Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι. Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία.
- Ο Κλίντον ζήτησε απο τον Ετζεβίτ επανάληψη διαλόγου για Κυπριακό.
- Διαφώνησαν 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το ν/σ για μετοχοποίηση ΕΥΔΑΠ.
- Προσλαμβάνονται φύλακες σχολείων και σχολικοί τροχονόμοι.
- Ρυθμίζονται τα χρέη των ΟΤΕ. Κατατέθηκε σχετική τροπολογία.
- Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στις Βρυξέλλες.
- Πανελλαδική εξόρμηση ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί της νορβηγικής Μόλντε με 3-1.
- Αήττητοι συνεχίζουν στο κύπελλο Σαπόρτα ΑΕΚ και Ηρακλής.
- Παίκτης του Αρη ο Αμερικανός φόργουορντ, Καλίντ Ρίβς.
- Στις 20 κορυφαίες ομάδες των ευρωπαϊκών συλλόγων ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι. Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία.

Ιδιαιτέρως καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν και χθες οι σεισμολόγοι, οι οποίοι τόνισαν οτι δεν υπάρχουν νέα σήματα της ομάδας ΒΑΝ για επικείμενο σεισμό και χαρακτήρισαν ομαλή τη μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Πάρνηθας. Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί 4.000 οικίσκοι για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών. Πρόσθεσε ακόμη οτι οι πρωτοβάθμιες επιτροπές έχουν ελέγξει κτίρια σε 62 συνολικά δήμους, ενω οι δευτεροβάθμιες επιτροπές έχουν ελέγξει περίπου 4.000 κτίρια.

Ο Κλίντον ζήτησε απο τον Ετζεβίτ επανάληψη διαλόγου για Κυπριακό.

Επανάληψη του διαλόγου για το Κυπριακό χωρίς όρους και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ζήτησε ο πρόεδρος Κλίντον, απο τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπουλέντ Ετζεβίτ, στις συνομιλίες τους στον Λευκό Οίκο. Οι διαδικασίες θα εξεταστούν κατά την επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου του στην περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε οτι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα ότι στο νησί υπάρχουν δύο ανεξάρτητα, χωριστά κράτη. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Διαφώνησαν 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το ν/σ για μετοχοποίηση ΕΥΔΑΠ.

Εξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν αντιρρήσεις στη μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ όπως αυτή προβλέπεται από το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Πρόκειται για τους κκ Πεπονή, Πιπεργιά, Τσούρα, Βερυβάκη, Οικονόμου και Κουλούρη, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της μετοχοποίησης με τον τρόπο που γίνεται, τονίζοντας ότι δεν προηγήθηκε διάλογος. Κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης, τόνισε ότι βασικός στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ.

Προσλαμβάνονται φύλακες σχολείων και σχολικοί τροχονόμοι.

Δύο χιλιάδες άτομα θα προσληφθούν για τη φύλαξη των σχολείων και 1.651 ως σχολικοί τροχονόμοι. Το συνολικό ύψος και των δύο αυτών προγραμμάτων, που εξήγγειλε χθές η κυβέρνηση, ανέρχεται σε 19 δις. Η προκήρυξη για την πρόσληψη των φυλάκων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα απο τις δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ την επιλογή των τροχονόμων θα κάνουν οι ίδιες οι σχολικές επιτροπές.

Ρυθμίζονται τα χρέη των ΟΤΕ. Κατατέθηκε σχετική τροπολογία.

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τις ΔΕΚΟ, την ΕΥΔΑΠ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, απαλλαγμένα από προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις, εφόσον εξοφληθούν εφ'άπαξ, δίνει στους ΟΤΑ η κυβέρνηση. Από την εφαρμογή της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προκαλείται δαπάνη συνολικά 49 δισ.δρχ επί του κρατικού προϋπολογισμού, του προϋπολογισμού του ΙΚΑ, της ΕΥΔΑΠ και του ΤΑΚΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στις Βρυξέλλες.

