Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με τις αναλύσεις.
- Διορθωτικές κινήσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ζήτησε η ΟΛΜΕ.
- Πλήρη κάλυψη στον Γ.Παπανδρέου παρείχε η κυβέρνηση.
- Εντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ.
- Το μετέωρο βήμα του... 35ώρου.
- Στο Σεράγεβο αύριο ο πρωθυπουργός.
- Εντονη η αντίδραση της Β.Παπανδρέου για τροπολογίες... προσλήψεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με τις αναλύσεις.

Απολύτως ασφαλή είναι τα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν σε Γερμανικά εργαστήρια, σε 54 δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Αναμένονται οι απαντήσεις σε άλλα 29 δείγματα τα οποία καλύπτους το 85% της διατροφικής αλυσίδας μιας μέσης ελληνικής οικογένειας. Στις Βρυξέλλες η μόνιμη κτηνιατρική επιτροπή της ΕΕ ασχολείται και πάλι με τα μολυσμένα με διοξίνες Βελγικά χοιρινά προϊόντα.

Διορθωτικές κινήσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ζήτησε η ΟΛΜΕ.

Διορθωτικές κινήσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές προτείνουν να μη γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο η επανεξέταση των μαθητών της Β'Λυκείου το Σεπτέμβριο και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές της Α'Λυκείου που έμειναν στην ίδια τάξη για να μη χάσουν τη χρονιά τους.

Πλήρη κάλυψη στον Γ.Παπανδρέου παρείχε η κυβέρνηση.

Πλήρη κάλυψη παρείχε η κυβέρνηση στον υπουργό Εξωτερικών για τις δηλώσεις του, ότι το μείζον δεν είναι πως θα αυτοπροσδιορίζεται το μέλος κάθε μειονότητας, αρκεί να μην αποτελεί όχημα για αλλαγή συνόρων. Ο υπουργός Τύπου αφού επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της ονομασίας της μουσουλμανικής μειονότητας, υπενθύμισε ότι στη συνθήκη της Λωζάνης, που διέπει το καθεστώς της μειονότητας της Θράκης, προσδιορίζονται οι τρεις συνιστώσες της που είναι οι Πομάκοι, οι Τσιγγάνοι και οι Τουρκογενείς.

Εντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου. Η ΝΔ ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για τεράστιο ζήτημα και για απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες δηλώσεις. Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά στο Αιγαίο και τη Θράκη, σχολίασε ο Δημήτρης Τσοβόλας, ενώ η ΠΟΛΑΝ μίλησε να τεράστιο ολίσθημα. Αύριο ολοκληρώνεται στην Αθήνα η Β' φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου για θέματα τρομοκρατίας, λαθρομετανάστευσης και ναρκωτικών.

Το μετέωρο βήμα του... 35ώρου.

Ενα πρώτο βήμα για την εφαρμογή του 35ώρου, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από τη Δευτέρα σε οκτώ υποκαταστήματα τραπεζών, έκαναν σήμερα οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώνσεων και της ΓΣΕΕ. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συστήσουν μικτή επιτροπή, η οποία θα αναζητήσει τρόπους εφαρμογής του 35ώρου και να υποβάλει το πόρισμά της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Στο Σεράγεβο αύριο ο πρωθυπουργός.

Στο Σεράγεβο μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, για να πάρει μέρος στη Διάσκεψη για το Σύμφωνο Σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να περιληφθούν στο τελικό κείμενο ορισμένες διατυπώσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή.

Εντονη η αντίδραση της Β.Παπανδρέου για τροπολογίες... προσλήψεων.

Την έντονη αντίδραση της υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν οι δεκάδες τροπολογίες για προσλήψεις που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου. Η κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά τροπολογία για προσλήψεις, ακόμη και αν αυτές είναι δικαιολογημένες, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ικανοποιηθούν λόγω της τεράστιας οικονομικής επιβάρυνσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία, όπου οι πράσινοι πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Πάβια -ομάδα Γ'κατηγορίας- με 5-2, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος, Πφλίπσεν, Μίκλαντ και Μπασινάς (2). Στο μεταξύ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η περίπτωση απόκτησης του Τζοργκαέφ από τον Παναθηναϊκό γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα η διοίκηση της ομάδας να στρέφεται σε άλλους παίχτες και κυρίως από τη νορβηγική αγορά. Εξάλλου, μετά από σχετική ψηφοφορία ο Βαζέχα θα είναι ο αρχηγός της ομάδας.

Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, που έκανε τους περισσότερους να αισθάνονται άβολα, ο Παναγιώτης Φασούλας είπε και επίσημα το αντίο από την ενεργό δράση, μετά από 20 χρόνια ανελλειπούς παρουσίας και προσφοράς στο ελληνικό μπάσκετ. Παρόντες στο αντίο της ``αράχνης`` ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Νίκος Φιλίππου, ο Κώστας Πολίτης κ.α

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και με την ``βούλα`` ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους. Η διοίκηση του ``δικεφάλου του βορρά`` ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του διεθνή μεσοεπιθετικού. Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές εβδομάδες, η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης συμφώνησε με την Νιουκάστλ σε ένα ποσό που ``αγγίζει`` τα 200 εκατομμύρια δραχμές και έτσι ο Γεωργιάδης που έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αναμένεται αύριο στην χώρα μας.

Σε δύο μεταγραφές προχώρησε η διοίκηση του ΤΑΚ Αρης. Συγκεκριμένα, οι ``κίτρινοι`` ανακοίνωσαν την συμφωνία τους με τον Ιταλό γκαρντ της Πέπσι Ρίμινι, Πιερφιλίπο Ρόσι και τον Χρήστο Μυριούνη. Τόσο, ο 25χρονος Ρόσι, όσο και ο πρώην άσος του Ηρακλείου, θα τεθούν εντός των ημερων στην διάθεση του νέου προπονητή του Αρη Σούλη Μαρκόπουλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο.

Στις 16 Αυγούστου θα λήξει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού στο ποδόσφαιρο, αντί για τις 31 Ιουλίου. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έκανε δεκτή σχετική πρόταση του αντιπροέδρου της και προέδρου της ΕΠΑΕ, Κώστα Αλαμάνου και παρέτεινε κατά 15 ημέρες την μεταγραφική περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,63, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 494,18, ελβετικό φράγκο προς 206,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 204,25, δολάριο Αυστραλίας 200,11, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,46, τη λίρα Κύπρου προς 571,22 και το ευρώ προς 329,82 δραχμές.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τις μετοχές των τραπεζών να επηρεάζουν την πορεία του γενικού δείκτη. Για μία ακόμη ημέρα η μετοχή της Τραπέζης Εργασίας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις και έκλεισε με πτώση 7,9%, ενώ στο limit up έκλεισε η Eurobank. Στο απόλυτο όριο ανόδου του 8% έκλεισαν οι μετοχές των εταιριών Λήζινγκ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.378,37 μονάδες έναντι 4.392, 24 της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση 13,87 μονάδων ή σε ποσοστό 0,32%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός, καθώς στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 18 εως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς. Αστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 31 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 29 July 1999 - 19:01:16 UTC