Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιές σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας: Προσαγωγή υπόπτου
  • [02] Φωτιές σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας: Ερευνες για ύποπτο για εμπρησμό
  • [03] Επικοινωνία Παπανδρέου με Πάουελ και ΥΠΕΞ Συρίας
  • [04] Αύξηση διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων: Πλαφόν
  • [05] Γ.Παπανδρέου: Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει
  • [06] Παραβάσεις από τουρκικά αεροσκάφη.
  • [07] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο
  • [08] Δήλωση Νεονάκη για Δημοσίευμα ''Αυριανής''

  • [01] Φωτιές σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας: Προσαγωγή υπόπτου

    05/05/2003 21:26:26

    Αργά το βράδυ προσήχθη άτομο ηλικίας 35 περίπου ετών αναστήματος 1.55 με σγουρά μαλλιά και μούσι ο οποίος κατά πληροφορίες φέρεται ότι είναι ο δράστης των πυρκαγιών που σημειώθηκαν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο άνδρας τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως όπου και ανακρίνεται ενώ έχουν κληθεί για κατάθεση και αυτόπτες μάρτυρες που είχαν δώσει την περιγραφή του ατόμου το οποίο είχαν δει να κινείται ύποπτα στα μέρη που εκδηλώθηκαν οι φωτιές και να κρατά στο χέρι του μια πλαστική τσάντα.

    [02] Φωτιές σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας: Ερευνες για ύποπτο για εμπρησμό

    05/05/2003 20:19:49

    Αναστάτωση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς άνδρες της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών που επιβαίνουν σε περιπολικά και μοτοσικλετιστών της ''Ομάδας Ζ'' έχουν αποκλείσει την περιοχή και προσπαθούν να εντοπίσουν έναν άνδρα περίπου 35 χρόνων, κοντό, μελαχρινό, που σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι έβαλε τέσσερις φωτιές σε διάστημα μιας ώρας.

    Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε υπόγεια αποθήκη, εξαόροφου κτιρίου στην οδό Κολοκοτρώνη 61, μέσα στην οποία εργάζονταν δεκάδες άτομα. Αρκετά πρόλαβαν και βγήκαν από τη σκάλα, ενώ όταν η φωτιά πήρε διαστάσεις, υπάλληλοι από το 2ο και 3ο όροφο άρχισαν να ανεβαίνουν στην ταράτσα του κτιρίου. Ενοικος διπλανής πολυκατοικίας τους έδωσε σκάλα με την οποία πέρασαν στην απέναντι ταράτσα και έτσι διασώθηκαν οκτώ άτομα. Πολλά επίσης άτομα απεγκλωβίστηκαν από ειδικά εκπαιδευμένους πυροσβέστες που μπήκαν από το εξωτερικό του κτιρίου σε διάφορους ορόφους.

    Αλλη φωτιά εκδηλώθηκε σε επταόροφο κτίριο στην οδό Κοραή 3, που έσβησε σχετικά γρήγορα, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

    Περίπου 20 λεπτά αργότερα εκδηλώθηκαν φωτιές σε πολυκατοικίες στην οδό Καραϊσκάκη 30 και στην οδό Χανδρίου 8 στην πλατεία Καρύτση.

    Μέχρι αργά το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση της αστυνομίας που αναζητούσε το φερόμενο ως δράστη.

    Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, που είναι υπεύθυνος για την κατάσβεση και τον απεγκλωβισμό των ατόμων, μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσε πως θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται για τυχαία περιστατικά και πως δεν υπάρχει ψυχοπαθής που βάζει φωτιές. Για κάθε ενδεχόμενο όμως, όπως τόνισε, ομάδες αστυνομικών και πυροσβεστών ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό του.

    [03] Επικοινωνία Παπανδρέου με Πάουελ και ΥΠΕΞ Συρίας

    05/05/2003 20:14:56

    Ο Προεδρεύων του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ Γιώργος Α.Παπανδρέου είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Συρίας κ.Φ.Αλ Σάρα και των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι ο κ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του για τα αποτελέσματα της ΄Ατυπης Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (GYMNICH) στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο.

