Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί αγώνες-Συνάντηση Σημίτη με Βενιζέλο και Φλωρίδη
  • [02] Στον εισαγγελέα, ο 25χρονος Ρουμάνος δραπέτης
  • [03] Ληστεία σε κλινική-Επτά εκατ. η λεία των δραστών
  • [04] Βελτιώνεται η πορεία της υγείας του Πάσπαλιε.
  • [05] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο
  • [06] Σήμερα ανακοινώνει το κόμμα ο Αβραμόπουλος;
  • [07] Μυτιλήνη-Θάνατος 3χρονου-Αντιδράσεις
  • [08] Κινήσεις πολιτών-Εκδήλωση-Πρωθυπουργός
  • [09] Κόσοβο-ΠΓΔΜ-Ενταση-Στα Σκόπια ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [10] Ρονγκ-Ολυμπιάδα.
  • [11] Ρύθμιση χρεών.
  • [12] Μεθαδόνη.

  • [01] Ολυμπιακοί αγώνες-Συνάντηση Σημίτη με Βενιζέλο και Φλωρίδη

    06/03/2001 13:05:13

  • Θέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εξετάστηκαν το πρωί κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υφυπουργό Γιώργο Φλωρίδη. Χθές ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάκ Ρόγκ εμφανίστηκε σε ημερίδα στις Βρυξέλλες πεπεισμένος για την απόλυτη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αργά το μεσημέρι αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου με θέμα την ελληνοβρετανική αστυνομική συνεργασία ο αρχηγός της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζον Στίβενς, ο οποίος συναντήθηκε με Ελληνες αξιωματούχους για το θέμα αυτό.

    [02] Στον εισαγγελέα, ο 25χρονος Ρουμάνος δραπέτης

    06/03/2001 13:05:06

  • Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 25χρονος Ρουμάνος, ο οποίος απέδρασε χθές το μεσημέρι απο τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ο Ρουμάνος συνελήφθη χθές το βράδυ στην Κυψέλη, μετά απο εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας. Σημειώνεται οτι κατά τη μεταγωγή του δεν φορούσε χειροπέδες.

    [03] Ληστεία σε κλινική-Επτά εκατ. η λεία των δραστών

    06/03/2001 13:04:59

  • Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί σε κλινική. Αγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ταμία της κλινικής "Γαληνός" στην περιοχή Αχαρνών στην Αθήνα, απέσπασε 7 εκατομμύρια δραχμές και εξαφανίστηκε. Απο την αστυνομία γίνονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

    [04] Βελτιώνεται η πορεία της υγείας του Πάσπαλιε.

    06/03/2001 13:04:53

  • Με έμφραγμα του μυοκαρδίου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας ο μπασκετμπολίστας Ζάρκο Πάσπαλιε 34 ετών. Ο αθλητής υπέστη το έμφραγμα την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του χθές στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ο Πάσπαλιε έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

    [05] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο

    06/03/2001 13:04:46

  • Νέες μειωμένες τιμές στα καύσιμα αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο τα μεσάνυχτα. Οι βενζίνες και το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλούνται φθηνότερα κατά περίπου 5 δραχμές το λίτρο και το ντήζελ κατά τρεις.

    [06] Σήμερα ανακοινώνει το κόμμα ο Αβραμόπουλος;

    06/03/2001 13:04:39

  • Εντονη φημολογία υπάρχει από το πρωί για την πιθανότητα, ακόμη και σήμερα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός του και να παρουσιάσει το όνομα, το έμβλημα και τις βασικές του αρχές. Πληροφορίες, οι οποίες, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη απο την πλατεία Κοτζιά, αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, στις 8 το βράδυ στο Ζάππειο, θα προβεί σε ανακοινώσεις.

