Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θάνατος δασολόγου σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Χίο.
- Μια νεκρή και πέντε τραυματίες σε σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο.
- Αρχίζει στην Αθήνα η Β' φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
- Σύνοδος κορυφής στο Σαράγεβο για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.
- Μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.
- Περιορισμό στα καταναλωτικά δάνεια συνιστά η Τράπεζα της Ελλάδος.
- Εικοσιτετράωρη απεργία στην ΕΡΤ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε αναμονή ο Παναθηναϊκός για απάντηση του μεσοεπιθετικού Τζορκαέφ.
- Ανοιξε η πόρτα για πιθανή επιστροφή του Σιγάλα στον Ολυμπιακό.
- Η ΑΙΚ Στοκχόλμης αντίπαλος ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
- Καλή εμφάνιση της Βασδέκη στο διεθνές μίτινγκ "Βενιζέλεια 99".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θάνατος δασολόγου σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Χίο.

Τραγικό θάνατο βρήκε η 27χρονη δασολόγος, Ιωάννα Τασσοπούλου, που έχασε τη ζωή της στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, κοντά στο χωριό Μελανός της βορειοδυτικής περιοχής της Χίου. Ακόμη υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα ο δασοκομάντος Σταύρος Καρβουνιάρης και ελαφρότερα ο υποδιοικητής της ΠΥ Χίου, Αγγελος Μπαρμπαγιάννης. Οι δύο τραυματίες λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ αεροπορικώς στην Αθήνα και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Η φωτιά, τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν σε μερική ύφεση.

Μια νεκρή και πέντε τραυματίες σε σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο.

Σκοτώθηκε η 17χρονη Αννα Ασίμκοβα και τραυματίστηκαν πέντε άτομα απο σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης χθες το βράδυ στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Τραυματίστηκαν ελαφρά οι οδηγοί της νταλίκας Παναγιώτης Μυτιληναίος, 30 χρόνων και του λεωφορείου Σίμος Μπαχαράκης, 50 χρόνων, καθώς και οι επιβάτες Ευδοξία Αγγελίδου, 53 χρονων, Αθανάσιος Αμπατζόγλου, 20 χρονών στρατιώτης και Βασίλης Λαζάρου, 17 χρονών, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Καβάλας.

Αρχίζει στην Αθήνα η Β' φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Στην Αθήνα αρχίζει σήμερα η δεύτερη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν αύριο και αναμένεται να εξεταστούν θέματα, που αφορούν την συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ θα συζητήσουν τα συμπεράσματα του διαλόγου αύριο στο Σαράγεβο.

Σύνοδος κορυφής στο Σαράγεβο για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα μεταβεί αύριο στο Σαράγεβο, όπου θα παραστεί στη διάσκεψη κορυφής για την εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας για τα Βαλκάνια, στην οποία θα παραστούν συνολικώς οι ηγέτες 30 κρατών και άλλων πολλών διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και οι πρόεδροι ΗΠΑ και Γαλλίας. Ο κ. Σημίτης πραγματοποιεί απο χθες ολιγοήμερες διακοπές στην Ελούντα της Κρήτης, στην οποία θα επιστρέψει μετά τη σύνοδο του Σαράγεβο.

Μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τους βασικούς άξονες της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που παρουσίασε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο προβλέπεται καταγραφή των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, ίδρυση γραφείων εργασίας μετά απο διακρατικές συμφωνίες με τις όμορες χώρες, παροχή της ελληνικής ιθαγένειας για όσους μετανάστες το επιθυμούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και άλλα.

