Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κυβέρνηση: Τέλος στην παραπληροφόρηση περί επικείμενου σεισμού.
- Θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία.
- Επιτάχυνση των προσλήψεων ζήτησε ο πρωθυπουργός απο ΑΣΕΠ.
- Μέλος της ΟΝΕ η Ελλάδα το 2001 δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
- Με απουσία 4 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πέρασε η μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
- Πιέζουν οι ΗΠΑ για επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε ο ΠΑΟΚ.
- Η εθνική μας ποδοσφαίρου των Ελπίδων,νίκησε με 2-0 τη Βουλγαρία.
- Ο Νίκος Καρούλιας, νέος προπονητής της Προοδευτικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυβέρνηση: Τέλος στην παραπληροφόρηση περί επικείμενου σεισμού.

Νηφαλιότητα και ψυχραιμία συνέστησε η κυβέρνηση στον κόσμο για τις πληροφορίες περί επικείμενου σεισμού και οι οποίες διαψεύδονται από τους σεισμολόγους. Ζήτησε δε να μπει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση. Σε 62 δήμους γίνεται δευτεροβάθμιος έλεγχος. Σε 4.288 επανελέγχους χαρακτηρίστηκαν ως επικινδύνως ετοιμόροπα 1.455 κτίρια και 2.833 ως επισκευάσιμα. Το επίδομα των 200.000 δρχ θα το λάβουν όσοι έχουν κάνει αίτηση και δικαιούνται την έκτακτη βοήθεια. Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης σεισμοπλήκτων λειτουργεί χωρίς χρέωση στο 0800-18000.

Θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας καταρτίζει ειδικά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες στις σεισμόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με στοιχεία των δήμων, περίπου 17.000 είναι οι μαθητές που δεν κάνουν μάθημα. Ο υφυπουργός κ. Ανθόπουλος, δήλωσε οτι οι μαθητές, που έχασαν ώρες διδασκαλίας, δεν θα χάσουν άλλες ώρες, καθώς θα αρχίσει η εφαρμογή του ειδικού προγράμματος.

Επιτάχυνση των προσλήψεων ζήτησε ο πρωθυπουργός απο ΑΣΕΠ.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ζήτησε ο πρωθυπουργός από το προεδρείο του ΑΣΕΠ, που τον επισκέφθηκε χθες μαζί με την υπουργό Εσωτερικών. Οπως δήλωσε η κυρία Παπανδρέου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προκήρυξη θέσεων σε νομαρχίες και δήμους, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό.

Μέλος της ΟΝΕ η Ελλάδα το 2001 δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα είναι μέλος της ΟΝΕ από το 2001, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας χθες στη σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους θα πέσει στο 1,5%. Σε 17 τρισ. δρχ. θα ανέλθουν οι συνολικοί πόροι, που θα λάβει η χώρα μας μέσω του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τα έτη 2000-2006, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας.

Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εμφαση στα εθνικά θέματα, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, αλλά και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του στην ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Ο κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Κύπρος, που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ένταξης, δεν μπορεί να είναι θύμα των εκβιασμών του Ντενκτάς, ενώ θεώρησε παράδοξο να γίνει αποδεκτή η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ κατά παράβαση των κοινών αποφάσεών της και χωρίς να ισχύουν οι αυτονόητες για την Ευρώπη προϋποθέσεις.

Με απουσία 4 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πέρασε η μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Με ψήφους 51 υπέρ και 41 κατά, υπερψηφίσθηκε τελικά χθες επί της αρχής του, το νομοσχέδιο για τη μερική μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Από την ψηφοφορία απουσίασαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Βερυβάκης, Οικονόμου, Πεπονής και Νόρα Κατσέλη, οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί να αντικατασταθούν. Προηγουμένως είχαν γίνει αντικαταστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Πιέζουν οι ΗΠΑ για επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

"Οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες σε μια λύση του Κυπριακού που να βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και αυτή η θέση μας δεν έχει μεταβληθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας οτι γίνεται προσπάθεια να πειστούν και τα δύο μέρη να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις χωρίς όρους, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε οτι τώρα μπορεί να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στο Αιγαίο με απευθείας διάλογο. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν είχε ποτέ διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που σε αγώνα για τον Α' όμιλο της διοργάνωσης, επικράτησε στο Αλεξάνδρειο της Σολέ με 83-76. Η Γάλλοι απείλησαν τον ΠΑΟΚ, που όμως χάρη στην εκπληκτική απόδοση των δύο Αμερικανών, Εντουαρντς και Αλεξάντερ που πέτυχαν από 26 πόντους, έφτασε στη τελική επικράτηση. Στο μεταξύ,στην Αθήνα βρίσκεται η Βιλερμπάν που το βράδυ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σε αγώνα για τον Γ' όμιλο της διοργάνωσης.

Η εθνική μας ποδοσφαίρου των Ελπίδων,νίκησε με 2-0 τη Βουλγαρία.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο εθνικό στάδιο του Σιδηροκάστρου, νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις, πέτυχαν στο 70` ο Πατσατζόγλου και στο 78` ο Καραλιόπουλος.

Ο Νίκος Καρούλιας, νέος προπονητής της Προοδευτικής.

Ενας γνώριμος στους παίκτες και την διοίκηση της Προοδευτικής, προπονητής, αναμένεται να είναι ο νέος τεχνικός των ``βυσσινί``, μετά την παραίτηση του Νίκου Αλέφαντου και την άρνηση του Στέφανου Γαϊτάνου, να αναλάβει τις ``τύχες`` της ομάδας. Ο λόγος για τον Νίκο Καρούλια, ο οποίος αναλαμβάνει από αύριο καθήκοντα προπονητή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,95 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 295,34, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 575,87, δολάριο Καναδά προς 215,89, δολάριο Αυστραλίας 206,92, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στα δυτικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στα νότια. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 29 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 32 βαθμούς.Νεφώσεις, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 20 με 31 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Σχεδόν αίθριο καιρό, βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 28 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 30 September 1999 - 7:00:13 UTC