    [07] Μυτιλήνη-Θάνατος 3χρονου-Αντιδράσεις

    06/03/2001 13:04:33

  • Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη απο το θάνατο του 3χρονου Παναγιώτη Βασιλέλλη απο τη Μυτιλήνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω της εγκληματικής γραφειοκρατίας. Σημειώνεται οτι για τη θεραπεία του είχε συγκεντρωθεί στην Εθνική Τράπεζα ποσό πάνω απο 100 εκατομμύρια δραχμές και λόγω ενός νόμου του 1931 τα χρήματα δεν μπορούσαν να αποδεσμευθούν για να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία του. Το θέμα τέθηκε σήμερα στη Βουλή. Μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κρητικού που επιρρίπτει ευθύνες στην Εθνική Τράπεζα, η βουλευτής της ΝΔ Παρθένα Φουντουκίδου ζήτησε με ερώτησή της να παραιτηθούν οι υπουργοί Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει σε ερώτησή του οτι η ζωή του παιδιού χάθηκε στις "μυλόπετρες της γραφειοκρατίας". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες, οτι απο τη στιγμή που το θέμα περιήλθε σε γνώση της κυβέρνησης έγιναν συντονισμένες ενέργειες και εκδόθηκε απόφαση με την οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά.

    [08] Κινήσεις πολιτών-Εκδήλωση-Πρωθυπουργός

    06/03/2001 13:04:26

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει το βράδυ σε εκδήλωση, που οργανώνουν κινήσεις πολιτών απο την κεντροαριστερά με θέμα τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση. Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν οτι ο βουλευτής Θεόδωρος Πάγκαλος με επιστολή του προς το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ αντιδρώντας στο δείπνο του πρωθυπουργού με κομματικά στελέχη στο Χαλάνδρι, κάνει λόγο για λειτουργία παρασυναγωγών στο κόμμα.

    [09] Κόσοβο-ΠΓΔΜ-Ενταση-Στα Σκόπια ο Γιώργος Παπανδρέου

    06/03/2001 13:04:20

    Εκρυθμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Κοσόβου και ΠΓΔΜ, καθώς ένοπλες ομάδες Αλβανών αυτονομιστών, κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων των Σκοπίων, παρά τη συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη μεθόριο περιοχή. Το πρωί σημειώθηκε και νέα ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών, αυτή τη φορά στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα. Η κυβέρνηση των Σκοπίων, προχώρησε χθές σε επιστράτευση εφέδρων και σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς οι επιχειρήσεις των ανταρτών δεν περιορίζονται μόνο στο χωριό Τανουσέφτσι, αλλά και στην ευρύτερη συνοριακή περιοχή. Στο μεταξύ μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με το Σκοπιανό ομολογό του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα εκτάκτως για συνομιλίες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο την εξεύρεση λύσης για διευθέτηση της κρίσης. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί σήμερα και σε έκτακτη σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.

    [10] Ρονγκ-Ολυμπιάδα.

    06/03/2001 08:52:23

    Πεπεισμένος εμφανίστηκε χθες για την απόλυτη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Οργανωτικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόνγκ, σε ημερίδα στις Βρυξέλλες.

    [11] Ρύθμιση χρεών.

    06/03/2001 08:52:16

    Σε ρύθμιση των χρεών των φορολογουμένων που επλήγησαν απο τις πυρκαγιές του 2000 προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση θα αφορά χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μεχρι 28 Φεβρουαρίου 2001 και οφείλονται απο φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα χρέη αυτά ύστερα απο αίτηση του οφειλέτη θα καταβάλλονται χωρίς προσαυξήσεις σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις με τον περιορισμό οτι η κάθε δόση δεν θα είναι μεγαλύτερη απο 30.000 δρχ.

    [12] Μεθαδόνη.

    06/03/2001 08:52:10

    Εννιακόσιοι ακόμα χρήστες ηρωίνης αναμένεται να ενταχθούν στα προγράμματα μεθαδόνης του υπουργείου Υγείας μέσα στο 2001, καθώς ολοκληρώνονται οι νέες κτιριακές υποδομές στον Πειραιά και στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 March 2001 - 12:30:26 UTC