Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
  • [02] Σε στάση αναμονής οι αγρότες.
  • [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για εκλογικό νόμο.
  • [04] Αυστηρή κριτική στο περιβάλλον Χριστόδουλου.
  • [05] Κινητοποιήσεις αρχίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [06] Στο λιμάνι της Λήμνου προσέκρουσε το πλοίο "Ταξιάρχης".
  • [07] Αμετακίνητος για το Κυπριακό ο Ετσεβίτ.

  • [01] Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

    25/11/2001 20:26:44

    Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση,σχετικά με το ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως ότι είναι να πει θα το καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε ουσιαστικά ουδέτερη θέση σε σημερινό δημοσίευμα, σύμωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα προτείνει το ΙΚΑ για την κύρια ασφάλιση δημοσίων υπαλλήλων και τραπεζικών. Το σενάριο αυτό αντιμετωπίζεται θετικά από την ΟΤΟΕ, επιφυλακτικά από την ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΓΣΕΕ συγκλίνει στη λύση ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος στα επικουρικά ταμεία. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει το διάλογο καταθέτοντας τις απόψεις της μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να είναι σενάρια, προτάσεις, υποθέσεις και εκτιμήσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν την επίσημη κυβερνητική θέση,τόνισε ο κ. Πρωτόππαπας

    [02] Σε στάση αναμονής οι αγρότες.

    25/11/2001 20:26:38

    Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες αναμένοντας διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, σχετικά με την τιμή του βαμβακιού και τις επιδοτήσεις στα καπνά. Ο υπουργός γεωργίας Γιώργος Δρυς επισκέφθηκε σήμερα τη Βοιωτία σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους αγρότες για τις τιμές του βάμβακος και να τους πείσει να προσέλθουν στο διάλογο. Οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών της Μακεδονίας αποφάσισαν να παραμείνουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του. Οι αγρότες της Θεσσαλίας κατέρχονται από αύριο σε συλλαλητήρια, την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση στην Καρδίτσα και από τις 10 Δεκεμβρίου θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, χωρίς να κλείσουν το δρόμο. Ο υφυπουργός γεωργίας Βαγγέλη Αργύρης τόνισε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των αγροτών, λέγοντας ψέματα πως η τιμή του βαμβακιού θα πέσει κάτω απο τις 200 δραχμές, ενώ στην ουσία αναμένεται να φτάσει τις 300 δραχμές το κιλό.

    [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για εκλογικό νόμο.

    25/11/2001 20:26:31

    Απάντηση στη δριμύτατη επίθεση κατα της κυβέρνησης που εξαπέλυσε από την Πάτρα ο Κώστας Καραμανλής, με αφορμή σενάρια για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πρωτόππαπας αφού εξέφρασε την απορία του για την οξύτητα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθύμισε ότι οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από τις μεθεπόμενες εκλογές και σημείωσε ότι καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει εάν δεν συμφωνήσει η ΝΔ. Ο κ.Πρωτόππαπας απέδωσε την αντίδραση του κ. Καραμανλή σε πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας από τη σαφή ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. «Οσο και αν επιχειρούν να νοθεύσουν εκλογικούς νόμους, δεν θα νοθεύσουν τη λαϊκή βούληση, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    [04] Αυστηρή κριτική στο περιβάλλον Χριστόδουλου.

    25/11/2001 20:26:24

    Αυστηρή κριτική στο περιβάλλον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ασκούν οι Μητροπολίτες Πειραιά και Δημητριάδος, κύριοι Καλλίνικος και Ιγνάτιος αντίστοιχα. Ο ιεράρχης Πειραιώς εξέφρασε την ευχή να πρυτανεύσει η αξιοκρατία και όχι η ευνοιοκρατία και τα οικονομικά συμφέροντα. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε δηλώσεις του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για μεθοδεύσεις, δημιουργία κλίματος ομάδων και καθεστωτικές καταστάσεις και επικρίνει πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου ότι τον επηρεάζουν προς λανθασμένες κατευθύνσεις.

    [05] Κινητοποιήσεις αρχίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ.

    25/11/2001 20:26:16

    Κύκλο κινητοποιήσεων αρχίζουν από την Τρίτη οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση των περίπου 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και μέχρι τότε τα ιατρεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    Οι γιατροί του Ιδρύματος θα επανέλθουν στις 3 Δεκεμβρίου με νέο γύρο κινητοποιήσεων.

    [06] Στο λιμάνι της Λήμνου προσέκρουσε το πλοίο "Ταξιάρχης".

    25/11/2001 20:26:09

    Στο λιμάνι της Λήμνου προσέκρουσε το επιβατικό πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, όταν κατά τη διάρκεια χειρισμών κατάπλου, παρασύρθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Απο την πρόσκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο λιμενοβραχίονα όσο και στην δεξιά πλευρά του πλοίου, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι να επιθεωρηθεί.

    [07] Αμετακίνητος για το Κυπριακό ο Ετσεβίτ.

    25/11/2001 20:25:54

    Αμετακίνητος σχετικά με το Κυπριακό εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, λέγοντας πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα της Τουρκίας, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στις επιλογές του Ραούφ Ντενκτάς και διαμηνύοντάς του ότι δεν είναι μόνος και έχει μαζί του την Τουρκία. Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, ο κ. Ετζεβίτ επανήλθε στους ισχυρισμούς του περί

    «γενοκτονίας και κατηγόρησε τη Δύση λέγοντας πως είναι ακατανόητο να παρουσιάζει το Κυπριακό ως θέμα του Ραούφ Ντενκτάς, ενώ είναι πρόβλημα της Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 November 2001 - 21:30:22 UTC