Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στον κόσμο.
- Το 66% των Ελλήνων επιθυμούν επανεκλογή του Κ.Στεφανόπουλου.
- Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι μέλος της ΟΝΕ, ο Γ.Παπαντωνίου.
- Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η μερική μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
- Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 87χρονος που κατηγορείται για παιδεραστία.
- Στις φυλακές Κορυδαλλού ο παιδοκτόνος της Κρήτης Γ.Μεταξάκης.
- Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ζήτησε ο Κ.Σημίτης.
- Αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση στο Μεξικό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στον κόσμο.

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνέστησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, στον κόσμο ο οποίος βομβαρδίζεται καθημερινώς από πληροφορίες περί επικείμενου σεισμού, οι οποίες διαψεύδονται από τους σεισμολόγους. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην παραπληροφόρηση γιατί τροφοδοτείται ένας κύκλος σεισμολαγνείας, τόνισε ο κ. Λαλιώτης και πρόσθεσε ότι όσο λιγότερο μιλάμε τόσο καλύτερα. Μόνο 9 από τους 30 φακέλους των κτιρίων που κατέρρευσαν, βρέθηκαν και εστάλησαν τον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την κατασκευή των κτιρίων.

Το 66% των Ελλήνων επιθυμούν επανεκλογή του Κ.Στεφανόπουλου.

Δύο στους τρείς Ελληνες επιθυμούν τη συνέχιση της θητείας του Κωστή Στεφανόπουλου, στην προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ το ίδιο ποσοστό δεν θέλει πρόωρες εκλογές την Ανοιξη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ΜΑΡΤΕΛ. Την εκτίμηση ότι στις δημοσκοπήσεις που πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα θα διαφανεί θετικό κλίμα υπέρ της κυβέρνησης, διατύπωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι μέλος της ΟΝΕ, ο Γ.Παπαντωνίου.

Τη βεβαιότητά ότι η Ελλάδα θα είναι μέλος της ΟΝΕ από το 2001, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μιλώντας στη σύνοδο της Διεθνούς Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους θα πέσει στο 1,5% και πρόσθεσε ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην εδραίωση κλίματος σταθερότητας, με υψηλούς τόνους ανάπτυξης, αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων και αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η μερική μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Με ψήφους 51 υπέρ και 41 κατά, υπερψηφίσθηκε τελικά επί της αρχής του, το νομοσχέδιο για τη μερική μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Από την ψηφοφορία απουσίασαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Βερυβάκης, Οικονόμου, Πεπονής και Νόρα Κατσέλη, οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί να αντικατασταθούν. Προηγουμένως είχαν γίνει αντικαταστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 87χρονος που κατηγορείται για παιδεραστία.

Στις φυλακές Διαβατών της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 87χρονος Θεόδωρος Μωραϊτης, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος ανήλικων κοριτσιών. Ο υπερήλικας απολογούμενος υποστήριξε πως τον κατηγορούν άδικα, αλλά δεν κατάφερε να πείσει την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Σερρών.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο παιδοκτόνος της Κρήτης Γ.Μεταξάκης.

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταχθεί τελικά ο παιδοκτόνος της Κρήτης Γιώργος Μεταξάκης, καθώς οι διευθυντές των φυλακών της Κρήτης δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά του, φοβούμενοι λιντσάρισμα από τους συγκρατούμενούς του. Ο Μεταξάκης, απολογούμενος στην ανακρίτρια, παραδέχθηκε τελικά ότι έπνιξε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του, αλλά δήλωσε ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες από την ενέργεια αυτή.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ζήτησε ο Κ.Σημίτης.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ζήτησε ο πρωθυπουργός από το προεδρείο του ΑΣΕΠ, που τον επισκέφθηκε μαζί με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Οπως δήλωσε η κυρία Παπανδρέου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προκήρυξη θέσεων σε νομαρχίες και δήμους, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό.

Αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση στο Μεξικό.

