Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο της Βουλής
  • [02] Σε πολεμική ετοιμότητα η ΠΓΔΜ-Δηλώσεις γγ του ΝΑΤΟ
  • [03] Βουλγαρία-ΠΓΔΜ-Στρατιωτική βοήθεια.
  • [04] Εκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για οικονομική πολιτική
  • [05] Καύσιμα-Μειωμένες τιμές απο τα μεσάνυχτα
  • [06] Νομάρχες-Αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο
  • [07] Μητσοτάκης-Υπογραφή για ταυτότητες
  • [08] Πυρκαγιά σε υπόγεια αποθήκη στο Ρέθυμνο
  • [09] Συνάντηση Σημίτη με συνταξιούχους και Σταθόπουλο
  • [10] Ελλάδα-Οικονομία.
  • [11] "Τρελές αγελάδες".

  • [01] Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο της Βουλής

    07/03/2001 14:08:30

  • Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του, "Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών", παρέδωσε το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Κακλαμάνης ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο καλή τύχη, ενώ απο την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε το κόμμα του να βρεθεί σύντομα στο ναό της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, απο τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας το νέο κόμμα Αβραμόπουλου, δήλωσε οτι θα μιλήσει μόνο αν δει ή αν ακούσει κάτι πραγματικά καινούργιο.

    [02] Σε πολεμική ετοιμότητα η ΠΓΔΜ-Δηλώσεις γγ του ΝΑΤΟ

    07/03/2001 14:08:24

  • Σε πολεμική ετοιμότητα, εξακολουθεί να βρίσκεται η ΠΓΔΜ, μετά τις τελευταίες αιματηρές επιθέσεις Αλβανών εξτρεμιστών, κατα μήκος των συνόρων της. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πρόκειται να συνεδριάσει απόψε, για να εξετάσει την κατάσταση, ενω ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον, δήλωσε οτι η Συμμαχία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στο γιουγκοσλαβικό στρατό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ένοπλων Αλβανικών ομάδων. Στο μεταξύ την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στα Σκόπια, ανακοίνωσε σήμερα η Βουλγαρία.

    [03] Βουλγαρία-ΠΓΔΜ-Στρατιωτική βοήθεια.

    07/03/2001 14:08:18

    Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών οχημάτων της Βουλγαρίας γεμάτα πυρομαχικά αναμένεται στη γειτονική ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας που προσφέρει η Σόφια στα Σκόπια για την αντιμετώπιση των ενόπλων συγκρούσεων που μαίνονται στα σύνορα με το Κόσοβο, ανακοινώθηκε σήμερα από το βουλγαρικό υπουργείο Αμυνας.

    Οπως είχε δηλώσει χθες ο υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας Μπόικο Νόεβ, η βουλγαρική στρατιωτική βοήθεια αποτελείται από "εξοπλισμό εξουδετέρωσης ναρκών και πυρομαχικών".

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πρώτα φορτηγά αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο Πέμπτη. Δεν διευκρίνισε πάντως τον αριθμό τους, ούτε το φορτίο που μεταφέρουν.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ιβάν Κόστοφ, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε σήμερα ότι θα μεταβεί αύριο στην ΠΓΔΜ για διήμερη επίσκεψη.

    [04] Εκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για οικονομική πολιτική

    07/03/2001 14:08:11

  • Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους προσανατολισμούς της οικονομικής πολιτικής, δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Στο κεφάλαιο για τη χώρα μας ζητείται η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία. Σημειώνει οτι η δημοσιονομική κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση τα τελευταία χρόνια και προσθέτει οτι οι προσπάθειες θα πρέπει να εντατικοποιηθούν με ρυθμούς ταχύτερους απο αυτούς που προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Παράλληλα ζητείται η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών για τη δημιουργία επιχειρήσεων, καθώς και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην εργασία.

    [05] Καύσιμα-Μειωμένες τιμές απο τα μεσάνυχτα

    07/03/2001 14:08:04

  • Νέες μειωμένες τιμές στα καύσιμα, θα ισχύσουν απο τα μεσάνυχτα. Οι τιμές της βενζίνης σούπερ, μειώνονται κατά 4,1 δρχ/λίτρο και κατά 4,2 της αμόλυβδης. Φθηνότερο, κατά 2,5 δρχ/λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο κίνησης και κατά 4,7 το πετρέλαιο θέρμανσης.

    [06] Νομάρχες-Αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο

    07/03/2001 14:07:58

  • Με προσφυγή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απειλούν οι νομάρχες της χώρας, οι οποίοι αντιτίθενται σε πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σχετικά με το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας και του αξιώματος του νομάρχη. Οι νομάρχες, που συνεδριάζουν απο το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ζητούν να τους παρασχεθεί μέσω του Συντάγματος η δυνατότητα και τρίτης θητείας και να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα υποψηφιότητας στις βουλευτικές εκλογές, χωρίς αυτό να εξαρτάται απο το χρόνο παραίτησής τους.

    [07] Μητσοτάκης-Υπογραφή για ταυτότητες

    07/03/2001 14:07:51

  • Στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι πήγε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και υπέγραψε τα ειδικά έντυπα της Ιεράς Συνόδου με τα οποία ζητούν οι πιστοί από την πολιτεία να γίνει δημοψήφισμα για την αναγραφή ή μη του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε δημοσιότητα στην ενέργειά του, καθώς, όπως επισημαίνεται τη θεωρεί ως πράξη συνείδησης και όχι κομματικό καθήκον.

    [08] Πυρκαγιά σε υπόγεια αποθήκη στο Ρέθυμνο

    07/03/2001 14:07:45

  • Παρανάλωμα του πυρός κινδύνευσε να γίνει πολυκατοικία στο Ρέθυμνο όταν τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε υπόγεια αποθήκη ετοίμων ενδυμάτων ιδιοκτησίας Μαρίνου Τριπολιτάκη. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε σαν αποτέλεσμα η πυρκαγιά να περιοριστεί στο υπόγειο και να σβήσει μετά απο μεγάλες προσπάθειες.

    [09] Συνάντηση Σημίτη με συνταξιούχους και Σταθόπουλο

    07/03/2001 14:07:39

  • Με εκπροσώπους συνταξιούχων συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο, ο οποίος δήλωσε οτι συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του υπουργείου, όπως επίσης και το θέμα της δικαστικής εξουσίας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός προήδρευσε σύσκεψης, με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών, όπου εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα.

    [10] Ελλάδα-Οικονομία.

    07/03/2001 09:07:22

    Εντατικοποίηση των προσπαθειών για περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους ζητεί απο τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παράλληλα υπογραμμίζει τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Σήμερα δίδεται στη δημοσιότητα η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία ζητείται επίσης η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην εργασία και η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών για τη δημιουργία επιχειρήσεων.

    [11] "Τρελές αγελάδες".

    07/03/2001 09:07:15

    Αρνητικοί είναι όλοι οι έλεγχοι για εντοπισμό κρουσμάτων της νόσου "τρελών αγελάδων", που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη χώρα μας σε ζώα ηλικίας άνω των 30 μηνών. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης τονίζοντας οτι εντείνονται παράλληλα οι έλεγχοι και για κρούσματα αφθώδους πυρετού ιδιαίτερα στα εισαγωγής αμνοερίφια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 March 2001 - 12:30:24 UTC