Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπληρωματική απολογία Κανά στον ανακριτή για ΕΛΑ
  • [02] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για σκανδαλολογία
  • [03] ΝΔ:Ουδεμία αντίδραση για το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου.
  • [04] Νέα δήλωση Νεονάκη κατά Γ. Κουρή.
  • [05] Συνεδριάζουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ για την άτυπη πνευμονία

  • [01] Συμπληρωματική απολογία Κανά στον ανακριτή για ΕΛΑ

    06/05/2003 13:48:58

    Στον εφέτη-ανακριτή κ. Χαράλαμπο Μπίρμπο που τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, απολογήθηκε συμπληρωματικά ο πρώην κοινοτάρχης Κιμώλου Αγγελέτος Κανάς ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ΕΛΑ.

    Ο Κανάς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 50 σελίδων στο οποίο αρνήθηκε τις περίπου 50 νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συγκεκριμένες ενέργειες του ΕΛΑ και της 1ης Μάη από το 1998 και μετά.

    Στο απολογητικό του υπόμνημα ο πρώην κοινοτάρχης Κιμώλου υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν καινούργια στοιχεία εναντίον του. Αποδίδει επίσης την εμπλοκή του στις καταθέσεις της πρώην συζύγου του κ. Σοφίας Κυριακίδου, η οποία τον κατηγορεί, όπως υποστηρίζει, για λόγους εκδίκησης, αλλά και στην κατάθεση του πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου κ. Γιάννη Βεντούρη, ο οποίος, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο εμπλέκεται σε οικονομικά σκάνδαλα.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κανά κ. Αλέξης Κούγιας πρόκειται να ζητήσει την κατ'αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορούμενου με την πρώην σύζυγό του και τον κ. Γιάννη Βεντούρη, ενώ αναμένεται να υποβάλει και αίτηση αποφυλάκισης.

    Στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη και ο εφέτης ανακριτής κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος ενώπιον του οποίου απολογήθηκε συμπληρωματικά και η Ειρήνη Αθανασάκη μετά τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος της για συμμετοχή στις ενέργειες του ΕΛΑ και της 1ης Μάη μετά το 1988.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Ειρήνη Αθανασάκη αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε.

    [Φώτο-542351]

    [02] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για σκανδαλολογία

    06/05/2003 13:32:11

    Στη ''σαφή δήλωση" του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέπεμψε τους πολιτικούς

    συντάκτες ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Γενικός Γραμματέας Τύπου Δημήτρης Γέρου.

    ''Η κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια στη σκανδαλολογία,έχει προτεραιότητες και έργο να προωθήσει'',τόνισε επίσης ο κ.Γέρου, ενώ αναφορικά με το ορόσημο του ''τέλους Ιουνίου'',που έθεσε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του ως προθεσμία για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων τους, είπε πως πρόκειται για το συγκεκριμένο εξάμηνο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο κ.Σημίτης,στην αρχή του έτους,στην κυβέρνηση.

    Ο κ. Γέρου απαντώντας ακόμη σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απέφυγε να δηλώσει οτιδήποτε,θυμίζοντας οτι επι του θέματος υπάρχει προνομία του πρωθυπουργού,ενώ αναφορικά με τις εκλογές επανέλαβε πως αυτές θα γίνουν την άνοιξη του 2004.

    Ως προς το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Κύρτσου,ο κ. Γέρου συνέστησε ''να μην προτρέχουμε'' και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτό.

    Τέλος,σε ερώτηση σχετική με τα πρόσφατα δημοσιεύματα,που αναφέρονται στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου προ ετών, ο κ. Γέρου παρατήρησε ''πως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν θολούρα και θέμα. Οσοι προσπαθούν να συντηρήσουν αυτό το κλίμα παίζουν εν ου παικτοίς.Η κυβέρνηση έχει απαντήσει απόλυτα και επι της ουσίας''.

    [03] ΝΔ:Ουδεμία αντίδραση για το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου.

    06/05/2003 13:21:43

    Ουδεμία αντίδραση υπάρχει απο τη Νέα Δημοκρατία για το βιβλίο του πρώην διευθυντή του "Ελεύθερου Τυπου" Γιώργου Κύρτσου με τίτλο

    ''Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών'',με το οποίο κατηγορεί την ηγεσία του κόμματος για σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Συμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί οδηγία προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κομματος να αγνοήσουν τις όποιες καταγγελίες και να μήν υπάρξει δημόσια αντιπαράθεση,καθώς η Ρηγιλλης εκτιμά οτι γίνεται μια προσπάθεια συμψηφισμού ''με τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ για να δοθεί η εντύπωση οτι ολοι το ίδιο είναι''.

    Ο κ.Κύρτσος στο βιβλίο του υποστηρίζει,μεταξύ άλλων,οπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα εφημερίδων, οτι η ηγεσία της ΝΔ αργά και σταθερά διολισθαίνει σε εξαρτήσεις οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων.

    Στις 372 σελίδες του βιβλίου υπάρχουν αναφορές για τις σχέσεις μεταξύ στελεχών της Ρηγίλλης και του προέδρου του κόμματος Κ.Καραμανλή

    τοσο με τον εκδότη της "Καθημερινής" Αριστείδη Αλαφούζο οσο και τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

    Ο κ. Κύρτσος υποστηρίζει επίσης οτι η απομάκρυνσή του απο τον "Ελεύθερο Τύπο" πριν απο λίγους μήνες,εγκειται στη διαφωνία του με τη Ρηγίλλης για τις σχέσεις αυτές.Ο κ. Κύρτσος επίσης ισχυρίζεται οτι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετατραπεί σε αιχμή του δόρατος συγκεκριμένων συμφερόντων και πως έχει παραχωρήσει σε επιχειρηματίες μέρος της κομματικής του εξουσίας.