    Ειδικώτερα, είπε ο κ. Μπεγλίτης, ο ελληνας Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πάουελ, για τα αποτελέσματα της συζήτησης του θέματος των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, μετά τη δημοσίευση του Οδικού Χάρτη και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για την άμεση εφαρμογή του, καθώς και για την ανασυγκρότηση του Ιράκ και το ρόλο που θα πρέπει να παίξει ο ΟΗΕ την «επόμενη ημέρα.-

    [04] Αύξηση διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων: Πλαφόν

    05/05/2003 19:35:53

    Πλαφόν στο ύψος του πληθωρισμού θα επιβληθεί στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, σχολών και φροντιστηρίων και για την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επιχειρηματιών και υπηρεσιακών παραγόντων και ασχολείται με τα κοστολογικά στοιχεία διαμόρφωσης του ύψους των ετήσιων αυξήσεων.

    Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξεταστούν για τη διαμόρφωση των αυξήσεων τα επόμενα χρόνια, όχι όμως για την αμέσως προσεχή χρονιά, οπότε έχει αποφασιστεί ήδη ότι οι αυξήσεις θα είναι στο όριο του πληθωρισμού.

    [05] Γ.Παπανδρέου: Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει

    05/05/2003 19:10:48

    Η εικόνα της χώρας έχει μετατραπεί και απο χώρα -πρόβλημα, η Ελλάδα σήμερα έχει αναμορφωθεί σε χώρα - λύση, χώρα που προωθεί την ασφάλεια, την ειρήνη, τη συνεργασία και τις κοινές πολιτικές θέσεις σε πολλούς τομείς. Αυτό απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα για την εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική.Βεβαίως, πρόσθεσε ο κ.Παπανδρέου, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Κυπριακό, στην ανάγκη να υπάρχει μια μονιμότερη σχέση συνεργασίας με τη Τουρκία, καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές των Βαλκανικών χωρών. Είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα η οποία έχει τη δυνατότητα να παίξει ρόλο στη διεθνή σκακιέρα, είπε.Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε τέλος εαν ανησυχεί για τα συμβαίνοντα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και απάντησε ότι οπωσδήποτε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών προκαλούν ανησυχίες, εξέφρασε, ωστόσο,την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να συμβάλει στο πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

    [Φώτο-134490]

    [06] Παραβάσεις από τουρκικά αεροσκάφη.

    05/05/2003 15:17:03

    Δύο τουρκικά F-16 παραβαίνοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών προσέγγισαν στις 11.55 το πρωί αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 ORION που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση 50 μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου.

    Η προσέγγιση έγινε σε οριζόντια απόσταση 2 μιλίων με τα τουρκικά αεροσκάφη να πετούν 2.000 πόδια ψηλότερα του ελληνικού αεροσκάφους.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.

    [07] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο

    05/05/2003 15:02:52

    Για θέματα της εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Αναφέρθηκε στην περιοδεία που αρχίζει αύριο στις 7 νέες χώρες μέλη της ΕΕ, όπου θα συζητήσει επίσημα τα θέματα του επόμενου συμβουλίου Κορυφής. Είναι μια ευκαιρία τόνισε ο κ.Σημίτης να αναδείξουμε την Ελλάδα, της οποίας η πρώτη προτεραιότητα είναι η προεδρία στην ΕΕ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένοι ίσως θέλουν όπως είπε να αλλάξουν την ατζέντα και πρώτη προτεραιότητα της χώρας να είναι η σκανδαλολογία και η πολιτικολογία. Ανέφερε ότι η εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό είναι να αναδείξουμε τη χώρα μας και αυτή την εντολή θα εκτελέσουμε.