Περιορισμό στα καταναλωτικά δάνεια συνιστά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόσθετα, μέτρα για τον περιορισμό των καταναλωτικών δανείων, που χορηγούν αφειδώς οι εμπορικές τράπεζες, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ανησυχώντας τόσο για την υπερχρέωση των νοικοκυριών όσο και για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό από την υπερπροσφορά χρήματος. Ετσι, όσες τράπεζες υπερβούν το όριο δανειοδότησης θα υποχρεωθούν να καταθέσουν, επί έξι μήνες, άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος το διπλάσιο ποσό από την υπέρβαση που έχουν κάνει. Απο 1ης Αυγούστου θα ισχύσει δοκιμαστική πιλοτική εφαρμογή 35ωρου χρόνου εργασίας σε Τράπεζες.

Εικοσιτετράωρη απεργία στην ΕΡΤ.

Χωρίς κρατική τηλεόραση από χθες τα μεσάνυχτα και για ένα 24ωρο με απόφαση της Ενωσης Συντακτών, η οποία αντιδρά στη χρήση της κάρτας εισόδου - εξόδου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπως επιμένει η διοίκηση της ΕΡΤ. Η διοίκηση της εταιρίας, με ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνει ότι η εφαρμογή του "συστήματος ασφαλείας" στο Ραδιομέγαρο αποβλέπει στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων της εταιρείας χωρίς να πλήττονται τα δικαιώματά τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αναμονή ο Παναθηναϊκός για απάντηση του μεσοεπιθετικού Τζορκαέφ.

Ουδέν νεώτερον περί Γιούρι Τζορκαέφ στον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έχει βρεί ακόμη ομάδα, όμως δεν απαντά και στην πρόταση των "πρασίνων". Ετσι νέα σενάρια κυκλοφορούν σχετικά με ποιό παίκτη θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός. Ο Νταβόρ Σούκερ, πάντως, εξέφρασε δημόσια την προτίμησή του στην Ντιναμό Κιέβου.

Ανοιξε η πόρτα για πιθανή επιστροφή του Σιγάλα στον Ολυμπιακό.

Ανοιξε η πόρτα γιΑ πιθανή επιστροφή του Γιώργου Σιγάλα στον Ολυμπιακό, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της παραμονής ή όχι του διεθνούς μπασκετμπολίστα στον Αρη. Η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί να τον κρατήσει με μειωμένες αποδοχές σε σχέση μ' αυτές που προβλέπει το συμβόλαιό του, αλλά ο παίκτης είναι ανένδοτος και απειλεί με προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Η ΑΙΚ Στοκχόλμης αντίπαλος ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΙΚ Στοκχόλμης θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου η αντίπαλος της ΑΕΚ στον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Σουηδίας επικράτησε με 1-0 στο Μίνσκ της Ντνιέπρ Μογκίλεφ και ουσιαστικά ``καθάρισε`` την ``υπόθεση πρόκριση``. Από τη πλευρά της, η ``Ενωση`` συνέτριψε με 7-0 τον Ακράτητο σε φιλικό που έγινε στους Θρακομακεδόνες.

Καλή εμφάνιση της Βασδέκη στο διεθνές μίτινγκ "Βενιζέλεια 99".

Η πολύ καλή εμφάνιση της Ολγας Βασδέκη και η επίδοση της Ουκρανής, Ζάνα Πιντούσεβιτς στα 100 μέτρα, ``έκλεψαν την παράσταση`` στο διεθνές μίτινγκ στίβου ``Βενιζέλεια 99``, που διεξήχθη στα Χανιά. Η πρωταθλήτρια μας του τριπλούν ``πέταξε`` στα 14.67μ, επίδοση που είναι η τέταρτη καλύτερη για φέτος στον κόσμο. Η Πιντούσεβιτς επικράτησε στα 100μ με 11.05, ενώ πρώτευσε και στα 200μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 493,75, ελβετικό φράγκο προς 206,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 205,43, δολάριο Αυστραλίας 200,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,31, τη λίρα Κύπρου προς 571,10 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 33,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στα νησιά 23 με 32 βαθμούς. Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στηΘεσσαλονίκη. Οι ανεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 23 με 36 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 21 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 29 July 1999 - 7:00:26 UTC