Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπήκε στην Κουντούζ η Βόρεια Συμμαχία.
  • [02] Στα άσπρα πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
  • [03] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση από την Πάτρα.
  • [04] Θεσσαλονίκη-ΚΕΠ-Δια βοής πρόεδρος ο Αβραμόπουλος.
  • [05] Κινητικότητα αγροτών.
  • [06] Προκαλεί και πάλι η Αγκυρα με απειλές κατά της Κύπρου.

  • [01] Μπήκε στην Κουντούζ η Βόρεια Συμμαχία.

    24/11/2001 20:25:43

    Επεσε και η Κουντούζ έπειτα από αρκετές ημέρες πολιορκίας από τους άνδρες της Βόρειας Συμμαχίας. Οπως έγινε γνωστό, εκατοντάδες Ταλιμπάν έχουν παραδωθεί μέχρι στιγμής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και 20.000 μαχητές Ταλιμπάν, καθώς και Αραβες, Πακιστανοί και Τσετσένοι ένοπλοι που έχουν παγιδευτεί στην Κουντούζ. Ετσι, την μόνη πόλη που ελέγχουν ακόμη οι δυνάμεις των Ταλιμπάν είναι η Κανταχάρ. Δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Αλ-Κάιντα, οι Αιγύπτιοι Φαχμί Σασρ και Ταρέκ Ανουάρ, σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, όπως γράφει αραβική εφημερίδα. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 35 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τους Ταλιμπάν, στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσίευμα πακιστανικής εφημερίδας. Ωστόσο, η είδηση διαψεύστηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

    [02] Στα άσπρα πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

    24/11/2001 20:21:05

    Στα άσπρα ντύθηκαν πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Mακεδονίας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Νιφάδες χιονιού έπεσαν και στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, ενώ το έστρωσε για τα καλά στο Πανόραμα και το Ασβεστοχώρι. Έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου και εκεί η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία στη Φλώρινα έπεσε στους επτά βαθμούς κάτω απο το μηδέν και στη Θεσσαλονίκη στους -2. Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και κατά τόπους ένοντες καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Συνεργεία των δήμων και των νομαρχιών βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη, δεν εκτελούνται τα δρομολογια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας από και πρός τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [03] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση από την Πάτρα.

    24/11/2001 20:20:58

    Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος την οικονομική πολιτική αλλά και την καθυστέρηση στην κατασκευή των δημοσίων έργων, εξαπέλυσε από το Αίγιο ο πρόεδρος της ΝΔ. Μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι οι εκθέσεις της Κομισιόν απεικονίζουν τη βαθειά κρίση της ελληνικής οικονομίας, η οποία χάνει την ανταγωνιστικότητά της, διευρύνεται η ανισοκατανομή, η Ελλάδα κατέχει τις τελευταίες θέσεις σε υγεία, παιδεία και νέες τεχνολογίες, ένα στα τέσσερα νοικοκυριά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και η ανεργία κινείται σε εφιαλτικά ύψη. Κατά τον κ. Καραμανλή η κυβέρνηση είναι παράλυτη, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ενώ σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε εικονικό, πλασματικό με κύριο χαρακτηριστικό την υπερφορολόγηση. Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το λιμάνι της Πάτρας, έκανε λόγο για καθυστερήσεις στα δημόσια έργα και για πλήρη εγκατάλειψη της Πάτρας, αποτέλεσμα της μίζερης πολιτικής της κυβέρνησης.

    [04] Θεσσαλονίκη-ΚΕΠ-Δια βοής πρόεδρος ο Αβραμόπουλος.

    24/11/2001 20:20:51

    Δια βοής εξέλεξαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, πρόεδρο του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών τα 3.500 μέλη του κόμματος που παίρνουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αβραμόπουλος ανταποδίδοντας την πολιτική φιλοφρόνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος νωρίτερα απευθύνοντας χαιρετισμό είχε προεξοφλήσει ότι ότι το ΚΕΠ έρχεται να ταράξει τα νερά στην πολιτική ζωή, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Παπαγεωργόπουλου για το δημαρχιακό αξίωμα. Οσο για τον προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλο, που και αυτός απηύθυνε χαιρετισμό, ο κ. Αβραμόπουλος του υποσχέθηκε ότι το ΚΕΠ έχει ανοιχτές τις πόρτες και γι' αυτόν. Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για την αρχή ενός νέου αγώνα από τον οποίο το κόμμα θα βγεί νικητής. Τώρα υπάρχουμε, μας υπολογίζουν και μας φοβούνται. Δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε αντίπαλος κανενός, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι εμείς καταθέτουμε στον ελληνικό λαό τους στόχους μας, την ανάλυση και τις προτάσεις μας.

    [05] Κινητικότητα αγροτών.

    24/11/2001 20:20:45

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν σχετικά με την τιμή του βαμβακιού και τις επιδοτήσεις στα καπνά. Πάντως οι αγρότες της Θεσσαλίας δε φαίνεται να ικανοποιήθηκαν από την τιμή του βαμβακιού, η οποία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός γεωργίας Γιώργος Δρυς θα κυμανθεί από 271 έως 286 δραχμές το κιλό. Ο κ.Δρυς, ανακοίνωσε επίσης ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα έχουν επιστροφές απο ΦΠΑ και καύσιμα, οι οποίες υπολογίζεται να φτάσουν περίπου στις 25 δραχμές ανά κιλό. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στην Καρδίτσα, όπου θα εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση.

    [06] Προκαλεί και πάλι η Αγκυρα με απειλές κατά της Κύπρου.

    24/11/2001 20:20:39

    Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές κατά της Κύπρου εκτοξεύει η τουρκική ηγεσία, ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, ο οποίος υποστήριξε πως η Άγκυρα θα λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της προσάρτησης, σε περίπτωση ένταξης της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΈ. Πρόσθεσε επίσης ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί το Κυπριακό για την ένταξή της στην ΕΕ, αφού «πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 November 2001 - 21:30:21 UTC