Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Διαγωνισμός ΑΣΕΠ-Τεστ δεξιοτήτων-Αναβολές.
  • [02] Ηράκλειο - Εργατικό ατύχημα - Νεκρός 35χρονος.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη-Νικολάου.
  • [04] Χρηματιστήριο.
  • [05] Σεισμόπληκτοι-Καταυλισμοί.
  • [06] Επίσκεψη Στεφανόπουλου.
  • [07] Εκκλησία-Ταυτότητες.
  • [08] Βουλή-Ταυτότητες.
  • [09] Κυπριακό.
  • [10] Καύσωνας.

  • [01] Βουλή-Διαγωνισμός ΑΣΕΠ-Τεστ δεξιοτήτων-Αναβολές.

    05/07/2000 13:45:51

    Επικυρώθηκε και τυπικά απο τη Βουλή, η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για σύντομη αναβολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (το πολύ έξι μήνες) για τις προσλήψεις καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και της διεξαγωγής του τέστ δεξιοτήτων για τους μαθητές του Λυκείου για το τρέχον έτος. Υπερ της ρύθμισης ψήφισε και ο Συνασπισμός, ενώ καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλαδας.

    [02] Ηράκλειο - Εργατικό ατύχημα - Νεκρός 35χρονος.

    05/07/2000 13:44:44

    Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί 35χρονος εργάτης στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν έπεσε από σκαλωσιά, ύψους 15 μέτρων. Πρόκειται για τον Αριστομένη Χριστανίδη, πατέρας ενός παιδιού 1,5 χρόνων, ο οποίος εργαζόταν σε εργασίες αποψίλωσης, του παλαιού εργοστασίου οινοποίας Κονίορδου, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείoυ. Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη-Νικολάου.

    05/07/2000 13:44:38

    Συνάντηση μισής ώρας με τον αντιπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα Λάμπη Νικολάου, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ.Νικολάου δέχθηκε τις ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τα δημοσιεύματα για την ασφάλεια των αγώνων και απάντησε ότι όσα γράφονται είναι υπερβολές και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα κάνει άψογους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κ.Νικολάου αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

    [04] Χρηματιστήριο.

    05/07/2000 09:54:54

    Η οικονομική πορεία της χώρας δικαιολογεί κάθε αισιοδοξία και όχι ανησυχίες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας, αναφερόμενος στην πτώση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο. Ανέφερε, επίσης, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. Ωστόσο στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για την αρνητική εικόνα που εμφανίζει το Χρηματιστήριο και κυρίως ο χαμηλός όγκος των συναλλαγών, γεγονός που σημαίνει απώλεια εσόδων για το κράτος.

    [05] Σεισμόπληκτοι-Καταυλισμοί.

    05/07/2000 09:54:48

    Τρια δισ. δρχ εγκρίθηκαν απο το ΥΠΕΧΩΔΕ για την επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης για τους σεισμοπαθείς της Αττικής. Χθες τους καταυλισμούς τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε οτι "οι συνθήκες διαβίωσής τους απέχουν πολύ από αυτό που θα έπρεπε να προσφέρει ένα σύγχρονο κράτος αλληλεγγύης". Ζοφερή περιγράφει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σεισμοπαθείς στα κοντέινερ, μεσούντος του καύσωνα.

    [06] Επίσκεψη Στεφανόπουλου.

    05/07/2000 09:54:42

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση για να έχει ισχυρή φωνή στα παγκόσμια θέματα, πρέπει να προχωρήσει στη θέσπιση μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας που θα στηρίζεται συγχρόνως στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στην ομιλία του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η πρόεδρος της Ιρλανδίας, στο Δουβλίνο. Ο κ. Στεφανόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία.

    [07] Εκκλησία-Ταυτότητες.

    05/07/2000 09:54:35

    Προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι κατέβαλε χθες ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Μάξιμος, ο οποίος τόνισε οτι δεν υπάρχει διένεξη ανάμεσα σε πολιτεία και εκκλησία για το θέμα των ταυτοτήτων. Αντίθετα, τόνισε, οι σχέσεις είναι άριστες και απλώς δεν συμπίπτουν οι απόψεις επί του θέματος, αλλά - όπως είπε - θα τα βρούμε, αφού κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του". Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ιεραρχών που είναι υπεύθυνη για τη συλλογή των υπογραφών υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος.

    [08] Βουλή-Ταυτότητες.

    05/07/2000 09:54:29

    Κατά της πρότασης νόμου της ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΚΚΕ κατά τη συζήτησή της στην επιτροπή της Βουλής. Η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, χαρακτήρισε αντισυνταγματική την πρόταση της ΝΔ. Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Πολύδωρας επεσήμανε οτι η πρόταση νόμου δίνει διέξοδο στην κρίση. Η Μαρία Δαμανάκη, δήλωσε οτι δεν υπάρχει νομικό κενό στους χειρισμούς της κυβέρνησης και ο κ. Σκυλλάκος, τόνισε ότι η Εκκλησία αντιδρά, γιατί πιστεύει ότι χάνει προνόμια και κεκτημένα.

    [09] Κυπριακό.

    05/07/2000 09:54:23

    Αρχίζει σήμερα στη Γενεύη ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό κάτω απο το βαρύ κλίμα, που έχει δημιουργήσει η νέα προκλητική ενέργεια του Ντενκτάς και του τουρκικού στρατού να επεκταθούν στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο. Η ελληνική κυβέρνηση προέβη ήδη σε διαβήματα στον ΟΗΕ, την ΕΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, ενω ζητήθηκε να αναλάβει προσωπικά το θέμα ο ίδιος ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν. Επίσης, την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    [10] Καύσωνας.

    05/07/2000 09:54:16

    Στα ύψη σήμερα ο υδράργυρος του θερμομέτρου, όπου θα αγγίξει τους 43 βαθμούς. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και έχει τεθεί σε ισχύ απο χθες το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, που αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Ιδιαίτερα σε επιφυλακή βρίσκεται η ΔΕΗ, καθώς παρατηρείται υπερφόρτωση του δικτύου λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 July 2000 - 11:30:43 UTC