Συνομιλίες και επαφές με τα μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Ο κ. Καραμανλής, θα έχει σήμερα συνάντηση με τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν, θα μιλήσει στην κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - Ευρωπαίων Δημοκρατών, με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λογιόλα ντε Παλάθιο και με την Ελληνίδα Επίτροπο, Αννα Διαμαντοπούλου.

Πανελλαδική εξόρμηση ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Πορεία προς την κοινωνία εγκαινιάζει το ΠΑΣΟΚ, μέσα από ένα πρόγραμμα παρουσίασης των θέσεων και της πολιτικής του κατά θεματικές ενότητες. Στόχος η ενημέρωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ σε μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 16 Οκτωβρίου με τα αγροτικά θέματα και θα συνεχιστούν με τις ενότητες απασχόληση, υγεία - πρόνοια, ασφάλεια των πολιτών, εξωτερική πολιτική και οικονομία. Αυτά αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της νορβηγικής Μόλντε με 3-1.

Την ποδοσφαιρική ευφυϊα του Τζιοβάνι,χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να επικρατήσει 3-1 της Μόλντε στο ΟΑΚΑ και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ σκόραρε στο 15' και στο 70', ενώ έφτιαξε και το γκολ με το οποίο ο Λουτσιάνο ``έγραψε`` το 3-1 στο 77'. Ετσι, μετά από τρεις αγώνες, ο Ολυμπιακός παραμένει στην τρίτη θέση του Ε' ομίλου με 4 βαθμούς. Προηγείται με 7 βαθμούς η Ρεάλ που χθες νίκησε την Πόρτο με 3-1 στη Μαδρίτη και ακολουθούν οι Πορτογάλοι με 6.

Αήττητοι συνεχίζουν στο κύπελλο Σαπόρτα ΑΕΚ και Ηρακλής.

Αήττητοι συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους στο κύπελλο Σαπόρτα η ΑΕΚ και ο Ηρακλής.Σε αγώνες για την δεύτερη ημέρα, η "Ενωση" επικράτησε άνετα στην Βουλγαρία της Τσέρνο Μόρε με 103-81 και πέρασε στην κορυφή του Α' ομίλου, ενώ ο ''γηραιός'' νίκησε στο Ιβανώφειο την Τέλεκομ Βόνης με 70-63 και προηγείται στον Ε' όμιλο της διοργάνωσης.

Παίκτης του Αρη ο Αμερικανός φόργουορντ, Καλίντ Ρίβς.

Παίκτης του Αρη είναι από χθες ο Καλίντ Ρίβς. Ο Αμερικανός φόργουορντ, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας οκτώ μηνών με τους ``κίτρινους`` έναντι 300.000 δολαρίων, πήρε τη θέση του Ντέιβιντ Μπουθ ο οποίος βρέθηκε ``ντοπέ`` στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή.

Στις 20 κορυφαίες ομάδες των ευρωπαϊκών συλλόγων ο Ολυμπιακός.

Την είσοδό του για πρώτη φορά φέτος στις 20 κορυφαίες ομάδες της σχετικής κατάταξης των ευρωπαϊκών συλλόγων πέτυχε ο Ολυμπιακός, μετά τις δύο συνεχείς και με άνετο τρόπο νίκες του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με 3-0 επί της Προοδευτικής και 5-0 επί του Πανιωνίου. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 18η θέση με 80.53β, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιντερ του Γρηγόρη Γεωργάτου με 109.56β.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,57 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 523,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 298,78, ελβετικό φράγκο προς 207,56, τη λίρα Κύπρου προς 575,50, δολάριο Καναδά προς 216,92, δολάριο Αυστραλίας 206,54, το γερμανικό μάρκο προς 170,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, γαλλικό φράγκο προς 50,73, και το ευρώ προς 332,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, στα ηπειρωτικά όμως το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί αλλά αργότερα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 16 με 30,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 33 και στο Αιγαίο 20 με 31 βαθμούς. Αίθριος καιρός με πιθανότητα να βρέξει το απόγευμα στα βόρεια, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 32 βαθμούς θα έχει στην Αθήνα. Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 29 βαθμούς, θα εχει στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 September 1999 - 7:00:11 UTC