Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό-Συνομιλίες Κληρίδη-Σημίτη
  • [02] Εργασιακές σχέσεις-Γιαννίτσης
  • [03] Κύπρος-Εκθεση πρόοδου 2000 Ευρωπαικής Επιτροπής
  • [04] ΔΕΕ-Στρατός-Τσοχατζόπουλος
  • [05] Συνάντηση Σημίτη με Παπανδρέου- Χρυσοχοϊδη
  • [06] Στη Σόφια ο Γιάννος Παπαντωνίου
  • [07] Εκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας-Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές
  • [08] Νέες ταυτότητες-Εγκύκλιος υπουργείου Δημόσιας Τάξης
  • [09] Ολυμπιάδα-Συνεδριάζει το απόγευμα η διυπουργική επιτροπή.
  • [10] Τροχαίο ατύχημα-Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν
  • [11] ΔΕΕ-Τσοχατζόπουλος.
  • [12] Εκρηξη.
  • [13] Ταυτότητες.
  • [14] Πτώση αεροσκάφους-Αίτια.

  • [01] Κυπριακό-Συνομιλίες Κληρίδη-Σημίτη

    14/11/2000 14:02:37

  • Τα αποτελέσματα του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, εξετάστηκαν κατα την πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Οι δύο άνδρες θα προεδρεύσουν επίσης σύσκεψης αντιπροσωπειών των δύο πλευρών στην Αθήνα, προκειμένου να χαραχθεί κοινή θέση Ελλάδας-Κύπρου για τους περαιτέρω χειρισμούς στο θέμα. Το πρωί ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, ενω ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Σπύρος Κυπριανού, είχε συνομιλίες με

    με τους πρόεδρους του ΣΥΝ και της ΝΔ.

    [02] Εργασιακές σχέσεις-Γιαννίτσης

    14/11/2000 14:02:16

  • Στοιχεία των κυβερνητικών ρυθμίσεων σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, παρουσίασε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να καταθέσουν προτάσεις τους, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα παραδοθεί στην κυβέρνηση το πόρισμα για τις αλλαγές.

    [03] Κύπρος-Εκθεση πρόοδου 2000 Ευρωπαικής Επιτροπής

    14/11/2000 14:02:09

  • Την πλήρη ικανοποίησή του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σχετικά με την έκθεση προόδου 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Τονίζει οτι η έκθεση μπορεί να χαρακτηριστεί θετική και ευνοϊκή, "γιατί αναγνωρίζει οτι η Κύπρος, μαζί με τη Μάλτα, είναι η μόνη υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, η οποία πληρεί ήδη όλα τα πολιτικά και οικονομικά κριτήρια ένταξης και εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση απο όλες τις υποψήφιες χώρες".

    [04] ΔΕΕ-Στρατός-Τσοχατζόπουλος

    14/11/2000 14:02:03

  • Η Ευρωπαϊκή Ενωση καθίσταται πλέον η υπεύθυνη για την πολιτική ασφάλεια και άμυνα στην Ευρώπη μετά τη χθεσινή απόφαση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Τους επόμενους δύο μήνες θα συγκροτηθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, στρατιωτική δύναμη 60.000 στρατιωτών. Τόνισε δε οτι η ΕΕ εισήλθε σε μια νέα εποχή με αναβαθμισμένο ρόλο και δυνατότητα παρέμβασης όπου υπάρχουν κρίσεις ή προβλήματα αστάθειας σε οποιαδήποτε περιοχή της Ευρώπης.

    [05] Συνάντηση Σημίτη με Παπανδρέου- Χρυσοχοϊδη

    14/11/2000 14:01:56

  • Με τους υπουργούς Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τους οποίους συζήτησε θέματα αρμοδιότητας τους. Στη συνάντηση εξετάστηκε το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Η κυρία Παπανδρέου δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το σχετικό νομοσχέδιο εν αναμονή της συζήτησης του θέματος στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.

    [06] Στη Σόφια ο Γιάννος Παπαντωνίου

    14/11/2000 14:01:50

  • Τη Σόφια επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε στο Βελιγράδι. Το πρωί ο κ.Παπαντωνίου συντήθηκε με το Βούλγαρο πρωθυπουργό Ιβάν Κοστόφ, ο οποίος δήλωσε οτι η Ελλάδα είναι στρατητικός εταίρος της Βουλγαρίας ως μοναδική χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Η χώρα του, πρόσθεσε, σε αυτή την προοπτική αντιμετωπίζει τα κοινά αναπτυξιακά σχέδια αναβάθμισης της υποδομής μεταξύ των δυο χωρών. Μετά τη Βουλγαρία ο κ.Παπαντωνίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια.