Κυκλοφόρησε στο Μεξικό το φθινοπωρινό τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού ALFORJA αφιερωμένο στη νεοελληνική ποίηση με μεταφράσεις έργων πενήντα περίπου Ελλήνων ποιητών και λαϊκών στίχων από τη βυζαντινή περίοδο ως τις μέρες μας, που συνοδεύονται από εκτεταμένα σχόλια για τις διάφορες περιόδους της λογοτεχνίας μας. Το τεύχος αυτό ετοιμάστηκε από την Ελληνίστρια Μεξικανή συγγραφέα Guadalupe Flores Liera, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα και γενική επιμέλεια της έκδοσης. Ο πρέσβης της Ελλάδας Στράτος Δούκας που συμμετείχε στην παρουσίαση υπογράμμισε πως η λογοτεχνία αποτελεί το σημαντικότερο σημείο επαφής των λαών του Μεξικού και της Ελλάδας παρόλη τη γεωγραφική απόσταση που τους χωρίζει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη νίκη θα έχει ως μοναδικό στόχο και στη Νορβηγία ο Ολυμπιακός, στον αγώνα για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε ο Μπάγεβιτς σήμερα. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων μετά τη χθεσινή νίκη επί της Μόλντε παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του, αν και υποστήριξε ότι υπήρχε ένα διάστημα που η απόδοση των παιχτών του τον προβλημάτισε. Στο μεταξύ, ο Λουτσιάνο που τραυματίστηκε στην προσπαθειά του στο τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού, θα μείνει για ένα μήνα εκτός των γηπέδων.

Το φάρμακο που θα δώσει νέα φτερά στην ΑΕΚ αποτελεί μία μεγάλη νίκη επί της Τορπέντο Κιουτάισι, στο αυριανό παιχνίδι, που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σ'αυτή τη νίκη ελπίζει και ο τεχνικός της Ενωσης Τουμπάκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε -έστω και για λίγο- στο μάτι του κυκλώνα, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Πάντως, ο Σέρβος τεχνικός δεν αναμένεται να αλλάξει τη σύνθεση της ομάδας του, αν και έστειλε μήνυμα σε ορισμένους ποδοσφαιριστές του που είναι ντεφορμέ ότι είναι απογοητευμένος από τις εμφανίσεις τους.

Προσγειωμένοι αλλά και αισιόδοξοι ότι θα πετύχουν μία μεγάλη νίκη επί της Γκορίτσα, περιμένουν οι παίχτες του Παναθηναϊκού τον αυριανό αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η αποστολή της σλοβενικής ομάδας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και ο προπονητής της άφησε να εννοηθεί ότι οι παίχτες του δεν μπορούν να ανατρέψουν το σε βάρος της 1-0 και να πάρει την πρόκριση, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Παναθηναϊκού.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο εθνικό στάδιο του Σιδηροκάστρου, νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις, πέτυχαν στο 70` ο Πατσατζόγλου και στο 78` ο Καραλιόπουλος.

Ο Ακράτητος σε εξ αναβολής αγώνα για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο του Σχιστού, επικράτησε με 3-2 του Κερατσινίου. Ετσι η ομάδα των Ανω Λιοσίων έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και προηγείται με 9 βαθμούς, έναντι 7 του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο δεύτερο αγώνα της για το FINA CUP, που διεξάγεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έχασε 6-5 από την αντίστοιχη της Ιταλίας. Ετσι οι ελπίδες για πρόκριση του εθνικού μας συγκροτήματος στην τετράδα είναι πλέον ελάχιστες, μετά και τη δεύτερη ήττα. Από δύο τέρματα για την εθνική μας σημείωσαν οι Χατζηθεοδώροου, Αφρουδάκης και ένα ο Θωμάκος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,95 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 295,34, ελβετικό φράγκο προς 208,37, τη λίρα Κύπρου προς 575,87, δολάριο Καναδά προς 215,89, δολάριο Αυστραλίας 206,92, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, αν και στο μεγαλύτερο διάστημα των συναλλαγών οι τιμές των μετοχών κατέγραψαν "νευρικές" διακυμάνσεις. Η χρηματιστηριακή αγορά έδειξε σήμερα ότι αναζητά νέα επίπεδα ισορροπίας στα επίπεδα των 5.600 μονάδων, μετά τις "βίαιες" διακυμάνσεις της προηγουμένης περιόδου. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα απο την προηγουμένη συνεδρίαση, αυξήθηκε όμως ο αριθμός των πράξεων, ενδεικτικό ότι σημαντικό μέρος των συναλλαγών πραγματοποιήθηκε απο τους μικροεπενδυτές. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δυναμική άνοδο και ο δείκτης κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 5.736 μονάδες (+2,59%) για να υποχωρήσει στο μέσον των συναλλαγών έως τα επίπεδα των 5.492 μονάδων (-1,77%) για να ισορροπήσει στη συνέχεια περί την περιοχή των 5.600 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.596,84 μονάδες, έναντι 5.591,28 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας οριακή άνοδο 5,56 μονάδων ή σε ποσοστό 0,10%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών, προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 29 και στην υπόλοιπη χώρα 16 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα να σημειωθεί βροχή μικρης διάρκειας στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 17 με 28 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 September 1999 - 19:00:13 UTC