έχουν προχωρήσει στην παραγγελία ταμειακής μηχανής. Έτσι από τις πέντε τα ξημερώματα και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης, Αθήνα και Πειραιάς θα μείνουν χωρίς ΤΑΧΙ. Επίσης από τις έξι το απόγευμα, σήμερα, μέχρι τις 9 το βράδυ, τα ΤΑΧΙ θα πραγματοποιήσουν λευκή απεργία στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν θα εξυπηρετούν τους επιβάτες που φτάνουν εκείνες τις ώρες στο αεροδρόμιο.

    [08] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων 11 και 12 Δεκεμβρίου

    07/12/2003 15:05:40

    Η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2003, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μετατράπηκε σε Πανελλαδική. Μοναδικό θέμα της αποχής των δικηγόρων είναι η επιστροφή από το δημόσιο, στο Ταμείο Νομικών του ποσού των 3.521.6434,3 ευρώ (120 δισεκατομμυρίων δραχμών).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 December 2003 - 21:30:16 UTC