    Ο πρώην διευθυντής του "Ελεύθερου Τύπου" περιγράφει περιστατικό για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε την αντικατάσταση του Αρη Σπηλιωτόπουλου απο το Θόδωρο Ρουσσόπουλο στη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ.Ο κ. Κύρτσος αναφέρει οτι το πληροφορήθηκε απο τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη αρκετές εβδομάδες πριν απο την επίσημη ανακοίνωση, εν πλώ με τη θαλαμηγό του επιχειρηματία . Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο αυτή η είδηση τον έκανε πιό αυστηρό στην κρίση του για τον κ. Καραμανλή εκτιμώντας οτι μετά την εκλογική ήττα του 2000 ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε πως δεν υπήρχε η δυνατότητα σύγκρουσης με το κατεστημένο των ΜΜΕ.

    Ο πρώην διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει και τους κκ Βουλγαράκη,Γιάννη Κεφαλογιάννη,Αλέξανδρο Λυκουρέο, Τζαννή Τζαννετάκη και Αγγελο Φιλιππίδη οτι έχουν σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα.

    Ο δημοσιογράφος κ.Κύρτσος αναφέρει οτι ''ο Καραμανλής δεν είναι εξαγοράσιμος - είναι πολύ υπερήφανος για να μετατραπεί σε υπάλληλο συμφερόντων- παγιδεύεται ομως αρκετά εύκολα. Το επιτελείο του είναι γεμάτο απο στελέχη που κάνουν εισηγήσεις για να εξυπηρετήσουν περισσότερο συμφέροντα ή να βλάψουν άλλα,παρά για να προωθήσουν τους στόχους της ΝΔ''.

    Επίσης ο κ. Κύρτσος υποστηρίζει οτι είχε δεχθεί πρόταση απο τον κ. Καραμανλή να είναι στη λίστα επικρατείας στις εκλογές και πως είχε δώσει αρνητική απάντηση,ενώ αναφέρει οτι το βιβλίο του δεν είναι αποχαιρετισμός στο δημόσιο βίο,αλλά ανακοίνωση της επιστροφής του, προαναγγέλλοντας παράλληλα την έκδοση εφημερίδας που θα διανέμεται δωρεάν.-

    [Φώτο-513258]

    [04] Νέα δήλωση Νεονάκη κατά Γ. Κουρή.

    06/05/2003 13:13:45

    "Ο οχετός της λάσπης απο τον κ.Κουρή συνεχίζεται.Τα δήθεν κέρδη που αναφέρει στο σημερινό του δημοσιευμα είναι ενσυνείδητα ψεύδη και συκοφαντίες και επιβαρύνουν τη θέση του απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη".

    Τη δήλωση έκανε το μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης με αφορμή νέο σημερινό δημοσίευμα της "Αυριανής" που αναφέρεται στις χρηματιστηριακές δραστηριότητές του.

    "Ας μήν έχει καμία αμφιβολία ο κ. Κουρής. Θα αναλάβει πλήρως το κόστος και τις συνέπειες των αθλιοτήτων του. Τα τερτίπια και τα λογοπαίγνια δεν θα τον σώσουν",αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Νεονάκης.

    Στο δημοσίευμα της Αυριανής αναφέρεται ότι ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης, κέρδισε στο Χρηματιστήριο ενάμισυ με δύο δισεκατομμύρια δραχμές.

    [Φώτο-467022]

    [05] Συνεδριάζουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ για την άτυπη πνευμονία

    06/05/2003 11:49:08

    Συναντώται εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρουσία και της επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού της άτυπης πνευμονίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή έως τώρα, σε τουλάχιστον 464 άτομα σε όλο τον κόσμο.

    Η ελβετική φαρμακευτική εταιρία ''Berna Biotech'' ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου και σε 5 με έξι μήνες θα γνωρίζει αν θα είναι αποτελεσματικό.

    Λόγω της επιδημίας της άτυπης πνευμονίας στην Ασία, το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως ακυρώνει τις εγγραφές πολλών εκατοντάδων φοιτητών από ασιατικές χώρες στα καλοκαιρινά μαθήματα, που αρχίζουν σε λίγες εβδομάδες.

    Στο μεταξύ δέκα χιλιάδες άτομα τέθηκαν σε καραντίνα στην πόλη Νανζίγκ, στην ανατολική Κίνα, σε μιά προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 206 άτομα στη χώρα και έχει προσβάλει άλλα 4.280.

    Ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο που επισκέφτηκε χθες ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με άτυπη πνευμονία , δήλωσε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στην αντιμετώπιση της νόσου , αλλά ''η κατάσταση παραμένει σοβαρή''.

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας τόνισε πάντως ότι είναι ακόμη πρόωρο να διατυπώνονται συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης της νόσου, ιδιαίτερα στο Πεκίνο.

    Σήμερα 8 νέοι θάνατοι και 138 κρούσματα απο την άτυπη πνευμονία αναφέρθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

    Τέσσερα νέα κρούσματα της νόσου αναφέρθηκαν και στην Ταϊβάν με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ασθενών από την άτυπη πνευμονία να ανέλθει σε 120.

    Μέχρι τώρα στην Ταϊβάν έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο 10 άτομα.

    [Φώτο-583280]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2003 - 11:30:12 UTC