Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής.
  • [02] Γιαννίτσης-Τελικές ρυθμίσεις για εργασιακές σχέσεις.
  • [03] Λαλιώτης-Περιβάλλον-Διάσκεψη Χάγης.
  • [04] Αντίδραση Μητροπολιτών-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη για Κυπριακό.
  • [06] Τσεχία-Κ.Στεφανόπουλος-Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • [07] Εθνική Τράπεζα - Περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια.

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής.

    14/11/2000 23:02:42

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε απόψε ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης κατά τη διάρκεια της συνέδριασης της Διϋπουργικής Επιτροπής για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ενόψει της άφιξης της αντιπροσωπείας της ΔΟΕ και του αντιπροέδρου της Ζακ Ρογκ, για τον καθιερωμένο τακτικό έλεγχο για την πρόοδο των έργων. Οπως έγινε γνωστό, ο διαγωνισμός για τη μεταφορά του ιπποδρόμου, την κατασκευή του Ιππικού Κέντρου και την κατασκευή του Πολυδύναμου Ολυμπιακού Κέντρου απέβη άκαρπος και ως εκ τούτου το συνολικό έργο θα αναλάβει το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα η ΓΓ Αθλητισμού. Για τα Δημοσιογραφικά Χωριά η Διυπουργική Επιτροπή καταλήγει σε τέσσερις τοποθεσίες. Στο Μαρούσι, τον Αγιο Ανδρέα, την Παλλήνη και το Μενίδι.

    [02] Γιαννίτσης-Τελικές ρυθμίσεις για εργασιακές σχέσεις.

    14/11/2000 22:58:07

    Τις τελικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την απασχόληση και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με βάση το 38ωρο, το όριο των απολύσεων δεν θα υπεραβαίνει τα 4 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις από 20 έως 250 εργαζόμενους, μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές για εργαζόμενους με μικτές αποδοχές έως 200.000, ενώ αυξάνεται από 0,25% σε 0,50% η προσαύξηση για τις νόμιμες υπερωρίες. Στο μεταξύ, στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στις ελλείψεις των συστημάτων πληροφορικής, απέδωσε ο υπουργός την προβληματική εφαρμογή του μέτρου για το δεκαχίλιαρο αύξησης στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, που είχε προεκλογικά εξαγγείλλει ο πρωθυπουργός. Με βάση στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων μόνο 17.500 δικαιούχοι παρέλαβαν το δεκαχίλιαρο, ενώ το μέτρο αφορά πάνω από 415.000 δικαιούχους

    [03] Λαλιώτης-Περιβάλλον-Διάσκεψη Χάγης.

    14/11/2000 22:58:01

    Τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία του πλανήτη, χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, τη διεθνή διάσκεψη της Χάγης για τις κλιματολογικές αλλαγές. Ωστόσο ο κ. Λαλιώτης παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα υπερέβη κατά 5% το στόχο για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά με την ανάπτυξη του φυσικού αερίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ολοκλήρωση των έργων για την διαχείριση των απορριμμάτων και τον εκσυγχρονισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς

    [04] Αντίδραση Μητροπολιτών-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.

    14/11/2000 22:57:54

    Έντονες αντιδράσεις διατυπώθηκαν από μητροπολίτες, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να μην επιτρέπεται στις νέες ταυτότητες, οι κάτοχοι να αναγράφουν δίπλα στην υπογραφή τους τα αρχικά Χ.Ο. Ο ιεράρχης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος υπενθύμισε το γνωστό χουντικό σύνθημα "κηρύσσομε και διατάσσσομε" ενώ η ΝΔ έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης και απόπειρα διχασμού του λαού. Στη Θεσσαλονίκη διατάχθηκε έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι καθηγητής Θεολογίας προσκόμιζε σε μαθητές του δηλώσεις της Εκκλησίας για το άτυπο δημοψήφισμα στο θέμα των ταυτοτήτων.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη για Κυπριακό.

    14/11/2000 22:57:48

    Η επίλυση του Κυπριακού συνιστά προϋπόθεση για εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επανέλαβε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού πρέπει να είναι συμβατή με τις αποφάσεις του ΟΗΕ για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα στην Κύπρο.

    [06] Τσεχία-Κ.Στεφανόπουλος-Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    14/11/2000 22:57:41

    Την επιθυμία της Ελλάδας για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών της με την Τουρκία "πάντοτε στη βάση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων", επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ, στην Πράγα. Παράλληλα, τόνισε την ετοιμότητα των Αθηνών για διάλογο σχετικά με την παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή της μόνης ελληνοτουρκικής διαφοράς, όπως είπε, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    [07] Εθνική Τράπεζα - Περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια.

    14/11/2000 18:22:55

    Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ) αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο τραπεζικό ομιλο στα Βαλκάνια. Με δίκτυο 250 καταστημάτων σε ολες τις χώρες της περιοχής και 4.000 εργαζόμενους (το 25% του συνόλου εργαζομένων της τράπεζας) υλοποιεί τον βασικό της στρατηγικό στόχο να καταστεί περιφερειακή δύναμη στην ευρύτερη περιοχή. Η ΕΤΕ εχει επενδύσει πάνω απο 110 δισ. δρχ. στα Βαλκάνια.

    Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο υποδιοικητής της ΕΤΕ Ανδρέας Βρανάς μιλώντας στο ετήσιο τραπεζικό φόρουμ του περιοδικού Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

    Το σημαντικό δίκτυο των καταστημάτων της ΕΤΕ στα Βαλκάνια, ανέφερε ο κ. Βρανάς, επιτρέπει στην τράπεζα να δραστηριοποιηθεί δυναμικά στην λιανική τραπεζική (retail banking) σε μια αγορά που ξεπερνά τα 60 εκατ. άτομα. Παράλληλα εξακολουθεί να παρέχει υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 November 2000 - 21:30:25 UTC