    [08] Δήλωση Νεονάκη για Δημοσίευμα ''Αυριανής''

    05/05/2003 15:01:38

    ''Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τακτική δημιουργίας εντυπώσεων μέσα απο την παραποίηση της αλήθειας'', αποδίδει ο βουλευτής Επικρατείας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Μ. Νεονάκης, στον εκδότη κ. Γ. Κουρή, για το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα ''Αυριανή'', με τίτλο ''Ο μεγαλύτερος τζογαδόρος-Αρπακτικό στο ΠΑΣΟΚ 300 εκατομμύρια έβαλε ο Νεονάκης σε χρηματιστηριακή εταιρία!... Πού τα βρήκες τόσα λεφτά για τζόγο, φτωχέ, αργόσχολε και τέως αργόμισθε οδοντογιατρέ;''.

    Ειδικότερα, ο κ. Νεονάκης υποστηρίζει ότι και στο σημερινό δημοσιεύμα της εφημερίδας ''Αυριανή'' εξελίσσεται ''σχέδιο κατασυκοφάντησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στη δημοσίευμα σημειώνει:

    ''Ημουν ελεύθερος επαγγελματίας για δεκαεπτά χρόνια χωρίς να κατέχω καμία απολύτως λυβερνητική θέση και δεν διαχειρίστηκα ποτέ ούτε μία δραχμή δημόσιου χρήματος. Ουδέποτε υπήρξα αργόσχολος ή αργόμισθος όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται ο κ. Κουρής.

    Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι συμμετείχα ως επενδυτής στο Χρηματιστήριο απο το 1988, γεγονός που μου επέτρεψε να κατέχω ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο πριν ακόμη ξεκινήσει η μεγάλη άνοδος του Χρηματιστηρίου το 1999.

    Ολα αυτά τα χρόνια η συμμετοχή μου στο Χρηματιστήριο ήταν απολύτως διαφανής. Δεν συμμετείχα ποτέ σε χρηματιστηριακά παιχνίδια είτε αυτά αφορούσαν σε προσπάθεια χειραγώγησης μετοχών, είτε σε αξιοποίηση της λεγόμενης ''εσωτερικής'' πληροφόρησης. Τα αναφερόμενα απο τον κ. Κουρή για την πορεία της μετοχής της ΜΕΑΓΑ είναι απολύτως ψευδή και αναληθή. Ουδέποτε είχα σχέση με την εταιρία αυτή και ουδέποτε κατείχα έσω και μία μετοχή της.

    Για τη συμμετοχή μου στην επενδυτική εταιρία ''Π και Κ'', ο κ. Κουρής παραβιάζει ανοικτές θύρες. Γιατί η συμμετοχή αυτή, ήταν απολύτως νόμιμη, διαφανής και γνωστή. Και γιατί πέραν όλων των άλλων ήταν δημοσιευμένη στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας, το οποίο είχε εκδοθεί κατά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Εξάλλου απο το ενημερωτικό δελτίο προκύπτει ότι στη σύσταση της εταιρίας αυτής συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές, γνωστοί επιχειρηματίες και άλλα φυσικά πρόσωπα τα οποία βεβαίως κατά την άποψη του κ. Κουρή συμμετείχαν στην εταιρία αυτή για να ''στήνουν'' παιχνίδια στο Χρηματιστήριο. Το ποσό συμμετοχής μου προήλθε απο την ρευστοποίηση μετοχών που ήδη κατείχα. Η συμμετοχή μου στην επενδυτική εταιρία ''Π και Κ'', περιορίστηκε σε μετοχική σχέση της τάξεως του 1,2% του μετοχικού της κεφαλαίου και ουδέποτε συμμετείχα ή είχα την παραμικρή σχέση με τα όργανα της διοίκησης και λήψης αποφάσεων της εταιρίας.

    Στις αρχές Μαϊου του 2002 προχώρησα σε πώληση του συνόλου των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρίας, σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 70% του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου που κατέβαλα. Κατά συνέπεια όχι μόνο δεν αποκόμισα κέρδη απο τη συμμετοχή μου αυτή, όπως ισχυρίζεται ψευδέστατα ο κ. Κουρής, αλλά αντιθέτως υπέστην σημαντικότατες οικονομικές απώλειες. Επίσης σημαντικές οικονομικές απώλειες έχω υποστεί και απο τη συμμετοχή μου στο Χρηματιστήριο μετά το 1999.

