Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθήνα-Μέτρα για πλημμύρες.
  • [02] Κυβέρνηση ανησυχία για κύμα αυξήσεων.
  • [03] Συναντήσεις πρωθυπουργού.
  • [04] Καταθέσεις για 17Ν.
  • [05] Σήμερα η συμπληρωματική απολογία του Γιωτόπουλου.
  • [06] Σύσκεψη στη ΝΔ για οικονομία, τρομοκρατία, πλημμύρες.
  • [07] Ελεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης για ανατιμήσεις.

  • [01] Αθήνα-Μέτρα για πλημμύρες.

    20/08/2002 13:45:46

    ''Πρέπει να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη για τις ανάγκες άμυνας της πολιτείας και αυτό είναι η θέληση και απόφαση του πρωθυπουργού'', δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Τσακλίδη, και τον γγ Πολιτικής Προστασίας Δ.Παπανικολάου. Κατά τη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η τοποθέτηση, σε αποθηκευτικούς χώρους κοντά στις γέφυρες, όπου παρουσιάζονται προβλήματα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, όπως αυτά της περασμένης Κυριακής, 10.000 σάκων άμμου για την αναχαίτιση των υδάτων, που θα τοποθετούνται εκεί όταν θα παρουσιάζεται το πρόβλημα. Επίσης θα εγκατασταθούν εντός 15 ημερών,κατά μήκος του ποταμού, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, μεταλλικά πετάσματα,προκειμένου να συγκρατήσουν το νερό μέσα στην κοίτη.

    [02] Κυβέρνηση ανησυχία για κύμα αυξήσεων.

    20/08/2002 13:43:24

    Εντείνεται η ανησυχία στην κυβέρνηση για το κλίμα ανατιμήσεων στην αγορά ενώ και οι καταναλωτικές οργανώσεις ετοιμάζονται για μποϋκοτάζ στις 3 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ όμως από Σεπτέμβριο τα οικογενειακά εισοδήματα θα πρέπει ν`αντιμετωπίσουν αυξήσεις σε σειρά υπηρεσιών εκτός από τα προϊόντα. Ασφάλειες, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, σχολικά, δίδακτρα και άλλα δημιουργούν ανησυχία στα αρμόδια οικονομικά υπουργεία για την πορεία του πληθωρισμού.

    [03] Συναντήσεις πρωθυπουργού.

    20/08/2002 13:42:10

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άρχισε σήμερα τις επαφές του με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς του, ενόψει μάλιστα και των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για τις αρχές Σεπτεμβρίου οι βαμβακοπαραγωγοί. Στη μίαμισυ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη. Αύριο, ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, με αντικείμενο το πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης και των φοροελαφρύνσεων το οποίο θα ανακοινωθεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    [04] Καταθέσεις για 17Ν.

    20/08/2002 13:39:26

    Στον κ.Ζερβομπεάκο κατέθεσε το πρωί ως μάρτυρας, ο αστυνομικός Ιωάννης Παπαφώτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή με μέλη της ''17 Νοέμβρη'' στα Σεπόλια. Ο μάρτυρας θα συνεχίσει και αύριο την κατάθεσή του και αναμένεται να δηλώσει στον ανακριτή μαζί με τον συνάδελφό του Σωκράτη Κότσια, ο οποίος είχε επίσης τραυματιστεί στη συμπλοκή αυτή, παράσταση πολιτικής αγωγής. Το πρωί ο δικηγόρος των δύο αστυνομικών πρώην βουλευτής Λευτέρης Παπαδημητρίου θύμα και ο ίδιος της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης επισκέφθηκε τον κ.Ζερβομπεάκο και ζήτησε αντίγραφο της δικογραφίας για την υπόθεση. Ο κ.Παπαδημητρίου θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τον εαυτό του, τους δύο αστυνομικούς καθώς και την οικογένεια του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη.

    [05] Σήμερα η συμπληρωματική απολογία του Γιωτόπουλου.

    20/08/2002 07:23:24

  • Σήμερα αναμένεται να δώσει τη συμπληρωματική του απολογία στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ενώπιον του κ. Ζερβομπεάκου αναμένεται να εμφανιστεί το πρωί προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της ανάκρισης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και παρολίγο θύμα της ''17Ν'' Λευτέρης Παπαδημητρίου.

    [06] Σύσκεψη στη ΝΔ για οικονομία, τρομοκρατία, πλημμύρες.

    20/08/2002 07:23:10

  • Η πορεία της οικονομίας, η τρομοκρατία, αλλά και οι πρόσφατες πλημμύρες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών συσκέψεων του Κώστα Καραμανλή με στελέχη του κόμματός του. Σήμερα θα συνέλθει η ομάδα πολιτικής ανάλυσης, ενώ αύριο Τετάρτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη για τα αγροτικά.

    [07] Ελεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης για ανατιμήσεις.

    20/08/2002 07:23:00

  • Ανατιμητικό κλίμα σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών εντοπίζει το υπουργείο Ανάπτυξης που έχει αυξήσει τους ελέγχους προσπαθώντας να τιθασεύσει την αγορά. Στα οπωρολαχανικά διαπιστώθηκε ότι οι τιμές σε σχέση με πέρσι έχουν διπλασιαστεί, ενώ υπερτιμολογήσεις υπάρχουν σε όλο το εύρος της αγοράς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 August 2002 - 11:30:18 UTC