Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή:Ταυτότητες Βάσω Παπανδρέου.
  • [02] Βουλή - Ταυτότητες- Καραμανλής-Δαμανάκη
  • [03] Ιρλανδία-Επίσκεψη προέδρου της Δημοκρατίας(Διόρθωση)
  • [04] Ιρλανδία-Επίσκεψη προέδρου της Δημοκρατίας
  • [05] Πειραιάς - Λαθρομετανάστες - Συλλήψεις.
  • [06] Μαίνονται οι φωτιές σε Χίο,Ηλεία,Μεσσηνία,Κεφαλλονιά
  • [07] Καύσιμα.
  • [08] Ηλεία -Πυρκαγιά.
  • [09] Χωματερή-Εργαζόμενοι.
  • [10] Κυπριακό.
  • [11] Ταυτότητες.
  • [12] Καύσωνας.

  • [01] Βουλή:Ταυτότητες Βάσω Παπανδρέου.

    06/07/2000 14:19:28

    Για ταύτιση της ΝΔ με ακραία στοιχεία της Ιεραρχίας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση η υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου. "Συνταχθήκατε με εκείνους τους ιεράρχες που διαχωρίζουν τους Έλληνες σε θρησκευόμενους και άθρησκους, σε ορθόδοξους και μη", είπε η κα Παπανδρέου μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή, ο οποίος στο μεταξύ- αποχώρησε από την αίθουσα.

    [02] Βουλή - Ταυτότητες- Καραμανλής-Δαμανάκη

    06/07/2000 13:54:58

    Στον πρωθυπουργό απέδωσε την πλήρη ευθύνη για την κρίση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην ιεραρχία και την κυβέρνηση, αλλά και "το διχασμό της ελληνικής κοινωνίας" για το θέμα των ταυτοτήτων, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σε σχετική τοποθέτησή του στη Βουλή. Η εισηγήτρια του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη κατηγόρησε απο την πλευρά της τη ΝΔ, οτι "φιλοδοξεί να παίξει ρόλο πολιτικού βραχίονα της πλειοψηφίας της ιεραρχίας". "Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 21-ου αιώνα και οχι στο Βυζάντιο, οπου η ελέω Θεού εξουσία κυβερνούσε δια του στρατού" σχολίασε η κυρία Δαμανάκη.

    [03] Ιρλανδία-Επίσκεψη προέδρου της Δημοκρατίας(Διόρθωση)

    06/07/2000 13:33:11

  • Ικανοποιημένος απο τα αποτελέσματα των επαφών του με την ιρλανδική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος σήμερα ολοκληρώνει την τετραήμερη επίσκεψή του στο Δουβλίνο. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχήθηκε να υπάρξει μία ειλικρινής μεταστροφή της τουρκικής πολιτικής, εάν υποτεθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά οτι είναι ειλικρινής η πρόθεση της γείτονος, να προχωρήσει στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό

    [04] Ιρλανδία-Επίσκεψη προέδρου της Δημοκρατίας

    06/07/2000 12:47:35

  • Ικανοποιημένος απο τα αποτελέσματα των επαφών του με την ιρλανδική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σήμερα ολοκληρώνει την τετραήμερη επίσκεψή του στο Δουβλίνο. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχήθηκε να υπάρξει μία ειλικρινής μεταστροφή της τουρκικής πολιτικής, εάν υποτεθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά οτι είναι ειλικρινής η πρόθεση της γείτονος, να προχωρήσει στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

    [05] Πειραιάς - Λαθρομετανάστες - Συλλήψεις.

    06/07/2000 12:43:56

  • Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα ο πλοίαρχος και το 15μελές πλήρωμα του με σημαία Συρίας μικρού φορτηγού πλοίου "Ράνια", στο οποίο μετά απο έλεγχο του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της Σητείας Κρήτης, βρέθηκαν κρυμένοι 16 λαθρομετανάστες, όλοι συριακής υπηκοότητας. Οπως δήλωσαν στους λιμενικούς είχαν πληρώσει απο 3.000 δολλάρια για τη μεταφορά τους απο τη Λατάκια στην Κρήτη.