    [07] Εκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας-Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές

    14/11/2000 14:01:43

  • Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παγκράτι Αττικής, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο και σε παρακείμενα σπίτια και καταστήματα. Απο την έκρηξη προκλήθηκε πανικός μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.

    [08] Νέες ταυτότητες-Εγκύκλιος υπουργείου Δημόσιας Τάξης

    14/11/2000 14:01:36

  • Η υπογραφή στις νέες ταυτότητες δεν πρέπει να περιέχει άλλα στοιχεία εκτός από αυτά του ονοματεπώνυμου του πολίτη, που πρόκειται να αποκτήσει την ταυτότητα, τονίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που θα σταλεί στα αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εφόσον στην υπογραφή αναγράφονται στοιχεία που δεν σχετίζονται με αυτά της ταυτότητας, δεν θα χορηγείται.

    [09] Ολυμπιάδα-Συνεδριάζει το απόγευμα η διυπουργική επιτροπή.

    14/11/2000 14:01:30

  • Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το απόγευμα η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου αναμένεται να γίνει ενημέρωση για το έργο ευθύνης των υπουργείων, ενώ θα εξεταστούν ζητήματα, όπως το Χωριό των Δημοσιογράφων, το επιχειρησιακό σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη, θέματα ασφαλείας και άλλα. Χθές, συνεδρίασε η Ομάδα Διοίκησης Εργου και εξετάστηκε το θέμα διαχείρισης του κυκλοφοριακού κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

    [10] Τροχαίο ατύχημα-Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

    14/11/2000 14:01:24

  • ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος Σπύρος Ανωμερίτης, ξέφυγε απο την πορεία του τα ξημερώματα στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Αμφιθέας και προσέκρουσε σε περιπολικό της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά οι αστυνομικοί Γρηγόρης Αντωνίου, 35 ετών και Σπύρος Κομνιωτάκης, 22 ετών. Οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο Ανωμερίτης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [11] ΔΕΕ-Τσοχατζόπουλος.

    14/11/2000 08:57:18

    Η ΕΕ καθίσταται πλέον η υπεύθυνη για την πολιτική ασφάλεια και άμυνα στην Ευρώπη μετά τη χθεσινή απόφαση της ΔΕΕ. Τους επόμενους δύο μήνες θα συγκροτηθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, στρατιωτική δύναμη 60.000 στρατιωτών. Τόνισε δε οτι η ΕΕ εισήλθε σε μια νέα εποχή με αναβαθμισμένο ρόλο και δυνατότητα παρέμβασης όπου υπάρχουν κρίσης ή προβλήματα αστάθειας σε οποιαδήποτε περιοχή της Ευρώπης.

    [12] Εκρηξη.

    14/11/2000 08:57:12

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Φορμίωνος 150, στο Παγκράτι. Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, αλλά έσπασαν όλα τα τζάμια της πολυκατοικίας και άλλων κτιρίων σε μεγάλη ακτίνα, ενω προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα.

    [13] Ταυτότητες.

    14/11/2000 08:57:05

    Η υπογραφή στις νέες ταυτότητες δεν πρέπει να περιέχει άλλα στοιχεία εκτός από αυτά του ονοματεπώνυμου του πολίτη, που πρόκειται να αποκτήσει τη νέα ταυτότητα, τονίζεται σε εγκύκλιο που πρόκεται να σταλεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σε όλα τα αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εφόσον στην υπογραφή αναγράφονται στοιχεία που δεν σχετίζονται με αυτά της ταυτότητας του υπογράφοντος, δεν θα χορηγείται.

    [14] Πτώση αεροσκάφους-Αίτια.

    14/11/2000 08:56:59

    Στην απώλεια προσανατολισμού του πιλότου αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η χθεσινή πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16, στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής Αγχιάλου Μαγνησίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο χειριστής του υποσμηναγός Κώστας Κακκαβάς. Πρόκειται για την έβδομη πτώση μαχητικού απο την αρχή του χρόνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 November 2000 - 12:30:35 UTC