Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός-Συμφωνία με Λυμπερόπουλο.
  • [02] Δύο θάνατοι στα Ιωάννινα από τον καύσωνα.
  • [03] Εκλεισε η χωματερή των Ανω Λιοσίων.
  • [04] Στο ΣτΕ προσφεύγουν ιερείς και πολίτες για τις ταυτότητες.
  • [05] Κυπριακό-Αρχισαν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.
  • [06] Εκ του πονηρού τα νέα ανθελληνικά δημοσιεύματα.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός-Συμφωνία με Λυμπερόπουλο.

    05/07/2000 21:17:35

    Αίσιο τέλος είχε το "σίριαλ" του Νίκου Λυμπερόπουλου, καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός συμφώνησε να ανανεώσει για τα επόμενα τρία χρόνια το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο 23χρονος άσος τόνισε: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή. Εγινε αυτό που ήθελα να γίνει". Οι ετήσιες αποδοχές του 23χρονου άσου ανέρχονται 400 εκ. δρχ πράγμα που σημαίνει ότι έγινε ο "υψηλόμισθος" ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος, έναν ...τίτλο που μέχρι στιγμής κατείχε ο Ντέμης Νικολαϊδης της ΑΕΚ που παίρνει περίπου 370 εκ. δρχ το χρόνο.

    [02] Δύο θάνατοι στα Ιωάννινα από τον καύσωνα.

    05/07/2000 21:11:53

    Δύο θάνατοι από βαριάς μορφής θερμοπληξία καταγράφηκαν στα Ιωάννινα. Πρόκειται για τους Νίκο Τοπαλίδη 52 χρόνων και Ελευθερία Μπάου 52 χρόνων. Και οι δύο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό τους, ενώ από τη νεκροψία που έγινε αποδείχθηκε ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε θερμοπληξία. Και αύριο το θερμόμετρο δείξει κατά τόπους 44 βαθμούς, ενώ στα Δυτικά και Βόρεια θα δροσίσει για τα καλά, αφού η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

    Από τον καύσωνα επλήγησαν ιδιαίτερα η Αθήνα και η Λάρισα, όπου σήμερα ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 44 βαθμούς, αλλά το ευτύχημα είναι πως τα επίπεδα υγρασίας ήταν αρκετά χαμηλά.

    [03] Εκλεισε η χωματερή των Ανω Λιοσίων.

    05/07/2000 21:11:46

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση των εργαζομένων να κλείσουν τη χωματερή των Ανω Λιοσίων, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ο εισαγγελέας, ύστερα από σχέτικό αίτημα του δήμου Αθηναίων, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Στο μεταξύ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα για το θέμα της χωματερής Χανίων και δήλωσε αποφασισμένος να κλείσει "η ξεφτίλα και η ντροπή της χωματερής" όπως είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε με έμφαση πως θα εφαρμοστεί ο νόμος είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που σηκώνουν κουμπούρια και μαύρες σημαίες.

    [04] Στο ΣτΕ προσφεύγουν ιερείς και πολίτες για τις ταυτότητες.

    05/07/2000 21:11:39

    Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφεύγουν ιερείς και πολίτες για το θέμα των ταυτοτήτων. Ο Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός και καθηγητές της θεολογίας σε Πανεπιστημιακές σχολές, προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της αρχής προσωπικών δεδομένων για την απάλειψη της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Οι προσφεύγοντες επικαλούνται άρθρα του συντάγματος για τη θρησκευτική ελευθερία και στρέφονται κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού δικαιοσύνης και του προέδρου της επιτροπής προσωπικών δεδομένων.

    [05] Κυπριακό-Αρχισαν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

    05/07/2000 21:11:32

    Στη σκιά της νέας προκλητικής ενέργειας του Ντενκτάς, άρχισε στη Γενεύη ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Στο μεταξύ, οι τουρκοκύπριοι έστησαν το πρωί ιστούς και ανάρτησαν σημαίες στο οδόφραγμα που κατέλαβαν παράνομα στα Στροβίλια, κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης, για να τις υποστείλουν λίγο αργότερα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τους βασικούς άξονες της εξωτερικής πολιτικής.

    [06] Εκ του πονηρού τα νέα ανθελληνικά δημοσιεύματα.

    05/07/2000 21:11:24

    Εκ του πονηρού χαρακτήρισε η κυβέρνηση τα νέα ανθελληνικά δημοσιεύματα μερίδας του αμερικανικού, κυρίως, τύπου, για το θέμα της τρομοκρατίας και το συνδυασμό που επιχειρούν με την Ολυμπιάδα του 2004. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει η Ελλάδα είναι ότι εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και αναπτύχθηκε το Ολυμπιακό ιδεώδες, δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας επανέλαβε πως η Ελλάδα θα διοργανώσει μια άρτια Ολυμπιάδα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και ασφαλώς δεν θα έχει σχέση με την Ολυμπιάδα της Ατλάντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 July 2000 - 20:30:31 UTC