Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζουν σήμερα οι αγρότες.
  • [02] Καραμανλής-Οξεία κριτική στην κυβέρνηση.
  • [03] Χρυσοχοϊδης-Εκθεση για τρομοκρατία
  • [04] Υφεση της κακοκαιρίας απο το μεσημέρι.

  • [01] Συνεδριάζουν σήμερα οι αγρότες.

    25/11/2001 13:28:50

    Συνεδριάζουν σήμερα οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών της κεντρικής Μακεδονίας στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν σχετικά με την τιμή του βαμβακιού και τις επιδοτήσεις στα καπνά.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας δε φαίνεται να ικανοποιήθηκαν από την τιμή του βαμβακιού, η οποία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς θα κυμανθεί από 271 έως 286 δραχμές το κιλό.

    Ο κ.Δρυς, ανακοίνωσε επίσης ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα έχουν επιστροφές απο ΦΠΑ και καύσιμα, οι οποίες υπολογίζεται να φτάσουν περίπου στις 25 δραχμές ανά κιλό. Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στην Καρδίτσα, όπου θα εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση

    [02] Καραμανλής-Οξεία κριτική στην κυβέρνηση.

    25/11/2001 09:36:06

    Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον εκλογικό νόμο, απηύθυνε χθες απο το Αίγιο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παράλληλα άσκησε κριτική και σε πολλά επίπεδα της κυβερνητικής πολιτικής, με αιχμή του δόρατος την οικονομία και την πορεία υλοποίησης δημοσίων έργων. Σχετικά με το αγροτικό ζήτημα ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη επιθετική αγροτική πολιτική, προσθέτοντας ότι απαιτείται μετασχηματισμός του υπουργείου Γεωργίας σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί σήμερα τα Καλάβρυτα.

    [03] Χρυσοχοϊδης-Εκθεση για τρομοκρατία

    25/11/2001 09:35:59

    Ενορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για να διαπιστωθεί με ποιόν τρόπο και απο ποιό πρόσωπο διέρρευσε η έκθεση για την τρομοκρατία, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στα ΝΕΑ.

    Πληροφορίες που προέρχονται απο αξιωματούχους της Δημόσιας Τάξης, αναφέρουν ότι η έκθεση είναι σχετικά πρόσφατη και έχει συνταχθεί απο επιστήμονες και αναλυτές, οι οποίοι μελέτησαν όλα τα στοιχεία της τρομοκρατίας απο την έναρξη της δράσης της το 1955 μέχρι και την τελευταία ενέργειά της.

    Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι που υπηρέτησαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρούν την έκθεση σοβαρή μεν αλλά με στοιχεία που είναι λίγο πολύ γνωστά σε όσους υπηρέτησαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    [04] Υφεση της κακοκαιρίας απο το μεσημέρι.

    25/11/2001 09:35:53

    Σταδιακή εξασθένηση των δυσμενών καιρικών φαινομένων προβλέπει για μετά το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Απο τα μεσάνυχτα επετράπη ο απόπλους των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κανονικά επίσης εκτελούνται τα δρομολόγια στις διάφορες πορθμιακές γραμμές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 November 2001 - 12:30:14 UTC