    [06] Μαίνονται οι φωτιές σε Χίο,Ηλεία,Μεσσηνία,Κεφαλλονιά

    06/07/2000 12:40:32

  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Χίο, Ηλεία, Μεσσηνία και Κεφαλλονιά. Στη Χίο, στη θέση Τρύπες, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περισσότερα απο 4.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Στη Μεσσηνία σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Μεταμόρφωση, κοντά στους Γαργαλιάνους, όπου έχουν καεί πάνω απο 1.000 στρέμματα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Αμφιούσα του νομού Ηλείας, απο την οποία κάηκαν δύο σπίτια στο χωριό Αγρίδι και ένα πυροσβεστικό όχημα. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Φωτιά μαίνεται και στη θέση Ανδρολάτα της Κεφαλλονιάς, όπου εως σήμερα έχει αποτεφρώσει 50 στρέμματα πευκοδάσους και αγροτικών εκτάσεων. Στην περιοχή συνελήφθη απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία ένας 70χρονος και ανακρίνεται ως ύποπτος εμπρησμού. Τέλος νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κελτιζέικα Αμαλιάδας.

    [07] Καύσιμα.

    06/07/2000 09:40:34

    Μειώθηκε από τα μεσάνυχτα η τιμή της βενζίνης, ενώ αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου. Η βενζίνη πωλείται φθηνότερη κατά 4,8 δρχ το λίτρο, ενώ ακριβότερο κατά 2,2 δρχ πωλείται το ντίζελ κίνησης.

    [08] Ηλεία -Πυρκαγιά.

    06/07/2000 09:40:27

    Μεγάλες διαστάσεις πήρε τη νύχτα η φωτιά στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν δύο σπίτια στο χωριό Αγρίδι καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Η φωτιά μαίνεται, παρά τις προσπάθειες ισχυρών επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων. Σβήστηκαν χθες οι άλλες δύο μεγάλες πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στην Κακόπετρα και το Λιμνοχώρι Αχαϊας.

    [09] Χωματερή-Εργαζόμενοι.

    06/07/2000 09:40:21

    Σε πολιτική επιστρατευση των απεργών στη χωματερή των Ανω Λιοσίων προβαίνει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς έκρινε οτι η απεργία θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Επίσης υπήρξε δικαστική παρέμβαση. Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τη μονιμοποίηση 52 συναδέλφων τους δήλωσαν οτι θα πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα και αύριο οι τετράωρες στάσεις εργασίας ανα βάρδια, αποχή το Σαββατοκύριακο και η 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

    [10] Κυπριακό.

    06/07/2000 09:40:15

    Υπο τη σκιά της νέας προκλητικής ενέργειας του τουρκικού στρατού και του Ντενκτάς στην Κύπρο άρχισε χθες στη Γενεύη ο νέος γύρος του των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Μιλώντας χθες στη Βουλή ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, υπογράμμισε οτι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσέρχεται στις συνομιλίες με όρους δυσμενέστατους μετά απο αυτή την ενέργεια του Ντενκτάς. Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην υπουργός, Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος υπογράμμισε οτι "ο κίνδυνος εξ ανατολών παραμένει" και η ενέργεια αυτή αποτελεί "τεχνικά, εισβολή".

    [11] Ταυτότητες.

    06/07/2000 09:40:08

    Συζητείται σήμερα στην ολομέλεια του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής η πρόταση νόμου της ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν ιερείς και πολίτες υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    [12] Καύσωνας.

    06/07/2000 09:40:02

    Στα ύψη θα φθάσει και σήμερα ο υδράργυρος του θερμομέτρου αγγίζοντας στην Αττική και κατά τόπους στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 44 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φθάσει στα νησιά του Αιγαίου τους 40 βαθμούς, στα δυτικά και τα βόρεια τους 38 και στη Θεσσαλονίκη τους 37 βαθμούς. Κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα του καύσωνα διαπιστώθηκαν δύο θάνατοι από βαριάς μορφής θερμοπληξία στα Ιωάννινα. Πρόκειται για τους Νίκο Τοπαλίδη 52 χρόνων και Ελευθερία Μπάου 52 χρόνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 July 2000 - 11:30:46 UTC