Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Κ.Σημίτη στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.
  • [02] Τροπολογία για απόδωση ελληνικής ιθαγένειας.
  • [03] Αβραμόπουλος-Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών.
  • [04] Η αλβανική κυβέρνηση καταδίκασε τις επιθέσεις στην ΠΓΔΜ.
  • [05] Βουλευτές ζητούν να αποδωθούν οι ευθύνες για το θάνατο του 3χρονου στη
  • [06] Ομιλία Σημίτη για "μία κοινωνία πολιτών".
  • [07] Στο Φανάρι αντιπροσωπεία μητροπολιτών.
  • [08] Επαφές του αρχηγού της "Σκότλαντ Γιαρντ" στην Αθήνα.

  • [01] Μήνυμα Κ.Σημίτη στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

    06/03/2001 21:11:54

    Μήνυμα του πρωθυπουργού οτι η Ελλάδα τάσσεται απερίφραστα υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της ΠΓΔΜ και για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση, μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ. Ο κ.Παπανδρέου μετέβη εκτάκτως στα Σκόπια, προκειμένου να βρεθεί λύση στην κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο. Ο Γκεοργκιέφσκι ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξή της, τονίζοντας οτι μπορεί να βοηθήσει γενικότερα στα Βαλκάνια.

    [02] Τροπολογία για απόδωση ελληνικής ιθαγένειας.

    06/03/2001 21:11:46

    Με ειδική τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την μετανάστευση θα ρυθμιστεί ο τρόπος απόδωσης ελληνικής ιθαγένειας στους παλιννοστούντες ομογενείς, προκειμένου να διευκολυθεί η διαδικασία. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη και εκπροσώπους ποντιακών σωματείων.

    [03] Αβραμόπουλος-Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών.

    06/03/2001 21:11:13

    "Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών" είναι ο τίτλος του κόμματος που ανεκοίνωσε στις 8 το βράδι, δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι δύο κίτρινοι κύκλοι και όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, στο Ζάππειο, όπου έγινε η παρουσίαση του τίτλου του κόμματος, το συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Αβραμόπουλος παρουσίασε επίσης την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του, ενός κόμματος που αποσκοπεί, όπως είπε, στην απελευθέρωση των ενεργών δυνάμεων του ελληνισμού και να είναι φορέας αλλαγής και ανανέωσης.

    [04] Η αλβανική κυβέρνηση καταδίκασε τις επιθέσεις στην ΠΓΔΜ.

    06/03/2001 21:11:06

    Στην Αλβανία, τόσο ο πρόεδρος, όσο και πρωθυπουργός, καταδίκασαν ως απαράδεκτες τις ενέργειες των ομοεθνών τους, τονίζοντας οτι είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο αλλαγής των συνόρων. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κάλεσε την διεθνή ειρηνευτική δύναμη που εδρεύει στην περιοχή να σκληρύνει τη στάση της, απέναντι στους αλβανούς αντάρτες. Επίσης, η ειρηνευτική δύναμη που εδρεύει στο Κόσοβο, ενίσχυσε την παρουσία της στα θερμά σημεία της κοινής μεθορίου με την ΠΓΔΜ και παράλληλα, προχώρησε σε συλλήψεις αλβανών υπόπτων για συμμετοχή σε επεισόδια.

    [05] Βουλευτές ζητούν να αποδωθούν οι ευθύνες για το θάνατο του 3χρονου στη Λέσβο.

    06/03/2001 21:11:00

    Βροχή ερωτήσεων και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατατέθηκαν στη βουλή

    για την υπόθεση του 3χρονου Παναγιώτη, που έμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία, πριν προλάβει να κάνει το ταξίδι της σωτηρίας του στη ΗΠΑ. Η αναζήτηση ευθυνών είναι το αίτημα των περισσοτέρων βουλευτών, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το ποσό των 100 εκατομμυρίων δρχ που είχε συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας και έμεινε δεσμευμένο, θα διατεθεί σε κοινωνικά ιδρύματα.

    [06] Ομιλία Σημίτη για "μία κοινωνία πολιτών".

    06/03/2001 21:10:52

    Σε εκδήλωση πέντε κινήσεων πολιτών, μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός με θέμα: "Για μια ανοιχτή κοινωνία - για μια κοινωνία των πολιτών". Ο Σημίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα άλματα που έχει πραγματοποιήσει η ελληνική κοινωνία μετά το '74 και τα οποία την έχουν καταστήσει προηγμένη οικονομικά και κοινωνικά. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπεραστούν οι περιχαρακωμένες τάσεις και η επανάληψη του καθιερωμένου και κατέληξε, υπογραμμίζοντας οτι η κοινωνία αυτή είναι μία κοινωνία ευρωπαϊκή, βασισμένη στις αξίες του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού που τείνουν να πάρουν καθολικό και παγκόσμιο χαρακτήρα

    [07] Στο Φανάρι αντιπροσωπεία μητροπολιτών.

    06/03/2001 21:10:46

    Στο Φανάρι μεταβαίνει την Πέμπτη αντιπροσωπεία μητροπολιτών, προκειμένου να καθορίσουν το πλαίσιο του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η ελληνική εκκλησία θα προτείνει ο διάλογος να διεξαχθεί στις 5 και 6 Απριλίου. Στο μεταξύ, η Ιερά Σύνοδος δεν έχει ακόμη συζητήσει το θέμα της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην Αθήνα, ενώ όπως έγινε γνωστό, το ζήτημα αυτό θα συζητήσει ο αρχιεπίσκοπος με εκπροσώπους του Αγίου Ορους.

    [08] Επαφές του αρχηγού της "Σκότλαντ Γιαρντ" στην Αθήνα.

    06/03/2001 21:10:38

    Την επίτευξη προόδου στις έρευνες για τη δολοφονία του Βρετανού Ταξίαρχου Στίβενς Σόντερς, επιβεβαίωσε ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ, Τζον Στίβενς, ο οποίος ολοκλήρωσε των κύκλο των επαφών του στην Αθήνα. Ο βρετανός αξιωματούχος τόνισε την άριστη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και βρετανικών διωκτικών αρχών για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αλλά και την προετοιμασία της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 March 2001 - 21:30:22 UTC