Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους-Νεκρός ο πιλότος-Δηλώσεις ΥΕΘΑ.
  • [02] Δυσοίωνες προβλέψεις για το κλίμα του πλανήτη.
  • [03] Τράπεζα Ελλάδος-Μείωση επιτοκίων παρέμβασης.
  • [04] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Ελληνοτουρκικά-Γ.Παπανδρέου.
  • [05] Γιουγκοσλαβία-Ικανοποίηση Παπαντωνίου.
  • [06] Ασφαλιστικό σύστημα-Διάλογος.
  • [07] Στην Πράγα ο Κ.Στεφανόπουλος.
  • [08] Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη για το Κυπριακό.

  • [01] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους-Νεκρός ο πιλότος-Δηλώσεις ΥΕΘΑ.

    13/11/2000 21:35:51

    Αλλη μια μαύρη σελίδα γράφτηκε για την πολεμική μας αεροπορία με την πτώση μαχητικού αεροσκάφους Εφ-16, στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής Αγχιάλου Μαγνησίας και το θάνατο του χειριστή του. Πρόκειται για τον υποσμηναγό Κώστα Κακκαβά, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται ο πιλότος να έπαθε απώλεια προσανατολισμού

    Είναι το έβδομο δυστύχημα που πλήττει από την αρχή του χρόνου την πολεμική μας αεροπορία. Τη βαθύτατη λύπη του για το θάνατο του υποσμηναγού Κωνσταντίνου Κακκαβά, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος από τη Μασσαλία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του

    Δυτικοευρωπαϊκού Οργανισμού Εξοπλισμών. Παράλληλα εξήρε τις άοκνες προσπάθειες των ελλήνων πιλότων οι οποίοι, όπως τόνισε, επιχειρούν κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες, ώστε οι Ελληνες να είναι ασφαλείς και η Ελλάδα δυνατή.

    [02] Δυσοίωνες προβλέψεις για το κλίμα του πλανήτη.

    13/11/2000 21:35:45

    Δυσοίωνες είναι προβλέψεις των επιστημόνων για τις κλιματολογικές αλλαγές, τα προσεχή 30 χρόνια στην περιοχή της Μεσογείου. Προβλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς, παρατεταμένους καύσωνες και ξηρασία, τις οποίες θα διαδέχονται πλημμύρες με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και τις δραστηριότητες. Μια προσπάθεια να ληφθούν μέτρα και την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών θα καταβάλουν εκπρόσωποι από 180 χώρες, στο πλαίσιο των εργασιών της Παγκόσμιας Συνόδου, που άρχισαν στη Χάγη και θα ολοκληρωθούν στις 25 του μηνός.

    [03] Τράπεζα Ελλάδος-Μείωση επιτοκίων παρέμβασης.

    13/11/2000 21:35:39

    Το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων παρέμβασης, μελετά η Τράπεζα της Ελλάδος, παρά τον υψηλό πληθωρισμό, τον Οκτώβριο και τη διατήρησή του σε υψηλά επίπεδα για το προσεχές δίμηνο. Με το θέμα θα ασχοληθεί

    το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής, το οποίο δεν αποκλείεται να δώσει το πράσινο φως στην Τράπεζα της Ελλάδος για μείωση των επιτοκίων, ίσως και εντός της εβδομάδος, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά.

    [04] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Ελληνοτουρκικά-Γ.Παπανδρέου.

    13/11/2000 21:35:32

    Τολμηρή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου να αναπροσανατολίσει την εξωτερική πολιτική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με ένα τρόπο πιο επιθετικό σε σχέση με το παρελθόν. Η πολιτική αυτή έχει αποδώσει καρπούς και η Ελλάδα είναι ωφελημένη, είπε ο κ. Ρέππας και κάλυψε πλήρως τον κ. Παπανδρέου με αφορμή τη δήλωσή του ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το ρίσκο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, γεγονός που προκάλεσε αρνητικά σχόλια από τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Οσες προσπάθειες και να καταβάλλει ο υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να εξαφανίσει τις ανήκουστες δηλώσεις του περί "προσωπικού ρίσκου", παραμένει το γεγονός ότι, όταν απουσιάζει συγκροτημένη εξωτερική πολιτική ανοίγει ο δρόμος για προσωπικούς αυτοσχεδιασμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    [05] Γιουγκοσλαβία-Ικανοποίηση Παπαντωνίου.

    13/11/2000 21:35:25

    Απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνομιλίες που είχε με τη γιουγκοσλαβική ηγεσία, στο Βελιγράδι, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Σόφια και τα Σκόπια, στο πλαίσιο του ελληνικού σχεδίου προώθησης των ελληνικών επενδύσεων στο χώρο των βαλκανίων. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, που συνοδεύεται από 43 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των βαλκανίων, είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας κ. Κοστούνιτσα, ο οποίος του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση της Ελλάδος στις δύσκολες στιγμές που πέρασε και περνά η χώρα του.

    [06] Ασφαλιστικό σύστημα-Διάλογος.

    13/11/2000 21:35:19

    Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυβέρνηση, η μελέτη για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που έχει ανατεθεί σε Αγγλικό Οίκο. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσει διάλογος στο πλαίσιο των πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

    [07] Στην Πράγα ο Κ.Στεφανόπουλος.

    13/11/2000 21:35:11

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, έφθασε σήμερα το βράδυ στην Πράγα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του προέδρου της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ. Στόχος των επαφών του προέδρου με τον Β.Χάβελ και την πολιτική ηγεσία της Τσεχίας είναι η περαιτέρω σύσφιγξη των ήδη φιλικών διμερών σχέσεων Αθηνών-Πράγας και κυρίως, η περαιτέρω προώθηση των εμπορικών, οικονομικών και των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

    [08] Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη για το Κυπριακό.

    13/11/2000 21:35:05

    Ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών της Γενεύης για το Κυπριακό, θα γίνει στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, που βρίσκεται στην Αθήνα. Μετά την κατ'ιδίαν συνάντησή τους, οι κύριοι Σημίτης και Κληρίδης θα προεδρεύσουν σύσκεψης αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, προκειμένου να χαραχθεί κοινή θέση Αθήνας και Λευκωσίας για τους περαιτέρω χειρισμούς. Ο κ. Κληρίδης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κυρίους Καραμανλή και Μητσοτάκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 November 2000 - 21:30:26 UTC