Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Δρυ για την αγροτική πολιτική
  • [02] Απέρριψε ξανά όλες τις κατηγορίες ο Αλ.Γιωτόπουλος
  • [03] Αυστηρή προειδοποίηση Χριστοδουλάκη για ανατιμήσεις
  • [04] Στον Ερυθρό Σταυρό ο Χ.Φλωράκης.

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Δρυ για την αγροτική πολιτική

    20/08/2002 18:54:08

    Θέματα που αφορούν την αγροτική πολιτική, σε συνδυασμό με την άσκηση της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2003, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Γεωργίας. Σύμφωνα με τον κ. Δρυ στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η πορεία εξόφλησης των βαμβακοπαραγωγών και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες. Για το τελευτάιο είπε ότι ήδη έχουν καταβληθεί 5 δισ. δρχ. και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα δοθούν άλλα 15 δισ. δρχ. Οσον αφορά τη συμπληρωματική ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα εξοφληθούν, η επιστροφή της ενίσχυσης από την ΕΕ ύψους 8,5-12,5 δρχ. το κιλό, όπως επίσης και το ποσόν για τις ποσότητες που αναγνώρισε ως νόμιμη παραγωγή η ΕΕ. Τα προβλήματα των αγροτών θα είναι στο επίκεντρο της αυριανής σύσκεψης του προέδρου της ΝΔ, με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος.

    [02] Απέρριψε ξανά όλες τις κατηγορίες ο Αλ.Γιωτόπουλος

    20/08/2002 18:45:23

    Νέο τετ α τετ είχαν το απόγευμα ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, ο οποίος τον επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία, για τις νέες εναντίον του κατηγορίες, με βάση την απολογία του Σάββα Ξηρού. Ο

    ''Λάμπρος'' της 17 Νοέμβρη συνέχισε την αρνητική στάση που τηρεί από την αρχή της ανακριτικής διαδικασίας, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σήμερα άνοιξε και ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

    [03] Αυστηρή προειδοποίηση Χριστοδουλάκη για ανατιμήσεις

    20/08/2002 18:35:20

  • Με αυστηρούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, προσπαθεί η κυβέρνηση να ελέγξει το κύμα των ανατιμήσεων που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες σε μια σειρά προϊόντων. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών και τα ονόματά τους θα περιλαμβάνονται σε ειδικές λίστες, που θα δημοσιοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να γίνουν γνωστές στο καταναλωτικό κοινό. Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης προειδοποίησε σήμερα τις επιχειρήσεις που υπερτιμολογούν, ότι θα υποστούν με αμείλικτο τρόπο φορολογικούς ελέγχους από το ΣΔΟΕ. Ο κ.Χριστοδουλάκης παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αδικαιολόγητες υπερτιμολογήσεις κυρίως μέσω στρογγυλοποιήσεων των τιμών σε ευρώ, αλλά και από την προσπάθεια επιχειρήσεων να αντισταθμίσουν απώλεια στα έσοδα τους που οφείλονται σε μείωση των πωλήσεων, ώστε να διατηρήσουν τα κέρδη τους. Ο υπουργός χαρακτήρισε τον πληθωρισμό εθνική πληγή και κάλεσε τους καταναλωτές να συστρατευθούν και αυτοί στη μάχη για τον περιορισμό του. Το Ινστιτούτο Καταναλωτή, το γνωστό ΙΝΚΑ καλεί τους καταναλωτές, να προχωρήσουν σε γενικό μπουκοτάζ και να μην κάνουν καμία αγορά στις 3 Σεπτεμβρίου, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται σε πολλά προϊόντα από την αρχή του χρόνου.

    [04] Στον Ερυθρό Σταυρό ο Χ.Φλωράκης.

    20/08/2002 15:03:51

    Ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, εισήχθη στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", καθώς κάτι τέτοιο κρίθηκε αναγκαίο από το γιατρό του, και θα παραμείνει για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ γίνεται λόγος για σειρά προγραμματισμένων εξετάσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 August 2002 - 20:30:13 UTC