Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διάσκεψη Κορυφής για τα Βαλκάνια στο Σαράγεβο.
- Ο ελληνοτουρκικός διάλογος ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.
- Κάλυψε η κυβέρνηση τον κ. Παπανδρέου για τις δηλώσεις του.
- Ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα.
- Δεύτερη ευκαιρία για τους αποτυχόντες μαθητές ζητά η ΟΛΜΕ.
- Πιλοτικό 35ωρο απο τη Δευτέρα σε υποκαταστήματα Τραπεζών.
- Στο δικαστήριο η αντιπαράθεση ΕΡΤ - ΕΣΗΕΑ για κάρτα εισόδου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Φασούλας είπε και επίσημα χθες το αντίο από την ενεργό δράση.
- Παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους.
- Στις 16 Αυγούστου θα λήξει η μεταγραφική περίοδος στο ποδόσφαιρο.
- Με νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διάσκεψη Κορυφής για τα Βαλκάνια στο Σαράγεβο.

Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, αναχώρησε για το Σαράγεβο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διάσκεψη Κορυφής για το Σύμφωνο Σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να περιληφθούν στο τελικό κείμενο ορισμένες διατυπώσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή. Στη Διάσκεψη μετέχουν οι ηγέτες - αρχηγοί των χωρών της Βαλκανικής και της ΕΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, χωρίς τη συμμετοχή του Βελιγραδίου.

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.

Με θέματα που αφορούν τη λαθρομετανάστευση, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκληματος και την τρομοκρατία ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα η Β' φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου σε επίπεδο αξιωματούχων. Χθές σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι συνομιλίες γύρω από τα θέματα του πολιτισμού και της περιφερειακής συνεργασίας διεξήχθησαν σε καλό κλίμα. Μια πρώτη επισκόπηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου αναμένεται να έχουν σήμερα στο Σαράγεβο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής για τα Βαλκάνια.

Κάλυψε η κυβέρνηση τον κ. Παπανδρέου για τις δηλώσεις του.

Πλήρη κάλυψη παρείχε η κυβέρνηση στον υπουργό Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, για τις δηλώσεις του, ότι το μείζον δεν είναι πως θα αυτοπροσδιορίζεται το μέλος κάθε μειονότητας, αρκεί να μην αποτελεί όχημα για αλλαγή συνόρων, αναφερόμενος στους μουσουλμάνους της Θράκης. Ο υπουργός Τύπου, κ. Ρέππας, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της ονομασίας της μουσουλμανικής μειονότητας. Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου.

Ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα.

Απολύτως ασφαλή είναι τα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν σε Γερμανικά εργαστήρια, σε 54 δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος.Σύμφωνα με τον υπουργό, αναμένονται οι απαντήσεις για ακόμα 29 δείγματα, τα οποία καλύπτουν το 85% της διατροφικής αλυσίδας μιας μέσης ελληνικής οικογένειας. Το Βέλγιο έδωσε τη διαβεβαίωση στους "15" οτι έως τις 31 Αυγούστου μόνο τα ζωικά προϊόντα που θα έχουν προηγουμένως ελεγχθεί θα μπορούν να εξαχθούν.

Δεύτερη ευκαιρία για τους αποτυχόντες μαθητές ζητά η ΟΛΜΕ.

Διορθωτικές κινήσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές προτείνουν να μη γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο η επανεξέταση των μαθητών της Β' Λυκείου το Σεπτέμβριο και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές της Α' Λυκείου, που έμειναν στην ίδια τάξη, για να μη χάσουν τη χρονιά τους. Σύμφωνα με τους καθηγητές, ποσοστό 31% των μαθητών παραπέμπεται για επανεξέταση τον Σεπτέμβριο.

Πιλοτικό 35ωρο απο τη Δευτέρα σε υποκαταστήματα Τραπεζών.

Ενα πρώτο βήμα για την εφαρμογή του 35ώρου, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από τη Δευτέρα σε οκτώ υποκαταστήματα τραπεζών, έκαναν χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώνσεων και της ΓΣΕΕ. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συστήσουν μικτή επιτροπή, η οποία θα αναζητήσει τρόπους εφαρμογής του 35ώρου και να υποβάλει το πόρισμά της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Στο δικαστήριο η αντιπαράθεση ΕΡΤ - ΕΣΗΕΑ για κάρτα εισόδου.

Συζητήθηκε χθες στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της ΕΡΤ Α.Ε. η οποία στρέφεται κατά της ΕΣΗΕΑ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία διαρκείας που κήρυξε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η Ενωση για τα μέλη της που εργάζονται στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Την απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μέτρο της ονομαστικής ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου που αποφάσισε να εφαρμόσει η ΕΡΤ για όλους τους εργαζομένους της.Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φασούλας είπε και επίσημα χθες το αντίο από την ενεργό δράση.

Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο Παναγιώτης Φασούλας είπε και επίσημα χθες το αντίο από την ενεργό δράση, μετά από 20 χρόνια ανελλειπούς παρουσίας και προσφοράς στο ελληνικό μπάσκετ. Παρόντες στο αντίο της ``αράχνης`` ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Νίκος Φιλίππου, ο Κώστας Πολίτης κ.α

Παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και με την ``βούλα`` ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους. Η διοίκηση του ``δικεφάλου του βορρά`` ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του διεθνή μεσοεπιθετικού. Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν εβδομάδες,η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης συμφώνησε με την Νιουκάστλ και έτσι ο Γεωργιάδης που έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στις 16 Αυγούστου θα λήξει η μεταγραφική περίοδος στο ποδόσφαιρο.

Στις 16 Αυγούστου θα λήξει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού στο ποδόσφαιρο, αντί για τις 31 Ιουλίου. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έκανε δεκτή σχετική πρόταση του αντιπροέδρου της και προέδρου της ΕΠΑΕ, Κώστα Αλαμάνου και παρέτεινε κατά 15 ημέρες την μεταγραφική περίοδο.

Με νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία.

Με νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τα φιλικά παιχνίδια στην βόρεια Ιταλία, όπου οι ``πράσινοι`` πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Πάβια με 5-2, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος, Πφλίπσεν, Μίκλαντ και δύο ο Μπασινάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,63, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 494,18, ελβετικό φράγκο προς 206,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 204,25, δολάριο Αυστραλίας 200,11, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,46, τη λίρα Κύπρου προς 571,22 και το ευρώ προς 329,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός, καθώς στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά 23 με 32 βαθμούς. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 23 με 35 βαθμούς. Αστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 30 July 1999 - 7:01:19 UTC