    Είναι φανερό ότι ο κ. Κουρής για προφανείς λόγους αναφέρεται μόνο στο 1999, τότε δηλαδή που σχεδόν όλοι οι επενδυτές απεκόμιζαν σημαντικότατα κέρδη και αποσιωπά τις απώλειες που υπέστησαν σχεδόν όλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, τα επόμενα χρόνια.

    Σε όλη μου τη διαδρομή μέχρι σήμερα σε κάθε μου δραστηριότητα, πολιτική, κοινωνική και οικονομική δεν αναζήτησα παρένθετα πρόσωπα. Η προσωπική μου διαδρομή υπήρξε πάντα διαφανής και γνωστή σε όλους. Ο κ. Κουρής με περισσή ιδιοτέλεια, με ψευδείς ισχυρισμούς, προφανείς μεθοδεύσεις και λάσπη, ελπίζει ότι θα μετατρέψει το προσωπικό του πρόβλημα σε πολιτικό πρόβλημα. Θα πάρει την απάντηση που του αρμόζει απο την Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω άμεσα''.

    Δημοσίευμα ''Αυριανής'' Το δημοσιεύμα της ''Αυριανής'' αναφέρει:

    ''Τριακόσια ολόκληρα εκατομμύρια'' έσπρωξε ο οργανωτικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης σε ένα βρώμικο επενδυτικό φαν που ειδικευόνταν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με μετοχές ''φούσκες''.

    Σε συνεργασία με μια μικρή ομάδα κερδοσκόπων ο Μιχάλης Νεονάκης ανέλαβε την οργανωτική προσπάθεια για την απογείωση μια απο τις μεγαλύτερες ''φούσκες'' του ελληνικού Χρηματιστηρίου, την περιβόητη μεταλοπλαστική Αγρινίου.

    Η επιχείρηση ''φούσκα'' ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός επενδυτικού φαν στο οποίο ο κ. Νεονάκης συμμετείχε με τριακόσια εκατομμύρια δραχμές. Στην ίδια επενδυτική ομάδα συμμετείχε και ο Λ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος ήταν και στη διοίκηση της ΜΕΑΓΑ και εξασφάλιζε εσωτερική ενημέρωση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο παιχνίδι της μετοχής που περιλαμβάνει το μάζεμα σε χαμηλά και την πώληση στα υψηλά επίπεδα μέχρι να φορτωθούν τα χαρτιά σε ανυποψίαστους και απροστάτευτους απο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς επενδυτές. Στο κόλπο της ΜΕΑΓΑ συμμετείχε και ο κ. Α. Πελέκης αδελφός της γυναίκας του κυρίου Ευάγγελου Μεϊμαράκη καθώς και κάποιοι άλλοι -επενδυτές- γνωστοί στους χρηματιστηριακούς κύκλους ενώ το παιχνίδι με τη μετοχή γίνονταν μέσα απο δύο χρηματιστηριακές εταιρίες.

    Το παιχνίδι στήθηκε με κάθε λεπτομέρεια γι'αυτό και στον τρίτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη όπου εδρεύει το οργανωτικό του ΠΑΣΟΚ το οποίο κάποιοι κακεντρεχείς έχουν βαφτίσει ΕΛΔΕ άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες. Οι μυημένοι μιλούσαν για το νέο όχημα με το οποίο θα μπει στο Χρηματιστήριο το καζίνο της Πάτρας, ενώ τα ίδια παπαγαλάκια διέρρεαν ότι γνωστός καναλάρχης αγοράζει τη ΜΕΑΓΑ για να βάλει το κανάλι του στη Σοφοκλέους. Βεβαίως τίποτα απ'αυτά δεν έγινε και το κόλπο με τη μετοχή σταμάτησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου.

    Στη συνέχεια η ΜΕΑΓΑ συγχωνεύτηκε με μια άλλη εταιρία και η φούσκα κυκλοφορεί πλέον στα ταμπλό της Σοφοκλέους με την επωνυμία ΒΙΒΕΡ''.

    [Φώτο-471324]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2003 - 20:30:12 UTC