Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 15 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [02] 17Ν:Στη φυλακή παραμένει ο Παπαναστασίου.
  • [03] Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς.
  • [04] Παραδίδεται αύριο το νέο τμήμα της Αττικής Οδού
  • [05] Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι του ΙΚΑ
  • [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη για Σύμφωνο Σταθερότητας.

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    30/01/2003 12:45:41

    Για νέο κύμα κακοκαιρίας προειδοποιεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε το μεσημέρι.

    Ειδικότερα, ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα στη Δυτική Ελλάδα και αύριο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν και στη Θράκη. Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν στην ανατολική Ελλάδα.

    Το Σάββατο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα.

    Την Κυριακή τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Ελλάδα.

    [Φώτο-383301]

    [02] 17Ν:Στη φυλακή παραμένει ο Παπαναστασίου.

    30/01/2003 12:22:26

    Προσωρινά κρατούμενος παραμένει ο Ανέστης Παπαναστασίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'',σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλιου Εφετών που τον παραπέμπει σε δίκη με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στην υπόθεση.

    Οι εφέτες αποφαίνονται με το βούλευμά τους ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του 19ου κατηγορούμενου στην υπόθεση,παρά την αντίθετη γνώμη που είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας εφετών Κυριάκος Καρούτσος.

    Παράλληλα διατάσσουν την παραπομπή του Παπαναστασίου με τους άλλους κατηγορούμενους για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'' λόγω συνάφειας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ανέστης Παπαναστασίου 41 ετών,συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου,ενώ είχε ήδη εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα για τους 18 κατηγορούμενους για συμμετοχή στη ''17 Νοέμβρη''.Ετσι,σε βάρος του είχε σχηματισθεί χωριστή δικογραφία για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

    [Φώτο-532012]

    [03] Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς.

    30/01/2003 12:22:17

    Στεφάνι στη μνήμη του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς κατέθεσε το πρωί ο πρίγκηπας Ανδρέας,Δούκας του Γιόρκ,δεύτερος γιος της βασίλισας Ελισσάβετ της Αγγλίας,κοντά στο σημείο επί της λεωφόρου Κηφισίας, όπου δολοφονήθηκε από τρομοκράτες ο ταξίαρχος στις 8 Ιουνίου του 2000.

    Στην κατάθεση στεφάνου και την επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ο Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ.Ευσταθιάδης,ο πρώην Υπουργός,θύμα της ''17 Νοέμβρη'',Γιώργος Πέτσος,η χήρα του Δημήτρη Αγγελόπουλου - Τασία,η κόρη του δολοφονηθέντος Τζόρτζη Αθανασιάδη - Ειρήνη,η κόρη του δολοφονηθέντος Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης Μιχάλη Βρανόπουλου και η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν.

    Οπως δήλωσε η Ειρήνη Αθανασιάδη ''βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Στήβεν Σόντερς μετά το θάνατο του οποίου άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα για την αποκάλυψη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

    Στεναχωρημένη με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους εκβιασμούς,δήλωσε η κα Τασία Αγγελοπούλου,ενώ,όπως τόνισε,όλα αυτά τα χρόνια δίνει και αυτή τον προσωπικό της αγώνα.

    Ο πρίγκηπας Ανδρέας βρίσκεται στην Αθήνα ως ειδικός εκπρόσωπος της Μ.Βρεταννίας για τις διεθνείς επενδύσεις και το εμπόριο.Πρόκειται

    να συναντηθεί με βρετανούς και έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για προσωπική και δημόσια ασφάλεια,θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία Ελευσίνας,όπου βρετανική εταιρία συνεργάζεται για την κατασκευή πλοίων για το ελληνικό ναυτικό και θα παραστεί σε έκθεση σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια.-

    [04] Παραδίδεται αύριο το νέο τμήμα της Αττικής Οδού

    30/01/2003 11:58:56

    Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της Αττικής Οδού απο την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας εως το Γέρακα μήκους 13 χιλιομέτρων.

    Εκτιμάται ότι η διαδρομή εως το αεροδρόμιο των Σπάτων θα διανύεται σε 25 λεπτά.

    Τα εγκαίνια θα γίνουν από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, η οποία θα ανακοινώσει και το αντίτιμο για τα διόδια.

    [Φώτο-435660]

    [05] Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι του ΙΚΑ

    30/01/2003 11:58:41

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ ζητώντας την ικανοποίηση θεσμικών ζητημάτων και ειδικότερα να μην εκχωρηθούν τομείς του Ιδρύματος σε ιδιωτικές εταιρίες.

    Λόγω της απεργίας παρατείνεται μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου η προθεσμία καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και των μηνιαίων δόσεων κοινών και οικοδομοτεχνικών επιχειρήσεων στο ΙΚΑ.

    [Φώτο-450973]

    [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη για Σύμφωνο Σταθερότητας.

    30/01/2003 11:58:27

    Η Γαλλία, με τη στάση που κρατεί όσον αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας δίνει ''το κακό παράδειγμα'' στις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ και σε αυτές που επιθυμούν να υιοθετήσουν το κοινό νόμισμα, προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους ''Φαϊνάνσιαλ Τάιμς'' ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και προεδρεύων του ECOFIN Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Την προηγούμενη βδομάδα η Γαλλία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των εταίρων της, να προχωρήσει, δηλαδή, σε μείωση του δομικού δημόσιου ελλείμματος της κατά 0,5% ετησίως και να δεσμευθεί ότι θα κινηθεί προς μία κατάσταση πλησίον του ισοσκελισμού των δημοσιονομικών της μέχρι το 2006.

    Ο Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η συμμόρφωση τελικώς, της Γαλλίας είναι ''κρίσιμης σημασίας, όχι μόνο για τις χώρες της ζώνης του ευρώ αλλά και για αυτές που δεν είναι ακόμη μέλη''. Προέβη στην εκτίμηση ότι η Δανία και η Σουηδία που εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης του κοινού νομίσματος επιθυμούν να λάβουν εγγυήσεις για την καλή διαχείρισή του.

    Σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, η διαμάχη μεταξύ των Ευρωπαίων σχετικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας τους εκτρέπει από αυτό που θα έπρεπε να είναι ο πρωταρχικός στόχος τους, δηλαδή η εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

    [Φώτο-537167]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2003 - 12:30:42 UTC